Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• po 2 týdnech...
Odesláno

Ale fuj http://www.novinky.cz/muzi/370067-slovak-vymyslel-prusvitnou-kavu.html

Slovák vymyslel průsvitnou kávu

Voní jako káva, chutná jako káva, ale na pohled vypadá jako minerálka. ?Výhodou průsvitné kávy je, že pokud se člověk polije, nezašpiní si oblečení a při pití této kávy neztmavnou zuby,? řekl Novinkám vynálezce průsvitné kávy Dávid Nagy (26) z Košic. Na svém vynálezu pracoval dva roky a recepturu prozradit logicky nechce.

?Mohu pouze uvést, že průsvitná káva obsahuje pouze praženou kávu, čistou vodu a kofein. Kávu jsem zbavil barvy, ale není to chemická úprava, nýbrž fyzikální,? říká mladý vynálezce, který svůj projekt nazývá Clear Coffee.

K výrobě se nepoužívají žádné chemikálie ani přídavné látky. Rovněž se nepoužívají žádné konzervační látky, aromata, stabilizátory, cukr ani umělá sladila. Nagy tvrdí, že průsvitná káva občerství stejně jako normální káva, ale chuťově přináší něco zcela nového.

Testy dopadly dobře 

?Průsvitná káva se podává studená. Je středně silná, něco mezi turkem a kapučínem,? dodal. Nápoj byl prověřen v laboratořích a všechny testy zaměřené na trvanlivost a bezpečnost nového nápoje dopadly podle Nagye výborně.

?Minimální trvanlivost průsvitné kávy je zatím dva měsíce, ale jsem přesvědčen, že dosáhneme trvanlivosti až půl roku,? uvedl. Vynálezce nyní hledá možnost uvedení svého vynálezu na trh.

?Věřím, že průsvitná káva si najde své příznivce v celé Evropě a pak možná i na celém světě,? říká optimisticky.

Odesláno (upraveno)

Vzhledem k tomu, ze prazeni ma na chut kavy zdaleka nejvetsi vliv, tak bych to asi ani nezkousel, pokud si teda nechces koupit kvalitni domaci prazicku a cichat doma smrady z prazeni a CO2 ;)

Upraveno uživatelem OndraPod
Odesláno

na vzhliadnutie, 1. diel a

2. diel ;)

všimli jste si, že ten ital z Illy, který je provází fabrikou, má na zápěstí něco na NATO-strapu? první, co mě napadlo, jsou moony, ale nezkoumal jsem to hloubkově. škoda, že se ten tuzemský zástupce Illy neumí oblíknout trochu lépe, ta košile bije do očí.

jinak oba díly moc pěkné :)

Odesláno

Oba díly pěkné, ale opět si protiřečí. V Illy tvrdí, že dělaj kvalitu, všechno ukáže, vysvětlí a pak přijdou k malovýrobci, kterej to zkritizuje a hned že vlastní čerstvá je nejlepší. Pravdu bych hledal někde mezi, hlavně si to chce vyzkoušet a hned slepě nevěřit ani jedné straně. Já třeba Illy vyzkoušel a přijde mi pro takové to domácí pití naprosto v pohodě.

• po měsících...
Odesláno

Tak jsem si pri vylete na kole udelal radost a zakoupil koffee z Ugandy.

Zrnkova kava :BUGUSI

Farmar: Galagula Elgon

Nadmor.vyska :1650

Light roast

post-35752-0-00224000-1439142140_thumb.jpg

• po měsíci...
  • po 2 týdnech...
Odesláno

Přiznávám se, že se mi nechce to pročítat zpětně, páč do kávy nedělám, takže se omlouvám, jestli se to tu už probíralo. Ale chci koupit jako dárek tenhle ruční presovač a zajímalo by mě, jestli s tím máte někdo zkušenosti? Mě se líbí designově, ale je to celkem velkej krám.

post-3688-0-89785500-1444636344_thumb.jpg

Odesláno

Záleží co od toho čekáš. Jestli to má posloužit obdarovanému do sbírky kofí udělátek, tak ano. Ale jestli počítáš, že v tom bude někdo dělat kafe v běžném domácím provozu, nebo i někde na cestách, tak to bych nekupoval, beztak by to skončilo po počátečním nedšení na aukru nebo na poličce.

Odesláno

Na cestách ne, běžnej domácí provoz. Je to dost veliký, pochybuju, že to sebou někdo vozí na byciklu. Právě, že na rozdíl od normálních presátorů je tohle celkem jednoduchý a ani by se to nemuselo při přípravě moc zasírat. Ale je to celkem drahý.

Odesláno

Spis si porid aeropress, nebo V60 na filtrovanou kávu. Tohle je podle me nepraktický.

K tomu ruční mlynek a dobry kafe ;) me to udelalo větší radost než presovac.

Odesláno

Nejde ani tak o nepraktičnost, ale chce to mít již s přípravou pressa nějaké zkušenosti a a přípravu vychytat (telota, hrubost mletí, délka extrakce, tlak).

Pro kafaře super, ale pro laika to asi moc nebude.

Odesláno

Tak jak to vidím, nakonec to bude stejně french press, o kterým jsem uvažoval původně. Teď si dotyčná vrzne do hrnku žlicu instantního kafe, zalije, přidá mlíko a pije. Odhaduju, že na to, aby přešla na něco méně jedovatého, může mít příprava tak maximálně o dva kroky víc...a to ještě kdoví jestli :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...