Přejít na obsah

Proč Češi neradi platí za služby?

Josef01

Nájem věci  

41 hlasů

1. 1. Vzali byste si věc k běžnému užívání na 1-2 letý nájem?

• Rozhodně ne
      16
    • Spíše ne
      5
    • Záleží na podmínkách
      18
    • Spíše ano
      2
    • Rozhodně ano
      0

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tato otázka mě znovu napadla při nedávné nabídce iPhone na splátky a v podstatě její 99% odmítání uživateli. Ten model úplně hloupý není a v podstatě se v jiné formě nabízí firmám jako řešení pro IT či automobilový park v řádech mnoha milionů korun. Přitom lidé neváhají si vzít hypotéku běžně až 25 tisíc měsíčně a pak se v noci budí strachy, aby nepřišli o práci (znám osobně několik takových).

Co se týká samotného telefonu, řada lidí vidí nájem jako holý nesmysl a telefon si koupí.  Nemluvím o tom, že se ročně u nás ukradne cca 50 tisíc mobilů a jen málo lidí má telefon pojištěný. Pokud se podíváme na to, že 5S stál před rokem cca 17,5 tisíce a jakmile bude k dispozici iPhone 6 bude prodejní cena použitého 5S v dobrém stavu klesat až na nějakých 10 tis. Pokud bychom platili rok 1100 Kč/měsíc, zaplatíme za rok 13200 Kč a na konci října dostaneme nový telefon iPhone 6 se splátkou cca 1200 Kč atd. (pro jednoduchost nepočítám DPH). Tedy za 5Sko jsme zaplatili přibližně o 4300 Kč méně, než při klasickém nákupu a na případném prodeji vlastního telefonu můžeme vydělat cca 7500 Kč, rozdíl tedy je 5700 Kč, které zaplatíme navíc za službu, pokud tedy odmyslíme roční pojištění telefonu 1800, tak měsíčně nás bude stát za tato služba 325 Kč, kde je tedy zakopaný pes? 

• Odpovědi 48
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Odesláno

Me uz z principu prijde uplna blbost vzit si mobilni telefon na splatky. I když treba u pocitace/ntb mi to divny neprislo. Asi to je tim, ze nejsem schopny akceptovat za mob. cenu vyssi nez 10k - a to za jakykoliv.

Návštěvník dlubix
Odesláno

Protože je to spotřební matroš, kujovina, na kterou mam nebo ne a když ne, koupim si něco levnějšího. To si budeme za chvíli pronajímat a pojišťovat i spoďáry? K hypo bych to nepřirovnával. Na barák většina lidí našetří fakt blbě. Že se pak uvážou k óbr splátkám pomalu do konce života vypovídá jen o jejich debilitě, nic víc.

Ad debilita: když nemam na barák, žiju v bytě atd. 

Odesláno

Srovnavat hypoteku a telefon na splatky je mimo. Presne jak rika Dlubix, spotrebni blbost nikdo na splatky nechce. Bud na ni mam, nebo ne. Barak/byt je jedna z nejdulezitejsich veci v zivote a par mega tezko nekdo vynda z kapsy nebo nasetri.

Návštěvník dlubix
Odesláno

Franto, nedávám ti uplně za pravdu.. jelikož to spotřební zboží prodáváme....daleko víc lidí si vezme splátky na notebook, tablet, telefon, televizi, než třeba na lednici nebo pračku...

...ale to sou dementi, cekal jsem kdo a kdy to vytahne.

Tu pračku a lednici bych ještě chápal.

Odesláno

a přesně na tuhle skupinu je nabídka připravená.. je to jasně cílený na zákazníky MP, která tahá debrandovaný telefony z celý eu, a při výkupu dělá obstrukce..takže ono to dopadne nakonec tak jéé ten váš telefon má tohle tamto nebo tuhleto poškození.. za to vám srazíme tolik nebo tolik..

ale je pravda že po operativním leasingu týhle řady bude asi na trhu hlad, vis nabídka Škody nebo Seatu

Odesláno

brat si na splatky veci ktore potrebujem zmysel dava. brat si na splatky ajfon zmysel nedava. ajfon je luxusny tovar na ktory bud mas alebo nemas. pre supakov ako som ja su v ponuke ine telefony..

o hypo si tiez myslim svoje..

Odesláno

ani tam neni firma ktera to provozuje, kontakt jen mail a telefon ... neprijde mi to moc seriozni, jak rikas obstrukce pri vykupu jsou prvni co me napadlo

Odesláno

nabídka bude pravděpodobně nějaký velký splátkovky (cetelem, esox, homecredit) ale jde sjednat u Istyle nebo u Mobil Pohotovost, u MP bych nekoupil už ani splachovadlo po mojí zkušenosti, ale na druhou stranu, podmínky pro zlodějíčky mají unikátní, vykoupí takřka cokoli a prachy na ruku žádný dlouhý prověřování

Odesláno

jestli to není tím, že jsem doposud spokojeně vlastnil jen nové telefony, blížící se cenou tvé roční pojistce za produkt... A nehodlám na to nic měnit...

Odesláno

Nerad se zadlužuju a tak jediné, kdy jsem se nechal uvrtat do splátek, bylo pořízení bydlení. Jinak zastávám názor, že když na něco nemám ( telefon, noťas,.... ), tak se bez toho musím obejít, do doby, než na to našetřím ( i když u pračky a ledničky je to dost problematický ).

Odesláno

Vypadá to, že v Čechách svítá na lepší časy a lidi konečně začínají mít v hlavě mozek a nepůjčují si na věci, které nepotřebují.

No....podle mě zrovna členové místního fóra nejsou ideálním vzorkem populace pro takové výzkumy...:D  Myslím, že pokud bys zavítal na mimibazar nebo emimino tak by jsi se dostal ke trochu jinému zjištění :-)

Odesláno

Taky nechápu, proč bych si měl iPhone brát na splátky nebo si ho pronajímat. Imho je to nemířený na pozéry co IP nutně potřebují na machrování. Spolu s půjčkou na dovolenou tohle považuju za největší chujovinu, v podstatě to jen krásně ždímá českou povahu - když vy inženýrku, tak my...to budete koukat!

O tom jestli češi umí platit za služby je diskuse jiná, ale příklad pro to zvolený je dost mimo. Zároveň s tím se pak nabízí i otázka, jestli češi umí kvalitní služby poskytovat...

Odesláno

Nemůžu si pomoct, ale ta nabídka mi přijde neskutečně nevýhodná. 

Za zmíněný telefon zaplatím během 12 splátek cca 13 tisíc + mi na konci období hrozí ještě "pokuta" za případné poškození.

Telefon samotný stojí při koupi cca 15 tisíc s tím, že po roce ho bez větších obtíží prodám za +- 10 tisíc. Roční "náklad" tedy 5 tisíc korun. Utržených 10 mohu pak použít opět na koupi nového a scénář stále opakovat. Pořád mi ale náklad vychází ani ne na 50% v porovnání s výpůjčkou. Případnou pojistku si tak pro klid v duši mohu klidně dovolit. 

Odesláno

brat si na splatky veci ktore potrebujem zmysel dava. brat si na splatky ajfon zmysel nedava. ajfon je luxusny tovar na ktory bud mas alebo nemas. pre supakov ako som ja su v ponuke ine telefony..

o hypo si tiez myslim svoje..

o hypo si myslí svoje hlavně ti kdo mají byty od rodičů. poslouchám to pořád tyhle bláboly jak si můžu vzít hypo a zadlužit se a pouze a jenom to říkají ti co mají byty po babičce nebo rodičích což tady v Praze mi to přijde u rodilých pražanů standart. spíš ještě nadávají na jak blbým místě zdědili byt místo toho aby děkovaly za to že na něho nemusí vydělat. proti hypotéce snad neexistuje žádnej rozumnej argument.

vzít si mobil na operativní proč ne když je to výhodný. já je dostávám celej život od operátorů a víc než korunu jsem za žádnej nedal

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...