bladerunner Odesláno 2. června 2014 Nahlásit Odesláno 2. června 2014 hej, ako hovorí YPO. no a najlepšie ešte korunku vyšrubovať
odjinud Odesláno 2. června 2014 Nahlásit Odesláno 2. června 2014 A jak řešíte čerstvě koupené vintage nevodotěsné hodinky? Kupuju toho hromadu po bazarech a občas se toho pomalu štítím dotknout s ohledem na případné kožní problémy. Jeté řemínky automaticky vyhazujete? Já jedu pouzdra lihem na vatičce kvůli dezinfekci...
JaRooN Odesláno 3. června 2014 Nahlásit Odesláno 3. června 2014 A jak řešíte čerstvě koupené vintage nevodotěsné hodinky? Normálně do malé nádoby líh, malý měkký kartáček na zuby a beru to od jedné stěžejky přes celý tah (řemínky vyhazuji, válí se jich za korunu na íbeji dost), pak celé komplet hodinky. Nikdy nebyl problém...
PetrL Odesláno 7. června 2014 Nahlásit Odesláno 7. června 2014 A jak řešíte čerstvě koupené vintage nevodotěsné hodinky? Kupuju toho hromadu po bazarech a občas se toho pomalu štítím dotknout s ohledem na případné kožní problémy. Jeté řemínky automaticky vyhazujete? Já jedu pouzdra lihem na vatičce kvůli dezinfekci... Já beru na pevné usazeniny dřevěné párátko a opatrně, ale pečlivě je mechanicky odstraním. Potom líh na bavlněný hadřík, případně je dobré taky použít ušní vatový tampón, ale tam se musí dát pozor, aby tím lihem nebyl moc nasáknutý, aby při kontaktu s pouzdrem líh netekl.
moco Odesláno 8. června 2014 Autor Nahlásit Odesláno 8. června 2014 Však by neměl být problém mýt hodinky s WR100 pod kohoutkem, ne? Nebo ano?Já se toho zatím neodvážil, abych si svoje nové náhodou nezničil...jestli máš WR 100m tak si je můžeš umýt klidně i pod hladinou při šnorchlování :-)
Marcus Odesláno 8. června 2014 Nahlásit Odesláno 8. června 2014 Však by neměl být problém mýt hodinky s WR100 pod kohoutkem, ne? Nebo ano?Já se toho zatím neodvážil, abych si svoje nové náhodou nezničil... Mám stejný problém. Vím, že je by to mělo být naprosto v pohodě, ale WR 100 a ještě k tomu s proskleným dýnkem do vody prostě nedám. Mám nějaký blok, že když nemají hodinky šroubovací korunku, tak do vody nepatří. Asi koupím na ebay nějakou Čínu a začnu s odblokovací terapií.
zhrado Odesláno 8. června 2014 Nahlásit Odesláno 8. června 2014 100m = 10atm. To je naozaj slušný tlak, takže báť sa ponoriť hodinky do vody, ktoré znesú 10atm je fakt smiešne...
gathol Odesláno 8. června 2014 Nahlásit Odesláno 8. června 2014 Já se s hodinkami běžně sprchuji a to i s těmi, co mají WR 100m, prosklené dýnko a nešroubovací korunku. Přijde mi to jako nejjednodušší způsob mytí Když už se opravdu nudím, tak při sledování oblíbeného seriálu pošťourám spáry párátkem a přeleštím hodinky tričkem nebo kapesníkem.
siwi Odesláno 9. června 2014 Nahlásit Odesláno 9. června 2014 (upraveno) Když jsem jako kluk nosíval PS II, které měly nešroubovací korunku, klidně jsem se v nich koupal a nikdy se do nich voda nedostala. Před pár dny jsem umýval Archimedy. Ty mají VR 300, tak jsem je strčil pod kohoutek a oplachoval je jako kdyby to bylo jabko. Taky bez problémů. Ono je to vážně jen o psychice. Určitě bych se toho nebál. Upraveno 9. června 2014 uživatelem siwi
Beet Odesláno 9. června 2014 Nahlásit Odesláno 9. června 2014 Mám stejný problém. Vím, že je by to mělo být naprosto v pohodě, ale WR 100 a ještě k tomu s proskleným dýnkem do vody prostě nedám. Mám nějaký blok, že když nemají hodinky šroubovací korunku, tak do vody nepatří. Asi koupím na ebay nějakou Čínu a začnu s odblokovací terapií. Mám stejné pětky jako ty (jen jinou barvu) a chodím s nima normálně do bazénu. WR100 bych se rozhodné nebál.
Sedlin Odesláno 9. června 2014 Nahlásit Odesláno 9. června 2014 Mám stejný problém. Vím, že je by to mělo být naprosto v pohodě, ale WR 100 a ještě k tomu s proskleným dýnkem do vody prostě nedám. Mám nějaký blok, že když nemají hodinky šroubovací korunku, tak do vody nepatří. Asi koupím na ebay nějakou Čínu a začnu s odblokovací terapií.S Apollonama s WR 100 a proskleným dýnkem jsem se potápěl na dno bazénu v Lulánkách - cca 5m a v pohodě! Nebál bych se
Flipik Odesláno 9. června 2014 Nahlásit Odesláno 9. června 2014 Pokud je vše jak má být, tak 50 WR je naprosto dostatečných nejen na mytí, ale i na plavání. Alespoň Orient naprosto bez problémů.
pebe Odesláno 9. června 2014 Nahlásit Odesláno 9. června 2014 Obyčejné oblekovky, na dýnku pouze WATERRESISTANT, korunka nešroubovací a bazén zvládají v pohodě.
villain83 Odesláno 9. června 2014 Nahlásit Odesláno 9. června 2014 Obyčejné oblekovky, na dýnku pouze WATERRESISTANT, korunka nešroubovací a bazén zvládají v pohodě. Presne tak,pokud jsou vymeneny vsechny tesneni(u tebe cerstve) a korunka neni vytazena,pouzdro neni nikde praskly/poruseny,nevidim duvod,proc by se tam mela voda dostat...
odjinud Odesláno 10. června 2014 Nahlásit Odesláno 10. června 2014 Ona je otázka stavu těsnění pod korunkou a dýnkem, hlavně u starých hodinek. Řada primek byla WR 40-50M, ale dneska bych se celkem bál. Taktéž nezkouším radši starší g-shocky (WR 200), ovšem před 10-20 lety (už poměrně historické kousky a kdo jak měnil dobře baterku nevím).
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se