Přejít na obsah

Poraďte jakou trekovou obuv ?

Doporučené příspěvky

Moco: Uz chodim jen v Lowa. Tibety uz mam druhe. Na tezky trek sem nikdy nemel nic lepsiho. Nicmene je to tezka tuha bota. Druhe uz mam i Zephyry. Ted sem v nich sel Hadrianuv val. 184km za tyden v hroznych srackach a nepustily ani kapku. 20 let s Lowou ;-).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mocco: myslím, že vybíráš mezi trochu nesrovnatelnými kategoriemi. Badile jsou oldschool dvojitě šité, budou na došlap tvrdší (míň pohodlné), asi vydrží dlouho. Tibety budou pohodlnější mají v podrážce PU pěnu (časem hrozí hydrolýza polyuretanu - už se to tady několikrát řešilo), mají GTX.

Sám jsem vyhazoval jedny Hanwagy a jedny Meindly s (vlivem hydrolýzy PU) odlepenou podrážkou (byl jsem líný řešit znovupodražení ve Zlíně, nebo u výrobce) a skončil jsem u Meindl Ortler.

https://meindl.de/produkt/ortler/

Jo,... a Badile by měly být celokožené:

https://meindl.de/produkt/badile/

Upraveno uživatelem Kamil.K
Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, Prochy68 napsal:

Ja mam problem kdyz mam zaschle bahno ve vzorku a pak to davam odmocit a skrabu sroubovakem, tady by me asi prdla cevka 😆 

No hele uvidíme, ale nečekám s tím nějaké velké problémy, protože ono to různě pruží, takže pokud tam už fakt zateče, tak to pak po vyschnutí vypadá. Celá bota je otíratelná hadrem, takže bláto dá. Uvnitř je jakoby ponožka, ale svršek je nějaký tužší mix. 
Za pár dní dostanou v Rakousku, tak jsem zvědav jak obstojí. :) 

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

před 18 hodinami, Lamiczka napsal:

@moco tuším jsi je dnes už byl zkusit, ale přece. Mám zkušenost s Lowa, já mám ranger (o stupínek měkčí bota), kamarád měl Tibety, kupovány oboje cca před 10 lety. Já mám boty do dnes a spokojeně nosím, jen jsem musel 2 roky zpět dělat novou podrážku za 2500,- neb klasický problém s degradací PUR pěny. Tuším jsem tu nedávno dával fotky. Kamarádovi upadly podrážky tuším ten stejný rok jako mě, ale už je nemělo smysl spravovat, protože měl svršky dost popraskaný - nosil je jednu dobu víc jak já, já v nich nachodím pár set ročně od jara do zimy - beru je na čundry a výlety, ale nenosím je denně.

Oba dva jsme byli hodně spokojení co do komfortu, látkový vnitřek mi nevadí, spíš naopak, pohodlnější boty jsem snad neměl a to počítám včetně tenisek. Když se člověk stará o svršky, tak vydrží fakt dlouho.

Kamarád teď koupil Steinkoglery z festovních věcí https://festovniveci.cz/produkt/steinkogler-holzer-festovni/

Měl je první čundr, nebyly moc rozchozený a měl paty na dranc už první den, ale je to celo kožená bota včetně vnitřku a je to fakt brutálně udělaný. Otázka je, jak rychle se to rozchodí, ale měly by snad vydržet na furt...

Jo, dnes po práci jsem je byl zkusit a dopadlo to jak jsem očekával - Tibety jsou na moje potřeby už moc tuhé a kopyto nekorespondovalo s mým chodidlem (možná po rozchození). 
U Badile jsem tušil, že budou komfortnější (je to “B”). Kopito sedlo, jsou lehčí a za 5 kKč jsem je tam nemohl nechat🙂. Navíc vypadají “civilně”, takže je možná někdy vezmu na punč. 

Za oficiální cenu 9.399 Kč bych je tam nechal.
Pohorky bez GTX jsem ještě neměl, tak jsem zvědav, jestli ta sleva nebude v podobě špatného šití podrážky —> vstupní brána pro vodu. 
Jen nechápu funkci látky z vnitřní strany jazyka - více to dýchá? Proč už to rovnou nedali komplet do kůže (WTF!?). 
A s nubukem se budu muset smířit i u takto drahých bot, snad bude alespoň nějaký echt.

Mazat je budu přípravkem Limmer + impregnace Cherry Blossom.  Nebo máte  lepší nápad na péči o “klasiky”

Odkaz ke komentáři

Tak už jsem objevil, proč byly Meindl Badile tak levné 🙂

Na vnitřní straně jazyka je "spálenina". 

Když je vrátím, tak mi akorát vrátí peníze, protože byly poslední. Na druhou stranu je to v místě, kde se jazyk skládá směrem ke straně boty – inkriminované místo se při šněrování složí a nijak dál mechanicky netrpí. 

Má to cenu vracet? Jinak jsou zpracované dobře. 

IMG_5385.thumb.jpeg.b327e027c518009fd286ad28973ae993.jpegIMG_5384.thumb.jpeg.849987e12bd7a765c55000a43354a3b1.jpeg

Odkaz ke komentáři

Potřebuju na letní sezonu nějaký lehký boty na procházky, Český ráj nebo Krkonoše bude asi vrchol náročnosti, po čem se mám koukat, potřebuju gore-tex nebo se mi v tom budou víc potit nohy? Budou to plánovaný max 1/2 denní výlety, takže déšť spíš nehrozí, díky

Odkaz ke komentáři

před 1 hodinou, moco napsal:

Tak už jsem objevil, proč byly Meindl Badile tak levné 🙂

Na vnitřní straně jazyka je "spálenina". 

Když je vrátím, tak mi akorát vrátí peníze, protože byly poslední. Na druhou stranu je to v místě, kde se jazyk skládá směrem ke straně boty – inkriminované místo se při šněrování složí a nijak dál mechanicky netrpí. 

Má to cenu vracet? Jinak jsou zpracované dobře. 

IMG_5385.thumb.jpeg.b327e027c518009fd286ad28973ae993.jpegIMG_5384.thumb.jpeg.849987e12bd7a765c55000a43354a3b1.jpeg

Ty si je už nosil? Možná to je fotkama, ale mě se zdají celé nějaké jeté. 

Odkaz ke komentáři

Moco: v předchozím příspěvku jsou mé Ortler  - uvnitř celokožené. Proto jsem mylně předpokládal, že i Badile budou stejné - celokožené. Ale je fakt, že zatímco Badile jsou kat. B, Ortlery jsou B/C a taky jsou dražší.

Odkaz ke komentáři

před 29 minutami, Kamil.K napsal:

Moco: v předchozím příspěvku jsou mé Ortler  - uvnitř celokožené. Proto jsem mylně předpokládal, že i Badile budou stejné - celokožené. Ale je fakt, že zatímco Badile jsou kat. B, Ortlery jsou B/C a taky jsou dražší.

Jo, ty Ortler by byly fajn, ale jsou těžko sehnatelné, ani na ofiko stránkách nejsou. 

Napadlo mě, zeptat se, zda by ten jazyk uměl nějaký švec přešít do kůže. 

Upraveno uživatelem moco
Odkaz ke komentáři

před 47 minutami, moco napsal:

Jo, ty Ortler by byly fajn, ale jsou těžko sehnatelné, ani na ofiko stránkách nejsou. 

Napadlo mě, zeptat se, zda by ten jazyk uměl nějaký švec přešít do kůže. 

To přijdeš o záruku. Když slyším poslední dobou různé zkazky o kvalitě Meindlu, tak bych to neriskoval.

Odkaz ke komentáři

před 3 hodinami, African napsal:

To přijdeš o záruku. Když slyším poslední dobou různé zkazky o kvalitě Meindlu, tak bych to neriskoval.

Počkám, kolik mi nabídne prodejna dodatečnou slevu a ještě zkusím vykomunikovat přímo s Meindl.cz výměnu (přes 4camping). Reklamace by měl řešit Pražský Meindl a mám už info, že na skladu mají mojí velikost. Ale adekvátní sleva mi bude stačit, než riskovat, že mi vrátí peníze, zas tak mi to nevadí a nevypadá, že by se to mělo zhoršovat. vadí mi ale, že to nebylo zmíněno na e-shopu. 

Odkaz ke komentáři

před 18 hodinami, Moty napsal:

Potřebuju na letní sezonu nějaký lehký boty na procházky, Český ráj nebo Krkonoše bude asi vrchol náročnosti, po čem se mám koukat, potřebuju gore-tex nebo se mi v tom budou víc potit nohy? Budou to plánovaný max 1/2 denní výlety, takže déšť spíš nehrozí, díky

Urcite budou min prodysnejsi nez boty bez membrany, nekomu to ale treba nevadi.

Odkaz ke komentáři

před 3 minutami, Prochy68 napsal:

Urcite budou min prodysnejsi nez boty bez membrany, nekomu to ale treba nevadi.

A nejěkaj konkrétní model? La Sportiva Akyra?

Odkaz ke komentáři

před 1 minutou, Moty napsal:

A nejěkaj konkrétní model? La Sportiva Akyra?

Tak tyhle mam zrovna dvoje 😆, ale s goracem, nevim jestli se delaji bez. Za me spokojenost, ale nejsou to takove uplne civilni boty, zalezi jaky vzhled hledas. 

Ted me prisly Hoka Anacapa Breeze bez gtx a vypada ze spokojenost, ale zatim neprobehla vetsi proverka. A jinak mi prijde, ze ty Hoka lip drzi na ceste ne ty LaSportivy co mam (mam nejakou verzi z 2022, nevim jestli neupgradovali). 

Odkaz ke komentáři

před 14 minutami, Prochy68 napsal:

Tak tyhle mam zrovna dvoje 😆, ale s goracem, nevim jestli se delaji bez. Za me spokojenost, ale nejsou to takove uplne civilni boty, zalezi jaky vzhled hledas. 

Ted me prisly Hoka Anacapa Breeze bez gtx a vypada ze spokojenost, ale zatim neprobehla vetsi proverka. A jinak mi prijde, ze ty Hoka lip drzi na ceste ne ty LaSportivy co mam (mam nejakou verzi z 2022, nevim jestli neupgradovali). 

Klidně necivilní, mám rád barvy, takže černý a šedý ne, Jak sou ty HOKA velikostně, je to jak adidas, že nabíze třetinový velikosti? (44 2/3)

Odkaz ke komentáři

Právě teď, Moty napsal:

Klidně necivilní, mám rád barvy, takže černý a šedý ne, Jak sou ty HOKA velikostně, je to jak adidas, že nabíze třetinový velikosti? (44 2/3)

Koukni par stranek nazpatek, nekomu jsem to meril a myslim ze taky nosil adidas

Odkaz ke komentáři

@Moty Já mám na to co sháníš Adidas Terrex GTX, mají různý modely i barvy, pokud chceš. Zatím je mám ale jen 3 měsíce, takže zatím toho neřeknu moc, kupoval jsem je ale po referencích od známých a kamarádů s tím, že dobře drží (to zatím potvrzuju) a dost vydrží (zatím neřeknu). Dobrý zkušenosti mám i se salomonama.

https://www.adidas.cz/terrex-gore_tex

Ohledně membrány hrozně ale záleží jak chodíš a co ti vyhovuje, jsou lidi co berou prodyšný trailový boty na běhání, který jsou bez membrány, někomu to ale vadí, protože snázeji promoknout, ale taky rychle uschnout, víc větrají, ... Měl jsem obojí, ty Terrexy byť jsou GTX, tak jsou uzavřený a fakt se v nich víc potím, jak v síťovaných trailech...

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...