Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 52
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Onehdá jsem browsil na WUS a někdo tam postoval takovouhle gumu, že prý to od nich bere i Damasko. Mrknu jestli to najdu, ale nvn nvm cena byla kolem 25$. Ten Isofrane ti nevyhovuje, že hledáš jinou? K PVD - to je fakt vtipná úprava povrchu. Obecně se líbí. Tvrdost, alespoň u D je super, ale nikdo to nemá, nechce a je to blbě prodejný :D

Odesláno

...souhlasím s Bedjasson proto jsem psal že jsou to levnější hodinky ale nicméně je to PVD a to není nepoškrábatelný povrch jak někteří pohádkáři tvrdí. Z hlediska procesu je to tenká vrstva jednoho materiálu nanesená za vysokých teplot na povch obvykle oceli. TZN je to jen vrstva a není diamantová, takže pokud nešťastnou náhodou o něco škrtneš a bude to tvrdší bude tam rýha a bude víc vidět protože se tam objeví kovový podklad. To je celé nic víc jsem tím nechtěl říct.

Návštěvník Alda
Odesláno (upraveno)

Ohledne PVD je toho na foru mraky. Nevim o zadnem vyrobci hodinek, respektive pouzder, ktery by mel lepsi PVD nez Damasko. Slovni spojeni Damasko-marketing, to k sobe moc nejde. 

Samozrejme skrabnout jde vsechno a kdyz to jde na safiru, proc by to neslo na PVD. Ale pokud chce nekdo vylozene pouzdro cerne, tohle je cesta. Okamzik, kdy clovek vezme hodinky o zed, kamen, pad na zem apod., jsou pro nas chronomagory infarktove. Ale tak to proste je.

Rufanius: Damest, neni marketingovy zvast, odolnost PVD vrsty proti konkurenci je mnohem vyssi. Howg.

Upraveno uživatelem Alda
Odesláno (upraveno)

S PVD se mi spojuje potřeba toolových hodinek k zabránění vzniku odlesků a pouštění prasátek (z jiného důvodu bych si tento typ úpravy nepořídil) a jestli toolovky,tak škrábance,to jde prostě ruku v ruce.S kvalitou technologie ubývá počet škrábanců.Safír,wolfram,keramika... všechno se dá poškrábat a proti tomu je PVD zranitelnější.V případě Damaska bych se toho nebál,neodfláknou to.

Upraveno uživatelem Daemonultimate
Odesláno

Jako strojař nemám rád povrchové úpravy kovů a tím pádem ani PVD,ale zkušenost s Damaskem nemám.Už jsem tu dával ošoupání PVD na Fortisech a zkrátka nechci PVD.

Odesláno

Dobrá, díky všem ohledně PVD. Teď už jen jejich majitele, bych poprosil o názor. I když mikrootázečka neuškodí - dělá tuto úpravu nějaká s dražších firem, řekněme 150k+ ?

CEGY - píšeš, že ta ošoupaná luneta (dle fotek) - 'není v reálu vidět'. To neni možný, já si taky myslel, že bude muset okamžitě na výměnu. To teda bylo dost nešťastně vyfoceno.

Kubson - jestli to jsou nošený blacky, tak jsou jak nový.

Našel jsem tu gumu, ale spletl se s cenou, nicméně prý to mají od nich :  http://www.chronoworld.com/biwi-caoutchouc-rubber-model-osiris.html

Odesláno (upraveno)

Osoupany PVD je nejlepsi, znamka poradych toolwatch, a jednou je musim pridat do sbirky. Takze za me urcite PVD... navic kdyz vezmu ze nize na obrazku jsou 40 let stary hodinky tak vypadaji podle me ok a u Damasko nebo Sinn snad technologie trochu za tu dobu pokrocila. 

standard.jpg

4267873294_a1aa9b98f1_z.jpg

Upraveno uživatelem kloubik
Návštěvník Alda
Odesláno

Jako strojař nemám rád povrchové úpravy kovů a tím pádem ani PVD,ale zkušenost s Damaskem nemám.Už jsem tu dával ošoupání PVD na Fortisech a zkrátka nechci PVD.

Jako strojar mam naopak povrchove upravy rad, protoze dobre slouzi tam, kde maji a kde se neresi pidiskrabanecek. Naopak u hodinek je doslova nesnasim :)

Osoupany PVD je nejlepsi, znamka poradych toolwatch, a jednou je musim pridat do sbirky. Takze za me urcite PVD... navic kdyz vezmu ze nize na obrazku jsou 40 let stary hodinky tak vypadaji podle me ok a u Damasko nebo Sinn snad technologie trochu za tu dobu pokrocila. 

Sinn to myslim nijak poresene nema. Porad nanasi PVD na mekky zaklad.

Odesláno (upraveno)

Aldo, tomuhle tolik nerozumim, ale Sinn dle webu pouziva PVD pouze na pouzdra s TEGIMENTEM, viz.http://www.sinn.de/en/Black_Hard_Coating.htm, takze prece jen je to podle me mnohem lepsi, nez klasicke nanaseni na "mekkou" ocel. Damasko je v tomhle asi spicka, ale snad Sinn taky neni uplny blato, ktery se hned oloupe. 

Upraveno uživatelem kloubik
Návštěvník Alda
Odesláno (upraveno)

No a ten tegiment je stejne na blate...

Proste zaklad je mekka ocel, s tim se neda nic delat, nicmene bude to o neco odolnejsi nez u konkurence. Na Damasko to ale, pro nekoho bohuzel, nema.

Upraveno uživatelem Alda

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...