Jump to content

Victorinox INOX

People
 Share

Recommended Posts

Dnes som ich videl vo vylohe. Nenasiel som k nim vlakno a pritom mi pridu celkom zaujimave. Puzdro z monobloku, vraj to prezije prejazd tankom. 

Splnuju TEST N 86/130  nitric and sulfuric acid solution resistance. Trosku velke, v baleni je gumeny bumper. 

inox-rugged.jpg

8902598819870_TIM_241682_Inox__000_S1_77

8902599475230_TIM_241688_Inox__000_S1_77

• Swiss Made
  • ? 43 mm stainless steel case
  • Quartz movement (RONDA 715)
  • Scratch-resistant, triple-coated anti-reflective sapphire crystal
  • Water-resistant to 200 m (20 ATM, 660 ft)
  • Luminescent hands and indexes
  • Protected screw-down crown
  • Screwed caseback
  • Date calendar
  • End-of-life indicator
  • Black dial
  • Monobloc dial
  • Genuine rubber strap
  • Delivered with a protective black bumper

post-4368-0-95551500-1409580772_thumb.jpg

post-4368-0-13887600-1409580818_thumb.jpg

http://horbiter.com/en/inox-by-victorinox/

http://www.hodinkee.com/blog/the-value-proposition-the-victorinox-inox-a-robust-sport-watch-built-to-survive-the-worst

Edited by People

• Replies 106
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 4 weeks later...
  • 3 months later...
  • 2 months later...
  • 3 months later...

Zdravím.

Mám modré I.N.O.X.y a jsem velmi spokojený. Po pravdě, do hodinek tohoto zaměření bych ani mechanický strojek nechtěl. Menší přesnost (podstatně), menší odolnost proti vibracím a nárazům, krátká výdrž bez pohybu. Taky se mi líbí mechanický strojky, ale tyhle hodinky jsou zaměřené na výdrž a odolnost a tam se podle mě quartz hodí víc. Navíc v této cenové kategorii by tam byla nějaká low-end mechanika, nebo by musely stát min. dvakrát tolik.

A co se týká gumového řemínku, tak já ho mám raději, než kovový. Mám starší titanová Casia (WVQ-110T) s titanovým tahem a jednou mi na ruce kloužou, jindy skoro škrtí, což záleží na teplotě a x dalších faktorech, v zimě po nasazení studí a nemůžu je nosit přes rukáv. Gumový řemínek nestudí a pokaždé si můžu dýlku upravit podle potřeby a v zimě je můžu mít přes rukáv, abych na ně viděl.

Ano, líbily by se mi slušné Švýcary s mechanickou Etou (Jsem zakoukaný do Victorinox Dive Master mechanik - rovněž v modré, s Etou 2892 A2 a proskleným dýnkem), ale momentálně na ně nemám a po pravdě, asi bych se o ně furt bál.

I.N.O.X jsou hodinky pro tvrdší podmínky a jako takové fungují skvěle a navíc i dobře vypadají. Tak že myslím, že Victorinox s nimi chybu neudělal. A cena mi přijde akceptovatelná. Mám je za 10290,-

Vojta

Zdravím.

Mám modré I.N.O.X.y a jsem velmi spokojený. ...

Jo, jsou to povedené hodinky. Na to, jak jsou levné, tak zpracování minimálně o třídu výš. Designově asi nejpovedenější quartzky co jsem měl. Perfektní vlastnosti. Chtěl jsem je dát na něco jiného než origo gumu, ale líbí se mi na ní a na plavání je to ideál. Mohla by být teda delší a rozteč není z pohledu měnění řemenů nejpraktičtější. Když se odhodlám, tak udělám pár fotek, ale stejně to tu moc lidí neosloví.

• 2 weeks later...
  • 2 months later...