ramon Odesláno 2. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2010 mechano napsal: Asi vím, ale za výrobní cenu to asi nebylo. To by ten, co ho prodával, musel být kouzelnej dědeček.Možná máš pravdu že s tím nic nenadělám, ale jen tak ze zvědavosti, pro přehled a klid duše mě to zajímá, jestli mě chápeš. Je něco jinýho rabat 30% a nebo 300%, a když o tom něco vím, podle toho posoudím co mi kdo věší na nos za bulíky a následně si taky udělám názor na něj.
ramon Odesláno 2. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2010 mechano napsal: Rozumím tomu tak, že neupíráš nárok na zaplacení hodinářovi, pokud ovšem stihne výměnu safírového skla za tebou odhadnutých pět minut. Dál by ještě musel risknout, že ti zaplatí hodinky, do kterých ti nateklo, protože nestihl zkontrolovat těsnění. No, tak teda takhle by to fakt nešlo.Bral jsem to čistě jako výměnu skla, řešení vodotěsnosti jsem považoval jako další úkon, který je další položkou na účtu. V první řadě tady šlo o cenu skla jako dílu, jakožto "materiálu" . O ceně práce nechci polemizovat. Prostě když přijdu k hodináři, řekne mi sklo stojí tolik a tolik, práce tolik a tolik. Taky jsem psal že u Fortisů zřejmě je zkouška těsnosti v ceně, a o to je asi vyšší. Abych to shrnul, chtěl jsem jen řádově vědět jakej rabat si kdo na to sklo přihazuje, kdy je to v rámci slušnosti a kde už zlodějna. Toť vše. Nic ve zlým.
haslermetra Odesláno 2. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2010 Rabatem 300% někdy i více musíš vyrovnávat některé ztrátové činnosti,které se nevyplatí dělat,ale dělat se musí.
mechano Odesláno 3. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2010 (upraveno) ramon napsal: Bral jsem to čistě jako výměnu skla, řešení vodotěsnosti jsem považoval jako další úkon, který je další položkou na účtu. V první řadě tady šlo o cenu skla jako dílu, jakožto "materiálu" . O ceně práce nechci polemizovat. Prostě když přijdu k hodináři, řekne mi sklo stojí tolik a tolik, práce tolik a tolik. Taky jsem psal že u Fortisů zřejmě je zkouška těsnosti v ceně, a o to je asi vyšší. Abych to shrnul, chtěl jsem jen řádově vědět jakej rabat si kdo na to sklo přihazuje, kdy je to v rámci slušnosti a kde už zlodějna. Toť vše. Nic ve zlým. Já to taky neberu jako něco "ve zlým". Jen jsem chtěl poukázat na to, co ti napsal třeba Patrik. Je tady spousta okolností, které do toho patří. Třeba: minerální sklo dneska umí vybrousit každý majitel brusky z Optiky, jiná věc bude ale to, že originál bývá tvrzený. Je to fakt rozdíl proti sklu z vokna. No, a při tom "tvrzení" se x% zničí. Nebo ten lis, s lisem se nikdo nenarodí, ten se musí kupovat a k němu přípravky, na každou velikost a tvar další. Tady se dostáváme k tomu, že vybavení hodinářství, tak aby odpovídalo dnešním nárokům, nevyjde rozhodně levněji, než třeba vybavení autoservisu. Ale to už odbočuju. Zkrátka cena safíru bude hodně záležet na tom, kdo ho vyráběl a jak precizně, čínský bude asi levnější a důvodem bude hromadná výroba a další věci, které bych nerad rozmazával a které by se daly taky označit souhrnně jako damping. Nakonec jen to, že je správné nad věcmi hloubat. Upraveno 3. ledna 2010 uživatelem mechano
dr.snake Odesláno 3. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2010 v komsomolsku na amure brusia take zafiri do vojenskej optiky jak lopty...taky este v le locle ani nevideli a ani neuvidia nikdy v zivote
decebal Odesláno 3. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2010 dr.snake napsal: v komsomolsku na amure brusia take zafiri do vojenskej optiky jak lopty...taky este v le locle ani nevideli a ani neuvidia nikdy v zivote A co tím chceš říct?
dr.snake Odesláno 3. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2010 decebal napsal: A co tím chceš říct? to zeby som nedal nikdy 300-400eur za sklicko vyrobene v cine a drbnute do europskych hodinek
decebal Odesláno 3. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2010 dr.snake napsal: to zeby som nedal nikdy 300-400eur za sklicko vyrobene v cine a drbnute do europskych hodinek OK, a proč jsi místo toho napsal "v komsomolsku na amure brusia take zafiri do vojenskej optiky jak lopty...taky este v le locle ani nevideli a ani neuvidia nikdy v zivote:-)"?
mechano Odesláno 3. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2010 dr.snake napsal: to zeby som nedal nikdy 300-400eur za sklicko vyrobene v cine a drbnute do europskych hodinek Kdybys to ovšem poznal, že jo?
bohus76 Odesláno 3. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2010 mechano napsal: Kdybys to ovšem poznal, že jo? Co dnes není dělané v Číně?Moc toho nebude.
twinsfather Odesláno 3. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2010 dr.snake napsal: v komsomolsku na amure brusia take zafiri do vojenskej optiky jak lopty Sorry, ale to je fakt slovo do diskuze. Největší vyráběný safírový sklíčko se vyskytuje na luxusním telefonu firmy TAG Heuer (60.5 carats of sapphire crystal glass on dual display screens) a ten celý má rozměry 112x46 mm, takže ty "zafiri jak lopty" bych sem netahal...ona to nebude taková sranda a s velikostí roste cena od jistého rozměru možná víc než exponenciálně.....tož asi tak.
Leclerc Odesláno 3. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2010 twinsfather napsal: Sorry, ale to je fakt slovo do diskuze. Největší vyráběný safírový sklíčko se vyskytuje na luxusním telefonu firmy TAG Heuer (60.5 carats of sapphire crystal glass on dual display screens) a ten celý má rozměry 112x46 mm, takže ty "zafiri jak lopty" bych sem netahal...ona to nebude taková sranda a s velikostí roste cena od jistého rozměru možná víc než exponenciálně.....tož asi tak. Jo jo. Jedna firma dokonce cpe safír do foťáku jako kryt LCD displeje. Není tak velký jak ten telefon, ale 2,5 palce úhlopříčku má.
ramon Odesláno 3. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2010 mechano napsal: Já to taky neberu jako něco "ve zlým". Jen jsem chtěl poukázat na to, co ti napsal třeba Patrik. Je tady spousta okolností, které do toho patří. Třeba: minerální sklo dneska umí vybrousit každý majitel brusky z Optiky, jiná věc bude ale to, že originál bývá tvrzený. Je to fakt rozdíl proti sklu z vokna. No, a při tom "tvrzení" se x% zničí. Nebo ten lis, s lisem se nikdo nenarodí, ten se musí kupovat a k němu přípravky, na každou velikost a tvar další. Tady se dostáváme k tomu, že vybavení hodinářství, tak aby odpovídalo dnešním nárokům, nevyjde rozhodně levněji, než třeba vybavení autoservisu. Ale to už odbočuju. Zkrátka cena safíru bude hodně záležet na tom, kdo ho vyráběl a jak precizně, čínský bude asi levnější a důvodem bude hromadná výroba a další věci, které bych nerad rozmazával a které by se daly taky označit souhrnně jako damping. Nakonec jen to, že je správné nad věcmi hloubat. Tak to beru, považoval jsem že je safír jako safír, prostě jeden typ umělýho šutru, pokud stejně vypadá a má stejný rozměr...Pokud jsou však mezi nimi rozdíly, tak to je důležitá informace. Problém je akorát v tom, že ten rozdíl jako laik nemám šanci poznat a bojím se, že nebudu daleko od pravdy, když půjdu koupit to kvalitní značkový sklo do autorizovaného servisu a obdržím tu samou Čínu jako nabízí různá "druhovýroba", u které se tento původ dá předpokládat. A myslím že určitě víš jak to ve skutečnosti chodí, tak bych poprosil o Tvé vyjádření k této věci.
Patrik Odesláno 3. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2010 Co se Fortisů týče, tak vím 100 %, že Nest bere všechny náhradní díly přímo od výrobce hodinek. Samozřejmě kde je berou oni (jestli od nějakého výrobce ve Švýcarsku, v Evropě nebo v Číně) samozřejmě netuším, každopádně je to to samé "sklo", které je montováno jako originální do těch modelů, které mají safír. Jestli je cena adekvátní posoudit nedokážu, nevím jestli existuje několik kvalitativních druhů materiálů. Ohledně té kvality antireflexní vrstvy jsem si ale jist, že více druhů určitě existuje.
mechano Odesláno 4. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 4. ledna 2010 ramon napsal: Tak to beru, považoval jsem že je safír jako safír, prostě jeden typ umělýho šutru, pokud stejně vypadá a má stejný rozměr...Pokud jsou však mezi nimi rozdíly, tak to je důležitá informace. Problém je akorát v tom, že ten rozdíl jako laik nemám šanci poznat a bojím se, že nebudu daleko od pravdy, když půjdu koupit to kvalitní značkový sklo do autorizovaného servisu a obdržím tu samou Čínu jako nabízí různá "druhovýroba", u které se tento původ dá předpokládat. A myslím že určitě víš jak to ve skutečnosti chodí, tak bych poprosil o Tvé vyjádření k této věci. Už dlouho se nepohybuju na poli autorizovaných servisů hodinek, takže nevím, co kdo dokáže udělat pro zisk a nemůžu tedy říkat, jak to kteří dělají. Jsem ale skeptik
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se