Přejít na obsah

Káva


Doporučené příspěvky

Na Gaggii bacha!

 

Po "vylepseni" Classica na verzi Plus uz to nema s puvodnim Classicem moc spolecneho viz. http://www.primacafe.cz/primafrm/viewtopic.php?f=11&t=2928

Chvili asi jeste pujde sehnat stara verze, ale pak uz asi jedine Rancilio Silvia...

Upraveno uživatelem OndraPod
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsem poprvé v kavárně (Coffee Fusion, Jánská, Brno, doporučuju, jen pozor na otevírací dobu a kapacitu) vyzkoušel vacuum pot přípravu kávy.

 

Máte na to někdo nádobíčko doma a děláte si jí? Celkem mě chytl ten rituál výroby.

 

294114497562413745_14d8885f004f1.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

teď mi přišel do rukou starší espresso kávovar Solac CE4600 a byl jsem mírně řečeno, šokován. Že je to ohavná plastová škatule kde je z plastu úplně všecko, i to co by jeden neřek že je to možný, to je celkem vzato věc vkusu každého soudruha. Příbuzní to dotáhli, prý jestli to nejde nějak rozebrat a vyčistit, že to kafe chutná jak vývar z fuseklí a proplachy kdečím nepomáhají. No, rozebrat jde všecko, teda aspoň většinou, s vyčištěním je to horší. Ta věc nemá takovou tu "páku" ale šuplík do kterého se dává nárychtuňk na sypkou kávu nebo nějaké ty hilzny plněné ve fabrice. Tam kde by měl být a obvykle bývá prostý výtok do šálku, je podivné plastové zařízení ze kterého se mi, po dost složité demontáži, stlačeným vzduchem podařilo vyhnat šokující množství usazenin. Kdo tohle vymyslel, to byl fakt génius. Dnes už dělají espresso v kdejakém bufáči, jenže obvykle mají nějakou automatickou mašinu. Radši ani nechci vědět jak často a jestli vůbec to někdo čistí a jestli to náhodou taky nemá nějaký ten koutek hnusu v systému. Jestli si někdy budu pořizovat mašinku na espresso, musí to být co nejjednodušší, s dílama co jdou vyšůrovat kartáčem a oprat wapkou. Zatím zůstanu u frenchpresu, ten rozeberu a vyčistím za půl minuty.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

teď mi přišel do rukou starší espresso kávovar Solac CE4600 a byl jsem mírně řečeno, šokován. Že je to ohavná plastová škatule kde je z plastu úplně všecko, i to co by jeden neřek že je to možný, to je celkem vzato věc vkusu každého soudruha. Příbuzní to dotáhli, prý jestli to nejde nějak rozebrat a vyčistit, že to kafe chutná jak vývar z fuseklí a proplachy kdečím nepomáhají. No, rozebrat jde všecko, teda aspoň většinou, s vyčištěním je to horší. Ta věc nemá takovou tu "páku" ale šuplík do kterého se dává nárychtuňk na sypkou kávu nebo nějaké ty hilzny plněné ve fabrice. Tam kde by měl být a obvykle bývá prostý výtok do šálku, je podivné plastové zařízení ze kterého se mi, po dost složité demontáži, stlačeným vzduchem podařilo vyhnat šokující množství usazenin. Kdo tohle vymyslel, to byl fakt génius. Dnes už dělají espresso v kdejakém bufáči, jenže obvykle mají nějakou automatickou mašinu. Radši ani nechci vědět jak často a jestli vůbec to někdo čistí a jestli to náhodou taky nemá nějaký ten koutek hnusu v systému. Jestli si někdy budu pořizovat mašinku na espresso, musí to být co nejjednodušší, s dílama co jdou vyšůrovat kartáčem a oprat wapkou. Zatím zůstanu u frenchpresu, ten rozeberu a vyčistím za půl minuty.

Jenže frenchpress ti neudělá cremu. Já s tím bojuji u aeropressu i moka konvičky. V práci máme ultra strašnou Iconu od DeLonghi, ale kafe z toho leze prozatím docela pitelné.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...
  • po 2 týdnech...

my jsme rozšířili možnosti přípravy kafe o aeropress... velice pohodlná a jednoduchá a čistá (téměř bezúdržbová) příprava. chuťově jako každý filtr, takže jaký si to připravíš, takový to máš.

ale ta pohodlnost - vyklepnout puk do koše a natočit další várku nikdy nebylo snazší :)

Aeropress je fajn. Ve srovnání s frenchpressem mnohem jednodušší údržba a v chuti necítím oproti frenchpressu kávový prach.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Většinou Italské masovky jsou přesně to, co hledáš, použitelné bylo Segafredo, Illy i Lavazza. Velkým obloukem se vyhni Dallmayr a Carte Noire, obojí jsou kávy s velkou aciditou.

 

 

Zdravím. Doporučte, prosím, mletou kávu (spíše sladkou "vanilkovou" bez kyselosti) optimální pro použití do moka konvičky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...