Jump to content

Recommended Posts

Posted

Tak jsem si vzpomnel, ze nez jsem navstivil Chronomag, tak jsem si chtel koupit ruzne typy hodinek, kterym se ted jenom smeju. :lol:

Uz davno jsem se tak trochu vice zajimal o hodinky nez ostatni (myslim tim, rodina, znami, kamaradi ... ), ale i tak, kdyz si pomyslim, co jsem si kupoval nebo chtel koupit... :lol: (napr. nejake Casia atd.)

Bylo to taky tak i u Vas?

• Replies 63
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)
:D :D :D Bol som na tom rovnako, nez som sa dostal k chronomagu. Dovtedy to bol len quartz ale teraz ma prepadla mechanikomania Edited by A@A
Posted (edited)

Jak říkáš. Tohle bylo před chronomagem ..

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Edited by dadasys
Posted

Tiež tak nejak. Aj keď svoje prvé hodinky som mal mechanické Primky. Potom mi prišlo (neviem ako) na um, že keď sa sekundy počítajú po jednej, tak by aj sekundovka mala ukazovať sekundy po jednej - a tak som kúpil quartzky. Až na chronomagu mi zasa prišlo rozumné, že plynulý pohyb sekundovky lepšie vyjadruje plynutie času.

Posted
Tiež tak nejak. Aj keď svoje prvé hodinky som mal mechanické Primky. Potom mi prišlo (neviem ako) na um, že keď sa sekundy počítajú po jednej, tak by aj sekundovka mala ukazovať sekundy po jednej - a tak som kúpil quartzky. Až na chronomagu mi zasa prišlo rozumné, že plynulý pohyb sekundovky lepšie vyjadruje plynutie času.

Měl jsem to naprosto stejné, pohyb vteřinovky (nebo sekundovky?) po jedné se mi zdál logičtější, proto quartz. Úplně první byly Casio, které už nemám (kombinace ručky + digi), pak následovaly Casio s výškoměrem (zase kombinace ručky + digi), což bylo někdy kolem roku 1992. Mám je pořád, někdy je provětrám i v současné, mechanické éře. Mám je dlouho, nemůžu je jen tak odhodit do kouta.....

Posted

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Moje nejluxusnější hodinky před Velkým třeskem. Candino quarz

za 2600,-
Posted

Stále někdy nosím staré Timex expedition z doby před chronomagem. Zatím jsem nesehnal volné fondy na sportovní automaty na které mám zálusk.

Posted

Já měl dlouhou dobu Moeris a hrozně se mi zalíbily Festiny Tour de France a líbí se mi do teď, jen už nejsem ochotný za ně dát 6300Kč, za to už jsou obstojné mechaniky. Ale kdyby se použitých někdo z fora chtěl zbavit... :smile_anim:

Posted

Presne tak, moje prvni hodinky taky byly mechanicke Primky... Ale pak uz to byly same quartz :suicide_anim: . I kdyz mam jeste Timex Ironman, ktere uz mam hodne dlouho a na sport obcas porad dobre slouzi.

Posted

Já jsem na tom byl stejně nebo podobně, ale nadělal jsem spoustu škod. Za mlada jsem měl několikery kvalitní mechaniky, na př. švýcarský chronograf Charles Nicolet z Tramelanu, nějaké Omegy apod. a všechno jsem to hloupě prodal, abych si mohl koupit modernější a lepší digitálky. Dneska bych ty hodinky pyšně nosil. Alespoň mi zůstaly krásné Prim Sport I gen. a nějaké lepší švýcary. Člověk v mládí dělá hlouposti.

Posted

Jo, se mnou to bylo podobný, na ruce jsem měl hodinky Dugena quartz, který nahradily rozbitý quartz chronograf JVD a toužil jsem po digitálkách SUUNTO s výškoměrem:-)

:helpsmilie: Nákaza chronomagem se projevila - chronograf Poljot Aviator III, Seiko orange monster, žena nosí Vostok Amfibian, Seiko 5 a Enicary. Pro sebe uvažuju o nějakých opravdových oblekovkách.

Na měření výšky a stoupání variometr Flytec 4005, nebo se mrknu do GPS... K čemu to mít v hodinkách.

Posted

Myslím, že všichni mí vrstevníci (40let) mají asi podobný osud.

1) 70-tá léta-mechanické dětské či jiné Primky

2) 80-tá léta-něco ze západu. Digi. V lepším případě nějaké kvarcky

3) 90-tá léta-nějaká komplikace (za komoušů to nebylo). Obvykle japonský chronograf v kvarcu.

4) nové tisíciletí-zralý výběr mechanik alias vkus Chronomag :-)

Posted

3) 90-tá léta-nějaká komplikace (za komoušů to nebylo). Obvykle japonský chronograf v kvarcu.

Jsem sice o nejaky ten rok mladsi, ale toto je myslim vystizeno presne. :)

Posted

Naprosto výstížné,nenapsal bych to přesněji

Posted (edited)

koukám do šuplíku a je to přesné :D

Edited by VS