Dokusan Odesláno 25. září 2018 Nahlásit Odesláno 25. září 2018 (upraveno) SP Sport http://www.makaraobuv.cz/kontakt.htm http://www.spsport.cz Upraveno 25. září 2018 uživatelem Dokusan
Hasňa Odesláno 25. září 2018 Nahlásit Odesláno 25. září 2018 (upraveno) Jasný, díky. Ty nízké Trappery mi leží v hlavě. Upraveno 25. září 2018 uživatelem Hasňa
moco Odesláno 25. září 2018 Nahlásit Odesláno 25. září 2018 (upraveno) Tady se zmiňovaly Makara boty a Zlín. Oni tam mají nějakou podnikovou prodejnu? Jj SP Sport Zlín je taková podniková prodejna, prijedes, vyzkoušíš, nadiktujes změny a přání a do týdne (max 3) by měli být u tebe doma. Nechci se hadat, ale to musela byt asi nahoda, ten nubuk vydrzi neuveritelny veci, opravdu.Jo, vždyť já na to nenadávám, jen je to vlastní zkušenost a taky jsem byl překvapen u tak legendárních bot A ku*va. Tak snad se to na mých nových nestane.Ty co mám 13 let jsou zatím OK.Každá kráva je jiná a kůže se nevyrábí, ta vyroste krávě na hřbetu a zrovna když chytneš blbou krávu, tak se to odrazí na botě Stalo se mi to na jednom páru (resp. botě) ze tří, tak nevěš hlavu Máš je made in Germany? Ty jsou prej kvalitnější (asi pověry, stejně to tam sekají Turci) Upraveno 25. září 2018 uživatelem moco
kuncák7 Odesláno 25. září 2018 Nahlásit Odesláno 25. září 2018 (upraveno) Jojo, bylo to i ode me spis nadnesene podano. Mam ted s nubukem cca 500 km a staci je jen vzit "proti srsti" a jsou jak nove :-). Upraveno 25. září 2018 uživatelem kuncák7
Hasňa Odesláno 25. září 2018 Nahlásit Odesláno 25. září 2018 (upraveno) Brousil jsem kolem Hanwag Kofel Low, ale ty Trappery jsou fajně bytelné a mají šmrnc a navíc místní produkt. Prostě mě lákají. Mezi vánocemi zajedu do Zlína na kávu. Upraveno 25. září 2018 uživatelem Hasňa
Anela Odesláno 25. září 2018 Nahlásit Odesláno 25. září 2018 Teda mě zatim nikdy kůže na botách nepraskla. A to jsem se s některýma botama vůbec nemazal a zažily dost nepěknýho.já jsem tu kdysi četl příspěvek člověka, co si stěžoval, že mu nějaké kožené pohory popraskaly a to je jen krémoval (a to velmi poctivě) a vlastně v nich ani nechodil. krémoval je nějakým přípravkem se včelím voskem, který odpuzuje vodu - když ji nemá odkud odpuzovat (pokud v botech nechodil), tak ji vypudí i z kůže - ta pak může vysychat a popraskat. zbytečně. já jsem svoje alasky za 10 let ani jednou neošetřoval - to taky určitě není správně, ale popraskané nejsou. (ale na druhou stranu je moc nenosím, do pěti výletů do roka, vystačím si většinou s lehčí obuví). Nemám to načtené do detailu, ale nubuk je ?zbytek? kůže po odříznutí té kvalitní části.Citace z outdoor fora: https://www.4camping.cz/clanky/outdoorove-materialy-a-technologie/nubukova-kuze/ - asi to je taky marketingově navoněno, ale ta základní myšlenka je, že nubuk je broušená lícovka. na nubuku pořád ještě je vidět ten líc. velur se opravdu dělá ze štípenky. a má vlastnosti které cituješ. popraskaný velur jsem ještě neviděl... kůže praská spíš od líce a ten veluru chybí. velur se spíše umí prodřít, roztrhat - to jsem viděl...
zrno Odesláno 25. září 2018 Nahlásit Odesláno 25. září 2018 (upraveno) Makara má kopyta nafouklé do výšky a tímpádem kdo má širokou nohu tak se bota roztáhne do šířky a noha se vyleje až mimo stélku , což je špatně (takle to je třeba i u redwing moctoe) Pokud chcete kvalitní pohorky tak zkuste Davida , dělá nejen barefoot pohorky a má relativně široké kopyta http://davidsuska.cz Upraveno 25. září 2018 uživatelem zrno
Hasňa Odesláno 25. září 2018 Nahlásit Odesláno 25. září 2018 (upraveno) Aha. Já širokou nohu mám. Ale výška by mi možná vyhovovala, protože dávám ortopedické vložky. No, bez zkoušení nic nekoupím. Ale nějaká taková bota by se mi hodila. Kvalitní, šitá, robustní s traktorovou podrážkou, pod kotník. Abych nechodil jen v Martenskách. Edit: Suska se mi nelíbí. Ta tenká podrážka mi připomíná Camper. Mam rád masivní podrážku. Upraveno 25. září 2018 uživatelem Hasňa
moco Odesláno 25. září 2018 Nahlásit Odesláno 25. září 2018 Aha. Já širokou nohu mám. Ale výška by mi možná vyhovovala, protože dávám ortopedické vložky. No, bez zkoušení nic nekoupím. Ale nějaká taková bota by se mi hodila. Kvalitní, šitá, robustní s traktorovou podrážkou, pod kotník. Abych nechodil jen v Martenskách.Edit: Suska se mi nelíbí. Ta tenká podrážka mi připomíná Camper. Mam rád masivní podrážku.Makara ti boty upraví (rozšíří popř.doladí delku), s výškou neudělá nic (to už je prej zásah do kopyta)...takže by ti měli sednout fajn
kuncák7 Odesláno 25. září 2018 Nahlásit Odesláno 25. září 2018 Hasno, taky na to koukam, porovnavam tvuj vyber a zkusil bych radeji ty Makara ( i kdyz me zrno trochu znejistel ).Projel jsem fotky- kvalitni siti. Melo by to dost vydrzet.
moco Odesláno 25. září 2018 Nahlásit Odesláno 25. září 2018 Ty Trapper vypadají dobře, ve Zlíně mi říkali, že si tu botu můžeš nakonfigirovat prakticky jak chceš....s obsazkou nebo bez (jinak obsazka by měla být kožená), různé barvy kůže a šití. Dále mi provozní řekl, že kopyto je u všech modelů stejné, jen se pak liší modely podle délky a typu komínu.
moco Odesláno 25. září 2018 Nahlásit Odesláno 25. září 2018 (upraveno) Hasno, taky na to koukam, porovnavam tvuj vyber a zkusil bych radeji ty Makara ( i kdyz me zrno trochu znejistel ).Projel jsem fotky- kvalitni siti. Melo by to dost vydrzet.Šití je norské, kvalitní. Navíc to šití u porážky patlá pan Makara nějakým tmelem, aby nepustily vodu Upraveno 25. září 2018 uživatelem moco
marosh Odesláno 25. září 2018 Nahlásit Odesláno 25. září 2018 Brousil jsem kolem Hanwag Kofel Low, ale ty Trappery jsou fajně bytelné a mají šmrnc a navíc místní produkt. Prostě mě lákají. Mezi vánocemi zajedu do Zlína na kávu. Koukni na www.canis.cz tam mají plno obuvi, co má šmrnc a nestojí pět touzn.
leebauer Odesláno 26. září 2018 Nahlásit Odesláno 26. září 2018 Nízký Hanwag Makra Low.Po roce používání - velká spokojenost.A při běžné údržbě vypadají pořád stejně.
Koumes Odesláno 26. září 2018 Nahlásit Odesláno 26. září 2018 Nízký Hanwag Makra Low.Po roce používání - velká spokojenost.A při běžné údržbě vypadají pořád stejně.Taky je používám zhruba rok, odlepuje se mi obsázka v místě namáhaném ohybem boty. Jinak za mě to je skvělá bota.
Koumes Odesláno 26. září 2018 Nahlásit Odesláno 26. září 2018 Koukni na www.canis.cz tam mají plno obuvi, co má šmrnc a nestojí pět touzn.Srovnávat Hanvag Kofel Low s čímkoliv z Canisu, je opravdu hodně mimo. Ty boty se mi líbí, škoda že už je Hanwag nemá v nabídce. Když jsem je objevil, už nebyla moje velikost.
leebauer Odesláno 26. září 2018 Nahlásit Odesláno 26. září 2018 Taky je používám zhruba rok, odlepuje se mi obsázka v místě namáhaném ohybem boty. Jinak za mě to je skvělá bota.No,to je možná i na reklamaci.Ty moje budou mít za chvilku už za sebou tisícovku,a pořád to jde.
marosh Odesláno 26. září 2018 Nahlásit Odesláno 26. září 2018 Srovnávat Hanvag Kofel Low s čímkoliv z Canisu, je opravdu hodně mimo. Ty boty se mi líbí, škoda že už je Hanwag nemá v nabídce. Když jsem je objevil, už nebyla moje velikost. Vy jste tady všici chytlaví, samý Jožka Rakoncaj. Si nevidíte na špicu nosa. Ani ironiju nepoznáte.
leebauer Odesláno 26. září 2018 Nahlásit Odesláno 26. září 2018 Vy jste tady všici chytlaví, samý Jožka Rakoncaj. Si nevidíte na špicu nosa. Ani ironiju nepoznáte.Tak poraď,co máme nosit na nohách my nehorolezcovénerakoncajové,co chodíme do hor jen tak dvakrát za měsíc.Myslíš spíš nějaké cvičky?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se