OndraPod Odesláno 9. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2016 Jo dneska je prazirna v kazdy druhy vesnici, ono na tom taky neni nic slozityho koupit si prazicku rizenou pocitacem, pytel levny neprazeny kavy, na net dat hezky fotky s popisem a uz to jede.Ono pokud je nekdo zvykly na supermarketovky, nebo nedej boze Jihlavanku, verim ze je nadsen.Opravdu kvalitnich praziren IMHO zas tak moc neni, ale nizka cena je vetsinou spolehlivy ukazatel cemu se vyhnout.
Kalifx Odesláno 9. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2016 (upraveno) De Longhi kávovar s mlýnkem naprd, nevyužil jsem ho a jen ho musel čistit, Nespresso se mi omrzelo, občas si udělám presso z těch silnějších káv, ale pořád na jedno brdo, tak jsem si nechal nadělit k výročí svatby s pani tohle a dušička má pokoj. nastavím na nejjemněší mletí, na plotně to zaprská, jen ta crema jako na obrázku se neděje, ale kávička jedna báseň. Teď mám rozjetou Frolíkovu extra kávu 100% Arabicu z pražírny Borohrádek. Je dobrá a je od nás, z Východu, takže není o čem stahování.jpgProsimtě co to máš za moka konvičku? To je nějaká evoluce, jako pračka s horním plněním nebo tak? Navíc mě překvapilo to "nejjemnější mletí", páč já do konvice sypu konzistenci krupicovej cukr. Viz můj trampskej set... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 9. dubna 2016 uživatelem Kalifx
Effe Odesláno 9. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2016 Aha, sorry.... Musím k očnímu na brýle. Tak to ovšem není dobrá volba a z celé procedůry se stane jen trápení, které kávu a její přípravu jen znechutí. Když už jen pindáme, tak dám jedu fotku. Jak jsi spokojený s mlýnkem(odhaduji na Iberital)?Pozoruješ nějaké potíže se statikou,lepení namleté kávy....
Liqid Odesláno 9. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2016 Prosimtě co to máš za moka konvičku? To je nějaká evoluce, jako pračka s horním plněním nebo tak? Navíc mě překvapilo to "nejjemnější mletí", páč já do konvice sypu konzistenci krupicovej cukr. Viz můj trampskej set... Tipl bych si, že je to tento nástavec
Kalifx Odesláno 9. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2016 (upraveno) Tipl bych si, že je to tento nástavec Jojo, to bude vono! Zdá se, že se ani bialettka nevyhnula pokroku. Díkec. Upraveno 9. dubna 2016 uživatelem Kalifx
Jeronimo Odesláno 9. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2016 Jak jsi spokojený s mlýnkem(odhaduji na Iberital)?Pozoruješ nějaké potíže se statikou,lepení namleté kávy....Zdar, začíná mě to pěkně srát. Protože mi to sem tam háže bokem nějaký kanál. Poznám to i podle tlakoměru na kávovaru. První tlačí, tlačí a jde jen pár kapek, pak to foukne a letí. Někdy se to podaří, ale i tak je to pořád průměr. Sundám páku s miskou a u kraje je kanálek. Takže soudím, že kafe je nekonzistentně namleté. Možná by stačilo nabrousit kameny. Iberitala mám už asi sedm let s origo kameny.
Návštěvník Odesláno 9. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2016 Prosimtě co to máš za moka konvičku? To je nějaká evoluce, jako pračka s horním plněním nebo tak? Navíc mě překvapilo to "nejjemnější mletí", páč já do konvice sypu konzistenci krupicovej cukr. Viz můj trampskej set...Zdar woe, vítej zpět. Je to Bialetti Brikka, ale pěnu to nedělá žádnou. Jen bordel, když dovaří
Effe Odesláno 10. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2016 Zdar, začíná mě to pěkně s..t. Protože mi to sem tam háže bokem nějaký kanál. Poznám to i podle tlakoměru na kávovaru. První tlačí, tlačí a jde jen pár kapek, pak to foukne a letí. Někdy se to podaří, ale i tak je to pořád průměr. Sundám páku s miskou a u kraje je kanálek. Takže soudím, že kafe je nekonzistentně namleté. Možná by stačilo nabrousit kameny. Iberitala mám už asi sedm let s origo kameny. To kanálkování je pořád ve stejném místě?Mě něco podobného štvalo u Gaggie Classic a tzv.nahé páky.Vypadá,že se to vyřešilo nebo alespoň zlepšilo změnou disku na hlavě za kvalitnější.O tvém mlýnku jsem dříve uvažoval,ale pak se naskytla koupě Ascaso I-Steel a jak píšu ,mám problémy se statikou hlavně u robust .Jinak ty kameny se dají brousit,dělá to jeden člověk v Novém Jičíně (cena cca 300Kč plus pošta podle průměru).Jak už to bývá někdo je spokojený jiný ne.Nové se dají sehnat v Hraspu (Brno) v ceně cca 500Kč,ale je otázka jestli jsou z výroby dobře nabroušeny jako v mém případě.Ale koukám ,že tvůj mlýnek má kónické mlecí kameny a to si s tím broušením nejsem jistý.Jinak dobré fórum na podobné problémy je Primacafe http://www.primacafe.cz/primafrm/viewtopic.php?f=65&t=498
Effe Odesláno 10. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2016 Tipl bych si, že je to tento nástavec Nástavce (spíše asi ventily)určitě stejné nejsou.Bialetti Mukka Express na videu je na capucino a Bialetti Brikka je jakoby na espresso(hlavně bez mlíka),mělo by vytvořit ještě pěnu na rozdíl od klasické moka konvičky.Tu Mukka Express jsem měl na elektriku,není to špatné,ale určitě to nenapění mléko jako z průměrného kávovaru.Navíc se ten ventil špatně čistí od tuku,ale jako hračka proč ne.
Jeronimo Odesláno 10. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2016 To kanálkování je pořád ve stejném místě?Mě něco podobného štvalo u Gaggie Classic a tzv.nahé páky.Vypadá,že se to vyřešilo nebo alespoň zlepšilo změnou disku na hlavě za kvalitnější.O tvém mlýnku jsem dříve uvažoval,ale pak se naskytla koupě Ascaso I-Steel a jak píšu ,mám problémy se statikou hlavně u robust .Jinak ty kameny se dají brousit,dělá to jeden člověk v Novém Jičíně (cena cca 300Kč plus pošta podle průměru).Jak už to bývá někdo je spokojený jiný ne.Nové se dají sehnat v Hraspu (Brno) v ceně cca 500Kč,ale je otázka jestli jsou z výroby dobře nabroušeny jako v mém případě.Ale koukám ,že tvůj mlýnek má kónické mlecí kameny a to si s tím broušením nejsem jistý.Jinak dobré fórum na podobné problémy je Primacafe http://www.primacafe.cz/primafrm/viewtopic.php?f=65&t=498Hm, dělá mi to většinou na pravé straně. Jak u double, tak single. Jen mám pořád pocit, že to dřív nedělalo. Zkusím si namlet kafe u někoho jiného, ať se mám od čeho odpíchnout. Na Prima cafe jsem chodil docela často. I kafčo jsem bral od pana Libora Konečného.
RedAce666 Odesláno 10. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2016 Hm, dělá mi to většinou na pravé straně. Jak u double, tak single. Jen mám pořád pocit, že to dřív nedělalo. Zkusím si namlet kafe u někoho jiného, ať se mám od čeho odpíchnout. Na Prima cafe jsem chodil docela často. I kafčo jsem bral od pana Libora Konečného. Zkus WDT (Weiss Distribution Technique) - zní to strašně sofistikovaně, ale prostě to namleté kafe pořádně promícháš párátkem nebo něčím takovým. Rozbije to veškeré hrudky a rovnoměrně to promíchá kávu, takže to z velké části eliminuje nekonzistence mletí. Není to všespásné, ale pokud to i potom bude kanálkovat (tím spíš na jednom a tom samém místě), nebude problém v mlýnku, ale v mašině (hlava/páka/miska).
Jeronimo Odesláno 10. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2016 Díky, něco jsem o WDT četl, ale zdálo se mi to jako blbost. Zkusím a pak napíšu.
RedAce666 Odesláno 10. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2016 Blbost to určitě není - nemám uplně ideální mlýnek (Gaggia MDF) a už několik let si tím kvalitu mletí dost úspěšně kompenzuju. Je naprosto jasně vidět rozdíl v extrakci, když to zodpovědně "prošmrdlám", když to odfláknu a když chvátám a vynechám to úplně. Dělám většinou espressa ze světle pražené single-origin kávy, u kterých je tendence ke kanálkování dost velká a navíc to na nahé páce hned vidím, takže to mám celkem odpozorované.Netvrdím, že to musíš dělat pořád, ale minimálně při hledání problému ti to pomůže...
gas Odesláno 10. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2016 Žena si vybrala tohle. Máte někdo zkušenost? https://www.kasa.cz/espresso-saeco-incanto-hd8917-09-cerne-nerez/
Effe Odesláno 10. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2016 Díky, něco jsem o WDT četl, ale zdálo se mi to jako blbost. Zkusím a pak napíšu. To by stačilo zkusit namlít nejdříve ne do páky,ale do skleničky trochu to prohrábnout třeba párátkem a pak přesypat do páky.Čím tampuješ ? Nejsem si jistý,podle fota to odhaduji na Isomac Giada,ta má integrovaný tamper a to bych odhadoval na možný zdroj problémů.
Jeronimo Odesláno 11. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2016 (upraveno) Je to tak, ale první co jsem udělal po koupi, tak jsem ho sundal. Tampuju s ním ručně. Upraveno 11. dubna 2016 uživatelem Jeronimo
Effe Odesláno 11. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2016 To bych viděl jako možný zdroj problémů,pokud je to plastový bazmek do kterého se nejde pořádně opřít.Jestli máš v okolí šikovného soustružníka tak bych to zkusil raději tak než tamper kupovat .Nejde ani tak o cenu,ale že komerční tampery mají větší toleranci průměru.Mlýnek by to zasloužilo taky kvalitnější,dnes bych šel osobně do nějakého bazarového komerčního s průměrem kamenů 60mm,ale tam je třeba počítat s nějakou retencí.
Jeronimo Odesláno 12. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2016 WDT, fakt jsem tomu nevěřil. Doufám, že to nebyla náhoda. Na fotu je spodní strana puku z double misky, kde není po kanálku ani památky. Tamper pořeším. Díky. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
RedAce666 Odesláno 12. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2016 Tamper na 99,9% problém nebude. Pokud do toho nějak nesmyslně nemlátíš, nelomcuješ s tím atd., tak chybu neuděláš. Max ti to poteče jednou stranou dvojvýpusti víc než druhou pokud utampuješ křivě. Na WDT jsem si zvyknul, z kelímku od smetany jsem si odstřihnul takový nástavec, takže můžu "šmrdlat" přímo v páce a nepadá mi to kolem a výsledky jsou díky tomu viditelně konzistentnější. Jen návštěvy se vždycky diví, co to provádím za černou magii s jejich presíčkem.
vadim6 Odesláno 12. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2016 WDT, fakt jsem tomu nevěřil. Doufám, že to nebyla náhoda. Na fotu je spodní strana puku z double misky, kde není po kanálku ani památky. Tamper pořeším. Díky. slušný tamper )vyzkoušeno)http://www.ebay.com/itm/301292205614?_trksid=p2060353.m2749.l2648&var=600315854253&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se