Přejít na obsah

145 hlasů

1. 1. Který byste brali?

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 115
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Za mě rozhodně Omega. Podle mě jsou bezkonkurenčně nejhezčí a je to prostě Omega. Navíc oproti IWC mají vlastní kalibr, což je rozhodně jejich plus.

Odesláno

AT, jednoznačně.

Damasko jsou nelíbivý, resp. obrovsky specifický, a IWC obyčejný pilotky s divnou datumovkou a přepálenou cenou. AT jsou dokonalý univerzály s Bond faktorem a pro mě osobně největším MI. Jsou neskutečně cool. Navíc vypadaj dobře jak na tahu, tak na řemenu -- černým, hnědým, modrým. Neváhal bych.

Odesláno

To je zajímavý, všichni s tou Omegou máte pravdu, a přitom mě to nějak furt víc táhne k IWC:)

Dokonce si řikám, jestli bych nedal ty XVI..

Bez "trojdatumu" jsou IWC lepší, každopádně pokud Tě to k nim táhne a nebudou Ti chybět zdobené ručky a indexy a průhled na inhouse, není co řešit ;)

Odesláno

Ono to asi není úplně zásadní, ale jaký je vlstně ,,účel" těchto hodinek? Do práce? Do práce v obleku? Only watch? Nějaký jiný?

Mě bije srdce pro IWC, přestože tento typ datumovky se mi nelíbí. Omegy jsou parádní, ale cifr se mi zdá hodně 3D ( rámeček datumovky, indexy, takový ostrý je to). Damasko jsou hezký, ale neoslovují mě.

Odesláno

To je zajímavý, všichni s tou Omegou máte pravdu, a přitom mě to nějak furt víc táhne k IWC:)

Dokonce si řikám, jestli bych nedal ty XVI..

V podstatě totéž, co psal gougy. Hlasoval jsem pro Omegu, protože v zadání byly Mark XVII. Pokud by tam byly "šestnáctky", tak hlasuju pro ně. Ale abych to ještě zkomplikoval - AT jsou skvělé na tahu i na kůži. Marky sice taky jsou i na tahu, ale mě se tahle kombinace nelíbí (prostě mi tah k nim nesedí) a navíc pokud je koupíš na kůži a dodatečně budeš chtít pořídit origo tah, tak se nedoplatíš. 

Odesláno

Pokud budeš vybírat rozumem..pak Omega. Pokud budeš vybírat srdcem... pak IWC. Pokud se chceš zavděčit Aldovi...pak Damasko. ;-)

Za mě z tohoto výběru... bez okolků...Omega. 

Odesláno

Prosím pěkně, kdo z vás, co tady popravujete ta Damaska, je měl v ruce, resp. na ruce? Kapku mi to to připomíná toho borce, co sedí na hajzlu, trenky u kotníků, v ruce Svět motorů a mudruje tvl. s tím Nissanem bych na outdoor adventuru do Patagonie fakt nejel, to je auto na piču. A před barákem mu stojí passat, se kterým byl nejdál v Chorvatsku

Odesláno (upraveno)

Prosím pěkně, kdo z vás, co tady popravujete ta Damaska, je měl v ruce, resp. na ruce? Kapku mi to to připomíná toho borce, co sedí na hajzlu, trenky u kotníků, v ruce Svět motorů a mudruje tvl. s tím Nissanem bych na outdoor adventuru do Patagonie fakt nejel, to je auto na p..u. A před barákem mu stojí passat, se kterým byl nejdál v Chorvatsku

pravdou bohužel zůstává, že jsou to jen Damasko... Techniku nikdo nepopírá, viz diskuze strojovna vs. MI a "pocity" výše ;)

Kia má 7 let záruku a na papíře říkají, že jsou super nejlepší, tak proč si ji nekoupím?

Edit - s tou Kia zatím, je možné, že vnuci budou snít o vodíkovém supersportu Kia, jako leaderovi..  Stejně tak Damasko :D

Upraveno uživatelem gougy
Odesláno

Aby bylo rozuměno, já nereaguju na to jestli Damasko je z té trojice nejlepčejší nebo nejhorší, podle mě to ani nejde, protože co člověk, to originál a pokud dáš 100 litrů za hodinky v 21. stol, kdy je vůbec nepotřebuješ, tak je to to bytostně na osobních preferencích a pocitu około žaludku. Jediná exaktní veličina v tomto výběru je resale value. Mně se jen nelíbí, že celkem sympatický počin hodináře tuhle z Bavorska dostává tak po tlamě. Chápu, že to je z části způsobené kdo seje vítr, sklízí bouři, ale i tak. Ta Damaska jsou moc pěkné hodinky a v ceně okolo 2500-3000 ? naprosto oprávněné. Potíž je v tom, že u nás asi nedokážeme být trochu víc velkorysí.

Odesláno (upraveno)

Re-sale bude na Damasko asi fakt problem. Ale z techhle tri bych po nich stejne sahnul. Bez zavahani. Ostatne moje Ingy, ktere jsou uz par let v dennim zaprahu, jsou bez velkeho servisu za 15k a prebrouseni a prelesteni pouzdra uz taky asi spatne prodejne, takze de facto nic noveho pod sluncem. I kdyz, kdo vi, tady i na WUSu maji Damasko uz docela jmeno a naruzivou skupinku fandu a vlastniku, treba by ten prodej byl nakonec mensi problem, nez se zda.  

Upraveno uživatelem Hasňa
Návštěvník dlubix
Odesláno

Aby bylo rozuměno, já nereaguju na to jestli Damasko je z té trojice nejlepčejší nebo nejhorší, podle mě to ani nejde, protože co člověk, to originál a pokud dáš 100 litrů za hodinky v 21. stol, kdy je vůbec nepotřebuješ, tak je to to bytostně na osobních preferencích a pocitu około žaludku. Jediná exaktní veličina v tomto výběru je resale value. Mně se jen nelíbí, že celkem sympatický počin hodináře tuhle z Bavorska dostává tak po tlamě. Chápu, že to je z části způsobené kdo seje vítr, sklízí bouři, ale i tak. Ta Damaska jsou moc pěkné hodinky a v ceně okolo 2500-3000 ? naprosto oprávněné. Potíž je v tom, že u nás asi nedokážeme být trochu víc velkorysí.

Všechny posty jsem asi nepřečetl, ale lidi spíš píšou, že jsou hnusný, nebo neuniverzální a resale value je na piču. To je kombinace objektivních a subjektivních názorů, který se dají zvládnout i z toho hajzlu s trenkama u kolen. Že jsou technicky na perfektní úrovni se tu taky všichni shodneme, ale to tady chrono lidem, kteří hodinky točí po týdnech, či měsících nestačí, protože by si poměrně rychle vyčerpali budget.

Odesláno

Nemyslím, že by si Micey nevedel s podobným výberom poradiť sám, ale debata má asi skôr akademický charakter, tak sa tiež pridám. Tie Damaská som naživo videl a zrejme práve preto by som z tejto trojice vybral Omegy. A to aj napriek tomu, že čisto subjektívne Omega mi je nie zrovna sympatická značka, naopak Damasko mi sympatické je. Jednoducho sa mi zrovna tieto Damaská vôbec nepáčia. Akoby ich ani nemecká mater nemala, napriek nezvládnutému Made in Germany. A na Markoch sa mi nepáči dátumovka.

Návštěvník Zmizík
Odesláno (upraveno)

Prosím pěkně, kdo z vás, co tady popravujete ta Damaska, je měl v ruce, resp. na ruce? Kapku mi to to připomíná toho borce, co sedí na hajzlu, trenky u kotníků, v ruce Svět motorů a mudruje tvl. s tím Nissanem bych na outdoor adventuru do Patagonie fakt nejel, to je auto na p..u. A před barákem mu stojí passat, se kterým byl nejdál v Chorvatsku

Nic, nic.

Upraveno uživatelem Zmizík
Odesláno (upraveno)

Ja si nemuzu pomoct, ale ta over-sized vterinovka na devitce na me pusobi jako pest na oko, natlacena az ke stredu a k napisu Damasko, k tomu pak naproti se krcici maly datum. A pritom pouzdro i tvar rucicek se mi moc libi. 

Upraveno uživatelem kloubik

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...