JirikH Odesláno 4. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2016 A jinak používám http://www.amazon.co.uk/Citizen-Eco-Drive-Watch-Cb0030-56E-Controlled/dp/B005UCNEV0?ie=UTF8&psc=1&redirect=true&ref_=oh_aui_detailpage_o00_s00Velmi přehledné, čas odečtu i za šera, lumi je po 4 letech excelentní - vydrží celou noc. Čas se synchronizuje automaticky, jsou odolné, bezúdržbové, jen je nosím a o nic se nestarám. Letní čas si přenastavují samy. Safírové sklíčko je naprosto čisté. Jen jsem lehce přecenil tvrdost titanu. Nosil jsem je i při různých pracech v dílně. A tak mají pár škrábanečků. Ale nyní na práce nosím Casia. Osobně nevidím důvod kupovat mechaniky. Člověk aby dával pořád pozor, přesnost nikdy nemohou mít jako radio controlled (s quartz) a stejně musí čas od času na promazání. To prostě u quartz nehrozí. Koupil jsem si i pár starších na ebay (z počátku 90. let) a i tyto jdou bez problémů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 5. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. dubna 2016 Co se týče mechaniky, tak máš můj plný souhlas. Tebou popsané důvody jsou přesně ty, proč u mne zatím žádné mechaniky nevydrží a proč po nich zatím na trvalo netoužím. Prostě jsem do toho stadia ještě nedospel...;-). Ale ok, každý z nás magorů to může mít jinak. Máš také pravdu v tom, že ty AW S 800 jsou lehce salonni hodinky a kor ve srovnání s protreky nebo těmi klukovými Géčky... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JirikH Odesláno 5. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. dubna 2016 Co se týče mechaniky, tak máš můj plný souhlas. Tebou popsané důvody jsou přesně ty, proč u mne zatím žádné mechaniky nevydrží a proč po nich zatím na trvalo netoužím. Prostě jsem do toho stadia ještě nedospel...;-). Ale ok, každý z nás magorů to může mít jinak. Máš také pravdu v tom, že ty AW S 800 jsou lehce salonni hodinky a kor ve srovnání s protreky nebo těmi klukovými Géčky...Magory s mechanikami vcelku chápu. Samy o sobě jsou mechaniky fascinující. Ale stejně bych musel mít v záloze nějaké quartzky. Kluk je extrém, pokud jde o náročnost na odolnost. Tyto http://www.amazon.co.uk/Casio-AQ-S810W-1AVEF-Quartz-Watch-Analogue/dp/B007421HEK?ie=UTF8&psc=1&redirect=true&ref_=oh_aui_detailpage_o00_s00 jsou odolnější, ale když jsem sháněl pro kluka hodinky, ještě nebyly na trhu. A pak jsem raději neriskoval a šel do G shock. Jiné hodinky u něho už by byly na sračky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eloga Odesláno 5. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. dubna 2016 (upraveno) Seiko SQ 5H23, koupeno loni na autoburze, za 50, později lázně Tondako, čištění, nové sklo, nová baterie. Nový řemínek, design dle původního. Dnes se venčí jen když se mi chce. Není to sice all stainless steel nebo gold , aleJapan za 50, no a nekup to....** Upraveno 5. dubna 2016 uživatelem eloga Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 5. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. dubna 2016 To jsou ale krasavice, Mistr si s nimi pohrál bravurně! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombed Odesláno 5. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. dubna 2016 Budík od Chumpuse, to se to bude stávat... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eloga Odesláno 5. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. dubna 2016 To jsou ale krasavice, Mistr si s nimi pohrál bravurně!no jo, to je pravda, až jsem zíral když jsem to přebíral, a jsem tomu rád. ** Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xbenny Odesláno 7. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. dubna 2016 "Orient GMT"Kdysi dovezene jako darek z navstevy LG v Koreji, pak ztracene a ted znovulalezene. Nikdy nenosene, kompletni box i s navodem. Ted nezbyva nez vymyslet jestli je zase schovat a nebo nosit :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodna Odesláno 12. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2016 Já bych se dnes pochlubil s novými a na dlouhou dobu posledními quartzkami. Došly mě do pěti dnů po objednání, což je super. Dlouho jsem nosil Traserky a tak už to chtělo změnu. Vzhledem k mým koníčkům a zaměstnání nepřichází mechanický strojek v úvahu. Parametry jsem měl dané na pevno. Velikost do 40 průměru, vodotěsnost minimálně 10 atm, a tritium jako osvit. Dále jednoduchý a čitelný ciferník. Traser toto vše z větší části plnil, ale ta velikost byla mimo toleranci. Volil jsem tedy z nabídky firmy GWS a volba padla na model GWS G10 Pro Diver s WR 200 m safírem a nerez pouzdrem. Navíc jsou šroubované stěžejky. Po prvních pár hodinách nošení jsou pocity víc než nejlepší. Vůbec o nich nevím, zatím nepřekáží, akorát se na ně nemůžu vynadívat. Jsou to tyto Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal.s Odesláno 12. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2016 Moc pěkné, kde jsi je kupoval? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
radouz Odesláno 12. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2016 Já se taky pochlubim novejma kvarcáčema. Jsou super. Škoda lumi, která mohla bejt lepší. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JirikH Odesláno 12. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2016 Skvělý dizajn. Co znamená 262 kHz? To je jako frekvence krystalu? Běžně je kolem 32 kHz? Jak jsou přesné?Já se taky pochlubim novejma kvarcáčema. Jsou super. Škoda lumi, která mohla bejt lepší. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
radouz Odesláno 12. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2016 Jde o UHF=Ultra high frequency. Plynulý pohyb vteřinovky. Mám je zatím den, ale měly by být superpřesné. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 12. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2016 Znamená to skutečně frekvenci krystalu, zvýšenou přesnost a plynulejší pohyb vteřinovky, více heslo Precisionist. Moje chodí mezi změnami času cca +3-4 sec Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JirikH Odesláno 12. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2016 Jde o UHF=Ultra high frequency. Plynulý pohyb vteřinovky. Mám je zatím den, ale měly by být superpřesné.Aha :-) ale plynulý pohyb je efektní. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
radouz Odesláno 12. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2016 Jsou super :-) daj se sehnat za dobrou cenu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JirikH Odesláno 12. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2016 Znamená to skutečně frekvenci krystalu, zvýšenou přesnost a plynulejší pohyb vteřinovky, více heslo Precisionist. Moje chodí mezi změnami času cca +3-4 secŽe Bulova (založená Čechem, nyní vlastněná Citizen) umí plynulou vteřinovku, vím. Accutrony, nepletu-li se. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JirikH Odesláno 12. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2016 Jsou super :-) daj se sehnat za dobrou cenu.Máš link? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
radouz Odesláno 12. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2016 Máš link?PM Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 12. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2016 Že Bulova (založená Čechem, nyní vlastněná Citizen) umí plynulou vteřinovku, vím. Accutrony, nepletu-li se.Však také Precisionist je taková ladička v moderním pojetí, s trochou nadsázky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se