Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Bral jsem ho na německém Amazonu, v nabídce ho vidím stále, s poštou necelé 2500kč.. Hodně jsem to tehdy "studoval", Comandante jsem měl samozřejmě také ve výběru, ale paradoxně pro klasické italské espresso byl K6 lepší volbou 😉 Přecházel jsem na něj z dražšího mlýnku od Timemore S3, který je pro tento účel např. zcela nevhodný (příliš hrubé kroky v mletí). Druhá věc je design, Comandante vypadá za mě lépe, ale já řešil především funkčnost.. 🙂

Upraveno uživatelem Axel
  • Odpovědi 5,2tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
V 17. 5. 2026 v 21:40, PetrCB napsal:

Ahoj místním kávomilům,

jdu s prosbou ohledně doporučení vhodného budget mlýnku k pořízené Gaggii E24 po přechodu z automatu na páku s možnou vidinou modů do budoucna (Gaggimate apod.).

Cenový strop +- 7000, něco jsem nakoukal a načetl tady i jinde, doporučovaný byl například DF54, ale také něco od Eureky nebo Baratza. Domácí použití, 2-3 kávy denně.

Předem díky všem za tipy a zkušenosti

Nikdo žádné doporučení nebo tip? Kávovar na cestě - mlýnek = žádná káva 😄 

Odesláno

Tak Comandante dostanu prý až na narozeniny, což je asi za tři týdny. Tak jsem si sám sobě udělal radost a objednal Hario Buono 700 ml. Čekal jsem že to bude dražší.... Doposud jsem to prznil s Motta konvičky na šlehání mléka. Jsem fakt ale zvědavý na ten mlýnek a přímé porovnání chuti z Comandante a toho starého Porlexu. 

Jak jsem do těch mlýnku více zabřednul, tak je paradoxní, jak deset let byl Porlex, Hario standard a keramické kameny byly nejvíc a jak se to teď posunulo jinam. Obecně mi přijde, že alternativní přípravy teď zažívají daleko větší bum a dnes už v dobré kavárně jsou běžně k dostání. Ještě nedávno tomu tak rozhodně nebylo. 

Jednou jsem na Pálavě v kavárně Sousedi v Pavlově dostal Chemex, který chutnal spíše jako čaj. Byl to pro mě úplně jiný zajímavý zážitek. Jednou bych si něco podobného chtěl vykouzlit doma. Dříve jsem 99 procent pil jen espresso, teď mě to víc táhne na ten filtr. Uvidíme, jsem sám za sebe zvědavý. 

• po měsíci...
Odesláno

Comandante už je doma a je to krasavec. Už ladím chutě. Když už jsem se tak hezky posunul. Mám super, mlýnek, konvici, tak bych si rád pořídil i váhu. Hezky by zapadla ta od Hario, ale chci se poptat obecně, jestli máte nějaké praktické zkušenosti i s jinou značkou. Podmínky: stopky, vážení aspoň desetiny. No a kdyby byla vlastně i do kuchyně, ale to by musel umět apoň 3 kg, tak bych měl na lince jen jednu, ale to se asi nepoštěstí. Takže beru i nápady čistě na kávovou váhu. Děkuji

Odesláno

Já mám už asi 7 let váhu Brewista Smart Scale II. Používána primárně na espresso. V té době mě stále asi dvojku, moc kafe-váh na trhu nebylo... Musím říct, že mi slouží dobře a bez jediného problému. Dnes už ale je určitě větší výběr.

Odesláno

Ja mam timemore nano a vlastně je celkem fajn, ale zkusil bych najit neco, co ma fyzické tlačítka na spodní části váhy. A to se asi nebude shánět uplne lehce, přijde mi ze vsechno ma stejnou filozofii jako zimemore, kdy design je nad funkčnosti 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...