kuncák7 Odesláno 12. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2017 Jak moc chodis natezko?? Ja chodim v bezeckych botach(inov8) a neni nic lepsiho! Zadne puchyre, tahas na nohach o kilo min coz se ti na napr. 30km denne pekne nascita...Veci na 10-12 dni na zadech, cca 30 kg. Kdysi jsem to chodil v kanadach, pak v salovkach a nakonec v garmontech ( vysokejch ), holt starnu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 12. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2017 Na boty by si měl každý pomalu přijít sám, protože každá noha je jiná, takže těžko radit. Z nízkých bych doporučil asi právě Salewu, nebo Salomon pro lehčí turistiku. Mě jsou sympatičtější poslední dobou tvrdší boty ale chce si to zvyknout, poté noha tolik netrpí jako u nějákých bačkor a membrána zpravidla i celé boty vydrží déle, jelikož se až tak neohýbají. Docela se mě líbí tady ty Aku za super peníz, ale osobní zkušenost s nimi nemám. Ale za trojku, nekupte to :-) http://www.sportovnisvet.cz/aku-sl-approach-gtx-panske-trekove-boty#2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 12. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2017 Diky, je jasny, ze si ve finale vyberu dle pocitu, ale nemel jsem inspiraci ani na znacku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kral083 Odesláno 12. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2017 Ty zmiňované Inov-8 bych klidně taky doporučil. I když aktuální řada se mi moc nelíbí,mám tři roky starý a zatím drží dobře. Je nutná membrana u nízkých bot? Za me je to spíš mínus. A Kuncaku nosit 30kg na zádech je sebevražda,neblazni? To nosis v batohu i psa a všechny svoje hodinky, né?? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rumi Odesláno 12. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2017 Veci na 10-12 dni na zadech, cca 30 kg. Kdysi jsem to chodil v kanadach, pak v salovkach a nakonec v garmontech ( vysokejch ), holt starnu. Klobouk dolu, 30 kilo bych netahal ani za penize Me na 7 - 10 dnu(podle jidla a vody) staci 9-12kg max...Tak pred 2 lety jsem kompletne odlehcil vybavu a uz bych nechtel jinak - dojdes dal, min unaveny, nek*rvis klouby a zada a jeste si vic uzijes cestu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rumi Odesláno 12. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2017 Ty zmiňované Inov-8 bych klidně taky doporučil. I když aktuální řada se mi moc nelíbí,mám tři roky starý a zatím drží dobře. Je nutná membrana u nízkých bot? Za me je to spíš mínus. A Kuncaku nosit 30kg na zádech je sebevražda,neblazni? To nosis v batohu i psa a všechny svoje hodinky, né??Ja ted objevil ze se vyrabeji goretexove ponozky - bouchnes do bezeckych a svuj ucel by mely splnit - mam objednane, tak jsem zvedavy... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kral083 Odesláno 12. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2017 Rumi:letos se chystám do Skotska, takže je mám taky v merku. Jinak do suššich destinací stačí normál ponožky. Ony ty boty celkem rychle schnou. Cos objednal? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 12. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2017 Ano, hodinky sebou nosim ( skoro vsechny ).Ponozky mam tez a je to pecka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Z. Paul Odesláno 12. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2017 Nedávno jsem absolvoval výběrko k 43.VPR kde jsem šel 35km zrychlený přesun (z kopce, do kopce) s 29kg na zádech v Magnumech (kanadách) a nohy si to opravdu užily Od tý doby nohy hýčkám - air maxi, La sportiva a kvalitní fusekle Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 12. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2017 Ja ted objevil ze se vyrabeji goretexove ponozky - bouchnes do bezeckych a svuj ucel by mely splnit - mam objednane, tak jsem zvedavy...Co je to zase za vynález? Už zbývají snad jen Gore slipáče :-) Já dostal jednou Gore Tex čapku a to byl hrozný nesmysl, hlava se v tom strašně potila, tak si moc živě nedokážu představit ponožky. Máš nějaký odkaz? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 12. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2017 Nedávno jsem absolvoval výběrko k 43.VPR kde jsem šel 35km zrychlený přesun (z kopce, do kopce) s 29kg na zádech v Magnumech (kanadách) a nohy si to opravdu užily Od tý doby nohy hýčkám - air maxi, La sportiva a kvalitní fusekle Tomu rozumim, na kanady jsem nedal dopustit a vehementne je vzdy branil, po prvnim fagarasi jsem je hodil 6 den do popelnice v nejblizsi vesnici a nohy si tez hyckam.Jinak jsem to ted znovu prepocital a 30 kg to vychazi ( 2,5 kg batoh, 4,5 stan, obleceni, boty, spacak 8,5 kg, jidlo 6,5 kg, piti na den 3 kg a dalsi veci: hodinky,hulky,telefon, celovka,doklady,lekarnicka cca 5 kg ), varic nese partak.Na to uz musim mit boty jak z partesu a nesetrit na nich. Dik za kazdej typ. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Z. Paul Odesláno 12. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2017 Tak určitě i kvalitní vložky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rumi Odesláno 12. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2017 Co je to zase za vynález? Už zbývají snad jen Gore slipáče :-) Já dostal jednou Gore Tex čapku a to byl hrozný nesmysl, hlava se v tom strašně potila, tak si moc živě nedokážu představit ponožky. Máš nějaký odkaz?Tak kdyz se nechces vzdat svych oblibenych tenisek a nechces nosit na kazde noze kilo a pul - hodne to pouzivaji borci pri prechodech PCT, CDT, AP napr: http://www.gore-tex.com/product/rocky-13-gore-tex-sock/1415326701490/ja teda objednaval ne primo goretex - ale membranove nepromokave tyhle: http://www.dexshell.com/socks Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rumi Odesláno 12. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2017 Rumi:letos se chystám do Skotska, takže je mám taky v merku. Jinak do suššich destinací stačí normál ponožky. Ony ty boty celkem rychle schnou. Cos objednal?Normalni ponozky - s ponozkama jsem se hodne nazkousel a skoncil u jednech jedinych - darn tough - dokonala kvalita, nesmrdi, netlaci, temer neznictelne - davaji na to dokonce njakou lifetime zarukuJak jsem psal Africanovi - objednal dexshellJa bych chtel letost na 'rozcviceni' dat GR20, a potom premyslime bud nad GR11, nebo GR12 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 12. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2017 Kriste, oni opravdu existují :-) Já při treku hodně využívám vrstvení, ale tohle mi tedy připadne úplně proti zdravému rozumu, vzít si promokavou botu a goretex nepromokavou ponožku... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rumi Odesláno 12. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2017 Proc proti zdravemu rozumu?? No nekteri treba tahaji druhe boty, jen aby v nich byli 3 dny z 12 - mrtva vaha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 12. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2017 Proc proti zdravemu rozumu?? No nekteri treba tahaji druhe boty, jen aby v nich byli 3 dny z 12 - mrtva vahaOni ale druhe boty pusobi hlavne jako odpocinek pro nohy. Nelze chodit 10 dni v jednech botech, noha si musi " odpocinout " a na to je ten druhy par, vetsinou " lehke " obuvy. Tak jsem to vycetl a vyuzivam to. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kral083 Odesláno 12. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2017 Taky jsem objednal Dexshell. Jinak at si každej chodí na treky jak je zvyklej, hlavní je někam se podívat. Klidně i s 30kg batohem nebo nepromokavejma ponozkama. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Filip.J Odesláno 12. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2017 (upraveno) Většina turistů, co znám, včetně mě samotného, s sebou k pohorkám tahá sandály - když večer zakufrují a postaví stan, přezují se do nich, nechají vyvětrat pohorky i nohy a nohy si odpočinou. Stejně tak ráno si v sandálech dojdou k prameni pro vodu. Taky se mi je na začátku nechtělo tahat, ale zjistil jsem, že je to za to stojí. Jinak s pohorkama neporadím, mám 17. rokem kotníkové AKU Sila a nechtějí mrchy umřít. Ještě mám teda asi 6. rokem Meindl Wales, poslední Rumunsko loni jsem měl na nohách tyhle, nijak zvlášť mě nenadchly, vržou, ale zase kromě tohohle jim v zásadě není co vytknout. Nicméně jsem rozhodnut, že jakékoliv další boty na turistiku už budu pořizovat výhradně nízké. Vadí mi, když je bota tak tuhá, že necítím, co mám pod podrážkou, a nedovolí pracovat kotníkům, hlavně při výstupech a traverzech. Je to také dáno tím, že po horách chodím jenom od jara do podzimu, do sněhu se bořím málokdy, to už spíš nacvaknu běžky, a kaluže a potoky se dají obejít a přeskákat, není potřeba je v kotníkových botách brodit. Když už nás na Retezatu pod hřebenem chytla bouřka, nateklo nám všem do bot vrchem, takže z mého pohledu vysoké boty moc výhod nemají. Naopak Dolomity jsem si parádně užil v nízkých měkkých Meindlech, v těch vysokých tvrdých AKUčkách bych se tam určitě trápil... Edit: Jo a na 10 dní jsem měl v batohu 22 kg - ale táhl jsem s sebou teda jenom ty sandály a ProTreky... a půllitr slivovice. Upraveno 12. ledna 2017 uživatelem Filip.J Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rumi Odesláno 13. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. ledna 2017 Oni ale druhe boty pusobi hlavne jako odpocinek pro nohy. Nelze chodit 10 dni v jednech botech, noha si musi " odpocinout " a na to je ten druhy par, vetsinou " lehke " obuvy. Tak jsem to vycetl a vyuzivam to.Ja taky nosim lehoucke sandaly, to jo...ale myslel jsem to tak, ze nekdo nosi nizke kotnikove bez membrany, a k tomu - protoze bude 2 dny ve snehu - taha vysoke s membranou - tam vidim tu mrtvou vahu - bych dal radsi ty nepromokave ponozky do tech nizkych a mam usetrene > 2kg Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se