Přejít na obsah

ETA valjoux 7750

Honza.manta

Doporučené příspěvky

Ahoj panove,nevim kam to dat a nechci zakladat nove tema.Mohu koupit hodinky s timto strojkem(znacku hodinek nechci zamerne prozrazovat,protoze jsem pomerne rozhodnuty a nechci,aby mi byla rozmluvena :D).Jedna se o etu 7750 s chronografem.No a kdyz jsem je zkousel,tak jsem spustil chronograf a centralni vterinova rucicka jde jakoby trhane, skoro az jakoby kvarc, ne ze by uplne skakala,ale jde proste trhane a ne plynule.Prodejce rika,ze je to u tohoto strojku normalni a nabizi v pripade koupe vyladeni hodinarem,takze pristup super,ale ja bych hodinky nerad otviral,kdyz pujdou normalne.Tak se chci zeptat jestli je vzit a pustit to z hlavy,protoze centralni vterinovka stejne vetsinou stoji nebo je vzit, nechat otevrit a poladit.pripadne a to me zajima asi nejvic jestli je tento jev obvykly u tohoto strojku?Na jednom zahranicnim foru jsem cetl neco v tom smyslu,ze to je pomerne obvykla vec ale radeji se ptam nez je vezmu.Dekuji za poradu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mal som cca 6 kusov roznych hodiniek so 7750, novsich aj starsich a sekundova rucka chrona nikdy nesla trhane. Takze normalne to urcite nie je, bude to v kazdom pripade zavada, mozno nie moc velka, ale zavada urcite. Inak 7750 je asi najbeznejsie swiss chrono kazdy poriadny hodinar by si s tym mal v pohode poradit. Byt na tvojom mieste chcel by som nech predavajuci zlavi 4-5K a opravu by som si riesil sam u hodinara ktoremu doverujem.

Odkaz ke komentáři

Přesně tak. Diskutuje se o tom i na jiných fórech. Podle všeho se jedná a charakteristiku kalibru. Míra trhavého pohybu bude záviset jednak kus od kusu a jednak na konstrukci hodinek samotných. Tam bude rozhodovat hlavně délka a hmotnost té vteřinové ručky.Kvůli tomuhle bych se v tom rozhodně nevrtal (nenechal vrtat).

Odkaz ke komentáři

Pohyb sekundovky by nemal byt o nic trhanejsi nez na akychkolvek inych hodinkach s touto frekvenciou kyvu. Jasne ze bude trhanie o cosi zretelnejsie ak je sekundovka naozaj dlha. Ale ak rucka naozaj viditelne "poskakuje" je to podla mna minimalne znamkou vole v sukoli chronografu ak nie niecoho horsieho.

Odkaz ke komentáři

No to sem se moc nedovedel, jedni rikaji je to normalni druzi,ze ne.Kazdopadne Fakrymu dekuji,tento chod u tvych hodinek je zcela normalni,tam je to vylozene trhane.No nevadi nejak se s tim popasuju a vezmu je,ostatne kdyz jsou nove a vzaruce,tak sestelovat pujdou vzdy,zatim bych je nerad otviral.A jen se zeptam,je to tedy jen kosmeticka zalezitost?Protoze pokud ano,tak ta centralka v pripade chron stejne vetsinu "zivota stoji" pokud neni zaple chrono.

Upraveno uživatelem Rodriguez
Odkaz ke komentáři

Ano hodinky sou nove a v zaruce by to melo jit normalne vyladit,takze to asi zatim nebudu resit,protoze je nechci otvirat,az kdyz mi to zacne vadit,tak to budu resit.Jak pisu v zaruce by to nemel byt problem:). 

Odkaz ke komentáři

Imho když už jsme u S47 Chrono ... tak v odkazu je super česká recenze (ironie) :D :D ... hodně mě to pobavilo ... když už dělám videorecenzi, chtělo by to možná kameru nebo foťák s lepším ostřením ... tohle vypadá, jak kdyby to bylo pořízený nějakou kalkulačkou :D ...

Jinak moje S47 Chrono se taky takhle trhají, jsou nové a prý je to normální, když by mi to nějak vadilo, budu to řešit, ostatně jsou v plné záruce. Co mě ale hodně příjemně překvapilo ... v pátek v 16 hodin nataženy do plna a zastavily se až včera v necelých 19 hodin z čehož mi vychází rezerva chodu 51 hodin, což je super!   

Tady je výše uvedená recenze :D :D :

Upraveno uživatelem Sphinxx
Odkaz ke komentáři

Muzu se jeste zeptat jaky je rozdil mezi etou 2824 a 2824 top grade? Diky

Jo a dekuji vsem za nazory k 7750,asi neni co resit,kdyz je to obvykle.

Upraveno uživatelem Rodriguez
Odkaz ke komentáři

Ide o to ze ziadna sekundovka mechanik nie je plynula, sukolie sa posunie dopredu skokom vzdy, ked nepokoj urobi polkmit a kotva(sanad sa to tak vola) preskoci a umozni prvemu koliesku z "wheel train" poskocit vpred ten poskok to je vlastne tikanie mechanik. No a val7750 ma frekvenciu 28tis polkmitov za hodinu to je nejakych necelych 8 polkmitov na sekundu takze 4 "poskoky" vpred za sekundu. Pokial hlavny nahon ide dokonale presne tak by sekundovka mala skakat 4x za sekundu vpred v presnom takte.

Efekt trhania je umocneny opticky:

1) dlhou sekundovkou viz napr steinhart vyssie

2) kmitajucou sekundovkou (zavisi zase na tvare)

3) uvolnenou sekundovkou (rucka ma volu na hriadelke) ale to sa prejavi nepresnym resetom

4) volou v sukoli chronografu, ktora umozni sekundovke pri posune "nadskocit" si dalej nez by mala a potom pri dalsom posune na chvilku akoby zastat, nez sa posun sukolia zase "nazbiera" dostatocny aby celym sukolim otocil

to ze su hodinky v poriadku poznas podla mna tak ze:

a. budu drzat presny cas aj s pustenym chronom

b. rezerva natahu s pustenym chronom sice poklesne, ale zase nie vyrazne

Odkaz ke komentáři

Tak jak píše Cali, dává to souvislost a bylo to podobně vysvětleno i mě, já se v tom moc nevyznám, ale jak jsem psal, já si hodinky musím zaběhnout na přesnost, ale přesně, jak se píše výše, centrální vteřinovka většinou normálně stojí a mimostředka jede bez problému krásně plynule. Nicméně mě bylo od kluků nabídnuto, že kdyby mi to vadilo mohu kdykoliv přijít a nechají to vyladit, takže bez obav, ale taky je zatím nechci otvírat, přijde mi to zbytečný :) .   

Ale pokud vím, tak v Super Avengerech je v podstatě také Valjoux 775x a na velikost 48.4mm jede v pohodě s minimálními záškuby, takže si myslím, že to není úplně o velikosti a délce vteřinovky.

Upraveno uživatelem Sphinxx
Odkaz ke komentáři

este doplnim ze ak si na plynulost chodu sekundoviek naozaj potrpis tak riesenim je:

a. el-primero s jeho 36tis polkmitov (5 poskokov vpred za sekundu, namiesto 4) takze opticky prijemnejsie,..... nevyhodou je "udajne" nie uplne stastne riesenie napojenia chronomodulu na hlavny nahon, ktore ma sklon sa pri trvale pustenom chrone mierne opotrebovavat

b. seiko springdrive, dokonale plynuly suvisly pohyb vpred za kazdych okolnosti trisynchro nekmita, ale toci sa suvisle vpred na jednu stranu

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...