Návštěvník Odesláno 1. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2014 První hodiny v Číně byly sestrojeny za vlády dnastie Song tvůrci Su Song a Zhang Heng. Jednalo se 40 stop vysokou vodní věž. .Jinak Číňanům trvalo skoro 2 tisítiletí, než sestrojili první náramkové hodiny. Jejich tvůrci byli Jiang Zhengying, Sun Wenjin, Wang, and Zhang Shuwen. Hodinky se zrodily po 100 dnech práce 24 března 1955 v Tianjinu, kde potom byla vybudována první čínská továrna na hodinky. Již v příštím roce produkovala továrna 24 000 ks hodinek a dodnes se pyšní jako čínská jednička. Ne neprávem. Jedná se o Sea gull. Po jejím úspěchu Číňané postavili hned několik továren v Pekingu, Šhanghaji, Nanjingu, Xianu, Dandong, Qingdao. Po úspěchu modelu Wu Xing začala továrna s vývojem modelu Wu Yi v roce 1958. Model byl věnován Dni pracujících a produkován až do roku 1971.Nařízením č. 304 v roce 1961 byl dán ministerstvem lehkého průmyslu pokyn k vývoji leteckých hodinek. Vývoj trval 4 roky po testech a schválení 38 odborníků z 21 institucí byly doručeny hodinky k bojovým leteckým čínským jednotkám.V roce 1965 , Shanghai začala vyrábět strojky s názvem 623 . Tento strojek byl modifikací rolex strojku. . . Shanghai A623 byla první serie hodinek vyrobených v Číně s datumem. Hodinky byly darovány generálům Lidové osvobozenecké armády , jako je Li De Sheng (???) a Xiao Ke (??) . Ba co víc,první premiér Číny Zhou En Lai (???) také vlastnil kus A623 a nosil ho, dokud nezemřel. Zajímavostí je, že hodinky byly luxusní zboží a jednotlivé šarže čínské lidové armády si mohly koupit pouze určitý model hodinek. Právo na ně měli až velitelé divizí.V sedmdesátých letech došlo ke zlepšení čínských strojků na strojku ST5 vznikly nové hodinky Dong Feng. Díky své spolehlivosti se staly tyto hodinky s nezbytným doplňkem čínských svateb.V roce 1973, po ratifikaci ze strany Státní rada vicepremiéra Li Xiannian, Dong Feng náramkové hodinky začaly být vyváženy na mezinárodní trh pod značkou "Sea-Gull".Stejně jako celý svět, postihla i Čínu deprese v hodinářském průmyslu, nicméně masově vyráběla celkem kvalitním strojky do dámských hodinek.Z nudy a šedi vyvádí čínské hodinářství až nové tisítiletí, kdy Seagull vyvíjí vlastní komplikované hodinky, mj. dvojitý tourbillon a čtvrťovou repetici v platině a zlatě. Co říci k samotným hodinkám.... Chřestýš na ruce. Ještě nikdy jsem neměl na zápěstí strojek, který by vydával plechový chřestivý zvuk. Není to temné vrčení Valjoux, ale jasné staccato, které vás upozorní, že hodinky jsou s vámi. Nejdřív jsem se toho trochu lekal, ale už dobrý. Stroj sea gull ST 2553.Samotné hodinky mají rozměr 43 mm a na ruce působí díky úzké lunetě velkým dojmem. Mají však krátké nožičky, takže nepřekážejí. Jsou lehké, váží 114 g a příjemně se nosí do ohluchnutí. Na boku mají nějaký nápis. Nevím, co znamená, je sexy a šroubky má stejně rozhozené jako Hublot. Dýnko oplývá tankistou a receptem na nudle. Hrany nožek a lunety jsou leštěné, pouzdro broušené. 5 ATM z nich dělá ideální hospodské hodinky bez nutnosti pivních testů. Hezký je ciferník. Indexy jsou plastické, logo a nápis automatic military chinese watch tištěný. Ručky mají pravidelně nanesenou luminiscenci, která zazáří, ale dlouho nevydrží. Datumka je hezky vyvedená, je nazelenalá a koresponduje s khaki barvou. Milý detail. Samostatnou kapitolu tvoří vteřinovka s červenou šipkou na konci a hvězdičkou na druhém.- Opět musím říct, že i pod lupou vypadá dobře. Čeho jsem si všimnul, na rozfíl od IWC nemá bordel pod sklíčkem. Safír bez AR. Problém je řemen. Rozteč nožek je 24 mm, takže ideál na panerai hokusy pokusy, ale nějak se mi ekluje dát na ně řemen pomalu v ceně hodinek samotných, takže budu hledat. Zatím tam je Canvas, podšitý kůží nebo čím. Asi kůží. Přesnost není vpravdě omračující. Dělají 20 vteřin za den, ale věřím, že si sednou a přinejhorším je poladíme. Co závěrem. Asi nic. Regulérně mi hrabe. Ale faktem je, že nebýt malé WR tak za pár šupů člověk získá celkem hezky zpracované originální hodinky. A ten cvrkot rotoru nakonec berete jako bonus. zdroj: http://www.chinesewristwatch.com/default.html
Frostie Odesláno 1. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2014 20 sec za den?? V mém pojetí se tyto hodinky hodí leda ku létání....
Návštěvník Odesláno 1. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2014 20 sec za den?? V mém pojetí se tyto hodinky hodí leda ku létání.... Výsadou nás arisktokratů je, že se nemusíme posírat z každé vteřiny jak vystresovaní majitelé quartzových časomír. Tyhle hodinky nenosíš kvůli času, vod toho máš mobil.
zhrado Odesláno 1. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2014 Díky za info k čínskej výrobe. A hodinky sa mi fakt páčia. Chcelo by to vidieť naživo. Koľko to zhruba stojí tento špás a kde sa to dá kúpiť?
Frostie Odesláno 1. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2014 Výsadou nás arisktokratů je, že se nemusíme posírat z každé vteřiny jak vystresovaní majitelé quartzových časomír. Tyhle hodinky nenosíš kvůli času, vod toho máš mobil. ach so, to jsem netušil, že hodinky neslouží k zobrazení přesného času...
Návštěvník Odesláno 1. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2014 Díky za info k čínskej výrobe. A hodinky sa mi fakt páčia. Chcelo by to vidieť naživo. Koľko to zhruba stojí tento špás a kde sa to dá kúpiť? Já je mám z druhé ruky odsud, ale myslím, že se nechají poslat ze Singapore za nějakých 218 dolarů.
Chumpus Odesláno 1. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2014 Hm, kdyby mi mělo vadit 20s denně, tak bych to na tomhle světě mohl rovnou zabalit... Díky za info o hodinkách, vůbec jsem nevěděl, že sea gull tenhle model dělá.
libor2002 Odesláno 1. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2014 Ten cifr je peknej. Tyhle hodinky bych klidne nosil a nejen do hospody...
Horhe Odesláno 2. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2014 Hodinky super, čtivo taky.Už jsem po nich koukal, když se s nima chlubil Milisák. Ještě že maj 43 mm, jinak by mi bylo i líto, že mi utekly. Jo a dotaz na moderátory, nešlo by nějak tomu členu s baterkovými hodinkami omezit přistup pouze do sekce Quartzové hodinky? Tam nikdo moc nechodí a nikoho moc otravovat nebude. Mechanické hodinky jsou vysoko nad jeho chápání, vůbec tomu nerozumí, ale stále má potřebu se k nim vyjadřovat.
McStinger Odesláno 2. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2014 Díky za info k čínskej výrobe. A hodinky sa mi fakt páčia. Chcelo by to vidieť naživo. Koľko to zhruba stojí tento špás a kde sa to dá kúpiť? Tu nájdeš link
Daemonultimate Odesláno 2. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2014 (upraveno) Když se probíraly v samostatném vlákně,dost jsem je strhal,teď při seznámení s historií a lepších fotkách musim uznat,že kdyby Číňan šel touhle cestou a vynechal fejky,udělal by nejlíp.Jsou to hodinky se svojí tváří,vlastní osobností.Neříkám,že bych si je zrovna musel pořizovat,k tomu tanku na dýnku a čaji na boku pouzdra mám spíše více antipatií než sympatií,ale k tématu hodinek to patří.Co se mi líbí nejvíc je pouzdro s pěknou povrchovkou,ale i plastické indexy stojí za pozornost.Na zahraničních fórech někde píší 44 mm bez korunky někde 43,někteří si chválí lumi,přesnost se tak nějak rovná těm tvým,kolem 15 a výše.Magneticky chráněné a nárazuvzdorné,najít jak moc je asi nemožné,pořád se bavíme o hodinkách za velmi příznivou cenu.Pěkná práce,díky za počtení i obrázky.Tato věta ,,náhoda či záměr" :-) ,tanky jsou hlučný,to jo : ,,Jsou lehké, váží 114 g a příjemně se nosí do ohluchnutí." Upraveno 2. dubna 2014 uživatelem Daemonultimate
Návštěvník Odesláno 2. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2014 Záměr. Mám na sebe podezření, že jsem člověk pera. :-)))) nebo spíš péro samotný
Frantik Odesláno 2. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2014 (upraveno) Super sonda do Číňanů :-) Asi te opravdu berou :-) Se mi líbí ten tank! Upraveno 2. dubna 2014 uživatelem Frantik
Daemonultimate Odesláno 2. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2014 (upraveno) Záměr. Mám na sebe podezření, že jsem člověk pera. :-)))) nebo spíš péro samotný I já,taky strhávám a ne ztrhávám,ale to není stářím,jako ta hluchota,ale záškoláctvím.Hledal jsem,co znamená ten čaj na boku a neuspěl (neboť to neumim),takže podle jedničky soudim,že to bude označení modelu.Našel jsem pouze další rozsypaný čaj na hodinky určené přímo pro čínksý trh: 25 ? ?? ? 25 kamenů automatické hodinky na pozici dvanáct společně s červenou hvězdou?? ?? ?? Made in China Sea-Gull na šestce Upraveno 2. dubna 2014 uživatelem Daemonultimate
nickolas Odesláno 2. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2014 Romane klobouk dolu, pred takto obsahlym prispevkem na tema Čína! Mohl by ses z fleku stat zdejsim čajnologem a ambasadorem Sea Gull. No co, nekdo to delat musi A musim se priznat, ze te prodejni akci Milise jsem vubec neveril. Myslel jsem, ze jde o klasickou Milisovskou reakci na nedavnou diskusi o tom, co by mel prodejni inzerat obsahovat. Jak tam nekdo zminil, ze se zde nachazi dva exemplare (cteni panove snad odpusti) jejichz inzeraty maji ponekud prevracenou umeru uspesnosti...cim debilnejsi inzerat, tim rychleji jsou hodinky fuc. A ten inzerat na tyhle hodinky (ikdyz co ja vim na jaky hodinky vlastne byl...vycist se z nej moc nedalo) me opravdu pobavil. Diky!
Návštěvník Odesláno 2. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2014 To jsem sel na jistotu. Znam Milisovo spodni pradlo, to by v tom byl cert, abych neznal jeho hodinky
Návštěvník Odesláno 2. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2014 Super sonda do Číňanů :-) Asi te opravdu berou :-) Se mi líbí ten tank!Tank je bozi, ale ten napis na boku zdrcujici
Horhe Odesláno 2. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2014 To první bude určitě znamenat něco s čínou, stejnej znak byl na čínskejch konzervách, vedle nápisu made in china.
misoo Odesláno 2. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2014 ujdu, ten napis tiez prosim prelozit a ten tank je perfektny vdaka za fajn clanok
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se