Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Asi tak před půl rokem jsem si řekl, že bych mohl po letech obměnit hodinky. Stavající kinetické Pulsary chodí stále dobře, ale znáte to, prostě to chtělo něco nového.

Zaregistroval jsem se tady na foru, pročítal, rozhlížel se a pátral. Co se týče hodinek jsem měl totiž celkem konkrétní představy - co nejjednodušší ciferník, žádný chronograf, arabské číslice. No a samozřejmě automaty (měnit baterky nechci - proto jsem si před lety pořizoval kineticy).

Moje kritéria společně s finančním stropem docela rapidně zúžily výběr - vypadalo to nejdřív na nějaké Šteiny, Certiny nebo Tissoty. Nakonec jsem narazil na vlákno o novinkách od Seika, kouknul na modely a bylo jasno ... Teď už se jen přesvědčit, že hodinky fakt potřebuju. Chvíli to trvalo, ale minulý týden jsem objednal a dneska dorazily :). Fotka je lepší než tisíc slov.

post-33480-0-81664700-1396709021_thumb.jpg

Jestli vám někomu přijdou povědomé, tak vězte, že je to "volné pokračování" modelu Alpinist. Jsou to mé první automaty, nosím je zatím chvíli, ale už teď je jasné, že to byla dobrá volba :).

Návštěvník
Odesláno

Vypadaji moc pekne! Mam zrovna podobne dilema v rozhodovani, ale asi se uchylim ke Steinum :-)

Odesláno

Tak ještě pár snímků - nejsem žádný extra fotograf, pro představu to snad bude stačit.

post-33480-0-53429200-1396778019_thumb.jpg

post-33480-0-15883600-1396778020_thumb.jpg

post-33480-0-04052700-1396778021_thumb.jpg

post-33480-0-98920400-1396778021_thumb.jpg

Odesláno

@Georgeisin: průměr 45mm s korunkou

@Toblin: korunka s kompasovou lunetou chodí strašně lehce - je potřeba asi o půlku menší síla než na ruční natažení. O černé variantě jsem neuvažoval, chtěl jsem hodinky se světlým ciferníkem. Jen jsem chvíli váhal jestli indexy nebo čísla.

Co se týče řemínku, tak místo koženého sháním všude možně ocelový tah. O nato jsem na zkoušku taky přemýšlel, ale přijde mně, že by moc nepasoval. Hodinky jsou vzhledem k šířce řemínku (20mm) docela široké.

Odesláno (upraveno)

U Seiy jsem právě hodinky kupoval :-). Dotazovali se přímo u Seika, ale tahy budou dostupné až v červenci. Ale vypadá to, že tah je stejný s modely z řady SARB, psal jsem tedy aspoň yoboikes a uvidí se.

Edit: I ten tah od SARX vypadá kompatibilně ;-)

Upraveno uživatelem Paw
Odesláno

Vyzerat moze, ale pokial sa to neskusi nahodit, tak iste to nie je. <br />Ale pokial k nim existuje origo, tak by som sa zaujimal prioritne o ten. Skus sa pripadne informovat aj u Higuchi-ho.

Odesláno

Uz jsem zkusil snad všechno, kromě výše jmenovaných i c-watch.co.jp a totalwatchrepair.com. Higuchi jsem nějak minul, tak jsem to zkusil. Diky za tip.

• po 2 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...