abcdddd Odesláno 8. června 2007 Nahlásit Odesláno 8. června 2007 A dalsou vecou je nerusovanie dobrych vztahov....... To si tu teraz budeme len pritakavat alebo diskutovat? Ked si chcete pritakavat tak si to premenujte na SEIKOMAG a nie CHRONOMAG.....
Návštěvník Ondra Odesláno 8. června 2007 Nahlásit Odesláno 8. června 2007 Co su podla teba TOP modely SWISS MADE? Chceš mě zkoušet nebo si děláš srandu...? Mluvím, o modelech, o kterých Ty sníš...
acmik Odesláno 8. června 2007 Nahlásit Odesláno 8. června 2007 abcdddd: vlastnim hodinky ceske, svycarske, ruske i japonske... vsechny nosim zhruba stejne rad - jaky tedy jsem?
abcdddd Odesláno 8. června 2007 Nahlásit Odesláno 8. června 2007 (upraveno) Chceš mě zkoušet nebo si děláš srandu...? Mluvím, o modelech, o kterých Ty sníš... Tak to rubes kamarade vysoko.....ja snivam o Vacheron Constantin, Blancpain, Glashutte...... Kde sa hrabu Grand Seiko......OMG CHAPES?glas.bmp Upraveno 8. června 2007 uživatelem abcdddd
abcdddd Odesláno 8. června 2007 Nahlásit Odesláno 8. června 2007 abcdddd: vlastnim hodinky ceske, svycarske, ruske i japonske... vsechny nosim zhruba stejne rad - jaky tedy jsem? Ja nikoho nehodnotim podla toho ake hodinky rad nosi....Neviem preco si zrazu vsetci beriete moje prispevky k telu....nechapem co tymto chcete dokazat ze tuto diskusiu budete obraciat na nejake clenenie na kasty alebo na dobrych a zlych.....Ja vas respektujem....A to ze mam iny nazor automaticky neznmamena ze ja som dobry a vy zli.....
Návštěvník Ondra Odesláno 8. června 2007 Nahlásit Odesláno 8. června 2007 Tak to rubes kamarade vysoko.....ja snivam o Vacheron Constantin, Blancpain, Glashutte...... Kde sa hrabu Grand Seiko......OMG Přeji Ti, abys je brzy měl a mohl si vychutnat kouzlo mechanických hodinek
Pege1012 Odesláno 8. června 2007 Nahlásit Odesláno 8. června 2007 Naprosto souhlasím s názorem Mechana, také se mi tvůj způsob vyjadřování se moc nelíbí. Vidím ho jako dost konfrontační a myslím že takovýchdiskuzí už bylo na tomto foru dost. Dokonce i jednoho odborníka přes estetiku jsme tady již měli! Osobně sice nevlastním žádná seika, ale docela dobře chápu, jak je možné, že se někomu mohou líbit.
abcdddd Odesláno 8. června 2007 Nahlásit Odesláno 8. června 2007 Naprosto souhlasím s názorem Mechana, také se mi tvůj způsob vyjadřování se moc nelíbí. Vidím ho jako dost konfrontační a myslím že takovýchdiskuzí už bylo na tomto foru dost. Dokonce i jednoho odborníka přes estetiku jsme tady již měli! Osobně sice nevlastním žádná seika, ale docela dobře chápu, jak je možné, že se někomu mohou líbit. ESTE RAZ PRE TYCH POMALSICH OPAKUJEM ZE NIKOHO NEODSUDZUJEM ZA TO ZE NEMOZE DAT ZA HODINKY 100K A ANI ZA TO ZE SA MU PACIA SEIKA......
abcdddd Odesláno 8. června 2007 Nahlásit Odesláno 8. června 2007 Přeji Ti, abys je brzy měl a mohl si vychutnat kouzlo mechanických hodinek ja ti velmi pekne dakujem....tebe prajem grand seiko........
Návštěvník Ondra Odesláno 8. června 2007 Nahlásit Odesláno 8. června 2007 ja ti velmi pekne dakujem....tebe prajem grand seiko........ Tak snad nakonec skončíme smírem...
roon Odesláno 8. června 2007 Nahlásit Odesláno 8. června 2007 (upraveno) Jen tak pro zajímavost srovnání srovnatelného Grand Seiko vs Omega Aqua Tera. http://www.pmwf.com/Watches/REVIEWS/AquaTe...ikoCompared.htm Upraveno 8. června 2007 uživatelem roon
xmenm05 Odesláno 8. června 2007 Nahlásit Odesláno 8. června 2007 Ja nikoho nehodnotim podla toho ake hodinky rad nosi....Neviem preco si zrazu vsetci beriete moje prispevky k telu....nechapem co tymto chcete dokazat ze tuto diskusiu budete obraciat na nejake clenenie na kasty alebo na dobrych a zlych.....Ja vas respektujem....A to ze mam iny nazor automaticky neznmamena ze ja som dobry a vy zli..... Pravěpodobně to bude kvůli tomu razantnímu (konfrontačnímu) přístupu příspěvku. Porovnávání hodinek je vždycky velký problém, co se týká mechanických a chodových vlastností mechanických hodinek - jak jdou přesně, jaký vydrží otřes, rezerva chodu a pod. ... tady, myslím, je to nastejno ... jestli je nějaký národ pověstný precizností, potom jsou to asi japonci, takže o kvalitu se nebojím. "Zvuk" značky - Švýcarské hodinky jsou pojem, který zná každy, snad se to učí i na základní škole ... co dodat. Tady Japonci mají co dohánět - ne že by se flákali, ale prostě historicky začali později ... . Pokud tedy jedině švýcarské hodinky - potom kvůli kvalitě nebo jménu? Jestli kvůli kvalitě, chyba. Pokud kvůli jménu - správný krok. To co jsem napsal ale podle mě platí pouze jako jakýsi obecný neurčitý průměr ... swiss made jsou i plastové swatch, japonské třeba právě ty GS. Tahle "bitva" (swiss/japan/jakákoli země)) je stejně žabomyší jako mechnaika / quartz. Racionální argumenty nás dovedou k plastovým kvarckám za 100,- iracionální zase nemá smysl stavět proti sobě ...
Godin Odesláno 8. června 2007 Nahlásit Odesláno 8. června 2007 Taky mi to nedá a musím se do diskuze přidat. Ačkoliv vlastním několik hodinek renomovaných švýcarských značek, vlastním i několik Seiko hodinek a nikdy by mě nenapadlo, že je to nějaký low end. Myslím si, že to vůbec není o penězích(nejmenovaný kolega asi nemá tuchu kolik stojí Grand Seika), ale dost o mentalitě a národní hrdosti jednotlivých národů. Japonci jsou na svoje Seika právem hrdí a ještě jsem neviděl žádného japonce se švýcarskými hodinkami a určitě to není o tom, že by na ně neměli. A když už jsme u toho srovnávání, tak Longines není zrovna high end mezi švýcary. Ale také jsem se nechtěl nikoho dotknout, jen jsem vyjádřil svůj názor na věc.
roon Odesláno 8. června 2007 Nahlásit Odesláno 8. června 2007 (upraveno) Pravěpodobně to bude kvůli tomu razantnímu (konfrontačnímu) přístupu příspěvku. Porovnávání hodinek je vždycky velký problém, co se týká mechanických a chodových vlastností mechanických hodinek - jak jdou přesně, jaký vydrží otřes, rezerva chodu a pod. ... tady, myslím, je to nastejno ... jestli je nějaký národ pověstný precizností, potom jsou to asi japonci, takže o kvalitu se nebojím. "Zvuk" značky - Švýcarské hodinky jsou pojem, který zná každy, snad se to učí i na základní škole ... co dodat. Tady Japonci mají co dohánět - ne že by se flákali, ale prostě historicky začali později ... . Pokud tedy jedině švýcarské hodinky - potom kvůli kvalitě nebo jménu? Jestli kvůli kvalitě, chyba. Pokud kvůli jménu - správný krok. To co jsem napsal ale podle mě platí pouze jako jakýsi obecný neurčitý průměr ... swiss made jsou i plastové swatch, japonské třeba právě ty GS. Tahle "bitva" (swiss/japan/jakákoli země)) je stejně žabomyší jako mechnaika / quartz. Racionální argumenty nás dovedou k plastovým kvarckám za 100,- iracionální zase nemá smysl stavět proti sobě ... Naprosto souhlasím, snad s jedinou výjímkou, racionální argumenty nás nedovedou k plastovým kvarckám za 100,-, ale ktomu, že hodinky nepotřebujeme vůbec Jiná věc je, že mi vadí plácání jako "Swiss je nejlepší" "Japonec si hraje na Švýcara" atd.. bez jakékoliv argumentace. Upraveno 8. června 2007 uživatelem roon
Návštěvník Ondra Odesláno 8. června 2007 Nahlásit Odesláno 8. června 2007 Naprosto souhlasím, snad s jedinou výjímkou, racionální argumenty nás nedovedou k plastovým kvarckám za 100,-, ale ktomu, že hodinky nepotřebujeme vůbec Asi tak... Nosit dneska mechanické hodinky, to je o emocích
mechano Odesláno 8. června 2007 Nahlásit Odesláno 8. června 2007 A dalsou vecou je nerusovanie dobrych vztahov....... To si tu teraz budeme len pritakavat alebo diskutovat? Ked si chcete pritakavat tak si to premenujte na SEIKOMAG a nie CHRONOMAG..... Šlo mi pouze o to, abys vedl diskusi jako kultivovaný člověk , t.j. bez urážlivých poznámek a eventuelně s kvalitními argumenty. Například se domnívám, že bys měl připouštět, že si někdo může koupit SEika aniž by kvůli tomu musel být nutně žebrákem. Diskuze tu probíhají už roky ale až v poslední době se objevuje to , co podle mého soudu do diskuzí nepatří a to je neférové vedení diskuze.
kubson Odesláno 8. června 2007 Nahlásit Odesláno 8. června 2007 to jsou zase perly... kde jsou moderátoři? proč někdo nedebordelizuje tohle vlákno, nerozdělí diskuzi...? nebo je to jenom můj pocit, že posledních pár stran diskuze je off topic? jinak novým členům bych opravdu doporučil trochu víc zdrženlivosti, ono to vypadá trochu hloupě, když má někdo 2,5 příspěvku a z toho co píše má člověk pocit, jako by to tady přišel osvobodit
mechano Odesláno 8. června 2007 Nahlásit Odesláno 8. června 2007 ESTE RAZ PRE TYCH POMALSICH OPAKUJEM ZE NIKOHO NEODSUDZUJEM ZA TO ZE NEMOZE DAT ZA HODINKY 100K A ANI ZA TO ZE SA MU PACIA SEIKA......¨ Tvůj problém je právě v tom , že místo abys přečetl po sobě co jsi vlastně napsal a eventuelně to zmírnil nebo vzal zpět, reaguješ další jemnou urážkou ( " PRE TÝCH POMALŠÍCH" ). To signalizuje, že bys mohl být další z řady lidí s kterými nemá cenu ztrácet čas.
mechano Odesláno 8. června 2007 Nahlásit Odesláno 8. června 2007 "Zvuk" značky - Švýcarské hodinky jsou pojem, který zná každy, snad se to učí i na základní škole ... co dodat. Tady Japonci mají co dohánět - ne že by se flákali, ale prostě historicky začali později ... . K tomu bych chtěl pro zajímavost poznamenat že dnešní masová výroba hodinek ve švýcarsku využívá v hojné míře technologií , které zavedli Japonci a které švýcaři velmi rádi a rychle převzali. (to pro ty pomalejší, kteří to nezaregistrovali )
mechano Odesláno 8. června 2007 Nahlásit Odesláno 8. června 2007 "Zvuk" značky - Švýcarské hodinky jsou pojem, který zná každy, snad se to učí i na základní škole ... co dodat. Tady Japonci mají co dohánět - ne že by se flákali, ale prostě historicky začali později ... . K tomu bych chtěl pro zajímavost poznamenat že dnešní masová výroba hodinek ve švýcarsku využívá v hojné míře technologií , které zavedli Japonci a které švýcaři velmi rádi a rychle převzali. (to pro ty pomalejší, kteří to nezaregistrovali )
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se