eM. Odesláno 14. června 2007 Nahlásit Odesláno 14. června 2007 Podle ceho nastavujete presny cas svych hodinek? Ja si napr. nejprve synchronizuji PC pomoci ntpdate tik.cesnet.cz ( pouzivam OS GNU/Linux ) a pak pomoci apletu hodiny, kde mam nastaveno zobrazovani sekund konecne seridim ty hodinky. A jak to delate vy? :-)
slider Odesláno 14. června 2007 Nahlásit Odesláno 14. června 2007 Mnoho metod, mnoho odlišení od nějakého imaginárního standardu, ale když budeme všichni užívat stejnou časovou základnu např. PŘESNÝ ČAS, tak budeme mít všichni hodinky alespoň seřízené stejně!
šarik Odesláno 14. června 2007 Nahlásit Odesláno 14. června 2007 Vytáhnutím korunky zastavím vteřinovku na celé a po časovém signálu z rádia ji zamáčknu a mám přesný čas. Toť vše.
maxs Odesláno 14. června 2007 Nahlásit Odesláno 14. června 2007 Presný čas nenastavujem. Autobus chodí každých sedem minút, v práci mám voľnú pracovnú dobu(na nejakú sekundu sa tam nepozerá), na stretnutia chodím v približne dohodnutom čase a TV program je s rezervou +/- 10 minút. Dokonca si myslím, že presný čas je mýtus.
hpavel Odesláno 14. června 2007 Nahlásit Odesláno 14. června 2007 mam radicontroled, takže se o to nestarám...
Pfosser Odesláno 14. června 2007 Nahlásit Odesláno 14. června 2007 No, to je dobrá otázka. Osobně používám, jako domácí sekundér, budíček s příjmem signálu DCF. Na druhou stranu musím kvitovat maxse, protože čas doma seřizuji ve chvíli, kdy si manželka stěžuje, že málem nestihla autobus. Od nás to jezdí po dvou hodinách...
Skipi Odesláno 14. června 2007 Nahlásit Odesláno 14. června 2007 Podle teletextu, dělám to tak již strašně dlouho. Zdá se mi to nejpohodlnější.
Rudina Odesláno 14. června 2007 Nahlásit Odesláno 14. června 2007 Teletext na ČT nebo www. presnycas.cz
spiderer Odesláno 14. června 2007 Nahlásit Odesláno 14. června 2007 Podle hodin na liste ve win, cas je celkem odpovidajici, jestli se lisi o nejakou sekundu neresim a podle toho sameho casu pak muzu zjistovat odchylky..
lolohh Odesláno 15. června 2007 Nahlásit Odesláno 15. června 2007 spiderer napsal: Podle hodin na liste ve win, cas je celkem odpovidajici, jestli se lisi o nejakou sekundu neresim a podle toho sameho casu pak muzu zjistovat odchylky.. Nevím, jestli je to dobré. Pustím-li si web www.presnycas.cz, tak jedna z funkcí je to, že ukáže, o kolik jde čas v počítači jinak. Na mém počítači (výkonově velmi slušném) jsou to jeden den 2 sekundy a za týden přeba 15. Já to neřeším, taky podle toho řídím celkem často, ale pokud jde o PŘESNÉ nařízení času, tak to asi úplně ideální není.
spiderer Odesláno 15. června 2007 Nahlásit Odesláno 15. června 2007 lolohh - no me to ukazuje prakticky porad okolo jedne sekundy coz mi staci, zvlastne kdyz se to lisi prakticky v nejakych setinach pri nekolika spustenich, ja vic nepotrebuji, me presny cas s odchylkou jednotek sekund vyhovuje, na sekundu presne me prakticky ani nezajima
lolohh Odesláno 15. června 2007 Nahlásit Odesláno 15. června 2007 spiderer napsal: lolohh - no me to ukazuje prakticky porad okolo jedne sekundy coz mi staci, zvlastne kdyz se to lisi prakticky v nejakych setinach pri nekolika spustenich, ja vic nepotrebuji, me presny cas s odchylkou jednotek sekund vyhovuje, na sekundu presne me prakticky ani nezajima Hm, tak to mě ukazuje jinak. Ale mě to taky netrápí, jednotky sekund taky neřešim, takže také používám.
A@A Odesláno 15. června 2007 Nahlásit Odesláno 15. června 2007 http://wwp.greenwichmeantime.com/time-zone...slava/index.htm
vlamor Odesláno 29. května 2009 Nahlásit Odesláno 29. května 2009 Stránka pre tých, ktorí chcú mať svetový čas pod kontrolou : http://www.welt-zeit-uhr.de/worldtime.php
frista Odesláno 29. května 2009 Nahlásit Odesláno 29. května 2009 maxs napsal: Presný čas nenastavujem. Autobus chodí každých sedem minút, v práci mám voľnú pracovnú dobu(na nejakú sekundu sa tam nepozerá), na stretnutia chodím v približne dohodnutom čase a TV program je s rezervou +/- 10 minút. Dokonca si myslím, že presný čas je mýtus. Bravo !!!
zdr Odesláno 29. května 2009 Nahlásit Odesláno 29. května 2009 Ja dlhodobo pouzivam www.timeticker.com
little_w Odesláno 29. května 2009 Nahlásit Odesláno 29. května 2009 mozna se mylim, ale zda se mi, ze krome presnycas.cz, ktery ukazuje odchylku, cili zrejme opravdu cte informace z externiho zdroje, ty ostatni servery proste ukazuji cas takovy, jaky mam nastaveny na pocitaci. ale treba se pletu. vzhledem k tomu, ze odchylka na mem laptopu byla vyhodnocena jako +0.218s, to okem nepoznam. a menit si cas jen proto, abych to vyzkousel, to nehodlam. skoda, ze na presnycas.cz neni tlacitko na okamzitou synchronizaci, to by bylo idealni. na to mam doma jakousi utilitku, ale nevim, jak se jmenuje, je spustena permanentne v pozadi a cas synchronizuje dle vybraneho serveru (v mem pripade cambridge) a v nastavenem intervalu (myslim, ze co 12 hodin, uz nevim jak jsem to tam zadal).
PhoeniX Odesláno 29. května 2009 Nahlásit Odesláno 29. května 2009 zdr napsal: Ja dlhodobo pouzivam www.timeticker.com Jj, velice pěkně udělané... KLIK
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se