Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Z tvého výběru mě nejvíce zaujala vzhledově Certina.Mrknul bych na další variace modelu.Citizen má výhodu v systému pohonu Eco-drive (možná i v perpetual ale nekoukal jsem,jak je na tom přímo tento model).Můžeš si hrát s komplikacemi bez ohledu na spotřebu baterie.Velká výhoda.Tissot je u mně v tomto případě až třetí v pořadí.Osobně už bych ale dal přednost Certině a to i přes to,že pár Eco-drivů už mi rukou proběhlo.Design je to hlavní,co člověka těší.Ale jestli opravdu nutně potřebuješ k životu užívání komplikací,jdi do Eco-drive od Citizenu.

Odesláno

Certina, Tissot v lacinějších verzích do 10 000 je nerozebiratelný stroj ETA G10-15. Tak někdy prekérka pokud se něco stane. A Eco-drive 4-5 let parádně funguje a potom výměna článku 500-1000 a to nemluvím o tom že celou tu dobu není dělaná tlaková zkouška. Přikláněl bych se k SEIKO servis celkem slušný a dostupný.

Odesláno

Ja chapu ze jste nadsenci, ale pro normalni lidi (zvlast v CR) neco jako "lacinejsi verze" hodinek co stoji 10 000 vazne neexistuje. Takze me celkem takovyhle posty desi...

Odesláno

Eco-drive, kdybych mohl křicet: Eco-drive!

O hodinky nesáhneš jak je rok dlouhé. Nebudeš řešit baterky. Určitě opustíš ty je, než aby opustily ony tebe. Spousta Citizenů umí budíček (používám denně jako signál odchodu do zaměstnání). A vůči té hromadě swiss hodinek na baterku se odlišíš,..., no - východním techno směrem.

Odesláno

Zajímavé informace o Eco-drive,úplně odlišné od mé praxe.Ale budiš.Tlaková zkouška je v těchto případech velmi irelevantní,znám mechanické hodinky,které nebyly na tlakové zkoušce dvacet let a jsou při běžném šnorchlování naprosto v pohodě.Jak jsem psal,jstli si chceš hrát či vážně používat komplikace,jdi do Eco-drive,kolega je má již deset let a o výměně čehokoli neslyšely.,já mám momentálně velmi podobný systém napájení od Casia,mají přibližně 6 křížků a šlapu jako nový,žádná tlakovka,žádnej článek a mám je jako tool,tak dostávaj zahulit,co se do nich vejde.To nemluvím o Citizen Skyhawk.

Odesláno

Že by perpetum mobile?Né,to určitě né.Jsou to věčné spory zde na foru,baterka vs solární napájení,ale věř,jestli si pořizuješ hodinky za účelem max. využití jejich funkcí,bude Ti Eco-drive skvělým průvodcem a než stačíš řešit problémy s tímto pohonem,dospěješ do stádia milovníků mechanických hodinek,již teď jsi na föru,již teď chytáš ten správný směr .

Odesláno (upraveno)

Ale přece jo, je tam něco co dokáže udržet náboj :notworthy: ..,ale nebude řešit situace, kde sehnat další dávku šťávy (=myslím jako problémy: ,,Došla mi baterka, a tak musím k hodináři...''), aby se se hodinky nezastavily. Světlo je takřka všude. A ddrkovi asi hodinkovice nepřetéká kousky na denní střídání modelů. Prostě nasadí ,a ony pojedou. Budou fungovat. A pak si koupí automaty, a staré dobré Citi zbudou na štípání dříví...

A teď zjistit co se mu líbí a kam chodí, a taky k čemu je bude nosit. Protože ne vše se hodí všude.

Jo, a první titanový Certiny nikdy nedám :-))

Edit: Typo/alcohol

Upraveno uživatelem OLine
Odesláno

To že něco drží 20 let je možné to bylo vyrobeno tím pádem v jiné době a v jiné kvalitě. Docela by mě zajímalo proč mám v šupleti nejvíc těch Eco. Bohužel byla žádána oprava a pak se nějak nechtěla ta suma platit. Jinak to není možné. Ale pro uklidnění mám na ruce CITIZEN H 460 eco,perpetual r.control v titanu. 

Odesláno

To že něco drží 20 let je možné......... Docela by mě zajímalo proč mám v šupleti nejvíc těch Eco. ......... a pak se nějak nechtěla ta suma platit. Jinak to není možné. Ale pro uklidnění mám na ruce CITIZEN H 460 eco,perpetual r.control v titanu. 

A neb,člověk jest nepoučitelný :-),osobně v baterce dávám přednost hodinkám bez komplikací,tam kde chci stopovat kdejakou chujovinu,volím solár,stejně se nikdy nedožiju jejich konce.A nejradši mám potápkovou lunetu.To si cvakám při každý příležitosti.

Odesláno

Pěkný solární chrona v daný ceně má i Seiko...Konkrétně mám na mysli tyhle s alarmem.

http://www.hodinky-koscom.cz/cz/seiko-ssc081p1

Je i spousta dalších verzí, na kovovým náramku, s černou PVD úpravou, oranžovejma číslama apod...

http://www.hodinky-koscom.cz/cz/seiko-ssc079p1

http://www.hodinky-koscom.cz/cz/seiko-ssc137p1

Pokud jsi z Prahy či okolí, dají se tu prohlídnout...

Odesláno (upraveno)

Jsem z Prahy. Moc rad bych si nejaky takovy chrona prohledl zblizka. Ty Seika jsou moc hezky, ale bohuzel to neni muj styl tak uplne. Ted taky koukam, ze ti svycari maj safirovy sklicko, zatimco ten konkretni Citizen jen mineral.

Upraveno uživatelem ddr
Odesláno

Nechci prorokovat něco špatného, ale těch konců jsem už zažil a je jedno zda to je Eco drive, Kinetic, Solár, Autostop nebo Mecaquartz.

Co má společného Mecaquartz s ECO, Kinetic...? Mam IWC mecaquartz a to je kombinace quartz a mechanicky chronograf, takze ze solarem to nema nic spolecneho. Nebo se mylím?

Co se tyká baterkáčů, asi bych šel taky radši do Seika nebo Citizen, místo švýcarů.

Odesláno

Nejedná se o stejný základ? Někam se ukládá energie do baterie, kondenzátoru, napájecího článku každý to pojmenoval jinak. A je celkem jedno jak se ta energie získává teplo, světlo, pohyb.

Odesláno (upraveno)

Copak v Eco-drive není baterka? Je to pouze napájecí článek že.

Eco-drive pracuje na principu "velkokapacitniho" kondenzatoru,ktery je napajen pomoci slunecni energie...strojek je pak pohanen klasickou elektrickou energii z toho kondenzatoru... nejedou primo na slunecni energii....dalo by se rict ze to jsou takove komplikovanejsi quartzky.

A kondenzator ma zivotnost 7let.

Jinak Citizen doporucuji

Snad jsem nic nespletl....zajimal jsem se o to pred nekolika lety :-D

Upraveno uživatelem moco
Odesláno

Nechces treba rovnou neco v automatu ETA 7750? V prodejnim vlakne Philipp watch chrono,za 8500,ale za trochu smlouvani by to mozna stalo :-))

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...