nickolas Odesláno 15. října 2018 Nahlásit Odesláno 15. října 2018 Planina od Luksinca, pod poslednim stoupanim...co si tak matne vzpominam. Byl jsem tam odhadem asi milionkrat, ale naposled tak pred osmi rokama
moco Odesláno 15. října 2018 Nahlásit Odesláno 15. října 2018 ta fotka - to je lysá hora tak před patnácti lety?Jo nejspíše jo, vzpomněl jsem si, že vždycky na Lysé nadávám na šutry cestou dolů, tak jsem tu hodil první kamenitou stezku z Lysé co mi poskytl bratr Google.
moco Odesláno 15. října 2018 Nahlásit Odesláno 15. října 2018 Když se líbí tak se líbí..a co s nimi dál?GORE-TEX? - apropó, hledal jste někdo někdy jakou poskytuje záruku?- moc si nepamatuji,ale bylo to někde kolem 300km!Já zase slyšel (dokonce i někde četl), že Gore-tex dává celoživotní záruku a lidi o tom neví
Robertilos Odesláno 15. října 2018 Nahlásit Odesláno 15. října 2018 Jj, Lysá, ještě před úpravou vysílače.
moco Odesláno 15. října 2018 Nahlásit Odesláno 15. října 2018 https://www.gore-tex.com/support/guarantee-and-returnshttps://www.4camping.cz/clanky/dalsi-informace-k-produktum/slib-gore-tex/
African Odesláno 15. října 2018 Nahlásit Odesláno 15. října 2018 Já zase slyšel (dokonce i někde četl), že Gore-tex dává celoživotní záruku a lidi o tom nevíMyslím, že lidi o tom ví, ale nezabývají se tím,, jelikož to je jejich slogan. Ano materiál jest super a pravděpodobně jako takový vodu celý život nepropustí, ale jeho využití už věc jiná. Samozřejmě každá namáhaná část se jednou unavý a každý kdo Goretex měl, tak ví že je to hlavně o kvalitách výrobce jak si z materiálem umí pohrát. Mě třeba Reichle propouštěli za rok, La Sportivy nepropuští po pěti letech. Á furt mluvíme o stejném materiálu. Na levných bundách se třeba využívá jeden typ Goretexu, to je špatně, na své bundě Millet mám asi tři, jiný v podpaží, jiný na zádech a jen tak ten hadr může něco vydržet. A nakonec, záruku na produkt Vám vždy dává výrobce produktu a ne Goretex. Jo, ale zní to hezky, lifetime guarantee :-)
horal Odesláno 15. října 2018 Nahlásit Odesláno 15. října 2018 Je to jen a pouhý hadr daných vlastností a kvalit. Na to je třeba myslet, pokud vím co má daný výrobek s ním za sebou, kam se chystám a co od něj budu minimálně potřebovat. Tak to mám já.
moco Odesláno 16. října 2018 Nahlásit Odesláno 16. října 2018 (upraveno) Včera jsem si byl pro ty Hanwagy Tatry II GTX, sedí parádně a dokonce se zlepšili i co se týče těch základních vložek (výrobce mě vyslyšel velmi brzo ), už nejsou ?kobercového? typu ale už to má náznak paměťové pěny (výrobce tvrdí že tam je, ale je tak tenká, že ty vlastnosti nejsou tak markantní). Nicméně jsou pohodlnější a je to krok kupředu Samozřejmě jsem zkoušel opět aplikovat do bot své vložky a opět se mi potvrdilo to, že s original vložkou ty boty sedí podstatně lépe, takže než najdu ideální vložky, budu tahat origo. Dvouzónové vázání je teď doplněno o ?brzdu? tkanicek v první zóně šněrování. Pěkná fičura, ale dle mě zbytečná, já bych tu brzdu dal o očko výše. Ptal jsem se prodavače i na rozdíly kvality vyrobených bot v Německu nebo v Chorvatsku nebo v mem případě v Maďarsku...bylo mi řečeno, že to jsou internetové fámy a je to tak, že všechny boty Hanwag se KOMPLETUJÍ v Německu, ale např.svršky se dělají a připravují pro následnou kompletaci právě v zemích jako je Chorvatsko nebo Maďarsko. Tyto země dodají ?kousky do skládačky? a v Německu se to sešije a slepí. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 16. října 2018 uživatelem moco
AndyAaron Odesláno 16. října 2018 Nahlásit Odesláno 16. října 2018 Jsem zvedavej co na ne budes rikat. Ja jak jsem popisoval o par stranek zpet, sedi jako papuce, ale po cca 15km uz mi prijdou dost tvrde a jeste porad si netroufnu s nima vyjit bez preventivniho zalepeni paty. Jinak jsou super.
moco Odesláno 16. října 2018 Nahlásit Odesláno 16. října 2018 Jsem zvedavej co na ne budes rikat. Ja jak jsem popisoval o par stranek zpet, sedi jako papuce, ale po cca 15km uz mi prijdou dost tvrde a jeste porad si netroufnu s nima vyjit bez preventivniho zalepeni paty. Jinak jsou super.13 let nosím každodenně kanady a par let nosím Red Wing....mě už nic nepřekvapí :) Ale samozřejmě u nových bot puchyře očekávám a na víkendový výšlap půjdou paty pod tejpovací pásku. Ono se ten výlet hnedka zprotivý, když na 7km z 20km začnou štípat paty U Alasek jsem puchyře nikdy neměl.
Koumes Odesláno 16. října 2018 Nahlásit Odesláno 16. října 2018 Jsem zvedavej co na ne budes rikat. Ja jak jsem popisoval o par stranek zpet, sedi jako papuce, ale po cca 15km uz mi prijdou dost tvrde a jeste porad si netroufnu s nima vyjit bez preventivniho zalepeni paty. Jinak jsou super.To mě překvapuje, Aljašky i Tatry jsou opravdu měkoučké botky, sice s lepenou podrážkou, ale komu sedí to jejich kopyto, netřeba rozcházet... Navíc v celokožených modelech jak Tater, tak Aljašek- jen se jmenujou Yukon, je jiná vložka, měkká pěna polepená kůží. To je hodně příjemná vložka, jen má kratší životnost, takže jsem si koupil jedny do zásoby :-)To Hanwagy šité s dvojitým prošitím, bez tlumících prvků v podrážce jsou tvrdé, z nich po celém dni nohy trochu bolí nohy. Měl jsem model Bergler, a na celodenní, každodenní nošení do práce to pro mě už není...
kuncák7 Odesláno 16. října 2018 Nahlásit Odesláno 16. října 2018 Moco, az se "projdes" poreferuj. Vzhledem k tomu, ze jsem uz parkrat dal na tvou radu a udelal moc dobre, budu referat cekat s nedockavosti :-).
laurin Odesláno 16. října 2018 Nahlásit Odesláno 16. října 2018 Já bych Tatry do ryze kamenitého terénu osobně nevzal. Důvodem je nízká až chybějící obsázka podél boty (zejména v přední části v místě prstních kloubů). Pravda - treba tieto ktore mam tiez - https://www.sportrysy.sk/hanwag-alaska-gtx-asche/
Anela Odesláno 16. října 2018 Nahlásit Odesláno 16. října 2018 Jo nejspíše jo, vzpomněl jsem si, že vždycky na Lysé nadávám na šutry cestou dolů, tak jsem tu hodil první kamenitou stezku z Lysé co mi poskytl bratr Google. ted uz to tam vypada dost jinak, obzvlaste pak v tom danem miste. a nejde jen o to ze je tam ted skoro les, ale i o ten chodnik
moco Odesláno 16. října 2018 Nahlásit Odesláno 16. října 2018 ted uz to tam vypada dost jinak, obzvlaste pak v tom danem miste. a nejde jen o to ze je tam ted skoro les, ale i o ten chodnikJJ už je to tam pomalu vydlážděné, pravidelně párkrát do roka tam chodím Např. https://ostrava.idnes.cz/beskydska-lysa-hora-se-meni-ddw-/ostrava-zpravy.aspx?c=A150911_2191080_ostrava-zpravy_dar
Anela Odesláno 17. října 2018 Nahlásit Odesláno 17. října 2018 (upraveno) Hlavně při cestě dolů po kamenité stezce člověk ocení tuhou podrazku/botu, nahoru je to pohoda i v teniskach ale dolů je to nepříjemné.Snažil jsem se dnes tu Lysou vyfotit ze stejného místa Cedule je schovaná za stromemA trochu podobné záběry, jeden výš, jeden níž. edit. na nohou bohuzel zadna trekova obuv, ale tenisky adidas, tusim ze galaxy trail Upraveno 17. října 2018 uživatelem Anela
moco Odesláno 18. října 2018 Nahlásit Odesláno 18. října 2018 (upraveno) Moco, az se "projdes" poreferuj. Vzhledem k tomu, ze jsem uz parkrat dal na tvou radu a udelal moc dobre, budu referat cekat s nedockavosti :-).V neděli večer to tu máš Upraveno 18. října 2018 uživatelem moco
moco Odesláno 22. října 2018 Nahlásit Odesláno 22. října 2018 Tak včera jsem se toulal po česko-slovenských hranicích ve výše zmíněných Hanwag Tatra II. Boty mi velmi dobře padnou, až se divím s mou avataří hnátou, vpředu je pro prsty a nart velmi komfortní zóna, po 20km v terénu v nových botech nohy ?zrelaxované? (v Alaskach jsem boční část nártu cítil více,asi díky obrazce bota nepustí), zato vzadu je pata dokonale (pro mě) obepnuta botou a fixovaná, při výstupech se ani nehne....kopyto bez chyby. Prvních 10km mě tlačil jazyk pravé boty do kotníku, po překonání bolesti si jazyk ?sednul? a už byla pohoda. Jinak jazyk je pořádně polstrovanej a měkoučkej (je hrubší než na Alaskach) a samozřejmě celokoženej z jemné kůže (pozn. asi býčí šourek ). Na celokožené boty mi přijdou neskutečně lehké, ani na moment jsem neměl pocit, že bych musel tahat boty za sebou, pocit lehkého kroku byl po celou dobu. Podrážka je příjemně tuhá a sestupy/seběhy jsou jisté, včera pršelo, ale krom mokrých kořenů jsem problém s adherzí neměl (dokonce i na mokrých šutrech podrážka držela...pokud nebyla zasraná od bahna). Na podrážce, oproti Alaskam, je viděl na vzorku, že obsahuje i jakysi ?contragrip?, který při sestupech pomáhá. Podrážka není kolébková, ale dopředu se hrne ochotně. Mile překvapen jsem byl i z velmi kvalitně působících pevných tkanicek, v ruce jsem ještě takové neměl, jsou pevné a po zavázání mate opravdu pocit, že smyčka se rozvazat nemůže. Vložky z paměťové pěny jsou při chůzi příjemné a pohodlné, noha po nich v botě neklouže... pocit vyhodit je se nedostavil Paty ani jiné části nohou jsem před puchyři ani otlaky nijak nechranil, jak jsem výše psal, po 20km nohy v pořádku. Co jsem neměl čas ještě zkontrolovat je kůže. Zda , jako u Alasek, po prvním použití zvrasněla (často krytizované), špinavé boty zatím čekají na očistu. Boty jsem ihned po zakoupení namazal kondicionerem (Natural Oil od Red Wing), ikdyz výrobce označuje použitou kůži jako již olejovanou. Poté jsem na ně vystříkal celé balení čistého impregnačního spreje. S voskem ještě čekám, ale zima mě asi donutí ho použít. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
AndyAaron Odesláno 22. října 2018 Nahlásit Odesláno 22. října 2018 Diky za recenzi. S vyse uvedenym ve vetsine bodu souhlasim. Jen proste ja si musim tu patu lepit. Nerekl bych, ze boty jsou tezke, ale popravde takovy pocit lehkosti jak popisujes z nich nemam. S podrazkou a jejim gripem naprosto souhlasim, drzi temer vsude. Jen jak jeste pises, ze neni kolebkova, mne tedy ty moje trosku kolebkove prijdou, ale je to super prave pri vystupu do kopce. Tak premyslim, jestli treba nemam predchozi model. Dle obrazku mam ale to same. Tak nevim
moco Odesláno 22. října 2018 Nahlásit Odesláno 22. října 2018 (upraveno) Diky za recenzi. S vyse uvedenym ve vetsine bodu souhlasim. Jen proste ja si musim tu patu lepit. Nerekl bych, ze boty jsou tezke, ale popravde takovy pocit lehkosti jak popisujes z nich nemam. S podrazkou a jejim gripem naprosto souhlasim, drzi temer vsude. Jen jak jeste pises, ze neni kolebkova, mne tedy ty moje trosku kolebkove prijdou, ale je to super prave pri vystupu do kopce. Tak premyslim, jestli treba nemam predchozi model. Dle obrazku mam ale to same. Tak nevim Možná podrážka je kolebková, ale předním jsem měl ty Alasky a tam byla kolébka s velkým K tak mi možná u Tater až tak nepřijde. Jinak jsou jen dvě verze Tater....Tatra GTX, Tatra II GTX(ty mám já) no a ještě jejich ekvivalent v podobě celokozenych bez gtx - YUKON.PS: podle tvých fotek máš asi předchozí model (není na něm brzda na tkaničky a vložka je normál ?koberec?) Upraveno 22. října 2018 uživatelem moco
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se