filltos Odesláno 25. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října 2018 Sem zvědavej, jak to dopadne Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
noviisek Odesláno 26. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2018 Poradíte mi prosím? Doma mám tři typy misekRancio - porce a dvě porcePrecizní IMS dvě porce Dvě páky. Nahatou a dvouvypust. Co znamena slovo precizní miska a v čem je lepší než běžná?Mám problém trefit hrubost mleti na oba druhy misky.Na dvouporcovou ims je to ok, ale na jednoporcovou už ne. Je to normální? Vzhledem k tomu, kolik udělám kávy, tak vždy vyladím 25/25 - + Jak to udělat, když chce žena lungo, nechat to běžet dele? Tam už se pak objevuje jiná chuť a hořkost. Kávu mám z PrimaCafe. Americano to zatím jisti Odesláno z mého ONEPLUS A3003 pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 26. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2018 Co znamena slovo precizní miska a v čem je lepší než běžná? - líp udělané a posléze zkontrolované otvoryMám problém trefit hrubost mleti na oba druhy misky.Na dvouporcovou ims je to ok, ale na jednoporcovou už ne. Je to normální? - kolik gramů, na 2 kávy se totiž nedává dvojnásobek .... Promiň, pokud to víš, tak jsem poučoval zbytečně, ale tak nějak bych začal odsud :-) Jak to udělat, když chce žena lungo, nechat to běžet dele? - NEEEEEE! Tam už se pak objevuje jiná chuť a hořkost. - šikulka, sám sis odpověděl. Takže: normální čas, a naředit vodou! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anela Odesláno 26. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2018 taky umim pracovat jen s dvouporcovou miskou, na malou misku se musi prenastavit mlynek a stejne z toho nikdy neni kafe jakebych chtel. takze kavy delam bud po dvou, nebo jedno doppio...lungo delam tak, ze espresso doleju horkou vodou. spravne nebo doporucene mnozstvi kavy na misku (na dve kavy) by me tez zajimalo. ja davam 17-18g kavy, podle druhu (tmave prazene kavy se 18 g do misky nevleze)... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RedAce666 Odesláno 26. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2018 Do misky proste kavy "tak akorat". Tezko se to da vyjadrit v gramech (presne kvuli stupni prazeni ktery zminujes) a uz vubec se neda dogmaticky drzet oznaceni misky (treba kvuli ruznym typum hlavy kavovaru).Takova sikovna pomucka je pripravit do misky kavu beznym postupem a polozit na ni korunu a utahnout do kavovaru. Pak zase vyndat a zjistit, co se stalo. Spravne by mela byt koruna mirne zatlacena do puku. Od toho se odrazit a ladit dle chuti. Odesláno z mého SM-J530F pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
railmaster Odesláno 26. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2018 Dnes som načal Ogodo Cuba Arabica praženú pred mesiacom. Nižšia acidita, čokoládovo oriešková chuť. Stojí za ochutnanie. Mal som od Ogodo takmer všetko, ale táto mi sedí najviac. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
noviisek Odesláno 26. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2018 Díky moc. Jsem zase o trochu chytřejší. Původně jsem dával 2x množství kávy, ale pak jsem to upravil. Nevedel jsem, že to tak nemá být. Přesně vše nevážím. To teď jen, když serizuji mlynek na novou kávu. To lungo jsem právě zkusil nechat běžet dele a tudy cesta nevede. Jsem rád že jsi mi to vyvrátil. U dvouporce s nahou miskou se mi daří krásný tygr, podle mě. Tak asi budu dělat jen dvouporce. Snad nebudu na kafe nikdy sám. Občas to trochu praskne, ale je to jen pár kapek na hrnku. V každý kavárně se s tím tak crcaj jak my doma a kouká na detaily? Mám pocit, že všude mají pretlakove misky podle té cremy, co vidím. Odesláno z mého ONEPLUS A3003 pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RedAce666 Odesláno 26. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2018 V tech lepsich kavarnach se s tim crcaj jeste vic, ale jen ve fazi ladeni. Pak maji tu vyhodu, ze maji kvalitni vybavu a udelaji hodne kafe, takze dokud se drzi receptu, maji vicemene jistotu, ze jim to nikam neutece. A pokud to zacne utikat, tak to hned koriguji.Doma udelas vecer supr kafe a rano je z toho tryskac a nevis proc. A furt se honis dokola za ocasem... Odesláno z mého SM-J530F pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tikzot Odesláno 26. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2018 Presne!!!! Svata pravda! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anela Odesláno 26. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2018 Tak asi budu dělat jen dvouporce. Snad nebudu na kafe nikdy sám.samozrejme je lepsi byt ve dvojici, ale ja casto musim delat kavy tri, takze ta licha je potom doppio pro me Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RedAce666 Odesláno 26. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2018 Ja delam vzdycky double a liche porce zaokrouhluju pro sebe :-) Odesláno z mého SM-J530F pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
exBURN Odesláno 26. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2018 (upraveno) Dobrou kávu nabízí zdejší člen Red Ace a nebo je jeste dobrá alternativa toto: https://www.coffeespot.czMalá pražírna kousek od nás s vynikajícím poměrem cena/výkon. Navíc obměňují často nabídku.Na jednomisku prenastavuju mlýnek na vyssi hrubost a tece to obstojne Upraveno 26. října 2018 uživatelem exBURN Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
noviisek Odesláno 26. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2018 Díky za tipy na prazirny, až budou docházet zásoby, rád oslovim zdejšího kolegu. Odesláno z mého ONEPLUS A3003 pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Freelander Odesláno 26. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2018 sakra,chlapi,jak tohle děláte... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OndraPod Odesláno 26. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2018 (upraveno) To je jak z kavovy citanky Na single misku se vybodni, ja mam podobnou sestavu a stejnou IMS misku jako ty a plnim 18g, akorat upravuju mleti podle kavy. Upraveno 26. října 2018 uživatelem OndraPod Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Berbatow Odesláno 31. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2018 Nedávno jsem zaslechl v jedné kavárně hlášení servírky, která říkala majiteli kolik vydali ten den kávy. Je to podnik o 10 stolech se dvěmi židlemi u každého. Kolik byste řekli, že prodají denně kávy. Do té doby jsem přemýšlel, jak se mu to může vyplatit, když tam nic jiného než kávu a nějaké nealko neprodává. Údaj byl celkem překvapení. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
noviisek Odesláno 31. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2018 Nedávno jsem zaslechl v jedné kavárně hlášení servírky, která říkala majiteli kolik vydali ten den kávy. Je to podnik o 10 stolech se dvěmi židlemi u každého. Kolik byste řekli, že prodají denně kávy. Do té doby jsem přemýšlel, jak se mu to může vyplatit, když tam nic jiného než kávu a nějaké nealko neprodává. Údaj byl celkem překvapení.42? Odesláno z mého ONEPLUS A3003 pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Berbatow Odesláno 31. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2018 Je to ve stovkách. Ptal jsem se jedné známé z jiné kavárny, ale mají přísný zákaz mluvit o prodaném množství. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomNguyen Odesláno 31. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2018 dejme tomu 2 lidí u 1 stolu za hodinu při 10hodinovém otvírácí době to dělá 2*10*10= 200. Další 100ka na takeaway a jsme na 300. Nic udivujícího. Mě spíše udivuje lidí co si myslí, že to nemůže vyplatit. V hostinství obecně platí nebýt lempl a nezkrachneš, díky hodně vysoké marži na všechno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RedAce666 Odesláno 31. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2018 Kdyz jsem v kavarne delal, tak to za smenu byly stovky porci. V tu dobu to byla jedna z nejfrekventovanejsich kavaren v Praze a kdyz byl fofr...tak to byl fakt fofr. Nekolik kilogramu kafe, desitky litru mleka... Odesláno z mého SM-J530F pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se