Jezevcik2 Odesláno 2. května 2014 Nahlásit Odesláno 2. května 2014 Jakmile se auto dostatečně zahřeje (motor a převodovka) tak tomu "šlapat co to dá" ať se auto naučí jezdit. Ne nadarmo se říká, že poznáš auto, se kterým jezdila ženská nebo nějaký důchodce. Že je líné a musí se "rozjezdit".Ano, paměťový efekt skutečně existuje, ale rozhodně bych si to ani v nejmenším nedovolil v záběhu.
Frostie Odesláno 2. května 2014 Nahlásit Odesláno 2. května 2014 tak oni když ti to chtějí prodat, nakecají spoustu nesmyslů... 1,6 VVT 88 kW a pak je tam navíc ta 1.6 je GDI s přímým vstřikem benzinu a výkonem větším o víc jak třetinu /73 x 99 KW/, takže úsudek si uděláš sám. Samozřejmě, je tam zásadní rozdíl v pořizovací ceně... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
blackhead Odesláno 2. května 2014 Nahlásit Odesláno 2. května 2014 U novyho auta, at se rika co se rika, H ma zaruku 5 let a servis ma jasne danej, takze bych asi nemenil nic jinak nez doporucuje vyrobce, to byste pak taky v pripade problemu mohli o tu zaruku prijit ...
blackhead Odesláno 2. května 2014 Nahlásit Odesláno 2. května 2014 (upraveno) Z toho si nic nedelej, my mame tu 1,6Gdi a taky mne prijde ze to nejede oproti 2,0Tdi, u dieselu mas ten kroutak od spoda, a to je znat.No líná ta 1,4 je strašně, to jsem nečekal - ale jsem zblblej 2,0 TDI. A to mi prodejce tvrdil, že mezi 1,4 a zákaldní 1,6 takovej rozdíl neni. Upraveno 2. května 2014 uživatelem blackhead
Hasňa Odesláno 2. května 2014 Nahlásit Odesláno 2. května 2014 (upraveno) Smeti, jako Lada a Dacia ted pominu, ale Toyota a Honda ma porad 15-20k km? To ziram. Na vymenu po tisici kilometrech mam proste jiny nazor. Mikrocastice tam budou po celou zivotnost, ruzne roztaznosti taky. Stejne tak tam ale bude olejovy filtr. Tomu, co je mysleno tim, ze z duvodu rozdilne roztaznosti ruznych materialu "muze dojit ke kolizi" a jak tomu muze zabranit jedna vymena oleje po 1000 kilometrech, nerozumim uz vubec. Mozna by se mel olej menit po kazdych 1000 kilometrech. Treba by pak ty nase plecky jezdily i s milionem na tachaci. Ale to tu asi nikdo neplanuje. A predpokladany najezd to vydrzi, s velkou rezervou, i bez dramatizovani situace v olejove vane. Ale to je jen muj osobni nazor prosteho sekacka travy. Upraveno 2. května 2014 uživatelem Hasňa
Veneria Odesláno 2. května 2014 Nahlásit Odesláno 2. května 2014 Ano, paměťový efekt skutečně existuje, ale rozhodně bych si to ani v nejmenším nedovolil v záběhu.Nemyslel jsem hned od nuly na tachometru to vytáčet až do omezovače, ale řekněme po první tisícovce to po zahřátí zkrátka trochu podržet a sem tam to trochu víc vytočit, a s přibývajícíma kilometrama to zkrátka vytáčet víc a víc... aby se pěkně zajelo
Frostie Odesláno 2. května 2014 Nahlásit Odesláno 2. května 2014 Smeti, jako Lada a Dacia ted pominu, ale Toyota a Honda ma porad 15-20k km? T/H ano, na základě zkušeností z reklamací v záruce, jak jsem psal. Ladu a Dacii jsem uvedl jen proto, že patří do úplně stejné skupiny, jako Renault/Nissan a sdílí s nimi jak motory, tak i spoustu jiných dílů
Hasňa Odesláno 2. května 2014 Nahlásit Odesláno 2. května 2014 Ok. Ja mam ted interval 25, 20 chapu, pohoda, ale 15 se mi zda na dnesni standard kvality vyroby motoru a kvality oleju malo. Ale Honda je neoddiskutovatelny motorovy guru, takze asi vi, co delaji a proc.
Frostie Odesláno 2. května 2014 Nahlásit Odesláno 2. května 2014 Ok. Ja mam ted interval 25, 20 chapu, pohoda, ale 15 se mi zda na dnesni standard kvality vyroby motoru a kvality oleju malo. Ale Honda je neoddiskutovatelny motorovy guru, takze asi vi, co delaji a proc.píšu 15-20000, zrovna ta Honda má 20. Právě kombinace úspor na materiálech, prodlužování intervalů výměn řídkých olejů /někdy také ošizených, záleží na výrobci. lze mít 5W30 LL za 150/litr i za 500.../ a řešení mnohsa problémů v záruce, vč. kompletních výměn motorových bloků a hlav vedla k návratu zase ke kratším intervalům výměn olejů
Hasňa Odesláno 2. května 2014 Nahlásit Odesláno 2. května 2014 (upraveno) Ok, jasny. Jak rikam, vyrobci se chovaji racionalne, prodluzuji, kdyz si mysli, ze prodaji vic, zkracuji, kdyz zarucni opravy zacnou rust. Zadny ale od doby 1000 MB nezavedl vymenu oleje po prvnich 1000 majlich. Jak jsem ale taky rikal, ten dobry pocit za tech par zlatek stoji a uskodit to nemuze. Nechme toho. Hyundai snad bude slouzit, motor se snad neprobrousi tim Alusilem, nebo co v tech valcich maji (Lokasil od Porsche tam asi nemaji), motor se snad rozdycha a bude to zihadlo a vsichni budou happy. Alusil, Lokasil, Nikasil, uplne jsem si zavzpominal na krasna leta ve vyzkumu. Ojoj, cas leti a komisarka Lescautova pomalu konci. Upraveno 2. května 2014 uživatelem Hasňa
Jezevcik2 Odesláno 2. května 2014 Nahlásit Odesláno 2. května 2014 (upraveno) Smeti, jako Lada a Dacia ted pominu, ale Toyota a Honda ma porad 15-20k km? To ziram. Na vymenu po tisici kilometrech mam proste jiny nazor. Mikrocastice tam budou po celou zivotnost, ruzne roztaznosti taky. Stejne tak tam ale bude olejovy filtr. Tomu, co je mysleno tim, ze z duvodu rozdilne roztaznosti ruznych materialu "muze dojit ke kolizi" a jak tomu muze zabranit jedna vymena oleje po 1000 kilometrech, nerozumim uz vubec. Mozna by se mel olej menit po kazdych 1000 kilometrech. Treba by pak ty nase plecky jezdily i s milionem na tachaci. Ale to tu asi nikdo neplanuje. A predpokladany najezd to vydrzi, s velkou rezervou, i bez dramatizovani situace v olejove vane. Ale to je jen muj osobni nazor prosteho sekacka travy.Různá roztažnost materiálů a výměna po 1. tis. km nebyla dána do souvislosti. Během první tisícovky kilometrů se díly musí usadit a tady právě může nastat problém. Vlivem nadměrného zatížení (přetáčení/podtáčení) vzrůstá teplota, která u neusazených dílů s různou roztažností může způsobit onen defekt. Výměna oleje po tomto nájezdu by i dnes měla být automatická. Otěrové částice tam budou vždy, to je pravda, ale během záběhu se dá předpokládat daleko větší koncentrace, než u letitých dílů, které si spolu "rozumí". Pokud slepě věříš Long Life režimu, který dokáže z oleje vyrobit vazelínu, tak se mýlíš. Když to shrnu do zkratky, tak co myslíš, že je lepší: jít na velkou každý den, nebo jednou za týden?Ale to je jedno, ty si stejně koupíš Teslu a to už jsme u elektromotorů, které jsou mimo toto téma. Ne však ostatní mechanické díly, které rovněž podléhají namáhání.P.S. To, co psal Frostie o olejích a jejich vyčerpání častými studenými starty a popojížďkami, je pravda. Servisní interval výměny oleje je věc, která je výrobcem doporučena jako maximální při optimálních podmínkách.Kdyby měl někdo zájem, tak slušné fórum přes tyto záležitosti je zde:http://www.oleje.cz/ Upraveno 2. května 2014 uživatelem Jezevcik2
Hasňa Odesláno 2. května 2014 Nahlásit Odesláno 2. května 2014 (upraveno) Tak tohle:" Servisní interval výměny oleje je věc, která je výrobcem doporučena jako maximální při optimálních podmínkách." vim na beton, ze neni pravda. Je to idealni prumer, tedy pri "normalnim" pouzivani i s obcasnymi extremy ve vsech smerech. Na vyvoji tech zatezovych testu (pro Audi) jsem se spolupodilel, kdyz jsem na korozi v hlinikovych motorech delal v Reichu doktoranturu. Je jasne, ze to nemuze uskodit, idealni by bylo menit olej kazdy mesic. Ale taky si myslim, ze menit casteji, nez doporucuje vyrobce, teda pokud nejezdim kuryra v Praze, nebo zavody do vrchu, je zbytecne. Zivotnost bloku dnesnich motoru jeho mazanych vnitrnosti i pri nezkracovani techto intervalu dalece presahuje zivotnost cehokoliv jineho na aute. Upraveno 2. května 2014 uživatelem Hasňa
Jezevcik2 Odesláno 2. května 2014 Nahlásit Odesláno 2. května 2014 (upraveno) Honda u některých motorů, při náročném městském cyklu s popojížďkami a častými studenými starty, doporučuje zkrácení intervalu z 15 tisíc až o dvě třetiny, tj. na 5 tisíc.Zatím se mi vždy osvědčilo vsadit na japonskou techniku. U Audi a celého VW je to však trochu jinak. Každý m?me svou víru a raději bych toho nechal. Piju dobrou blended a tím bych si symbolicky ťuknul s Tvou single :-) Upraveno 2. května 2014 uživatelem Jezevcik2
exBURN Odesláno 3. května 2014 Nahlásit Odesláno 3. května 2014 V tomhle ohledu mě překvapila kámoška, která žije v USA a jezdí na výměnu oleje snad každých 4000 mil, že to tak má předepsané a že tam tak jezdí všichni. Díval jsem se na net a hodně lidí tam řeší jestli jezdit každých 3K nebo 5K.....
Jezevcik2 Odesláno 3. května 2014 Nahlásit Odesláno 3. května 2014 Úryvek z článku Ing. Jaroslava Černého z VŠCHT: V USA jsou motory většinou mazané levnými oleji, které moc nevydrží, a musejí se tedy často vyměňovat. Výměna motorových olejů se běžně provádí po 3-5 tisících mílích, podle výzkumu společnosti ExxonMobil je v USA průměrná výměnná lhůta motorových olejů 4300 mil, tj. necelých 7 tisíc km. Olej lze vyměnit na každé čerpací stanici za pár dolarů a ještě k tomu dostanete zdarma kávu a nějaký hot-dog, aby se čekání na výměnu nezdálo dlouhé....
instant Odesláno 3. května 2014 Nahlásit Odesláno 3. května 2014 Ja som na Superbe urobil na jednom oleji 55tis km. Ojebali ma v servise a nevymenili ho (to som este drzal 30tis interval) az sa raz auto po nastartovani cele zacalo triast. Vyzeralo to na zadrety valec, podla picitaca stvrty. Motor rozobraty na plachtu, vycisteny, vymenene kruzky, poskladany a jazdil este dalsich 130tis km bez problemov. Pokial ide o motor, koncern si u mna splhol. Stara VW sunka, ale nesmrtelna. Najlepsi bol mechanik ked mi volal "tyko*ot sak tam neni zaadnyy olej". Bol, ale v konzistencii slivkoveho lekvaru.
poiko Odesláno 5. května 2014 Nahlásit Odesláno 5. května 2014 vzpomněl jsem si na tento článek http://www.tipcar.cz/jake-koupit-poruchove-auto-pro-manzelku-6867.html
911 Odesláno 16. února 2015 Nahlásit Odesláno 16. února 2015 vyuziju ricousovo vlakno, nekdy kolem kvetna/cervna manzelka bude muset dostat "nove" auto.cena: do 300k (pokud by slo odpocitat dph, tak 300 bez dph)km: pod 100.000 (uprimne, autum moc nerozumim, klidne at to ma vic, jen to nasledujici 3-4 roky nesmi byt v servisu vic, nez je nezbytne nutne )karoserie: kombi (musi se tam vejit 2 autosedacky a idealne doprostred 1 dospely, alespon na chvili), muze byt MPV, ale to se ji moc nelibi. jedine novej Touran palivo: asi benzin. rozcne se s tim najezdi tak +-20.000 km.znacka: chce idealne Fabii novou, ale vlastne je ji to jedno. nechce Hyundai, KIA, Dacia, Fiat.priznam se, ze mam porad zafixovano, ze nekupovat nic na F (fčecky francouzsky, fiat...). koukal jsem na ted na francouze a krome Citronu se mi P i R relativne libi.kriterium cislo jedna je velikost kufru. musi se tam vejit celej kocar pro novyho prcka a dalsi kraviny pro druheho prcka. proto sem chtel Octavii nejlepe z toho jejich programu Skodaplus, kde je i zaruka.
Návštěvník maxigabrielg Odesláno 16. února 2015 Nahlásit Odesláno 16. února 2015 myslim, ze s tou Octaviou si dal odpoved....
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se