Josef01 Odesláno 5. července 2015 Nahlásit Odesláno 5. července 2015 Těch alternativních zdrojů je hodně, například Ceská pošta již dnes má CNG. ?Jeden ujetý km nás stojí 1,75 Kč. V prvním pololetí letošního roku jsme najeli celkem 4 700 000 km na CNG a ušetřili téměř 5 mil. Kč na palivu. Provoz na naftu by nás stál 2,80 Kč na kilometr,? říká Jan Kubásek z České pošty.
jrov Odesláno 5. července 2015 Nahlásit Odesláno 5. července 2015 (upraveno) No CNG je, ale levný díky téměř nulové spotřební dani ... což tu rovnici lehce zkresluje ... kdyby nafta měl stejnou zátěž na litr jako na kilo CNG tak by se naopak CNG nevyplatilo ... takže to není systémové řešení, ale využití daňové disproporce .... Upraveno 5. července 2015 uživatelem jrov
Radek124 Odesláno 5. července 2015 Nahlásit Odesláno 5. července 2015 Obávám se že je jen otázkou času, kdy ona "daňová disproporce" bude anulována další vykutálenou novelizací zákona o spotřební dani - jen co koblihář zjistí že mu touhle skulinou mizí chechtáky jak na státních daních, tak na soukromém vývaru z MEŘO. A nepůjde jen o CNG, ale i o "silovou elektřinu ve veřejných přípojkách"...
jrov Odesláno 5. července 2015 Nahlásit Odesláno 5. července 2015 V 5. 7. 2015 v 17:12, Radek124 napsal: Obávám se že je jen otázkou času, kdy ona "daňová disproporce" bude anulována další vykutálenou novelizací zákona o spotřební dani - jen co koblihář zjistí že mu touhle skulinou mizí chechtáky jak na státních daních, tak na soukromém vývaru z MEŘO. A nepůjde jen o CNG, ale i o "silovou elektřinu ve veřejných přípojkách"...Já z principu beru bez babišovy biosložky odprodávané statní rezervy přes Eurooil a aditivuji VIFem ... /prolobovali příslib výjimky pro CNG do 2020 - ale pokladna vysychá, takže uvidíme :-)
Návštěvník Mitak Odesláno 5. července 2015 Nahlásit Odesláno 5. července 2015 V 5. 7. 2015 v 14:37, Radek124 napsal: 2Mitak: Které video?Sorry. Myslel jsem pochopitelně to video, které jsi sem dával ty.
Návštěvník Mitak Odesláno 5. července 2015 Nahlásit Odesláno 5. července 2015 V 5. 7. 2015 v 17:03, jrov napsal: No CNG je, ale levný díky téměř nulové spotřební dani ... což tu rovnici lehce zkresluje ... kdyby nafta měl stejnou zátěž na litr jako na kilo CNG tak by se naopak CNG nevyplatilo ... takže to není systémové řešení, ale využití daňové disproporce ....Pokud vím, tak CNG je obyčejný stlačený zemní plyn, kterým většina lidí topí nebo na něm vaří. Představ si, že by tak kritickou komoditu najednou vláda chtěla zatížit spotřební daní jako na benzín. To by byl okamžitě státní převrat s defenestrací ministra, který by to zařídil.
Josef01 Odesláno 5. července 2015 Nahlásit Odesláno 5. července 2015 Twl je tady nějakej moderátor, kterej není u bazénu a přesune to jiného vlákna?
jrov Odesláno 5. července 2015 Nahlásit Odesláno 5. července 2015 V 5. 7. 2015 v 20:24, Mitak napsal: Pokud vím, tak CNG je obyčejný stlačený zemní plyn, kterým většina lidí topí nebo na něm vaří. Představ si, že by tak kritickou komoditu najednou vláda chtěla zatížit spotřební daní jako na benzín. To by byl okamžitě státní převrat s defenestrací ministra, který by to zařídil.LTO je taky osvobozen a defakto je to nafta s vetsim obsahem siry a barvivem - tak proste bude stanoveno ze domaci plnicky budou mit svuj podruzny plynomer a je vymalovano - ohrev a vareni bez a plneni auta s , plnici stanice jsou jasne
Radek124 Odesláno 5. července 2015 Nahlásit Odesláno 5. července 2015 Kdysi se v našich zemích nás taky věřilo, že vláda která dovolí zdražení píva padne - a ejhle, krígl už běžně stává přes 1?, ovce dál remcají, chlemtají a žádné padání se nekoná. Totéž u CNG - domácí plničky se (po široce akceptované veřejnoprávní kampani zdůrazňující jejich nebezpečnost) jednoduše postaví mimo zákon, zatímco veřejné se budou koncesovat za zvýšeného dohledu celních a finančních úřadů... (sorry za pokračování offtopic)
Hasňa Odesláno 12. července 2015 Nahlásit Odesláno 12. července 2015 (upraveno) http://www.engadget.com/2015/07/12/why-the-apple-watch-is-flopping/ http://www.ubergizmo.com/2015/07/apple-watch-fitbit-rashes-complaints/ Upraveno 12. července 2015 uživatelem Hasňa
jrov Odesláno 15. července 2015 Nahlásit Odesláno 15. července 2015 Update: AW jsem poslal dál, výhodou budiž, že díky nedostupnosti v ČR se ziskem. To co jsem obhajoval - 1) myslím zpracování, je opravdu na výborné úrovni - to se musí nechat a nejsou teď na trhu lépe zpracované smartwatch2) provázanost s iPhone a bezproblémové párování a ekosystém - první část na 100% (žádné padání spojení apod. a velmi rychlé párování když se jede jen přes BT, ekosystém zatím čeká na Watch OS 2.0 aby mohly běžet bez iPhone nativní aplikace v AW.3) sportstracker bez iPhone - fakt to funguje a docela přesně (AW dokonce píšou, že potřebují 20minut sport. aktivity společně s iPhone a pak už ho nepotřebují)4) baterka - no není to taková hrůza jak se psalo - běžné užívání (nějaké měření tepu, sms, 30min trackování) a vydrží dva dny - možná by bylo zajímavé je na noc dát do letového režimu/úplně vypnout/POWER RESERVE to by cca 6-8% za noc přidalo) nicméně to důležité je použitelnost :-)1) tady jsem v prvních dnech psal, že člověk nemusí tahat iPhone z kapsy apod... je to fakt, ale vzhledem k tomu, že sedím v kanclu tak defakto se mi většinu dne duplikovaly upozornění (tel mám na stole). Pro někoho kdo lítá po Praze pěšky v centru a tahání telefonu v davu není ideální , asi dobrý ... 2) jako fitness tracker super, (nevýhoda absence GPS pro malování trasy - to je prostě o preferenci každého) - ale počítání výkonu/spálených kalorií a vzdálenosti funguje na 1 Nemyslím si že další verze něco zásadně změní na použitelnosti - baterka je ok už defakto teďka, akorát cílová skupina je prostě spíše otazník ... a to že by uměly volat bez iPhone,myslím apple neudělá ...
Josef01 Odesláno 15. července 2015 Nahlásit Odesláno 15. července 2015 Kamarád si na sportování pořídil Garmin vívosmart za 1/5 ceny, má tam to samé + snímač tepu + snímač rychlosti (option) a dá se to nosit s běžnýma hodinkama jako náramek a baterie vydrží týden a hlavně má to 5ATM, výrobce doporučuje i na plavání. No a nakonec to není závislé na jedné telefonní platformě.
Liqid Odesláno 22. července 2015 Nahlásit Odesláno 22. července 2015 fitness tracker bez GPS a WR je takovej poloviční To s tím taháním telefonu z kapsy moc nechápu. Když mi někdo volá, tak stejně musím telefon vytáhnout ne? Email nebo ťapku číst na hodinkách je taky nesmysl. Max tak přečíst sms od milenky typu "pokoj 312 :-*", ale na odepsání musím tel. stejně vytáhnout. Diktování textu je možné v cz?
Josef01 Odesláno 22. července 2015 Nahlásit Odesláno 22. července 2015 Ta GPS asi není nutné pro sledování aktivity a pokud někdo chce, tak Garmin děla i takové hodinky. Kamarád to využívá i na sledování spánkové aktivity, což u AW asi nepůjde když musí byt v nabíjecím stojánku
jrov Odesláno 24. července 2015 Nahlásit Odesláno 24. července 2015 V 22. 7. 2015 v 18:00, Liqid napsal: fitness tracker bez GPS a WR je takovej poloviční To s tím taháním telefonu z kapsy moc nechápu. Když mi někdo volá, tak stejně musím telefon vytáhnout ne? Email nebo ťapku číst na hodinkách je taky nesmysl. Max tak přečíst sms od milenky typu "pokoj 312 :-*", ale na odepsání musím tel. stejně vytáhnout. Diktování textu je možné v cz? - diktování je možné česky- GPS tracking se jim podařilo obejít díky profilu tvého pohybu při určitých aktivitách (které se to naučí společně s iPhonem) - rozptyl mezi GPS a jejich způsobem je minimální (chůze , běh) - akorát chybí malůvka v mapě kudy jsi běžel ;-)
jrov Odesláno 17. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 17. srpna 2015 Začíná stabilizace cen AW ... našel jsem už nové v ČR za 12000 (42mm space gray sporty) a dokonce už za 10tis. kč 14 dní staré ....
Návštěvník Mitak Odesláno 17. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 17. srpna 2015 Není to jedno ? Vždyť teď už po nich ani pes neštěkne :-)
Dux Odesláno 26. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 26. srpna 2015 Také jsem si udělal radost apple watch a nevydrželi ani týden:napíši jen negativa proč jsem se s hodinkami rozloučil (samozřejmě je i spousta pozitivních věcí)- nejsem zvyklý hodinky sundávat z ruky pokud nemusím, takže mi vadilo nabíjení přes noc a nemožnost se s nimi koupat- informace na které jsem se těšil než jsem je začal dostávat.. Denní aktivita, sms, různé notifikace atd... Postupně mě hodinky začali prostě otravovat... Plus když vám dojde text sms který nemusí vidět úplně každý a objeví se v nevhodnou chvíli na zápěstí také není moc příjemné... - ne vždy se displej rozsvítil jak jsem potřeboval a doba kdy zhasnul nebyla také vždy ideální... Takže hlavně z těchto důvodů šly dlouho očekávané hodinky z domu a koupil jsem klasické automaty s chronografem. Žádná z těch "super" funkcí chytrých hodinek mi po pravdě vůbec nechybí a každé podívání na zápěstí mi teď dělá radost
geometr Odesláno 26. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 26. srpna 2015 ... a koukáš se tam, kdy chceš Ty a ne hodinky.
Josef01 Odesláno 26. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 26. srpna 2015 Takhle to dopadne u většiny lidí, někomu se to trefí do vkusu, ale podobné hodinky se prodávají mnoho let a bez výrazného úspěchu, prostě tady Apple šlápnul vedle a podle toho vypadají i prodejní výsledky, které se akcionářům Apple vůbec nelíbí.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se