Přejít na obsah

Káva

Doporučené příspěvky

• po 2 týdnech...

Ale fuj http://www.novinky.cz/muzi/370067-slovak-vymyslel-prusvitnou-kavu.html

Slovák vymyslel průsvitnou kávu

Voní jako káva, chutná jako káva, ale na pohled vypadá jako minerálka. ?Výhodou průsvitné kávy je, že pokud se člověk polije, nezašpiní si oblečení a při pití této kávy neztmavnou zuby,? řekl Novinkám vynálezce průsvitné kávy Dávid Nagy (26) z Košic. Na svém vynálezu pracoval dva roky a recepturu prozradit logicky nechce.

?Mohu pouze uvést, že průsvitná káva obsahuje pouze praženou kávu, čistou vodu a kofein. Kávu jsem zbavil barvy, ale není to chemická úprava, nýbrž fyzikální,? říká mladý vynálezce, který svůj projekt nazývá Clear Coffee.

K výrobě se nepoužívají žádné chemikálie ani přídavné látky. Rovněž se nepoužívají žádné konzervační látky, aromata, stabilizátory, cukr ani umělá sladila. Nagy tvrdí, že průsvitná káva občerství stejně jako normální káva, ale chuťově přináší něco zcela nového.

Testy dopadly dobře 

?Průsvitná káva se podává studená. Je středně silná, něco mezi turkem a kapučínem,? dodal. Nápoj byl prověřen v laboratořích a všechny testy zaměřené na trvanlivost a bezpečnost nového nápoje dopadly podle Nagye výborně.

?Minimální trvanlivost průsvitné kávy je zatím dva měsíce, ale jsem přesvědčen, že dosáhneme trvanlivosti až půl roku,? uvedl. Vynálezce nyní hledá možnost uvedení svého vynálezu na trh.

?Věřím, že průsvitná káva si najde své příznivce v celé Evropě a pak možná i na celém světě,? říká optimisticky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vzhledem k tomu, ze prazeni ma na chut kavy zdaleka nejvetsi vliv, tak bych to asi ani nezkousel, pokud si teda nechces koupit kvalitni domaci prazicku a cichat doma smrady z prazeni a CO2 ;)

Upraveno uživatelem OndraPod
Odkaz ke komentáři

na vzhliadnutie, 1. diel a

2. diel ;)

všimli jste si, že ten ital z Illy, který je provází fabrikou, má na zápěstí něco na NATO-strapu? první, co mě napadlo, jsou moony, ale nezkoumal jsem to hloubkově. škoda, že se ten tuzemský zástupce Illy neumí oblíknout trochu lépe, ta košile bije do očí.

jinak oba díly moc pěkné :)

Odkaz ke komentáři

Oba díly pěkné, ale opět si protiřečí. V Illy tvrdí, že dělaj kvalitu, všechno ukáže, vysvětlí a pak přijdou k malovýrobci, kterej to zkritizuje a hned že vlastní čerstvá je nejlepší. Pravdu bych hledal někde mezi, hlavně si to chce vyzkoušet a hned slepě nevěřit ani jedné straně. Já třeba Illy vyzkoušel a přijde mi pro takové to domácí pití naprosto v pohodě.

Odkaz ke komentáři

• po měsících...
  • po měsíci...
  • po 2 týdnech...

Záleží co od toho čekáš. Jestli to má posloužit obdarovanému do sbírky kofí udělátek, tak ano. Ale jestli počítáš, že v tom bude někdo dělat kafe v běžném domácím provozu, nebo i někde na cestách, tak to bych nekupoval, beztak by to skončilo po počátečním nedšení na aukru nebo na poličce.

Odkaz ke komentáři

Tak jak to vidím, nakonec to bude stejně french press, o kterým jsem uvažoval původně. Teď si dotyčná vrzne do hrnku žlicu instantního kafe, zalije, přidá mlíko a pije. Odhaduju, že na to, aby přešla na něco méně jedovatého, může mít příprava tak maximálně o dva kroky víc...a to ještě kdoví jestli :)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...