Přejít na obsah

Které další Omegy

Porotrico

Doporučené příspěvky

Počkej, Ďuravétriko. Jak rozhodnutý? Jak Bondovky?

Jsem Ti jasně snad vysvětlil do čeho maš jit, ne? Jako prvni a celkem jasně jsem Ti vysvětlil proč Planeta Mořo a ty tu píšeš, že bereš Minařikovky. Synku si ty vunec normalni? Draždiš tygra holou pazurou! Přijede za tebu chachar ze Slezska a jak neuvidi na ruce Planeta Nova nebo jak se menujou, bude zle.

Hawk.

No prostě jsem rozhodnutý, skoro.

A jelikož žijeme v právním a aspoň trošku demokratickém státě, tak si myslím, že se mohu rozhodnout, jak budu chtít já. A já se rozhodnul pro Bondovky...

Navíc, původem jsem ze Slezska. Můžeš na mě i Po Našimu. :) A občas na Slezsko jezdím za rodinou...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 180
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Strategie obhajoby hodinek doma muze byt ruzna. Ja nerikam vubec nic, jsou to moje prachy. Nekdy pritelkyne nechapave krouti hlavou a tak zkalkuluju jeji 4 kabelky, 30 svetriku, naramky a nausnice, prsteny, asi 20 paru bot a vetsinou se dostanu na ohromujici cislo, ktere ty Omegy pokreje :lol: . No a kdyz to nepomaha, reknu, ze jsem koupil starsi hodinky, staly tak kolem 5 tisic a jen je vyzkousim a hned zase prodam, uz ted mam zajemce a jeste na nich vydelam, a bla bla bla............................... :wub:

Upraveno uživatelem Frantik
Odkaz ke komentáři

No prostě jsem rozhodnutý, skoro.

A jelikož žijeme v právním a aspoň trošku demokratickém státě, tak si myslím, že se mohu rozhodnout, jak budu chtít já. A já se rozhodnul pro Bondovky...

Navíc, původem jsem ze Slezska. Můžeš na mě i Po Našimu. :) A občas na Slezsko jezdím za rodinou...

Dělal jsem si samozřejmě kozy.

Kup ty, které se libí Tobě a klidně i Minaříkovky.

Ať finální výběr a následná průběh koupě dopadnou v pohodě a ruce Tvé ať tíží krásné nové stroje.

Zdař Buch.

Odkaz ke komentáři

Jsem zaujaty, ale urcite 007, ja kdyz se rozhodoval, tak me nakonec na 100% presvedcil ten antireflex na P.O. ze tudy cesta nevede, ale mozna jses na hodinky opatrnejsi... kdyz se po dvou letech divam na utrzene sramy tak jsem urcite udelal dobre, poskrabany antireflex nevypada vubec pekne !

Odkaz ke komentáři

Jsem zaujaty, ale urcite 007, ja kdyz se rozhodoval, tak me nakonec na 100% presvedcil ten antireflex na P.O. ze tudy cesta nevede, ale mozna jses na hodinky opatrnejsi... kdyz se po dvou letech divam na utrzene sramy tak jsem urcite udelal dobre, poskrabany antireflex nevypada vubec pekne !

Je to jeden z důvodů, proč 007 ano a proč ne Planet Ocean.

Antireflex je dvousečná zbraň. Moc se mi líbí, jak se tam nic neodráží, ale po nějaké době to opravdu může vypadat nepěkně.

Odkaz ke komentáři

Jojo, ne ze muze, ale bude - viz diskuze o odstranovani antireflexu ze sklicek, jak jsem psal jinde - na objektivy si davam urcite vetsi pozor nez na hodinky a uz jsou pekne poznamenany!

Mas nejaky konkretni duvod proc se ti nelibi speedmastery ??? Nebo proste celkove to neni ono ??? Ja o nich dost uvazuju jako o vhodnem doplnku, tak by me zajimalo proc se nekomu taky nelibi... (myslim tedy klasicke cerne moony)

Odkaz ke komentáři

Jestli muzu tak:

Rada c 1: Hele nez do nich fakt pujdes, nech to jeste par tydnu rozlezet a nelez na forum. Hodinky te budou provazet mozna po zbytek zivota, pokud jsi ten typ, jak pises; ze uz dal neprodavas. Takova partnerka na zivot by mela byt vytouzeny model, ne?

Rada c 2: Jdi do obchodu kde maji oboje, nasad na ruku a srovnavej. Nazivo, jedine nazivo se delaji rozhodnuti koupe takovych hodinek! Vem si klidne i svoji polovicku, myslim ze by ji to mohlo potesit ze se ji ptas i na jeji nazor (vkus). ;)

Rada c 3: Je to teprve chvile co jsi koupil ty hezky cerny AT. Jeste se ti ani neokoukaly a letis do dalsich pomerne nakladnych hodinek. Jasne, rikas si, sfouknu to a budu "vybavenej". Jenze takhle to nechodi. Za chvili budes zase posilhavat podalsich a mozna ti bude lito ze jsi nekoupil neco jineho. Dej tomu cas.

Rada c 4:Chapu ze se ti znacka Omega libi, me taky, tolik krasnych a slavnych modelu. Ale co takhle nejakou vysokou hodinarinu? Nelaka te mit uz neco extra? Vlastni kalibry, rucni prace, male serie? Pokud mas rozpocet na PO tak to uz je neni az tak sileny rozdil. Napr. Jaeger LeCoultre rada Master Compressor, sportovne spolecenske potapky.

post-670-1182283821.png

post-670-1182283420.jpg

post-670-1182283398.jpg

Trosku jsem o nich psal tady:

http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=7480&st=0

Dalsi clanecek se pripravuje ;)

Upraveno uživatelem klobadysek
Odkaz ke komentáři

jen je jeden malý problém - že ty Jager le Coultre stojí MINIMÁLNĚ 2x tolik. Ale zase na druhou stranu - nemůžeš přece srovnávat obyčejnou Omegu s JlC!!! Jinak ty Master Compresor Dualmatic jsou jedny z nejkrásnějších hodinek co si můžeš koupit. Cena v USA na eshopech je od 4.5t.usd výše a cena v Německu je 4300e. Takže cenově bohužel úplně jinde než PO. Jsou to hodinky mých snů. :-))

Odkaz ke komentáři

Jestli muzu tak:

Rada c 1: Hele nez do nich fakt pujdes, nech to jeste par tydnu rozlezet a nelez na forum. Hodinky te budou provazet mozna po zbytek zivota, pokud jsi ten typ, jak pises; ze uz dal neprodavas. Takova partnerka na zivot by mela byt vytouzeny model, ne?

Rada c 2: Jdi do obchodu kde maji oboje, nasad na ruku a srovnavej. Nazivo, jedine nazivo se delaji rozhodnuti koupe takovych hodinek! Vem si klidne i svoji polovicku, myslim ze by ji to mohlo potesit ze se ji ptas i na jeji nazor (vkus). ;)

Rada c 3: Je to teprve chvile co jsi koupil ty hezky cerny AT. Jeste se ti ani neokoukaly a letis do dalsich pomerne nakladnych hodinek. Jasne, rikas si, sfouknu to a budu "vybavenej". Jenze takhle to nechodi. Za chvili budes zase posilhavat podalsich a mozna ti bude lito ze jsi nekoupil neco jineho. Dej tomu cas.

Rada c 4:Chapu ze se ti znacka Omega libi, me taky, tolik krasnych a slavnych modelu. Ale co takhle nejakou vysokou hodinarinu? Nelaka te mit uz neco extra? Vlastni kalibry, rucni prace, male serie? Pokud mas rozpocet na PO tak to uz je neni az tak sileny rozdil. Napr. Jaeger LeCoultre rada Master Compressor, sportovne spolecenske potapky.

Trosku jsem o nich psal tady:

http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=7480&st=0

Dalsi clanecek se pripravuje ;)

Děkuji za příjemný a přínosný názor.

Žel, bojím se, bojím, že toto už je na mě moc. Opravdu moc. Tím myslím, že bych se skutečně hodně vyšťavil (finančně). Ty horní Master Compressor Dualmatic jsou sice velmi zajímavé, ale cena bude asi taky, že? Nezjišťoval jsem, kolik stojí, ale tipuji tak 110-130 tisíc. A to je opravdu hodně. Tolik dát nechci. I když máš asi pravdu, tato "maloserie" a vysoce osobní, skoro až rodinný přístup je fakt pěkný a lákavý.

Odkaz ke komentáři

jen je jeden malý problém - že ty Jager le Coultre stojí MINIMÁLNĚ 2x tolik. Ale zase na druhou stranu - nemůžeš přece srovnávat obyčejnou Omegu s JlC!!! Jinak ty Master Compresor Dualmatic jsou jedny z nejkrásnějších hodinek co si můžeš koupit. Cena v USA na eshopech je od 4.5t.usd výše a cena v Německu je 4300e. Takže cenově bohužel úplně jinde než PO. Jsou to hodinky mých snů. :-))

Dobre, Dualmatic jsou vyse, ale JLC Master Compressor Automatic lze naji okolo tech 3tisic Euro coz je v cenove kategorii PO. ty fotecky jsem tam dal pro inspiraci, chtel jsem jen kolegovi naznacit, zda by nebylo lepsi pocka a prisetrit ;)

Viz:

http://www.chrono24.com/web/en/suchen/u/in...anzahlgesamt=73

Upraveno uživatelem klobadysek
Odkaz ke komentáři

Dobre, Dualmatic jsou vyse, ale JLC Master Compressor Automatic lze naji okolo tech 3tisic Euro coz je v cenove kategorii PO. ty fotecky jsem tam dal pro inspiraci, chtel jsem jen kolegovi naznacit, zda by nebylo lepsi pocka a prisetrit ;)

Viz:

http://www.chrono24.com/web/en/suchen/u/in...anzahlgesamt=73

Jenže Planet Ocean se dá koupit oficiálně za cca. 2100 Eur, Bondovky dokonce za 1800 Eur. A tady vlastně nejnižší modely jsou tak kolem 3300 Eur a více. Je to opravdu veliký rozdíl. Minimálně pro mě.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Snow

100% pravda, vystiženo jak nejlépe to jenom mohlo být, mohu jen potvrdit, poslední tři měsíce = tři unáhlené nákupy = tři následné prodeje téhož = výsledek nula jako Brno

Upraveno uživatelem Snow
Odkaz ke komentáři

Přesně tak, já chci taky každej měsíc jiný, ale tak to nejde.

Bondovky mě držely asi 2 měsíce v kuse a až následující měsíc jsem se rozhodl dát prachy dohromady a teprv je koupil.

To už je u mě dostatečnej čas na to abych poznal, že je opravdu chci.

Chce to nechat odležet. Myslím, že ani modrý semastery, ani PO nejsou rozhodně chybou, ale jsou natolik rozdílný,

že to chce fakt zvážit bez ohledů na to kam tě tu kdo strká.

Odkaz ke komentáři

Přesně tak, já chci taky každej měsíc jiný, ale tak to nejde.

Bondovky mě držely asi 2 měsíce v kuse a až následující měsíc jsem se rozhodl dát prachy dohromady a teprv je koupil.

To už je u mě dostatečnej čas na to abych poznal, že je opravdu chci.

Chce to nechat odležet. Myslím, že ani modrý semastery, ani PO nejsou rozhodně chybou, ale jsou natolik rozdílný,

že to chce fakt zvážit bez ohledů na to kam tě tu kdo strká.

Mně se modré Bondovky líbí už delší dobu, abych se přiznal.

A stejně tak mi přišly moc pěkné Aqua Terra, které jsem si již koupil.

Planet Ocean se mi taky líbí, ale už od prvopočátku jsem byl více nakloněn k Bondovkám. V té době tak 55-60 pro Bondovky, zbytek PO. Teď už to je tak nějak 75:25. Přesto tady máte všichni pravdu, chvilku si ještě počkám a ještě to nechám projít hlavou.

Ale to gravírování a jemný, pěkně zdobený tah mě dostává... :thumbsup_anim:

Odkaz ke komentáři

Jojo, ne ze muze, ale bude - viz diskuze o odstranovani antireflexu ze sklicek, jak jsem psal jinde - na objektivy si davam urcite vetsi pozor nez na hodinky a uz jsou pekne poznamenany!

Mas nejaky konkretni duvod proc se ti nelibi speedmastery ??? Nebo proste celkove to neni ono ??? Ja o nich dost uvazuju jako o vhodnem doplnku, tak by me zajimalo proc se nekomu taky nelibi... (myslim tedy klasicke cerne moony)

Možná se na hodinky dívám až moc z praktické stránky, nicméně pokud pominu historii, která se k nim váže, tak mně osobně se na nich nelíbí hned několik věcí:

- příliš zapuštěná korunka oproti tlačítkům (a to u většiny modelů řady Speedmaster)

- hesalitové sklo

- ruční nátah

- vodotěsnost pouze do 30m - 50m u verze se safírem

Ale hlavně mi nesedí jejich boční profil. Z normálních fotek to člověk nepozná, ale jakmile jsem je viděl ve skutečnosti a podíval se na ně z boku, tak jsem věděl,

že tudy moje cesta nevede...

post-33-1182322976.jpg

Samozřejmě je to pouze můj osobní názor.

Upraveno uživatelem sauce
Odkaz ke komentáři

Ale hlavně mi nesedí jejich boční profil. Z normálních fotek to člověk nepozná, ale jakmile jsem je viděl ve skutečnosti a podíval se na ně z boku, tak jsem věděl, že tudy moje cesta nevede...

Je to jak píšeš, takový hodinky je dobrý si před koupí pořádně prohlédnout. S tou korunkou máš pravdu, není to holt žádný big crown. Že jsou mechaniky, mě osobně nevadí, mám i automaty a zvykl jsem si rychle (je to super každé ráno natahovat). No a se safírem se už taky dělají. Jinak mám je s hesalitem a žádný problém. Navíc jak jsem se dočetl, výměna hesalitu prý není vůbec finančně likvidující, takže po počáteční nedůvěře jsem do něho šel. Takže to Cabos: taky nějaký kladný hlas pro moonwatche thumbsup_anim.gif

Odkaz ke komentáři

Ani nevím, tak nějak se mi prostě nelíbí. MoonWatch jsou na můj vkus takové hodně strohé a ještě jsem neviděl opravdu hezké hodinky ze SpeedMaster řady. Úplně nejhorší mi přijdou Day-Date. Jsou hrozitánsky překombinované a připomínají mi Breitling.

Ano, omlouvám se zastáncům Breitlingu, že mají právo být na tomto světě úplně stejně, jako já mám právo nemít rád Breitling.

Souhlasím s některými poznámkami Sauce. Hesalitové sklíčko mě taky trošku odrazovalo a jejich opravdu špatná vodotěsnost taky. Jak jsem již napsal, spíše se pojedu někam vykoupat, než že poletím někam do vesmíru.

Upraveno uživatelem Porotrico
Odkaz ke komentáři

Ani nevím, tak nějak se mi prostě nelíbí. MoonWatch jsou na můj vkus takové hodně strohé a ještě jsem neviděl opravdu hezké hodinky ze SpeedMaster řady. Úplně nejhorší mi přijdou Day-Date. Jsou hrozitánsky překombinované a připomínají mi Breitling.

Ano, omlouvám se zastáncům Breitlingu, že mají právo být na tomto světě úplně stejně, jako já mám právo nemít rád Breitling.

Souhlasím s některými poznámkami Sauce. Hesalitové sklíčko mě taky trošku odrazovalo a jejich opravdu špatná vodotěsnost taky. Jak jsem již napsal, spíše se pojedu někam vykoupat, než že poletím někam do vesmíru.

no koukam na svoje speedy z boku (celkem si u toho lamu ruku:-) a nijak tragicke to neni, jsou to strohe hodinky - mozna proto je to jeden z nejcitelnejsich (ne-li nejcitelnejsi) chronogafu, letos slavi padestaku a jsou porad stejne; day date - skoro souhlas i kdyz k breitlingu je to furt daleko :-), ale abychom se dostali k jadru pudla - sel bych rozhodne do PO, jsou jednodussi a designove cistsi - pokud uz bych sel do seamasteru tak do cernych - maji hezci indexy a mnohem a to podtrhuji a nechavam vytesat do kamene mnohem mnohem hezci tah. Bondovky jsou fakt trchu breitling :-); trocha inspirace http://www.rolexreferencepage.com/smpvssub.html

Upraveno uživatelem steel
Odkaz ke komentáři

No, ja se na Speedy divam jako doplnek k 007, tak ze mam trochu jine pozadavky, ale presne kvuli vyse uvedenym duvodum proc ne Speedy, bych doporucil ty 007 - ale modre!!!!! Ty 007 podle mne prave vybocuji z rady tvarem pouzrdra (vic vybrane - az k lunete) a tim tahem. PO jsou pak velmi podobne vsem ostatnim Speedum - tah i tvar pouzdra.

Jinak co se tyka Speedu, tak nyni jiz maji opravdu velky vyber provedeni sklicek i WR. neni tedy problem nakombinovat safir a WR50 cozu je na bezne noseni a obcasne vykoupani OK...

Day-Date jsou opravdu jiz dost desne (maly prumer a velka tloustka) a jiz moc nepripominaji puvodni speedy.

Rucni natah mi jiz prijde taky docela zajimavy, automaty jsou uz docela nuda a kor jeste ty presne...

Postupne jsem se dopracoval k moonphase a pomalu se blizi i den D - 20.7., kdybych se uz sakra mel rozhodnout...

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...