Liqid Odesláno 11. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. května 2015 Včera jsem začal pít Malawi od APe a dobrý, chutná mi víc jak Columbie. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liqid Odesláno 22. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. května 2015 Ale fuj http://www.novinky.cz/muzi/370067-slovak-vymyslel-prusvitnou-kavu.html Slovák vymyslel průsvitnou kávuVoní jako káva, chutná jako káva, ale na pohled vypadá jako minerálka. ?Výhodou průsvitné kávy je, že pokud se člověk polije, nezašpiní si oblečení a při pití této kávy neztmavnou zuby,? řekl Novinkám vynálezce průsvitné kávy Dávid Nagy (26) z Košic. Na svém vynálezu pracoval dva roky a recepturu prozradit logicky nechce. ?Mohu pouze uvést, že průsvitná káva obsahuje pouze praženou kávu, čistou vodu a kofein. Kávu jsem zbavil barvy, ale není to chemická úprava, nýbrž fyzikální,? říká mladý vynálezce, který svůj projekt nazývá Clear Coffee.K výrobě se nepoužívají žádné chemikálie ani přídavné látky. Rovněž se nepoužívají žádné konzervační látky, aromata, stabilizátory, cukr ani umělá sladila. Nagy tvrdí, že průsvitná káva občerství stejně jako normální káva, ale chuťově přináší něco zcela nového. Testy dopadly dobře ?Průsvitná káva se podává studená. Je středně silná, něco mezi turkem a kapučínem,? dodal. Nápoj byl prověřen v laboratořích a všechny testy zaměřené na trvanlivost a bezpečnost nového nápoje dopadly podle Nagye výborně.?Minimální trvanlivost průsvitné kávy je zatím dva měsíce, ale jsem přesvědčen, že dosáhneme trvanlivosti až půl roku,? uvedl. Vynálezce nyní hledá možnost uvedení svého vynálezu na trh.?Věřím, že průsvitná káva si najde své příznivce v celé Evropě a pak možná i na celém světě,? říká optimisticky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jovani Odesláno 23. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května 2015 na vzhliadnutie, 1. diel a 2. diel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gorlo Odesláno 23. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května 2015 Zdravím, zkoušel si někdo doma upražit kávu? Zajímá mě to. Jestli se na to vyprdnout hned a nebo to zkusit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liqid Odesláno 23. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května 2015 V troubě nebo na pánvi se to tradičně dělá, ale nejsem si jist, zda ten výsledek bude stát za to. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gorlo Odesláno 23. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května 2015 No právě, jaký je výsledek! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OndraPod Odesláno 23. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května 2015 (upraveno) Vzhledem k tomu, ze prazeni ma na chut kavy zdaleka nejvetsi vliv, tak bych to asi ani nezkousel, pokud si teda nechces koupit kvalitni domaci prazicku a cichat doma smrady z prazeni a CO2 Upraveno 23. května 2015 uživatelem OndraPod Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anela Odesláno 26. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. května 2015 na vzhliadnutie, 1. diel a2. diel všimli jste si, že ten ital z Illy, který je provází fabrikou, má na zápěstí něco na NATO-strapu? první, co mě napadlo, jsou moony, ale nezkoumal jsem to hloubkově. škoda, že se ten tuzemský zástupce Illy neumí oblíknout trochu lépe, ta košile bije do očí. jinak oba díly moc pěkné Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
paia Odesláno 1. června 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. června 2015 Oba díly pěkné, ale opět si protiřečí. V Illy tvrdí, že dělaj kvalitu, všechno ukáže, vysvětlí a pak přijdou k malovýrobci, kterej to zkritizuje a hned že vlastní čerstvá je nejlepší. Pravdu bych hledal někde mezi, hlavně si to chce vyzkoušet a hned slepě nevěřit ani jedné straně. Já třeba Illy vyzkoušel a přijde mi pro takové to domácí pití naprosto v pohodě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jovani Odesláno 2. června 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. června 2015 (upraveno) odporucam skusit kavu KENYA AB KIGUTHA single estate, teraz za vybornu cenu Upraveno 2. června 2015 uživatelem jovani Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lobber Odesláno 9. srpna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. srpna 2015 Tak jsem si pri vylete na kole udelal radost a zakoupil koffee z Ugandy. Zrnkova kava :BUGUSIFarmar: Galagula ElgonNadmor.vyska :1650 Light roast Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liqid Odesláno 3. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2015 Doporučí prosím někdo nějaký překapávač? Rád bych izolovanou nerez konvici a permanentní filtr. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 3. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2015 Já už nějakou dobu piji kávu Sulawessi Kalossi z Indonesie. Vyzkoušejte. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Klotzman Odesláno 12. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2015 Přiznávám se, že se mi nechce to pročítat zpětně, páč do kávy nedělám, takže se omlouvám, jestli se to tu už probíralo. Ale chci koupit jako dárek tenhle ruční presovač a zajímalo by mě, jestli s tím máte někdo zkušenosti? Mě se líbí designově, ale je to celkem velkej krám. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hansace Odesláno 12. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2015 Záleží co od toho čekáš. Jestli to má posloužit obdarovanému do sbírky kofí udělátek, tak ano. Ale jestli počítáš, že v tom bude někdo dělat kafe v běžném domácím provozu, nebo i někde na cestách, tak to bych nekupoval, beztak by to skončilo po počátečním nedšení na aukru nebo na poličce. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Klotzman Odesláno 12. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2015 Na cestách ne, běžnej domácí provoz. Je to dost veliký, pochybuju, že to sebou někdo vozí na byciklu. Právě, že na rozdíl od normálních presátorů je tohle celkem jednoduchý a ani by se to nemuselo při přípravě moc zasírat. Ale je to celkem drahý. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
noviisek Odesláno 12. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2015 Spis si porid aeropress, nebo V60 na filtrovanou kávu. Tohle je podle me nepraktický.K tomu ruční mlynek a dobry kafe me to udelalo větší radost než presovac. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Klotzman Odesláno 12. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2015 Nejni to pro mě, má to být dárek k odnaučení pití instantní kávy. Na aeropress a V60 mrknu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liqid Odesláno 12. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2015 Nejde ani tak o nepraktičnost, ale chce to mít již s přípravou pressa nějaké zkušenosti a a přípravu vychytat (telota, hrubost mletí, délka extrakce, tlak). Pro kafaře super, ale pro laika to asi moc nebude. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Klotzman Odesláno 12. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2015 Tak jak to vidím, nakonec to bude stejně french press, o kterým jsem uvažoval původně. Teď si dotyčná vrzne do hrnku žlicu instantního kafe, zalije, přidá mlíko a pije. Odhaduju, že na to, aby přešla na něco méně jedovatého, může mít příprava tak maximálně o dva kroky víc...a to ještě kdoví jestli Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se