Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Hmm, to pro mne nebude. Měl jsem Meindl na noze (už nevím přesně model, ale prý do hor) a je to prostě moc. Tyhle mi přišly "komornější" do naší roviny, ale asi se cpu kam nemám -_-.... Mé Mammut GTX je asi co potřebuju, když tyhle se mi tak líbí... :rolleyes:

Odesláno

Vim, ze tu ted resite jine botky, ale pridam zkusenost s Hanwag Tatra:

93da2732c74c1644ea30d5fb25f07182.jpg

Chtel jsem poradnej kus boty na chozeni po horach a kopcich jak s batohem, tak bez. V obchode jsem v nich tancil asi pul hodiny a byla to pohoda. Ted, po nachozeni asi 50km to vidim takto:

- Na boty si konecne zacinam zvykat.

- Jsou tedy ultra tvrde, coz je super do vysokych hor nebo na skaliska. V Ceskem Svycarsku jsem za ne byl rad, ale treba na Sumavu nebo Krkonosske hrebenovky bych rekl, ze uz je to too much.

- Na jeden zatah v nich horko tezko ujdu pres 20km. Po cca 10km me zacnou bolet briska za prsty na spodni strane chodidla, coz je asi kvuli tvrdosti te boty. Budu muset to asi poresit nejakou vlozkou. Za tipy budu rad.

- Pri zkouseni v obchode bylo vse cajk, ale porad radsi preventivne prelepuju paty, protoze neudelat to, tak to cajk jeste neni. Po cca 5km je zacinam citit. Snad to bude lepsi.

Bota se mi strasne libi a jinak se dobre nosi, ale asi jsem to do te nasi kotliny trosku prehnal. Cas vyrazit do Tater nebo Alp :)

Odesláno

Vim, ze tu ted resite jine botky, ale pridam zkusenost s Hanwag Tatra:93da2732c74c1644ea30d5fb25f07182.jpg

Chtel jsem poradnej kus boty na chozeni po horach a kopcich jak s batohem, tak bez. V obchode jsem v nich tancil asi pul hodiny a byla to pohoda. Ted, po nachozeni asi 50km to vidim takto:

- Na boty si konecne zacinam zvykat.

- Jsou tedy ultra tvrde, coz je super do vysokych hor nebo na skaliska. V Ceskem Svycarsku jsem za ne byl rad, ale treba na Sumavu nebo Krkonosske hrebenovky bych rekl, ze uz je to too much.

- Na jeden zatah v nich horko tezko ujdu pres 20km. Po cca 10km me zacnou bolet briska za prsty na spodni strane chodidla, coz je asi kvuli tvrdosti te boty. Budu muset to asi poresit nejakou vlozkou. Za tipy budu rad.

- Pri zkouseni v obchode bylo vse cajk, ale porad radsi preventivne prelepuju paty, protoze neudelat to, tak to cajk jeste neni. Po cca 5km je zacinam citit. Snad to bude lepsi.

Bota se mi strasne libi a jinak se dobre nosi, ale asi jsem to do te nasi kotliny trosku prehnal. Cas vyrazit do Tater nebo Alp :)

Vložky jakékoliv než ten základní koberec. Dobré vložky co ti nezvednou moc patu děla např Granger (sám používám do Alasek). Šněrovaní jak bylo napsáno výše, utahni první háček a pokračuj od vrchních háčků směrem dolů, pata se tak lepe zafixuje (opět vlastní zkušenost která funguje)
Odesláno (upraveno)

Jak to tu čtu a jak píšeš "sosám" info (výhledově uvažuju o klasických pohorkách, ale ne do velkých krpálů) tak ty Dallapé vypadají parádně.http://www.calzaturedallape.it/component/virtuemart/scarponi-tradizionali-dallape/stelvio-406-detail.html?Itemid=0 Ty jsou trochu jako ty Gronell co píšeš.

Mě teda berou tyhle, ale bez zkoušení na to nemám nerva http://www.calzaturedallape.it/component/virtuemart/scarponi-tradizionali-dallape/lagolo-detail.html?Itemid=0 A 120 eček nezní jako moc.

Teď jsem toho za dva dny načetl, co se dalo. Takže ty Stelvio od Dallapé jsou super a šel bych do nic hned, jenže mají Nubuk a to já nechci (není to kvalitní kůže). Jinak to jsou ?napodobeniny? od Gronellu.

Co se týče velikosti, tak všichni,co je mají, tvrdí, že jsou o půl čísla větší než je klasická velikost. Půlky nedělají. Já normálně nosím 46, takže budu objednávat 46, protože týpek na outdoorforu si objednal 47 a měřil vlozku a ta měla 305-310mm takže ta 46 bude mít těch 300mm co potřebuji.

Pokud se rozhodneš pro nákup, tak bych to objednal na sebe a poslal bych ti to naši poštou, protože chtějí 26? za pošťáka. Někde na webu mají postu zdarma nad 500?, tak kdyby se ještě někdo našel, kdo chce festovní boty na výlety a na podzim/ zimu tak bychom spáchali velkou objednávku a nějak se podělili. Mají tam modely, které jsou velmi univerzální jak jsem psal výše (paganella, stivo,lagolo,rocchetta).

Včera jsem ve Zlíně zkoušel ty Makary a co se tyče váhy, tak žádný problém i na každodenní nošení pro ty co jsou zvyklý třeba na Red Wing. A ty Dallapé jsou snad ještě lehčí při hrubší kůži a používají Vibram s kterým si poradí více firem

Upraveno uživatelem moco
Odesláno

@horal @moco Dik za rady. To snerovani jsem uz taky ruzne resil. Z te fotky co jsem daval vys je i videt, ze jsem to zavazoval od shora dolu do ohybu boty, aby mi to fixlo patu ;) Ty vlozky Granger zkusim, to by mohlo pomoct. Dik.

Mam vetsinou problem s tim, ze mam pravou tlapku kapku vetsi.

Odesláno

Před nákupem doporučuji jít někam zkusit boty podobné konstrukce...

- ony se opravdu líbí, ale může přijít překvapení v podobě přirovnání ke španělské botě... :lol2:

- tohle jsou boty určené primárně právě do velkých krpálů v suti a se zátěží na zádech. Ohýbat 3 mm tlustou kůži z kruponu krávy dá dost sebezapření..., ale já v nich chodím taky jen tak se psem... :whistling:

Takže jestli nepinglujete na Lomničáku, šel bych s komfortem výš...

* velikost 46/47 pak rád převezmu.

Lidi píšou že po rozšlápnutí ( ano které trvá klidně 200km :) ) to jsou Béčkové boty ....ale myslím, ze jejich pocity v noze se po rozslapnuti takovýchto bot rapidně změní :) :) :)

Ale moje Red Wing Moc Toe se pravidelným mazáním a skoro každodenním používáním staly teniskoidními, takže tomu věřím. Ono pohory bez obsázky se přizpůsobí a zmeknou daleko více než pohory s obsazkou (ty by snad ani povolit neměly)

Odesláno

@horal @moco Dik za rady. To snerovani jsem uz taky ruzne resil. Z te fotky co jsem daval vys je i videt, ze jsem to zavazoval od shora dolu do ohybu boty, aby mi to fixlo patu ;) Ty vlozky Granger zkusim, to by mohlo pomoct. Dik.

Mam vetsinou problem s tim, ze mam pravou tlapku kapku vetsi.

Já taky :) Myslím, že ty vložky ti vyřeší všechny problémy (s botami samozřejmě, vztahy to neřeší :) )
Odesláno

Teď jsem toho za dva dny načetl, co se dalo. Takže ty Stelvio od Dallapé jsou super a šel bych do nic hned, jenže mají Nubuk a to já nechci (není to kvalitní kůže). Jinak to jsou ?napodobeniny? od Gronellu.

Co se týče velikosti, tak všichni,co je mají, tvrdí, že jsou o půl čísla větší než je klasická velikost. Půlky nedělají. Já normálně nosím 46, takže budu objednávat 46, protože týpek na outdoorforu si objednal 47 a měřil vlozku a ta měla 305-310mm takže ta 46 bude mít těch 300mm co potřebuji.

Pokud se rozhodneš pro nákup, tak bych to objednal na sebe a poslal bych ti to naši poštou, protože chtějí 26? za pošťáka. Někde na webu mají postu zdarma nad 500?, tak kdyby se ještě někdo našel, kdo chce festovní boty na výlety a na podzim/ zimu tak bychom spáchali velkou objednávku a nějak se podělili. Mají tam modely, které jsou velmi univerzální jak jsem psal výše (paganella, stivo,lagolo,rocchetta).

Včera jsem ve Zlíně zkoušel ty Makary a co se tyče váhy, tak žádný problém i na každodenní nošení pro ty co jsou zvyklý třeba na Red Wing. A ty Dallapé jsou snad ještě lehčí při hrubší kůži a používají Vibram s kterým si poradí více firem

Díky za nabídku, ale nemám kule objednat neznámé boty. Ještě tady, s možností vrácení, ale takhle jsem srab. :(

Odesláno

Andy Tatry jsou super, je to pohodlna meka bota, staci je trochu rozejit. Ja ted chodim v Alaskach a taky to de ;)

Alasky jsou bačkůrky, u mě mají dvě vady...nubuk a širokou patu. Měl jsem štěstí a dostal jsem se v Německu ušitému páru, tak snad vydrží (jestli je dříve neprodám :) )

Někdo u nich kritizuje ?kolébkovou? podrazku, já ji právě oceňuji, protože často chodím na zpevněném povrchu, kdežto z Islandami to bylo celkem utrpení

Návštěvník YPO
Odesláno

Aljašky mám 13 let 

hustý ..... já sem včéra pohřbil kraťasy co sem si kupoval v 91 ...... a to sem pod nima většinou nosil trenky

Odesláno (upraveno)

Aljašky mám 13 let a nevyměnil bych je za nic jinýho. Vložky jsem vyměnil za gelový z Kauflandu za 160 Kč a super. Boty, ve kterých se dá běžet, řídit auto a podrží v těžkým terénu.

Ono kůže byla kvalitativně o par levelu výše před 13 lety. Většina kritiky na kůži nebo zpracování se děje poslední léta (5?).

Když jsem se pídil po těch ?klasikách? tak např. ty Dallapé měli před 5 lety kůži Juchten 3,7mm tlustou, teď jde sehnat max. 3mm kůže....ale za to podražili :)

Taky jsem o Hanwag Alaskach slyšel hodně, co se vydrže týče (10 let není problém), kamen úrazu byla jen hydrolýza moderních foukaných podrážek, u kterých molekuly vydrží při sobě max 5-7 let a pak si jen tak odpadne.... bacha na to, tohle nezáleží na užívání boty, stávalo se to i u ?uloženek? ze skladu, kdy si spokojený majitel obul nově koupené boty (rok výroby -5 let) a na prvním kilometru šel boso.

Tady máš buď kurva těžkou botu, která má podrazku z ?gumáren Zubří? ( vydrží do sešlapání) nebo máš lehkou moderní botu s moderní podrazku u které nevíš kdy ti odpadne.

Mě první Alasky praskly po 3 měsících (made in Chorvatsko), druhé jsem po dvou letech prodal (začala praská obsázka a byly zralé na resole), abych si po vyzkoušení Islandu potvrdil, že Alasky jsou lepší a koupil zase (třetí) Alasky, ty teď taham sporadicky, už nejsem tak moc v terénu

Upraveno uživatelem moco
Odesláno

hustý ..... já sem včéra pohřbil kraťasy co sem si kupoval v 91 ...... a to sem pod nima většinou nosil trenky

Kdyby jsi je poradně namazal, vydržely by déle

Odesláno

Koupil jsem si v cervnu Salomon Speedcross 3, v cervenci jsem dal cca 60-70km po Nizkejch Tatrach a boty uz byly celkem dost jety. V srpnu pak cca 50-60km po bavorskejch alpach a boty total na odpis, podrazka bez vzorku, ocko na tkanicku vypadly, bok prorizlej od kamenu. Nevim jestli jsem tyto boty zvolil do takoveho terenu spravne?

Kazdopadne jsem dostal penize zpatky a rad bych se zeptal jakou nizkou botu do vyse zminenych terenu koupit? Diky.

Odesláno

Podrážky mám už jednou měněný. Teď se mi začala odlepovat origo obsázka. Ale maj už na to nárok. Vršek ovšem drží.

Skrze práci můžu koupit novej model za cca 5 500, tak sem na vážkách.

Pokud máš kůži ok, tak je pošli do Německa na podražení a novou obsazku. Nebo je prodej a dolož na nové, no. Ale aby jsi nebyl po roce zklamaný. Poslední pár Alasek už nepatlam (zatím) voskem, dávám jim jen 100% kondicioner a jsou ve skvělé kondici ( ale nosím je dost málo, uvidíme po 500km). Vosk přijde na radu až do nich potece
Návštěvník YPO
Odesláno

A co jako? Máš něco k botám (kromě RW)?

mám ..... nosit třináct let boty může jenom prase ..... potažmo trekový boty ....... semeniště bakterií, plísní, zarostlejch nechtů a vopadaný kůže ..... vyfoť ty voňafky zevnitř, potřeboval bych dostat infarkt abych nemusel v pondělí do práce

Odesláno

Koupil jsem si v cervnu Salomon Speedcross 3, v cervenci jsem dal cca 60-70km po Nizkejch Tatrach a boty uz byly celkem dost jety. V srpnu pak cca 50-60km po bavorskejch alpach a boty total na odpis, podrazka bez vzorku, ocko na tkanicku vypadly, bok prorizlej od kamenu. Nevim jestli jsem tyto boty zvolil do takoveho terenu spravne?

Kazdopadne jsem dostal penize zpatky a rad bych se zeptal jakou nizkou botu do vyse zminenych terenu koupit? Diky.

Já mám dobré zkušenosti s la Sportiva Boulder X, jsou skvělé, mě jen vadilo, že to jsou botky více méně na ferraty, takže ve špičce celkem těsno...po 30km to šlo cítit. Jestli chceš s membránou tak jejich ekvivalent muže byt la Sportiva tx4 nebo jim podobné.

Proste kup kozenou botu a tu nedojebeš, ale nepočítej, že budou tak lehké a pohodlné jako tenisky na běhání (ikdyz ty boulder x jsou fakt žůžo) :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...