Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Diky tano. Jelikoz se orienty uz moc nedostaly na ruku a zaroven jsem je nedokazal prodat, nechal jsem je v CR. Aspon se mam na co tesit az priste prijedu

To chapu, ale ne ze se na ne vykasles uplne!:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po 3 týdnech...

V New Yorku nám o víkendu zuří blizard a sněhová bouře. Sněží jako blázen a za den napadlo poměrně dost sněhu. Co se dá v takový den dělat? Už nějakou dobu jsem měl v plánu vytáhnout opět reverzní kroužky ze šuplíku a udělat pár fotek. No, jenže nic není tak jednoduché, jak to vypadá. A těch pár fotek mi zabralo i s post processingem něco kolem 12 hodin (s přestávkama na jídlo, wc a krátkou procházku).

Nejprve příprava:

post-5997-0-23861200-1453612080_thumb.jpg

post-5997-0-58313300-1453612083_thumb.jpg

post-5997-0-20496900-1453612085_thumb.jpg

V průběhu práce mi došly baterie do blesku, takže jsem byl nucen vyrazit do vánice. Možná to z téhle fotky tak nevypadá, ale napadlo toho vážně dost. Veškerá auta měla zákaz výjezdu, jezdily jen záchranné složky.

post-5997-0-43309000-1453612088_thumb.jpg

No a tady jsou výsledky:

1. Prim Sport Igen

post-5997-0-87034600-1453612115_thumb.jpg

2. Prim Diplomat

post-5997-0-57290800-1453612071_thumb.jpg

3. Sinn 104St

post-5997-0-34438800-1453612112_thumb.jpg

4. Eterna Heritage Military 1939

post-5997-0-44508700-1453612073_thumb.jpg

5. Omega Seamaster 1965

post-5997-0-01347200-1453612109_thumb.jpg

Je to pár fotek, ale fakt se to nezdá a je s tím dost práce. Na dvacet fotek jedna jakš takš povedená, která se dá použít. Není to v žádném případě dokonalé, ale mám z toho radost.

Odkaz ke komentáři

Ondro naaaadherne fotky ale ten cas straveny u toho fotenia wau:-) pozeram ze mate dobru kalamitu v NY:-) u nas tak 2cm napadlo:-) krasne si to pofotil palec hore:-)

povedené fotky!

Diky kluci!

Parádní fotky! Hlavně se mi moc líbí, jak jsi vyřešil fotostan.  :clap:

Možná trochu OT, ale jak v NY zvládají sněhové kalamity? Podobně jako v Praze = kolaps už při 10 číslech sněhu? Nebo to mají nějak chytře pořešené?

Jj, foto stan klasika - IKEA :lol2:  K tomu reverzni krouzky a uz to jede. Presne tak, jak bylo popsano ve vlaknu: Jak a cim fotit makro.

Co se tyka te kalamity, tak tady to maji pekne vyresene. Jsou na to zvykli, za zimu prijdou vetsinou dve nebo tri takove snehove boure. Loni to nebylo tak zle a to hned vsechno rozsolili. Vcera z 0cm snehu to slo hned na nejakeho pul metru za jeden den. Takze to je fakt uz maso. Diky tomu, ze je ale NY u more, tak tu fouka a pocasi se rychle strida. Takze tu nikdy neprisi/nesnezi vic jak den. Dnes uz krasne sviti slunicko.

A jinak to resi tak, ze je zakaz vyjizdeni osobnich aut. Jede akorat par busu, ktere maji nasazene retezy, par taxiku (jen s 4x4 nahonem) a zachranne slozky. Na popelarske vozy nasadi radlice a po avenue jede v rade asi pet popelarskych vozu za sebou a odhrnuji snih na cele avenue. Troufam si tvrdit, ze v Praze by z toho byla kalamita jak blazen uz jen kvuli ukaznenosti ceskych ridicu. Kdyz by byl zakaz vyjizdeni, tak si troufam tvrdit, ze by stejne jezdili a nekde zapadli, takze by pak prekazeli v uklidu. Tady ten zakaz opravdu nikdo neporusuje. Asi vedi proc, protoze policajti by si je vzali do parady :) Kazdopadne taky zajimava zkusenost. Takze snehove kalamity tu nikoho neprekvapuji. Jen se priznam, ze nevim, jak je to s letistem. Tam to asi nepujde tak lehce.

Odkaz ke komentáři

Ondro, díky za zajímavé postřehy stran kalamity v NY. Ohledně letiště, tam to asi bude maso, protože ráno psali, že bylo zrušeno již přes 10200 letů - právě v souvislosti s kalamitou. Předpokládám, že se logicky toto číslo vztahovalo na lety nejen na New Yorská letiště :-)

edit: přidán odkaz na zdroj (do odkazu)

Upraveno uživatelem HondzaX
Odkaz ke komentáři

Děkuji za informace ohledně kalamit! Ono je vždycky lepší nějaké info od někoho z místa, než se spoléhat na pravdivost fotek z médií.

Zrušení více jak 10tisíc letů je hodně šílený, ale na druhou stranu je pravda, že v USA je těch letů řádově víc, než je člověk zvyknutý z EU.

Odkaz ke komentáři

Neni za co. Neprijde mi to tu tak strasne, ale ted jsem cetl ve zpravach, ze uz 19 lidi umrelo, tak to asi nebude sranda. Musim se taky priznat, ze bydlim uprostred Manhattanu, to je jak bydlet v centru Prahy. Odklizeni tu ma nejvetsi prioritu. Dokazu si predstavit, ze v odlehlejsich castech to bude horsi.

Pokud jde o ta letiste, tak jen kolem NY jsou tri, potom Philadelphie a Washington dalsi. Navic ta frekvence letu tu je silena. Takze bych tomu cislu letu i veril.

Odkaz ke komentáři

No koukám, že víš jak strávit den, kdy se toho moc nedá dělat. Tobě se to povedlo a vylezly z toho parádní fotky. Za sebe musím říct, že strávit ceý den focením, to by mě kleplo, když se to tak vezme, tak pro mě by bylo ideální, aby mi to někdo nafotil a já už si jen udělal postprocessing, ten mě baví víc.

Odkaz ke komentáři

No koukám, že víš jak strávit den, kdy se toho moc nedá dělat. Tobě se to povedlo a vylezly z toho parádní fotky. Za sebe musím říct, že strávit ceý den focením, to by mě kleplo, když se to tak vezme, tak pro mě by bylo ideální, aby mi to někdo nafotil a já už si jen udělal postprocessing, ten mě baví víc.

Priznam se, ze se to ani nezda, ale uteklo to. Nez to vsechno nachystas, pak par zkusebnich fotek, pak si ruzne hrajes a tak. Napred jsem vyfotil vsechny jednim objektivem, potom prehodil objektiv a vyfotil vetsi detaily. Mezi tim obed, kafe, vecere a jak jsem psal, musel jsem ven pro baterky do blesku. Dosly mi a bez nich to nebylo uz vecer ono. Ty mas ten post processing vybornej. To ja si s tim jenom tak hraju, moc s tim neumim. Co pouzivas za aplikaci na ty hratky? Ja na Macu pouzivam Fotor.

Ondro fotky super a klobúk dolu nad tvoju trpezlivosťou.

A toho snehu by si mohol poslať aj sem

Fotky krása. Moc pěkné.

Diky kluci, snehu poslu jen obrazkove v dalsim postu ;-)

Odkaz ke komentáři

Dovolim si trosku OT, ale vlakno je moje, tak to snad nikomu vadit nebude ;)

Jelikoz je dnes pekne, tak jsem vybehl ven, abych podal aktualnejsi hlaseni o snehovem stavu. Fotky jsem nijak neupravoval.

Takze:

Vyjdu z domu a u nas v ulici stava zaparkovana mazda MX5. No, ted je na tom asi takhle:

post-5997-0-64196600-1453658424_thumb.jpg

Tohle je pravdepodobne Mini Cooper, dle zrcatka. Ale tezko rict s urcitosti ;)

post-5997-0-05719900-1453658431_thumb.jpg

A takto se klasicky odklizi snih z chodniku:

post-5997-0-85797000-1453658444_thumb.jpg

A takhle ze silnice, jak jsem popisoval vys, popelarske vozy s radlicema

post-5997-0-74615400-1453658457_thumb.jpg

I autobusy maji retezy

post-5997-0-49580500-1453658500_thumb.jpg

Jeste lavicky v parku

post-5997-0-39661000-1453658451_thumb.jpg

A at nejsem uplne OT, tak IGENy na snehu:

post-5997-0-45729000-1453658466_thumb.jpg

A ve snehovem previsu

post-5997-0-33851900-1453658478_thumb.jpg

A na ruce nabijim baterku

post-5997-0-37793800-1453658691_thumb.jpg

Takze tak pro predstavu ;)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...