Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tak se mi nějak nepodařilo rozběhnout nick, který jsem měl na minulém fóru - Benelli_2000, taxem tady jako NAM.

Finanční situace se trošičku vylepšila, ale bouhužel ne astronomicky (viz specifika), tak si snad konečně mohu dopřát nějaké ty automaty a prosím vás o radu.

Specifika:

1. Swiss made

2. automaty

3. průhled na strojek

4. cena do 15,000 (holt študý chudent :suicide_anim: )

Zatím mne napadá jen značka Tissot, konkrétně modely:

Tissot LeLocle

Tissot PRS 516

(úplně odlišné, ale každé mají něco do sebe)

Dají se ještě u nějaké jiné Swiss značky sehnat automaty do této ceny?

Zítra si jdu udělat procházku po centru Prahy, tak snad něco najdu, ale prosím vás o radu.

Předem díky.

NAM

Odesláno (upraveno)
Odesláno (upraveno)
Tak se mi nějak nepodařilo rozběhnout nick, který jsem měl na minulém fóru - Benelli_2000, taxem tady jako NAM.

Finanční situace se trošičku vylepšila, ale bouhužel ne astronomicky (viz specifika), tak si snad konečně mohu dopřát nějaké ty automaty a prosím vás o radu.

Specifika:

1. Swiss made

2. automaty

3. průhled na strojek

4. cena do 15,000 (holt študý chudent :suicide_anim: )

Zatím mne napadá jen značka Tissot, konkrétně modely:

Tissot LeLocle

Tissot PRS 516

(úplně odlišné, ale každé mají něco do sebe)

Dají se ještě u nějaké jiné Swiss značky sehnat automaty do této ceny?

Zítra si jdu udělat procházku po centru Prahy, tak snad něco najdu, ale prosím vás o radu.

Předem díky.

NAM

A co takhle ty zdejší Grueny ? Sám mám jedny, jsou za kačku a docela jdou...

Upraveno uživatelem Ptiger
Odesláno

Zkus se podívat na www.cimier.ch (dovozcem pro ČR je www.nest-sro.cz) - v té řadě 1924 to je u automatů kolem 15000,- nebo i www.epos.ch (www.epos-czech.cz). Ale souhlasil bych s Kubsonem, musí to být swiss made? Sousta jiných hodinek má švýcarské strojky anyway.

Odesláno

Hned ako som prečital nadpis ma tiež napadli Le Locle,ešte by mohli byť v konečnom rozhodovani aj T-lord bez chrono,alebo Seastar,pokiaľ sa ti pačia masivnejšie.

Ja stoji tiež pred podobnou dilemou,ešte na tie vyššie zmieňovane zarobiť :thumbsdown_anim:

Odesláno (upraveno)

To Xlaque: odporucam Seastar :) Obe sklicka zafirove, robustne hodinky, nemusis sa bat ked s nimi niekam zavadis. proste hodinky pre mladeho muza :D

Teda aj pre mna :)

Upraveno uživatelem A@A
Odesláno

A co třeba něco z druhé ruky ? Tam by se toho určitě vešlo i víc.

Odesláno

Na nových nutně netrvám, budou-li v dobrém stavu.

S těmi německými máte pravdu - na Archimede sem už koukal, ale nějak mne nezaujaly. Víte-li o nějakých dalších německých v této cenové relaci, tak dejte vědět.

Díky za rady - snad se s vaší pomocí konečně k něčemu rozhoupu :-)

Odesláno
To Xlaque: odporucam Seastar :) Obe sklicka zafirove, robustne hodinky, nemusis sa bat ked s nimi niekam zavadis. proste hodinky pre mladeho muza :D

Teda aj pre mna :)

Seastar zatial aj vyhrava,len sa bojim,že poškriabem priliš rychlo antireflex a pokiaľ viem,tak zadok je mineral.

Už som ich aj mal na ruke,pripadaju mi taka "Breitling vaha",ale su z tej trojice najdrahšie,nehodia sa k obleku (ano,ja už v 16 nosim oblek :gunsmilie: ) a už sme OT

Odesláno

ja som mal dlho "spadeno" na diversky od archimede podarene diversky a ako jedny z mala v tejto skupine nie su tazkym opajcom nejakeho luxusnejsieho modelu (najcastejsie rolex submariner) pokial ti ale rolex pre chudobnych nevadi tak nic nepokazis ak sa mrknes na Steinhart za 450USD mozes mat dokonca GMT funkciu a s kvalitou vraj problemy vobec nemaju hodne som preliezol fora a kazdy o nich pisal len to najlepsie dalej mojim poslednym favoritom je Precista so svojimi GB military remakmi

http://www.archimede-uhren.de/US/Watches/8984b-11.htm

http://www.steinhartwatches.com/content/view/322/239/

http://timefactors.co.uk/precista.htm

vsetko to ma so svajciarskom spolocny len stroj ale myslim ze na druhu stranu ani jedno nema nic spolocne s cinou a za tie peniaze su to vsetko podarene hodinky.

Odesláno

jj, řekl bych Stowa Antea.

To jen v případě, kdyby ti Tissot nebyly dost dobrý. Řada Le Locle je vážně povedená. Mám je taky, jako vícero členů a jsem spokojen.

Původně jsem je nosil pořád, ale to by se nich nepěkně podepsalo, tak teď mám na běžnej provoz Seiko Divers.

Tím tě chci upozornit, že jedny nestačí, ani když si dobře vybereš.

post-212-1182702148.jpg

Odesláno

Stál jsem před podobným rozhodnutím před časem a vybral jsem si Certina DS First Automatic.

Uvažoval jsem také nad Le Locle, ale chtěl jsem vodotěsnost do 100m a šroubovací korunku (chodím často plavat).

Kožený řemínek jsem nahradil ocelovým, takže celkový vzhled hodinek je méně masivní a nemusím se obávat zapocení řemínku.

post-1538-1182775522.jpg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...