Přejít na obsah

Vám to nevadí?

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 730
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)

To je stejný, jak se říká "stojí to tři pětky" anebo se zde hojně používá "kilo"

PS: my máme futra, luxujem a jezdíme japoncem  :clap:

Upraveno uživatelem tenge
Návštěvník LukeD
Odesláno

Vysávám i mezi futrama a když na to nevidím, tak si rožnu. Jo, a netankuju, protože auto nevlastním...

Odesláno

Když někdo každou větu začíná "jako", i když tam to slovo nemá žádný význam.

Číslovky s příchlastkem 5tý, 50sát a podobně.

Ruský výraz několik let dozadu místo před několika lety.

Odesláno

Já mám zase rád věty začínající "no já nevim, ale...".  V poslední době jsem byl svědkem dvou vystoupení gurmánského patlala Hrušky a dvakrát jsem zaregistroval spojení "jedeme mazací bomby" nebo "jedeme válecí bomby" - co to do řiti má být?  :eek:  

Jinak tankuju na pumpě, luxuju a máme futra :)

Odesláno

Ruzne vyrazy z nareci mi nevadi, nebot jsem se ze Slovacka pres Vysocinu octl v Praze a nedavno jsem nastoupil cestu zpet. Tudiz slysel jsem hodne vyrazu. Co ale nemam rad, je pouzivani "bo" ve smyslu "nebo".

Odesláno (upraveno)

Pak je to ale zkomolené, asi jako by bylo rosvítit.

Ed: Nejsíš jde tedy jen o jednoduchý fonetický zápis silně hovorového slova, vznikl neznalostí a stejně tak se i uchytil. V tom je velká nevýhoda internetu - v rychlém šíření chyb jejich vzájemným opisováním.

Upraveno uživatelem Karlos
Odesláno
  V 29. 12. 2014 v 12:41, Karlos napsal:

Pak je to ale zkomolené, asi jako by bylo rosvítit.

Ed: Nejsíš jde tedy jen o jednoduchý fonetický zápis silně hovorového slova, vznikl neznalostí a stejně tak se i uchytil. V tom je velká nevýhoda internetu - v rychlém šíření chyb jejich vzájemným opisováním.

není to zkomolené, je to nářečí. Nářečí je obvykle ústní forma komunikace, písemně se nářečí  moc nevyskytuje protože ve škole se vyučuje spisovný jazyk a proto taky těžko může mít nářečí nějakou předepsanou správnou písemnou podobu. Proto klidně můžem světlo rozžehnout, zažnout, rožnout, zažihnót, dokonce i zapálit ikdyž je to ledková lampa na baterky a já nevím co ještě a není to zkomolené. Když se na to podíváme historicky, tak zkomolený je vlastně ten spisovný jazyk.

A ten internet, ten má největší nevýhodu v tom že nejde po linkách poslat pár facek pitomcům co nedokážou napsat šest slov aniž by neudělali asi jedenáct katastrofálních chyb a ještě to vydávají za přednost.

Odesláno
  V 29. 12. 2014 v 9:20, LukeD napsal:

Vysávám i mezi futrama a když na to nevidím, tak si rožnu. Jo, a netankuju, protože auto nevlastním...

Moja řeč :-) 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...