ony Odesláno 7. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2017 Tak ta Silvia + PID je supr. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pebe Odesláno 7. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2017 Mám to podobné a káva z Buna café.A čoskoro ochutnám aj z OLD REPUBLIC CAFE hehe, prej podobně a Rocket, paráda! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondra 2.0 Odesláno 23. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2017 Nekdy mam proste vic chut na klasickyho ceskyho tuka... treba jako ted Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 23. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2017 Rád bych se kluci zeptal na silnější /více pražené / kávy. Má to nějaký přínos ? U nás v pražírně praží na středně,takže spíše méně a rád bych zkusil i více praženou kávu od někoho,kdo to umí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RedAce666 Odesláno 23. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2017 Prinosem tmavejsiho prazeni je lepsi extrahovatelnost rozpustnych latek. Postupem casu se pri prazeni cukry karamelizuji a nasledne i pali a soucasne se "borti" bunecna struktura. Pri extrakci ma tak voda volnejsi pristup k rozpustnym latkam a jejich molekuly jsou mensi (kratsi) a lepe se tak ve vode rozpousteji.Tmavym prazenim se samozrejme meni i chutovy profil kavy a chut prazeni (karamel, kakako, tmava cokolada,...) postupne prekryva puvodni profil zelene kavy (ovocne tony, acidita, prirozena sladkost,...). Toho se vetsinou spise vyuziva k zamaskovani nedostatku komoditni kavy a "vyhlazeni" rozdilu mezi jednotlivymi varkami kavy (ruzne sklizne, plantaze, kolisajici kvalita).Takze tmave prazenych kav je u nas dost - Primacafe, BunaCafe, Sicafe, CerstvaKava,... Ale nevim o nikom, kdo by u nas kvalitni vyberovou kavu prazil tmaveji nez nekam na FullCity. Vetsinou panuje nazor, ze to vyberovou surovinu degraduje (neco jako well-done steak z prvotridniho vyzraleho masa). Coz je skoda, protoze kdyz se to umi a povede se najit kavu, ktere tmavsi prazeni sedi, tak je to bomba.Ja obcas svoje kavy necham dobehnout nekam na zacatek Second crack, ale pravidelne to nedelam... Je to hodne narocna disciplina a kazda vterina a stupen je hodne znat... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pumpic11 Odesláno 23. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2017 Ahoj, snazim se najit nejaky plnoautomaticky kavovar kolem 500e na Amazonu. Co jsem tak procetl recenze se mi do uzsiho vyberu dostali tyto dva: - Saeco Incanto HD 8917/01- DeLonghi ECAM Dinamica 350.55.B Ale tech automatu je tak strasne moc, ze jsem se v tom ztratil. Ma nekdo nejake doporuceni? Nebo neco uplne jineho?Moc dekuji. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vwtyp11 Odesláno 23. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2017 Jura Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondra 2.0 Odesláno 24. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. prosince 2017 My mame doma uz asi 6-7 let Krups (neco jako tenhle model: https://www.euronics.cz/espresso-krups-espresseria-automatic-ea8050pe-cerne-titanium-kruea8050pe/p73312/). Denne udela min. 6 espress (o vikendu vic) a naprosta spokojenost. Bez poruchy a s minimalni udrzbou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vwtyp11 Odesláno 24. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. prosince 2017 Jura ta nejmenší pro domácí použití běží u nas na pobočce stylem 40 a víc káv denne více jak 4.5 roku...Jura Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nividic Odesláno 28. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. prosince 2017 V Polsku ted pred Vanoci vysla pekna knizka o kave, hodne podobna nasi od Petry Vesele. Rozhodne doporucuju aspon zalistovat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ondrej80 Odesláno 28. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. prosince 2017 RedAce666... ta káva se ti hodně povedla. Zrna jedno jak druhé (bez nějakých úlomků čí skořápek). Tento stupeň pražení skutečně není běžný, co si vzpomínám tak snad jen LaBoheme praží takto. Zatím jedu tu směs espresso a spokojenost. Lehce ovocnou chuť beru jako příjemné zpestření (většinou kávy mám víc v extrémech). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RedAce666 Odesláno 28. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. prosince 2017 Diky, jsem rad, ze chutna. Leden bude ve znameni zajimavych sklizni thajskych kav :-)La Boheme obcas miva trochu tmavsi kavy, ale nemel jsem od nich nic, co by se dalo nazvat vylozene tmavym prazenim. Nekolik let jsem od nich mel kavove predplatne a je to kava, ktere se snazim hodne blizit, protoze mi vzdycky prisla jako takovy zlaty standard pro espresso, ktere si doma pripravuji. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Irma Bunt Odesláno 2. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. ledna 2018 Asi na to nemám ty správné chuťové buňky (nebo přístroj na přípravu), ale perník necítím. Jen to ovoce. Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
01standa Odesláno 27. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. ledna 2018 začal jsem před skro třemi roky nakupovat u www.a-mano.czberu s oučasnosti výhradně Peru a pak Lak Dak Vietnampoměr cena výkon a hlavně pomáhám i lidičkám , který to nemaj na tomto světě lehký... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hmfreshmeat Odesláno 27. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. ledna 2018 Vanoce jsou tady, vanoce jsou tady, Prima kavu si vychutnej Prima_cafe_logo.gifPrima_Cafe_IMG_4846.jpg Uvažuju o podobným combu, jen se chci zepat na důvod, proč jsi šel do tohoto mlýnku (ve srovnání s tím levnějším rockym od Rancilia)? Předem díky za odpověď Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vwtyp11 Odesláno 28. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. ledna 2018 (upraveno) S ohledem na moje cesty, si kávu kupuji přímo v destinacích, které mam rad, tzn. Bolivia, Peru, Colombia.Tahle je od finca pereira z Kolumbie, kupovana ted před vánoci, domnívám se, ze cerstveji to nejde.Kávovar Jura, občas filtruji přes hario. Upraveno 28. ledna 2018 uživatelem vwtyp11 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jovani Odesláno 28. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. ledna 2018 ktory kavovat JURA? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukas.78 Odesláno 17. února 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. února 2018 Ahoj do čeho jít, Hario V60, aeropress nebo chemex ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liqid Odesláno 18. února 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. února 2018 Rozdíl mezi kávou z hario a chemexu jsem prakticky nezaznamenal, takže oboje mi přijde zbytečné. Za mě je ideál začít hariema a dokoupit aeropress. Obojí stojí pár švestek, dá se s tím hodně vyhrát a připravit opravdu dobrou kávu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 18. února 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. února 2018 Měl jsem možnost ochutnat kávu že všech třech legrácek. Snad jedině aeropress. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se