lukas.78 Odesláno 18. února 2018 Nahlásit Odesláno 18. února 2018 Rozdíl mezi kávou z hario a chemexu jsem prakticky nezaznamenal, takže oboje mi přijde zbytečné. Za mě je ideál začít hariema a dokoupit aeropress. Obojí stojí pár švestek, dá se s tím hodně vyhrát a připravit opravdu dobrou kávu.Myslíš Hario mlýnek + aeropress? Chci začít pomalu dobrou kávou s nenáročnou přípravou. Možná se časem posunu dále, ale hned kupovat velikou mašinu nechci.
tikzot Odesláno 18. února 2018 Nahlásit Odesláno 18. února 2018 Všecko je takový na hraní a po čase omrzí, teda aspoň já to tak měl. Není nad klasickej italskej espresso stroj a fresh mlejn;-) Investice je sic větší, ale je to na pořád, když se člově o stroj stará. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Bert Odesláno 18. února 2018 Nahlásit Odesláno 18. února 2018 Zlatá slova, ale to asi ZATÍM tazatel neví :-) , nebo nechce.
lukas.78 Odesláno 18. února 2018 Nahlásit Odesláno 18. února 2018 S kávou chci zkusit začít a nevím jestli mě to chytne. Vím že jestli to bude jako u hodinek, posunu se brzy o level nahoru :-)
Effe Odesláno 18. února 2018 Nahlásit Odesláno 18. února 2018 Začal bych Hariem V60 , ale podstatnejší bude kvalitní surovina
ivan.b Odesláno 18. února 2018 Nahlásit Odesláno 18. února 2018 lukas.78:Pro začátek na úvodní rozhlédnutí doporučuji zajít na degustaci. Tady jsem byl v úterý a ideální objem i rozsah:https://www.slevomat.cz/akce/1249698-degustace-kav-tri-kontinentu-povidani-a-mlsani
tikzot Odesláno 18. února 2018 Nahlásit Odesláno 18. února 2018 Zlatá slova, ale to asi ZATÍM tazatel neví :-) , nebo nechce.Je to právě super, že k tomu člověk tak nějak dojde přirozeně sám, je to přesně jako u všeho do čeho se člověk ponoří naplno. Ale nesmí se otálet, arabica tady nebude napořád a byde dražší a dražší...
filltos Odesláno 18. února 2018 Nahlásit Odesláno 18. února 2018 ...arabica tady nebude napořád a byde dražší a dražší...Jako v jak dlouhým horizontu? Nevšim jsem si nějakých zpráv.
tikzot Odesláno 18. února 2018 Nahlásit Odesláno 18. února 2018 Jako v jak dlouhým horizontu? Nevšim jsem si nějakých zpráv.Tak presné to nedokáže nikdo asi říct, ale je to podobné jako s kakaovými boby, prostě spotřeba číny a asie obecně jde ve všech směrech nahoru a to se podepisuje i na spotřebě kvalitní kávy.. proto také odborníci na kávu vymýšlejí nejrůznější typy levnější robusty, která je míň náročná na pěstování, protože vědí, že ta nabídka arabicy nepokryje poptávku..taky chuť není tak dobrá jako u arabicy,... ikdyž dnes se dají sehnat vyladěný robusty taky už.
pebe Odesláno 19. února 2018 Nahlásit Odesláno 19. února 2018 S kávou chci zkusit začít a nevím jestli mě to chytne. Vím že jestli to bude jako u hodinek, posunu se brzy o level nahoru :-) pokud to je takhle, kup si ruční mlýnek, nějakou vakuovou nádobu, váhu a pro začátek bych zvolil french press všechno to jsou filtrované kávy, jen s trochu odlišnou přípravou, největší rozdíl v chuti stejně udělá hrubost mletí
lukas.78 Odesláno 19. února 2018 Nahlásit Odesláno 19. února 2018 Tak nakoupeno. Mlýnek Hario ceramic slim + Hario V60 + váhu a našel jsem doma i french press. Jelikož jsem úplný začátečník a netuším co mi bude chutnat, nemáte tip na nějaký degustační balíček vhodný na filtraci (na ceně nezáleží)? Pak už dám pokoj :-D
RedAce666 Odesláno 19. února 2018 Nahlásit Odesláno 19. února 2018 Tak nakoupeno. Mlýnek Hario ceramic slim + Hario V60 + váhu a našel jsem doma i french press. Jelikož jsem úplný začátečník a netuším co mi bude chutnat, nemáte tip na nějaký degustační balíček vhodný na filtraci (na ceně nezáleží)? Pak už dám pokoj :-DMyslim ze to je dobra sestava pro zacatek. Na filtr je sikovna jeste konvicka s uzkym hrdlem, ale celkem dlouho a v pohode se da obejit bez ni.Co se kavy tyce, muzu ti (samozrejme zcela nezaujate) nabidnout neco ze svoji produkce :-) Mam ted vyborne kavy z Thajska, prazim relativne svetle, takze i na alternativy je vhodna a chutove ma docela siroke rozpeti... Odesláno z mého SM-J530F pomocí Tapatalk
lukas.78 Odesláno 19. února 2018 Nahlásit Odesláno 19. února 2018 Myslim ze to je dobra sestava pro zacatek. Na filtr je sikovna jeste konvicka s uzkym hrdlem, ale celkem dlouho a v pohode se da obejit bez ni.Co se kavy tyce, muzu ti (samozrejme zcela nezaujate) nabidnout neco ze svoji produkce :-) Mam ted vyborne kavy z Thajska, prazim relativne svetle, takze i na alternativy je vhodna a chutove ma docela siroke rozpeti... Odesláno z mého SM-J530F pomocí TapatalkSZ
gorlo Odesláno 20. února 2018 Nahlásit Odesláno 20. února 2018 Je zde téma o kávovarech, ale zeptám se tady. Poohlížím se po espresso automatu do 10tis, bez mlíka, jen aby to umělo udělat espresso. Jaké máte zkušenosti s takovými stroji? Páku nechci, tím jsem si prošel. Jakou značku by jste mi doporučili?
RedAce666 Odesláno 20. února 2018 Nahlásit Odesláno 20. února 2018 Nespresso.Automat za 10k espresso neudela - bude to mit mlynek, co to nepomele dost jemne (o kvalite mleti nemluve), sparovaci jednotku, ktera to dostatecne neutampuje a brzo se rozbije, termoblok, ktery doda pokazde jinak teplou vodu (spis studenou) a pretlakovou misku, ktera se to bude snazit dohnat a zachranit. Ale nezachrani. A bude to horsi nez to Nespresso. A az se to parkrat rozbije, tak i drazsi.Muzes zkusit sehnat nejakou jetou/repasovanou Juru a doufat v zazrak... Odesláno z mého SM-J530F pomocí Tapatalk
gorlo Odesláno 20. února 2018 Nahlásit Odesláno 20. února 2018 Nespresso mám, přesněji model Pixie, ale nějak úchvatné kafe mi z toho neteče. Buď vyčistit, nějak důkladně, rozdělat a vyčistit, nebo do servisu. Proto jsem chtěl automat.
tikzot Odesláno 20. února 2018 Nahlásit Odesláno 20. února 2018 Je zde téma o kávovarech, ale zeptám se tady. Poohlížím se po espresso automatu do 10tis, bez mlíka, jen aby to umělo udělat espresso. Jaké máte zkušenosti s takovými stroji? Páku nechci, tím jsem si prošel. Jakou značku by jste mi doporučili?Relativně dobrá varianta pro začátek jsou kávovary Lelit nebo Rancilio Silvia je to cca 12 až 15 to je fakt, ale okolo těch 10 opravdu není z čeho vybírat. Oboje je made in Italy! Nespresso nic proti, ale fakt se neda mluvit o espressu pořád je to nescafé, za mě tedy určo nee;-)
Bert Odesláno 20. února 2018 Nahlásit Odesláno 20. února 2018 Rancilio Silvia? Psal, že nechce pákovku ...... a s tím Lelitem si taky nejsem jist:-)
gorlo Odesláno 20. února 2018 Nahlásit Odesláno 20. února 2018 Pákovku opravdu nee. Měl jsem Gaggiu a nebavilo mě to. Jednou jsem udělal dobrý espresso a podruhý jsem ho vylil do dřezu. Teď si dělám French press ráno, po práci buď mocca konvičku nebo Nespresso.
Bert Odesláno 20. února 2018 Nahlásit Odesláno 20. února 2018 No právě proto jsem si dělal legraci z tikzota. Ale jakmile nechceš pákovku, u mně radu nehledej:-)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se