Klokan Posted May 29, 2007 Report Share Posted May 29, 2007 Po cca 4 letech bezproblémového nošení Breitling Chronomat nastal asi čas na údržbu - vyčištění, promazání event. přeleštění tahu. Trvali byste na autorizovaném prodejci/servisu (Hanák, Carollinum atd) nebo byste riskli svěřit to "obyčejnému" hodináři, a pokud ano, koho byste v Praze doporučili ? Děkuji za každý tip. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ondraj Posted May 29, 2007 Report Share Posted May 29, 2007 No já bych asi k normálnímu hodináři bez nějakých referencí s tímhle nešel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ruhar Posted May 29, 2007 Report Share Posted May 29, 2007 Taky bych asi nešel k normálnímu hodináři, už kvůli "servisní knížce". Ale můžeš zkusit třeba Mechana, jestli takovýhle věci dělá. Jinak v Praze je myslím autorizovanej servis jen u Dušáka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foundryman Posted May 29, 2007 Report Share Posted May 29, 2007 Já bych to svěřil Mechanovi - po zkušenostech s autorizovanými servisy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ruhar Posted May 29, 2007 Report Share Posted May 29, 2007 Krásně se po 8 vteřinách doplňujeme Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyber Posted May 29, 2007 Report Share Posted May 29, 2007 Po cca 4 letech bezproblémového nošení Breitling Chronomat nastal asi čas na údržbu - vyčištění, promazání event. přeleštění tahu. Trvali byste na autorizovaném prodejci/servisu (Hanák, Carollinum atd) nebo byste riskli svěřit to \"obyčejnému\" hodináři, a pokud ano, koho byste v Praze doporučili ? Děkuji za každý tip. Po čtyřletém bezproblémovém nošení bych do nich nevrtal. Pokud se s nimi potápíš, nebo provozuješ extrémní plavání, tak jen přetěsnit, a vyzkoušet na tlakové zkoušce ( Dušák). Leštění pouzdra je velmi drahé ( musí se odstrojït, přetěsnit, vyzkoušet ), takže bych se na to vybodnul. Pokud máš poškrábaný nerez tah, tak ho nechat jen přeleštit ( Dušák), za cca 600 - 900,- Kč. Jinak nové Breitlingy určitě k autorizovanému prodejci, starší myslím bez problémů ke kvalitnímu, ale neautorizovanému servismanovi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jerrys Posted May 29, 2007 Report Share Posted May 29, 2007 Hele od jisté doby věřím zkušenostem starých hodinářů, kteří tvrdí, že do kvalitních hodinek se nemá vrtat dřív než za 10 let, pokud si o to samy neřeknou nějakou změnou v přesnosti chodu. Pokud nejsi instruktor potápění a tvé Brajtle nejsou 8 hodin denně v bazénu či v moři, nech je bejt. Když moje 12 let starý Casia G Shock byly každej rok v moři a ještě je nikdo neotevíral a nepřetěsňoval, tak kurňa Brajtle to snad vydrží taky, dyk jsou snad třídou někde jinde ne?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeremy Posted May 29, 2007 Report Share Posted May 29, 2007 Pokud jdou bez problémů, což by pořád ještě měly, tak je nech být. Já absolvoval servis u Dušáka (hodinky z druhé ruky šly o 30 sec/den špatně). Vrátil mi je jako nové s pytlíčkem plným vyměněných koleček. Jinak to tehdy nešlo, než kompletní servis. Pokud jdou dobře, pak jediný důvod preventivní prohlídky by mohl být úspora vyšších nákladů v případě, že se časem podělají. Jenže to nehrozí, dokud se chovají 100% správně. Jinak preventivní prohlídka stojí pořád stejně, bez ohledu na to, jak přesně v tu chvíli jdou a kolik času proběhlo od poslední kontroly. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mechano Posted May 29, 2007 Report Share Posted May 29, 2007 Hele od jisté doby věřím zkušenostem starých hodinářů, kteří tvrdí, že do kvalitních hodinek se nemá vrtat dřív než za 10 let, pokud si o to samy neřeknou nějakou změnou v přesnosti chodu. Pokud nejsi instruktor potápění a tvé Brajtle nejsou 8 hodin denně v bazénu či v moři, nech je bejt. Když moje 12 let starý Casia G Shock byly každej rok v moři a ještě je nikdo neotevíral a nepřetěsňoval, tak kurňa Brajtle to snad vydrží taky, dyk jsou snad třídou někde jinde ne?? Tvoji první větu bych si dovolil potvrdit, tak nějak to je. Háček je ale v tom , že když vykoupeš svoje Casia , bude to jiný případ než když se vykoupe Brajtling. Už jsem viděl hodně hodinek odepsaných kvůli zanedbanému těsnění. Naposledy dneska. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jerrys Posted May 29, 2007 Report Share Posted May 29, 2007 Jasně, ono se mi to kecá a sám bych měl nahnáno s Brajtlema na kamenité pláži u moře Na to má Orient Diver a ty vem čert, pokud se něco stane. Ono nejde jen o tu vodu, ale odřít kvalitní hodinky zrovna o nějakej šutr, to by byl pech. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klokan Posted May 30, 2007 Author Report Share Posted May 30, 2007 Díky všem za ohlasy. Jelikož se s hodinkami ani nekoupu ani nepotápím ani jinak je netrápím, dám na vaše rady a omezím to jen na kontrolu těsnosti a přeleštění tahu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
safi Posted May 30, 2007 Report Share Posted May 30, 2007 Mechano Link to comment Share on other sites More sharing options...
NovoCZ Posted November 24, 2010 Report Share Posted November 24, 2010 Jednoznačně Mechano tady z fora, mně už dělal opravu tří Breitlí, vždy OK. U značkových opravářů to máš jako u značkových opravářů aut, totéž většinou zvládne jiný machr, který Ti při tom nevyměmí zbytečně půlku auta. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeremy Posted November 24, 2010 Report Share Posted November 24, 2010 Novo, za ty 3 roky, co je staré to vlákno, už ty Brajtle asi ani nemá :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
NovoCZ Posted November 24, 2010 Report Share Posted November 24, 2010 Aaa, tohle vlákno se mi nějak samo nabídlo, nevšiml jsem si jeho archaické datum, ale pronesené moudro platí Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klokan Posted November 29, 2010 Author Report Share Posted November 29, 2010 Ale kdepak, mám je pořád, dal jsem na rady zkušenějších a ještě nebyly otevřené a šlapou jako ... prostě jako Brajtle.Ale život je změna a brzy půjdou do světa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts