Přejít na obsah

Poraďte jakou trekovou obuv ?

Doporučené příspěvky

Ja taky nosim lehoucke sandaly, to jo...ale myslel jsem to tak, ze nekdo nosi nizke kotnikove bez membrany, a k tomu - protoze bude 2 dny ve snehu - taha vysoke s membranou - tam vidim tu mrtvou vahu - bych dal radsi ty nepromokave ponozky do tech nizkych a mam usetrene > 2kg :)

Jo jasny, ja nosil nizke sandalky salomon, ale ty uz jsou bohuzel po poslednim treku v Durmitoru pohrbeny s kalhotama v podhuri :-(.

Takze vlastne budu shanet i sandale.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na chození kolem stanu stačí bohatě obyčejné zabky.

Tak zase jak kde, zrovna v Australské buši např. se to moc nedoporučuje :-) Kluci pak dejte vědět osobní zkušenosti s těmi Goretex fuseklemi, docela mě to zajímá. Můj názor je, že v suchu a teple se v tom bude potit noha a naopak v dešti mít sice nepromokavé ponožky ale promáčené kecky bude dost nepříjemná záležitost, ale možná se pletu. Stále se bavíme o treku doufám a ne o chození do Penny :-)

Upraveno uživatelem African
Odkaz ke komentáři

Afri:jasný, do buše bych si je nebral.Bavíme se o horách ?

GTX ponožky přece není potřeba mít na noze celý den.Ja na vicedenni pochody tahám aspoň troje plus jedny na spaní. Zatím jsem si vystacil s obyc a to ze bylo občas v bote mokro (vlhko)jsem neresil.Když člověk jde,tak mu stejně zima není.

Plánuju je koupit teď do Skotska, protože tam jedeme brzo (bude zima)a protože dost často půjdeme vresovistem. Kombinace promokovana bota/neprom.ponozka,ac to zní možná nelogicky, je právě ta úspora váhy. Věř mi,ze je obrovský rozdíl jit celý den v celokozenych Meindlech nebo o 800gramů lehcich nízkých botách.

Odkaz ke komentáři

No nevím, žabky- viděl jsem pár ukoplejch palců v horách a nebyl to hezkej pohled ( vylejzání v noci ze stanu, protože prostě potřebuješ,.... ) a to v sandálích.

Ponožky mám v plánu otestovat za 3 týdny v Jesu ( při přechodu hřebene ), pak písnu pocity.

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Malá radost v úterní podvečer :-) Neskutečně dobrá bota o které se to ví, tak cena nehorázně roste, před šesti lety 3.100,- dnes 4.900,- oficiální distribuce, ale vyplatí se to, věřte mi :-) Až teď jsem zjistil, že my chybí pár mm podrážky, ale stále 100% voděodolnost a stovky km za námi, a snad i před námi ;-)

post-364-0-55641500-1485280584_thumb.jpg

post-364-0-68074300-1485280637_thumb.jpg

post-364-0-89009700-1485280810_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Cece Afri, Ti AKU poslalo ty nove gratis, ze o nich tak basnis ne?:) Ja je mam od r. 2006, gumova spicka se na obou zacala odlepovat asi po dvou letech, spravil to vterinak a drzi to fest, obsazka se taky zacala odlepovat a zase oprava vterinakem a super. Jsem smajda, ale podrazka drzi dobre. Ne na snehu, ale to je klasika u vibramu. Akorat ta vodeodolnost u me prestala fungovat asi po trech letech. Gorac je uvnitr nepotrhanej, ale durch jsou rychle. Je fakt, ze zase strasne rychle schnou. Zerou tkanicky:). Nikdy jsem je nejak neosetroval, kdyz jsem je zadelal, dest/snih je zase umyl:) Tahal jsem je casto se psama, 2x za den, takze dostal co proto. Na velky hory super, na 80% meho pouziti nevhodna bota-zbytecne tvrda. Jinak hodne dobre udelana bota. Ted mam cosmic 4d 2 gtx od salomonu a pro me ucely uplne super bota. Lehoucka,vodu nepusti, pekne drzi na kazdem povrchu.

Odkaz ke komentáři

Africane, co to je presne za model, pls? Ja shanim asi neexistujici botu. Mam v planu vylet po zapade USA, chci jet co nejvic nalehko, batoh, stan, spacak a par zakladnich veci, co se jeste vejdou do batohu. Bude to asi na tri tydny, ale nejen priroda, ale i mesta. Takze shanim takovy nejaky univerzalky, se kterejma muzu v Las Vegas do kasina a druhej den na turu do Grand kanonu. Chtel bych vzit jedny pevne boty a jedny sandale s krytou spickou od Keenu. Sandale jsou jasne, ale ty pevne univerzalne sportovne elegantni (trosku cestopisny a trosku eroticky) boty vubec nevim. Zatim mi z toho vychazi bud lehke trekovky od Merrelu co mam, a nebo vyrazit na nakupy. Tak uvitam kazdy napad a zkusenost...

Odkaz ke komentáři

To TLD: Tak to máš jiný model, ne všechny AKU modely jsou povedené :-) U Conera se ti nic neodlupuje a tkaničky většinou přežijí boty, já je mám taky původní, anebo jsi chytil noční Italskou směnu den po Silvestru, to se také stává. Jinak ta moje bota v životě neviděla pračku, pouze kvalitní impregnace, to dělá taky dost.

To AndyAron: Nevím, jestli tě v ní pustí do Kasína v LV, ale nebál bych se ji. Já je nosím všude, do města, na kolo, na motorku, pod Everest, do Afriky, do kina a stovky dalších zajímavých míst. A právě že Kuncák7, ba naopak myslím, že to je univerzální bota pro každou srandu, stačí si jen vzít tu správnou ponožku :-) Opravdu to není brutál, nebojte se ji zašlápnout a po šesti, sedmi letech si půjdete pro tu samou jako 90% uživatelů. Má první bota v životě, kterou jsem si koupil dvakrát, jako že to nemám moc rád :-) Radši zkoušíme nové věci, že....

Upraveno uživatelem African
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...