Paw Odesláno 5. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 5. dubna 2014 Asi tak před půl rokem jsem si řekl, že bych mohl po letech obměnit hodinky. Stavající kinetické Pulsary chodí stále dobře, ale znáte to, prostě to chtělo něco nového. Zaregistroval jsem se tady na foru, pročítal, rozhlížel se a pátral. Co se týče hodinek jsem měl totiž celkem konkrétní představy - co nejjednodušší ciferník, žádný chronograf, arabské číslice. No a samozřejmě automaty (měnit baterky nechci - proto jsem si před lety pořizoval kineticy). Moje kritéria společně s finančním stropem docela rapidně zúžily výběr - vypadalo to nejdřív na nějaké Šteiny, Certiny nebo Tissoty. Nakonec jsem narazil na vlákno o novinkách od Seika, kouknul na modely a bylo jasno ... Teď už se jen přesvědčit, že hodinky fakt potřebuju. Chvíli to trvalo, ale minulý týden jsem objednal a dneska dorazily . Fotka je lepší než tisíc slov. Jestli vám někomu přijdou povědomé, tak vězte, že je to "volné pokračování" modelu Alpinist. Jsou to mé první automaty, nosím je zatím chvíli, ale už teď je jasné, že to byla dobrá volba .
People Odesláno 5. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 5. dubna 2014 je to biela alebo skor kremova farba ciferniku?
Návštěvník Odesláno 5. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 5. dubna 2014 Vypadaji moc pekne! Mam zrovna podobne dilema v rozhodovani, ale asi se uchylim ke Steinum :-)
filo-boxer Odesláno 5. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 5. dubna 2014 Vybral jsi dobre, vypadaji pekne, mozna lip, nez ta zalesacka zelena. Dockame se vic fotek?
Paw Odesláno 6. dubna 2014 Autor Nahlásit Odesláno 6. dubna 2014 Tak ještě pár snímků - nejsem žádný extra fotograf, pro představu to snad bude stačit.
Kostra Odesláno 6. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 6. dubna 2014 Moc hezké kukačky, gratulace a ať ti dlouho dělají radost.
nickolas Odesláno 6. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 6. dubna 2014 Blahopreju, at dloho delaji jen radost! Seika jsou fajn
Georgeisin Odesláno 7. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2014 Ten krémový cifr se povedl...no a co teprve ty černé ručky k němu, moc pěkné. Kolik mají v průměru (jsem línej hledat)?
Toblin Odesláno 7. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2014 Pekne univerzalky. Jak beha korunka pro kompas. lunetu? Libi se mi cerna varianta, byla u tebe v uzsim vyberu?
misoo Odesláno 7. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2014 velmi pekne! sedel by im nejaky zaujimavy nato cierno-kremovy
Paw Odesláno 7. dubna 2014 Autor Nahlásit Odesláno 7. dubna 2014 @Georgeisin: průměr 45mm s korunkou @Toblin: korunka s kompasovou lunetou chodí strašně lehce - je potřeba asi o půlku menší síla než na ruční natažení. O černé variantě jsem neuvažoval, chtěl jsem hodinky se světlým ciferníkem. Jen jsem chvíli váhal jestli indexy nebo čísla. Co se týče řemínku, tak místo koženého sháním všude možně ocelový tah. O nato jsem na zkoušku taky přemýšlel, ale přijde mně, že by moc nepasoval. Hodinky jsou vzhledem k šířce řemínku (20mm) docela široké.
misoo Odesláno 7. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2014 (upraveno) kontaktuj Seiy-u, urcite ti bude vediet poradit (zistit) aky tah k nim ide seiya@seiyajapan.com Upraveno 7. dubna 2014 uživatelem misoo
Paw Odesláno 7. dubna 2014 Autor Nahlásit Odesláno 7. dubna 2014 (upraveno) U Seiy jsem právě hodinky kupoval :-). Dotazovali se přímo u Seika, ale tahy budou dostupné až v červenci. Ale vypadá to, že tah je stejný s modely z řady SARB, psal jsem tedy aspoň yoboikes a uvidí se. Edit: I ten tah od SARX vypadá kompatibilně ;-) Upraveno 7. dubna 2014 uživatelem Paw
misoo Odesláno 7. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2014 Vyzerat moze, ale pokial sa to neskusi nahodit, tak iste to nie je. <br />Ale pokial k nim existuje origo, tak by som sa zaujimal prioritne o ten. Skus sa pripadne informovat aj u Higuchi-ho.
Paw Odesláno 7. dubna 2014 Autor Nahlásit Odesláno 7. dubna 2014 Uz jsem zkusil snad všechno, kromě výše jmenovaných i c-watch.co.jp a totalwatchrepair.com. Higuchi jsem nějak minul, tak jsem to zkusil. Diky za tip.
farkyostrava Odesláno 13. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2014 kurnik tak ted jsi me zviklal chci koupit najaky strarsi svycar do 10 ti ale tohle vypada paradne....
farkyostrava Odesláno 13. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2014 Mel by jsi do seiy poslat tvoje fotky na tech tvych jsou hodinky 10x zajimavejsi než ty ofiko
Jony Odesláno 23. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 23. dubna 2014 Na Seika moc nejsem, ale jinak pěkné:-)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se