Přejít na obsah

Karlovo okénko

VintageLover

Doporučené příspěvky

Dneska byly na ruce Orlíky a Longiny. :)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 220
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Dnes jsem v prodejní sekci zažil opravdové Déj? vu :cheers: .

Dávám Ti Karle maximálně 6 měsíců a budeš je tu mít znovu. :lol2:

Čím to, že když si ty Longiny pořídíš, v ten okamžik se Ti objeví nabídka na NĚCO, co nelze nevzít. Rád bych také věděl, co by tím spouštěčem bylo u mě. Ale zatím jsem na to nepřišel.

A pokud to NĚCO bude třeba UG, tak to se už moc těším na fotky...

Odkaz ke komentáři

Díky Oto. :)

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Orlíky na perlonu s krabkou a nějakýma papírama. :)

Upraveno uživatelem VintageLover
Odkaz ke komentáři

To uz se tak často nevidi ,ekceletni 

Mno, kdyby byly původní a v tomto stavu by to  chronoorgasmus ;-)

Jinak se limitka moc povedla a opakovaně jsem litoval, že jsem zrušil účast..... :death:

Upraveno uživatelem Chosef76
Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

První automatické chronografy na světě, teď už mi chybí jen Seiko strojovna. :)

Ještě jednou gratulace, podle srovnání s Autavkama bych tipl, že mají cca 37-38 mm.

O tom, které vlastně byly první, se vedou spory. První je sice představilo konsorcium s Heuerem, ale jedná se o adaptaci chrono nástavby na automatický strojek a někdo je za plnohodnoté automatické chronografy nebere. Následně prý auto chronograf vyprodukovalo seiko, ale pouze pro japonský trh. A chvíli na to Zenith/Movado s El Primero. Tak si vyber :) :).

Buď jak buď, když pořídíš ty Seika, tak to bude komplet.

Taky doufám, že nebudeš chtít rychle střelit třeba Tudory, protože já jsem teď jedny musel pustit, už teď mi ale chybí, jenže jsem out of budget. Takže bych utřel akorát nos :) :). Čili počkej až našetřím :lol2: :lol2: .

Mimochodem jak to je s dostupností servisu (myslím neznačkového, nepředpokládám, že je dáš do Zenithu)? Tím, že je to vysokorychlostní strojek, tak to vyžaduje precizní mazání a speciálními oleji a ne každý hodinář si na to troufne.

Odkaz ke komentáři

Mockrát díky pánové. :)

Rozměr píšou 37-38 mm bez korunky, ale ještě si to radši přeměřím, takže máš perfektní odhad. ;)

Tady je výborný článek o tom, kdo byl první. :)

http://www.onthedash.com/docs/Project99.html

Nicméně, první byl kalibr 11 a já mám dvanáctku, takže musím sehnat ještě něco staršího. Mám zálusk na takové Carrery, tak uvidíme. :)

Kalibr 11 se dá odlišit i podle pouzdra, viz foto. Dvanáctka má ty značky 2. :) To jen tak pro zajímavost.

Tudory ještě nevím, moc jsem si jich neužil, snad budou brzo zpátky z lázní - mám slíbeno tenhle týden, uvidíme. :)

Díky za Tvůj postřeh k servisu. Musím to nějak promyslet a taky uvidím, co mi řekne mistr. Rád bych je měl funkční. :)

Vono sehnat celý strojek za rozumnou cenu, dá práci...

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...