Přejít na obsah

Hasňa's Damasko in-house world

Hasňa

Doporučené příspěvky

Návštěvník Alda

S tim piskovanim a barevnosti...budme radi, ze to delaji, ze to umi udelat a ze i takle tvrde pouzdro je opravitelne v pripade potreby za par tisic. Ja jsem za to rad.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Alda

....navic za ty roky proste prodelal evoluci i zpusob piskovani, maji na to vyvinute neco sveho, v jakesi recenzi se o tom psalo a vzhledem k tomu, ze pred lety tahy proste nedelali, je jejich zpusob, jak dostat tah i na starsi hodinky, prikladny. Jiny vyrobce by se na to vykaslal a kup si nove hodinky...

Upraveno uživatelem Alda
Odkaz ke komentáři

S tim piskovanim a barevnosti...budme radi, ze to delaji, ze to umi udelat a ze i takle tvrde pouzdro je opravitelne v pripade potreby za par tisic. Ja jsem za to rad.

To v kazdem pripade. U tech 101 to s tou kombinaci povrchovych uprav bude trochu slozitejsi. Pokud teda nejaka oprava nekdy bude potreba.

Upraveno uživatelem Hasňa
Odkaz ke komentáři

Připojuji se ke stěžejce, jako možné příčině. Měl jsem to na SKX i DS Diver, kde po výměně za tu správnou (nepředpokládám, že by tam na D teď byla jiná, než tam patří, ale může být vadná z výroby) seděl koncový dílek přesně a po zatahání necvakal. U jedněch byla myslím špatná tloušťka konce stěžejky, takže v díře neseděla přesně a hýbala se. Každopádně to obhajování mezery v jiném vlákně je přesně ten důvod, proč tu Damasko vyvolává tolik emocí... :cheers: .

Odkaz ke komentáři

Připojuji se ke stěžejce, jako možné příčině. Měl jsem to na SKX i DS Diver, kde po výměně za tu správnou (nepředpokládám, že by tam na D teď byla jiná, než tam patří, ale může být vadná z výroby) seděl koncový dílek přesně a po zatahání necvakal. U jedněch byla myslím špatná tloušťka konce stěžejky, takže v díře neseděla přesně a hýbala se. Každopádně to obhajování mezery v jiném vlákně je přesně ten důvod, proč tu Damasko vyvolává tolik emocí... :cheers: .

To chapu i ja, ale je to na obou stranach a uplne stejne. To asi stezejkou nebude.

Odkaz ke komentáři

...ta první je skvělá! Kdo tam hraje na bass g., mi se líbí moc?

Ja myslim, ze je to Petr Sibilev, ktery v te dobe s nimi sem tam hraval. Jinak to vyslo na desce Flamingo 75, kde samozrejme hlavni basu hraje Jirka Urbanek. Taky uz jen hvezdny prach. 

http://www.popron.cz/files/file/downloads/tracklist_310360.pdf

Odkaz ke komentáři

Aldo, to ty hodinky komplet odstrojej, opískujou a znova ojedou tim ice hardeningem, všechno v ceně toho tahu? ANO, znovu dojde k opískování pouzdra ať má stejnou drsnost povrchu - barevný odstín jako náramek....představ si, že stříkáš barvu sprejem, ale místo barvy je tam jemný písek. Nic se však znovu nekalí.

EDIT: Nebo se to tvrdění už řešit nemusí? Když já tomu prd rozumim, jak funguje pískování. ICE hardening je způsob kalení-pouzdro je stejně tvrdé uprostřed i na povrchu..asi jako když se ožereš úplně nadoraz a vypadáš stejně zevnitř i zvenku. Ne jako povrchové kalení, kdy si čuchneš ke špuntu a máš z toho lehkou špičku. To znamená, že na povrchu tvrdé a pod ním měkčí. To opískování samozřejmě odebere z pouzdra trochu materiálu...kolik přesně nevím.

Tome, můžeš napsat nějaký odkaz na způsob kalení pouzder Damasko? Docela by mě to zajímalo. Ve strojařině totiž není cílem mít výrobky stejně tvrdé v celém průřezu, resp. díky "vedlejším účinkům" je to nedosažitelný cíl. Kalení zvyšuje tvrdost součástky a zvyšuje pevnost v tahu, ale zároveň snižuje houževnatost, takže se součástka stává křehčí, což je u strojních součástí a myslím, že i u hodinkového pouzdra něžádoucí vlastnost. 

Proto se oceli kalí povrchově, aby byly na povrchu tvrdé a odolné proti otěru, ale uvnitř zlstaly houževnaté.  Dalšími způsoby jsou třeba nitridování (nejdřívě se legují některými prvky a poté se nasycují dusíkem) nebo cementování (zvyšování obsahu uhlíku) a následné kalení (záleží na druhu použité oceli).

Ne že bych tady chtěl z toho udělat kroužek tepelného zpracování oceli, ale zajímalo by mě, jestli je to něco převratného nebo - což si myslím - nějaký běžně známý způsob.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Alda

Damasko pouzdra nejsou po celem prurezu a stejne tvrdosti. Snizuje se. 740 HV je pouze na povrchu. Nicmene se nesnizuje nijak dramaticky, material je zakaleny v celem prurezu. Ano pouzdro Damasko bude ycela jiste krehci, nez pouzdro z 316L, ale vubec bych to nesrovnaval napr. s keramikou. Neni krehke natolik, aby pri padu na zem prasklo, nebo kus odstipl, tohle je v uvozovkach pouze 740 HV...

Co se tyce povrchoveho kaleni pouzder, uz se tuu o tom psalo. Mekke pouzdro a tvrda povrchovka, co to muze casem delat ? Navic, nevim nevim s opravitelnosti...

Odkaz ke komentáři

Netuším. Nechali si smazat profily. Mrzí mě to a doufám, ze si orazí, zjistí, ze nějaký ten otravný chuj se najde prostě všude, a zase se vrátí. Potěšilo by mě to. Oba jdou to skvělí kluci s rozhledem i zápalem pro věc.

Upraveno uživatelem Hasňa
Odkaz ke komentáři

Já tyhlety dramatický odchody s mazáním profilů nechápu, akorát to pak komplikuje vyhledávání konkrétních postů, když se člověk chce vrátit k nějakýmu zajímavýmu infu. Pokud bych chtěl odejít, tak prostě zamávám, odejdu a nazdar, nemusím kvůli tomu přece rušit profil.:-o

Odkaz ke komentáři

Návštěvník tonytrubka

Si myslím že je to taky  hlavně vina modu že tu nechali hlodat trolla a ještě z toho měli pr.del.

Upraveno uživatelem tonytrubka
Odkaz ke komentáři

Návštěvník tonytrubka

Oni na rozdíl od tebe dokázali debatovat i o hodinkách a ne jen o růstu cen napřesrok. ;)

A myslím že neutekli ale prostě odešli aby nemuseli číst tady ty tvoje kydy.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník dlubix

Oni na rozdíl od tebe dokázali debatovat i o hodinkách a ne jen o růstu cen napřesrok. ;)

A myslím že neutekli ale prostě odešli aby nemuseli číst tady ty tvoje kydy.

Aha, tak to jo. No měli jste se, koukám, chytnout za ruce všichni tři :)

Edit: je fajn, žes to za Bedu vzal a seš můj novej nejlepší kámoš.

Upraveno uživatelem dlubix
Odkaz ke komentáři

Návštěvník tonytrubka

No vidíš už jsi zas ve formě :)

Edit: je fajn, žes to za Bedu vzal a seš můj novej nejlepší kámoš.

Pepku vyskoč :D

Upraveno uživatelem tonytrubka
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...