Přejít na obsah

Vintážní Ladičky ("Electric watch")

Rodkopf

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 586
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

• po 3 týdnech...

Je to úplně něco jiného. Standardní ladičky (300 Hz) jen tak jemně bzučí a je třeba si je dát přímo na ucho, aby byly slyšet. 

Megasonicy bzučí mnohem více, už ze vzdálenosti 10 cm od ucha je to zřetelně slyšet. Pravděpodobně je ucho na vyšší frekvenci citlivější.

Když hodinky položím na tvrdou podložku ve správném úhlu na hranu, tak začnou vibrovat celé hodinky a to je potom jako přes reproduktor, slyšet je to až z 1 metru :).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

300Hz:

https://www.youtube.com/watch?v=B_XNMMVknSw

720Hz:

Při poslechu "bzučení" megasoniců je v tiché místnosti "pískání" slyšet i na metr, i když slabě a člověk se musí soustředit. Ale pro netopýra to musí být mega bzučák. 

(300 Hz) jen tak jemně bzučí a je třeba si je dát přímo na ucho, aby byly slyšet. 

Když jsem koupil Tissotky, tak jsem si je dal před spaním na noční stolek, od hlavy tak 40cm, a to prostě nešlo spát jak to "řvalo".

Upraveno uživatelem libor2002
Odkaz ke komentáři

Moje prvé ladičky.

Tak ty jsou fakt krásný. Modrou můžu. :) :). Velikost ?

300Hz:

720Hz:

Při poslechu "bzučení" megasoniců je v tiché místnosti "pískání" slyšet i na metr, i když slabě a člověk se musí soustředit. Ale pro netopýra to musí být mega bzučák. 

Když jsem koupil Tissotky, tak jsem si je dal před spaním na noční stolek, od hlavy tak 40cm, a to prostě nešlo spát jak to "řvalo".

Astronauty taky musím dát na noc do šuplíku ve stolku, jinak je to rachot a to mám tinitus.

Já to myslel normálním provozu. V tiché místnosti nebo na nočním stolku v ložnici to je fakt peklo. A platí to pro jakýkoliv ladičky.

Pokusil jsem se vyfotit srdce strojku megasonic. Jek pro představu, ta kláda, které tam leze zprava, to je obyčejná kuchyňská špejle ! To myslím dostatečně dokresluje velikosti, v jakých strojek pracuje. To malé kolečko uvnitř tzv. mikromotoru se otáčí rychlostí 1 otočky za sekundu. Mám dojem, že je z platiny a jsou v něm umístěny 4 rubíny. Jestliže ladička kmitá rychlostí 720 kmitů / sekundu, tak to kolečko by mělo mít 720 zoubků a při každém kmitu ladičky se o jeden zoubek kolečko maličko posune. Bez mikroskopu není šance nic vidět. 

A druhá vychytávka je ta, že mikromotor není nijak spojen s hodinkovým soukolím, přenos pohybu probíhá na principu magnetické síly, tj.bezkontaktně.

Pro mě jednoznačně high-tech technologie 70.let !!!

post-27970-0-40575300-1449062600_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

• po měsíci...

Ahoj ladiči, jsem majitelem hodinek Bulova Accutron Astronaut, ale nemůžu nikde najít moc informací přímo k mému modelu.

Je jich z nějakého důvodu asi fakt málo, ale nevím čím to. 

Možná to bude vědět někdo z vás. :)

Mají totiž nezvyklou kombinaci bílého ciferníku a černé lunety.

níže přidávám co nejvíc foto pro lepší orientaci.

Co vím, tak je to model M8, calibr 214hn a rok výroby asi 1968, Swiss Made.

Všem díky :)

post-41106-0-86876200-1452541370_thumb.jpg

post-41106-0-45118500-1452541377_thumb.jpg

post-41106-0-56805000-1452541396_thumb.jpg

post-41106-0-78836300-1452541404_thumb.jpg

Upraveno uživatelem MíraMíra
Odkaz ke komentáři

• po měsíci...
  • po 2 týdnech...
  • po 2 týdnech...

Tak Honza to v podstatě uhádl. :clap:  Rozdíl je pouze v ciferníku, ty levé mají světlou lumi a ty vpravo krásně patinované tritium (předpokládám). Takže ty levé mají nejspíše nový (tovární) ciferník. Ale je pravda, že takový ciferník se objevuje velice často. Je tedy možné, že hodinky obecně mají/měly problém s vodotěsností a vlhkost původní ciferníky zničila, tudíž se měnily.  Tahy jsou stejný, jenom na fotce mají trochu jiný odstín. Toplatí i pro lunetu, ta levá je jen trochu jetější.

Každopádně si nechám jen jedny :).

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...