Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím, kolegové.

Mám dotaz. Kupoval jsem z Německa Seika MM300. obchodník se po mailu tvářil normálně, komunikoval. Jaké však bylo mé překvapení, když v balení hodinek byl pouze návod, nikoliv brožurka se zárukou a záruční karta. Na můj dotaz odpověděl obchodník takto:

Hi

We cannot fill the cards because of the return possibility of each customer. As long as you keep our original invoice it will show you bought from official Seiko dealer and this is all you need to verify.

Everything clear?

Mit freundlichen Grüßen / kind regards
Oliver Bolk 

Timeshop24.de Ltd.
Rathausplatz 3
D-52152 Simmerath

Tel:      +49 (0)2473 - 92710-13
Fax:     +49 (0)2473 - 92710-10
Email:   ob@timeshop24.de
Web:    http://www.timeshop24.de

Handelsregister Aachen: HRB12825, Geschäftsführer: Oliver Bolk, Steuernummer: 2325/25/248/06019, UStID-Nr.: DE-814319006

Co s tím ? Má pravdu ? Hodinky z EU jsem ještě nekupoval, tak nevím jestli to je standart. Faktura nemá podpis ani razítko, rovněž tak chybí sériové číslo hodinek (typ napsaný je).

Díky za každou radu...

• Odpovědi 73
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Já měl za to, že bernou mincí je u Seika záruční kartička s razítkem. Když přijdeš s nepotvrzenou fakturou do Altra uplatňovat záruku, tak tě s největší pravděpodobností pošlou... víš kam.

Napiš na seiko.de, jestli to je vůbec oficiální dealer. Měli by ti tam i říct, jestli je tohle standardní postup (což si myslím, že není).

Odesláno

Já kupoval z Belgie, v balení bylo vše komplet s brožurkou i kartou. Ta nebyla ze stejných důvodů vyplněná. Na zaslání kompletního balení (ať už vyplněného, nebo ne) bych trval.

Odesláno

Já jsem rovněž (i přes drobné problémy) dostal v balení nějakou brožurku s kapsičkou na zadní straně a v ní vyplněnou a orazítkovanou záruční kartu.

Šlo to ze Singapuru.

Odesláno

Asi si nerozumíme  - tak modrá brožura s kartou tam není vůbec... Jinak hodinky vypadají OK, ale bojím se jim to tam poslat zpět...

Odesláno

No, volal jsem do Altra a tam mi řekli, že chtějí záruční kartu... tož jsem se Němcům ozval, že na tom trvám - tak uvidíme. Kurnik doufám, že to s mou Prokop;s family English pochopí (nebo budou chtít pochopit)

Odesláno

Spíš bych mu dal na vybranou, buďto Ti pošle dodatečně knížečku i s vyplněnou kartou (kterou ostatně musel z balení vyndat), nebo využiješ svého zákonného nároku a do 14 dnů od dodání zboží zakoupeného online odstoupíš od smlouvy. Tedy hodinky mu vrátíš a peníze dostaneš zpět, pak si koupíš tytéž z rakous za 1620 Ojro. Jen mimochodem bych se ho zeptal, co měl v úmyslu s tou knížečkou i kartou dělat? Uskladnit? Vyhodit? Použít jiným způsobem?

Odesláno (upraveno)

Tak zas tak drsně bych to neviděl, přeci jen jde o Německo, transakce peněz i zaslání zboží jsou zdokumentovány ... A na 99% nebude chtít prodej stornovat, ale pošle Ti chybějící doklady.

Edit: Je škoda, když neprofesionální přístup prodejce pokazí radost z koupě tak hezkého kousku.

Upraveno uživatelem Americkej
Odesláno

Sorry za anglinu, ale poslal jsem jim tohle:

Hello,

I;m apologize, but I insist on it. I don;t want to return this timepiece. Your invoice is not a valid warranty card (I;m asked a Seiko AD Altro s.r.o. Czech Rep.). Before I;ll ask Seiko.de for further information, I appeal to timeshop24.de to send that warranty card to me.

Regards,

a von na mě takhle

Hi

We have no double cards, so if you keep the watch we need it back, then we can stamp. But as I told you we never need to do in the past. Also other Web sellers do not do that because of the problem with returns. Seiko knows that.

tak teď nevím... asi mu nafotím co tam bylo v balení

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...