Přejít na obsah

Káva


Doporučené příspěvky

Poradíte mi prosím? Doma mám tři typy misek

Rancio - porce a dvě porce

Precizní IMS dvě porce

 

Dvě páky. Nahatou a dvouvypust.

 

Co znamena slovo precizní miska a v čem je lepší než běžná?

Mám problém trefit hrubost mleti na oba druhy misky.

Na dvouporcovou ims je to ok, ale na jednoporcovou už ne. Je to normální?

 

Vzhledem k tomu, kolik udělám kávy, tak vždy vyladím 25/25 - +

 

Jak to udělat, když chce žena lungo, nechat to běžet dele? Tam už se pak objevuje jiná chuť a hořkost. Kávu mám z PrimaCafe. Americano to zatím jisti

 

Odesláno z mého ONEPLUS A3003 pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co znamena slovo precizní miska a v čem je lepší než běžná?

 

 - líp udělané a posléze zkontrolované otvory


Mám problém trefit hrubost mleti na oba druhy misky.
Na dvouporcovou ims je to ok, ale na jednoporcovou už ne. Je to normální?

 

 - kolik gramů, na 2 kávy se totiž nedává dvojnásobek .... Promiň, pokud to víš, tak jsem poučoval zbytečně, ale tak nějak bych začal odsud :-)

 

Jak to udělat, když chce žena lungo, nechat to běžet dele?

 

 -     NEEEEEE!

 

Tam už se pak objevuje jiná chuť a hořkost.

 

 - šikulka, sám sis odpověděl. Takže: normální čas, a naředit vodou!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

taky umim pracovat jen s dvouporcovou miskou, na malou misku se musi prenastavit mlynek a stejne z toho nikdy neni kafe jakebych chtel. takze kavy delam bud po dvou, nebo jedno doppio...

lungo delam tak, ze espresso doleju horkou vodou.

 

spravne nebo doporucene mnozstvi kavy na misku (na dve kavy) by me tez zajimalo. ja davam 17-18g kavy, podle druhu (tmave prazene kavy se 18 g do misky nevleze)...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Do misky proste kavy "tak akorat". Tezko se to da vyjadrit v gramech (presne kvuli stupni prazeni ktery zminujes) a uz vubec se neda dogmaticky drzet oznaceni misky (treba kvuli ruznym typum hlavy kavovaru).

Takova sikovna pomucka je pripravit do misky kavu beznym postupem a polozit na ni korunu a utahnout do kavovaru. Pak zase vyndat a zjistit, co se stalo. Spravne by mela byt koruna mirne zatlacena do puku. Od toho se odrazit a ladit dle chuti.

 

Odesláno z mého SM-J530F pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky moc. Jsem zase o trochu chytřejší. Původně jsem dával 2x množství kávy, ale pak jsem to upravil. Nevedel jsem, že to tak nemá být.

Přesně vše nevážím. To teď jen, když serizuji mlynek na novou kávu.

 

To lungo jsem právě zkusil nechat běžet dele a tudy cesta nevede. Jsem rád že jsi mi to vyvrátil.

 

U dvouporce s nahou miskou se mi daří krásný tygr, podle mě. Tak asi budu dělat jen dvouporce. Snad nebudu na kafe nikdy sám. Občas to trochu praskne, ale je to jen pár kapek na hrnku.

 

V každý kavárně se s tím tak crcaj jak my doma a kouká na detaily?

Mám pocit, že všude mají pretlakove misky podle té cremy, co vidím.

 

 

Odesláno z mého ONEPLUS A3003 pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V tech lepsich kavarnach se s tim crcaj jeste vic, ale jen ve fazi ladeni. Pak maji tu vyhodu, ze maji kvalitni vybavu a udelaji hodne kafe, takze dokud se drzi receptu, maji vicemene jistotu, ze jim to nikam neutece. A pokud to zacne utikat, tak to hned koriguji.

Doma udelas vecer supr kafe a rano je z toho tryskac a nevis proc. A furt se honis dokola za ocasem...

 

Odesláno z mého SM-J530F pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobrou kávu nabízí zdejší člen Red Ace a nebo je jeste dobrá alternativa toto:

https://www.coffeespot.cz

Malá pražírna kousek od nás s vynikajícím poměrem cena/výkon. Navíc obměňují často nabídku.

Na jednomisku prenastavuju mlýnek na vyssi hrubost a tece to obstojne

Upraveno uživatelem exBURN
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nedávno jsem zaslechl v jedné kavárně hlášení servírky, která říkala majiteli kolik vydali ten den kávy. Je to podnik o 10 stolech se dvěmi židlemi u každého. Kolik byste řekli, že prodají denně kávy. Do té doby jsem přemýšlel, jak se mu to může vyplatit, když tam nic jiného než kávu a nějaké nealko neprodává. Údaj byl celkem překvapení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nedávno jsem zaslechl v jedné kavárně hlášení servírky, která říkala majiteli kolik vydali ten den kávy. Je to podnik o 10 stolech se dvěmi židlemi u každého. Kolik byste řekli, že prodají denně kávy. Do té doby jsem přemýšlel, jak se mu to může vyplatit, když tam nic jiného než kávu a nějaké nealko neprodává. Údaj byl celkem překvapení.

42?

 

Odesláno z mého ONEPLUS A3003 pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

dejme tomu 2 lidí u 1 stolu za hodinu při 10hodinovém otvírácí době to dělá 2*10*10= 200. Další 100ka na takeaway a jsme na 300. Nic udivujícího.

 

Mě spíše udivuje lidí co si myslí, že to nemůže vyplatit. V hostinství obecně platí nebýt lempl a nezkrachneš, díky hodně vysoké marži na všechno

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...