Přejít na obsah

Jaké Rolex máte právě na ruce?

Doporučené příspěvky

Odesláno
před 2 minutami, Tommy_PP napsal:

Vjace: Diky, ja som cakal 9 rokov 😆 

Takto to vyzera po hodine drhnutia s Polywatch, zbytok su vnutorne praskliny, ktore prisli s vekom povodneho skla a zial sa nedaju odstranit.

Gratulace!
Vypadají dobře, 51 let staré hodinky podle mě nemají vypadat jako nové.

• Odpovědi 26tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
před 2 minutami, Vit napsal:

Gratulace!
Vypadají dobře, 51 let staré hodinky podle mě nemají vypadat jako nové.

Diky Vit, uplne s tebou suhlasim, okrem Polywatch s nimi neplanujem nic, necham ich tak ako su. 

Odesláno
před 34 minutami, Tommy_PP napsal:

Vjace: Diky, ja som cakal 9 rokov 😆 za tie roky som videl asi 4 kusky dokopy, ale bud nemozne kupit od potomkov alebo ocmulane, resp. servisny cifernik a ostatne casti. Tieto su top okrem toho, ze su bez dokladov co mi vobec neprekaza.

Pěkný, jak říkáš a platí to většině vintážních Rolex (50+), sehnat hodinky s papíry a krabicí v původním stavu, je skoro nemožné, protože většinou jsou měněné ručky nebo i cifr, nebo jsou v hrozném stavu apod. No a když už tam je všechno, tak je příšerná cena :) Na chrono24 je tohoto modelu 7 kousků zaujal mě tak jeden, ale taky nemá papíry.

Odesláno
před 29 minutami, Josef01 napsal:

Pěkný, jak říkáš a platí to většině vintážních Rolex (50+), sehnat hodinky s papíry a krabicí v původním stavu, je skoro nemožné, protože většinou jsou měněné ručky nebo i cifr, nebo jsou v hrozném stavu apod. No a když už tam je všechno, tak je příšerná cena :) Na chrono24 je tohoto modelu 7 kousků zaujal mě tak jeden, ale taky nemá papíry.

Za mna celkom dobre, ze su bez papierov, aspon ich budem nosit pravidene 🙂 ak by mali papiere asi by som ich nosil parkrat do roka. Pre mna ma originalita a stav vacsiu vahu ako papier. Oboje by bola pecka, ale tak musim byt skromny 😆 

Odesláno

Bohužel při dnešních cenách mít full set je velký luxus. Před 10 lety se daly sehnat běžně, hlavně člověk koupil na eBay i původní ručky, když by problém, nebo tah, to je dnes naprosto nemožné. Jsem rád, že jsem nakoupil v minulosti co jsem chtěl, dnes si už na chrono24 jen vitážky prohlížím :)

Odesláno
před 14 minutami, Josef01 napsal:

Bohužel při dnešních cenách mít full set je velký luxus. Před 10 lety se daly sehnat běžně, hlavně člověk koupil na eBay i původní ručky, když by problém, nebo tah, to je dnes naprosto nemožné. Jsem rád, že jsem nakoupil v minulosti co jsem chtěl, dnes si už na chrono24 jen vitážky prohlížím :)

Presne ako pises! Ja osobne vintazne hodinky nekupujem od dealerov a uz vobec nie z chrono24, jedine priamo od povodneho vlastnika, co je u nas za velkou mlakou stale mozne, ale zaberie to dlhe roky najst tie spravne. 

Odesláno

Parádní vintážní expy, pro původního vlastníka musely mít jakožto dárek ze svatebního dne velkou sentimentální hodnotu. Explorery II mám ze všech Rolex modelů nejraději a jsem rád, že moje nové se vrátily k původnímu tvaru GMT ručky. 

Přiznávám, že v zachování hodnoty vintážek se moc nevyznám. Chápu dobře, že cenu snižuje jakýkoli servisní zásah kromě promazání strojku olejem? Tj. pokud tam dám kvůli lumi nové origo ručky, tak jde cena dolů, když při servisu vyměním opotřebené ozubené kolečko, též tím hodinky ztratí na ceně? a co výměna těsnění kvůli vodotěsnosti?             

Odesláno
před 24 minutami, Tomak napsal:

Parádní vintážní expy, pro původního vlastníka musely mít jakožto dárek ze svatebního dne velkou sentimentální hodnotu. Explorery II mám ze všech Rolex modelů nejraději a jsem rád, že moje nové se vrátily k původnímu tvaru GMT ručky. 

Přiznávám, že v zachování hodnoty vintážek se moc nevyznám. Chápu dobře, že cenu snižuje jakýkoli servisní zásah kromě promazání strojku olejem? Tj. pokud tam dám kvůli lumi nové origo ručky, tak jde cena dolů, když při servisu vyměním opotřebené ozubené kolečko, též tím hodinky ztratí na ceně? a co výměna těsnění kvůli vodotěsnosti?             

Většinu odpovědí najdeš v tomto odkazu.

Odesláno
V 20. 2. 2022 v 21:59, Josef01 napsal:

Kdysi byly roky ve vitríně ve Štěpánské, když jsem je kupoval za 195 tak se mi to zdálo docela dost, ale dnes tu cenu chápu :)

Jo, je to ulet, co se s cenama děje.

Odesláno
V 20. 2. 2022 v 20:26, Luky napsal:

U AD mám objednaný 126610LN, čili klasický Suby Date. Těmahle jsem si zkrátil dobu čekání😃. Jinak čekám na klasický Suby skoro rok a řekli mi, že to potrvá až dva. V současný situaci možná i dýl. Bicolory netuším, ale jsou neskutečný. Jestli jsi je viděl naživo, víš o čem mluvím😉. Tak snad se brzy dočkáš.

Právě, že jsem je viděl, takže jsem totálně v mlsu. Musím prodat zlatý ElPrimera co mám, abych jim uvolnil místo.

Odesláno
před 9 hodinami, Tommy_PP napsal:

Pred 9 rokmi som na slovenskom hodinkovom fore, v case ked som nosil SKX007, vymenoval moje 3 watch grails:

1. Zlate Rolexky - akykolvek model, co sa mi splnilo dva roky dozadu - 116508

2. Vintazne Rolex Explorer II 1655 - vid nizsie

3. IWC DaVinci 3750 Perpetual Calendar- stale cakam.

Dnes vam s hrdostou prezentujem dnesny (necakany) prirastok, Rolex Explorer II 1655. Cerestnicka na torte - kupil som ich od povodneho vlastnika, dnes uz dochodcu, ktory ich dostal od manzelky pocas svadobneho dna presne pred 51. rokmi. Zial bez papierov, ale za to povodne, nikdy neservisovane, nikdy nelestene a vsetko originalne a hlavne vzacna Mk. 1 aka Freccione so sekundovkou bez “lollipop”Som neskutocne HAPPY! 

PS: caka ma noc bez spanku, Polywatch do ruky a lestenie, lestenie a lestenie sklicka 🙂

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

jsou skvely. gratuluju

Odesláno (upraveno)
před 7 hodinami, Tommy_PP napsal:

Za mna celkom dobre, ze su bez papierov, aspon ich budem nosit pravidene 🙂 ak by mali papiere asi by som ich nosil parkrat do roka. Pre mna ma originalita a stav vacsiu vahu ako papier. Oboje by bola pecka, ale tak musim byt skromny 😆 

Když mě táta začal učit řídit auto hodně před 18 narozeninami (protože jeho teorie byla, že v autoškole mě naučí předpisy, ale ne jezdit), tak vždycky říkával: “auto jezdí na benzín a ne na papíry.” To platí i pro hodinky - když máš na zápěstí nádherný kus, co Ti dělá radost, tak čert vem papíry. Ale jsou lidi, co mají různé obsese a B&P je mezi hodinkáři celkem rozšířená. I když samozřejmě u vintage rozhodují jen tři věci: condition, condition and condition. 

Máš je fakt nádherné. Závidím a přeju, ať dělají dalších 51 let radost Tobě!

Upraveno uživatelem Vjace
Odesláno
před 1 minutou, M3maniac napsal:

Tomu nerozumíš vole🤣

Mi to neva… 😂

PS: chci mít v posteli raději mladou žabku, jak starou rašpli! Bavím se furt o hodinkách… 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...