Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Kdyz jsem tedy ozivil toto vlakno, pridam opet neco z ceskych luhu a haju.

Ve ctvrtek a patek se pres jih strednich Cech/sever jiznich Cech/vychod zapadnich Cech prehnaly bourky a deste. Rikal jsem si tedy, ze by mohly rust houby. Vyrazili jsme tedy v nedeli do lesa. Mise stoprocentne splnena, nasli jsme houby, ale v lese bylo krasne :)

046218ff7380ab849d83c1985480c383.jpg

Abych urcil spravny smer, rozhodl jsem se vylezt na rozhlednu a rozhlednout se po okoli...

ba6b9e1b0f7ebd578baa23e17700198d.jpg

V dali jsem uvidel Nepomuk se zamkem Zelena Hora. Se zvolanim ?Tam jsem taky nebyl!? jsem urcil azimut a vydali jsme se tim smerem. Nedelni Nepomuk je takove male ospale mestecko, ma ale svoje caro:

22a54ab8845321880808466c14947804.jpg

5e8eddf14b31170c08b3969a11e163d5.jpg

Prijemne me potesilo muzeum veteranu. Maji tam zejmena motorky, ale naslo se i par aut.

b20e1ce5ff6d86c52fab503cb407e39b.jpg

c7bd9b1fd64f96f2e7d3e70349026541.jpg

d12f629b9d620cc6ed00e9b782f313d3.jpg

fdb4358afd6e2c116f18236e186a368c.jpg

4a7953bd23fdfea562a21ed34caaebc2.jpg

a6a8bf100564570f96db4e456c75dd18.jpg

Expozice nas velice prijemne prekvapila. Po jejim shlednuti jsme pokracovali vzhuru na kopec k zamku...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pekny to mas. Libi se mi jak si Doxa u kazdyho modelu hraje s minutovou stupnici- tisicovkovy modely maj sice ?setinovou? stupnici, ale zase chybi minutovy indexy okolo 3, 6, 9 a 12. Podobne to mam u svy reedice uplne puvodnich tristovek, ale bez tech setin. A Divingstary 300T zase sice nemaj tu drobnou stupnici, ale zato maj i indexy v okoli tech velkejch (3,6,9,12).

A jak jsi to myslel s tema 300T? Pokud jsi uvazoval pouze o Professional, tak ty stejne nejsou na trhu a uz hodne dlouho je Doxa ani neudelala

Odkaz ke komentáři

...zamek Zelena Hora mi opet ukazal, co dokazali komousi ve spojeni s armadou. Vsechno akorat znicit a zanechat za sebou spoust a zkazu. Zvenku jeste zamek vypada pomerne hezky...

8693aaedd9225dca6e5bae55295f0789.jpg

973af278a03b9a6b25155745ed6eaaea.jpg

Ale vevnitr je to hruza a je dost ve zchatralem stavu...

b28e82a56de3ce7ce6bb7fe7a6b313a3.jpg

652d31c7abfb7f0e878171a83bec5392.jpg

6fd5c0ce65ccd42570a017fb00f13552.jpg

82a6ea7d7eaa6fe2b315763a3cdae2a3.jpg

Nevim akorat, jestli to v tomhle stavu udrzuji zamerne, nebo proste nejsou penize na opravu.

V nedeli byl kolem zamku doprovodny program. Ovsem misty mi to prislo trosku jako parodie. Na namesti hrali dva hudebnici, bubenik a jakejsi strejda tam zpival ruzne trampske odrhovacky. Dale jsme shledli sermirske vystoupeni, kdy borci do sebe dost brutalne rezali a o nejake sehranosti se nedalo vubec mluvit :D

8598a2998dfa34668836caa4824b6ea5.jpg

Zasli jsme taky na prohlidku sklepeni, kde nam slibovali nejake povesti a historky. Vyklad byl misty ovsem dost nemistny. Prikladem budiz polemika pruvodce na tema bila a cerna pani, ktere zakoncil slovy: ?cerna zestihluje, proto nikdo nedela cerne prezervativy...? No priznam se, ze celkove jsem byl ze zamku dost rozcarovan :) Zachranila to aspon strelba z luku, kde se mi dost darilo ;)

7827ff884ba49afc341fdc89b82a52a7.jpg

Celkove ale vylet hodnotim kladne. Videl jsem aspon zase mista, kde jsem jeste nebyl.

Odkaz ke komentáři

Par mesicu jsem to tady flakal, ale dnes jsem to dohnal. Dluzno rict, ze jednim dechem. Diky Andy, vyborne vlakno!

Edit: Nesnasim te! Kvuli tomuhle vlaknu mi utekly presypaci Seika s pilinama z Malajskych robotu

Upraveno uživatelem nickolas
Odkaz ke komentáři

Pekny to mas. Libi se mi jak si Doxa u kazdyho modelu hraje s minutovou stupnici- tisicovkovy modely maj sice ?setinovou? stupnici, ale zase chybi minutovy indexy okolo 3, 6, 9 a 12. Podobne to mam u svy reedice uplne puvodnich tristovek, ale bez tech setin. A Divingstary 300T zase sice nemaj tu drobnou stupnici, ale zato maj i indexy v okoli tech velkejch (3,6,9,12).

A jak jsi to myslel s tema 300T? Pokud jsi uvazoval pouze o Professional, tak ty stejne nejsou na trhu a uz hodne dlouho je Doxa ani neudelala

Chvilku mi trvalo jak to myslis a uz to vidim. Je to zajimavy detail.

Jinak s tema tristovkama jsem to pomotal. Mel jsem na mysli SUB 300 (bez T) 50th Anniversary. Ty mas ty Searamblery, ne? Tak nad tristovkama jsem taky premyslel. Nakonec ale zvitezily tisicovky.

Odkaz ke komentáři

Par mesicu jsem to tady flakal, ale dnes jsem to dohnal. Dluzno rict, ze jednim dechem. Diky Andy, vyborne vlakno!

Edit: Nesnasim te! Kvuli tomuhle vlaknu mi utekly presypaci Seika s pilinama z Malajskych robotu

Diky a sorry. Btw mas u me jeste tu knizku ;)
Odkaz ke komentáři

Bylo mi jasny, ze to bude slozitejsi na pochopeni, ale nastesti se zadarilo :-)

Jinak ted uz to s tema tristovkama chapu a tak trochu jsem si i myslel, ze myslis prave tu vyrocni padesatkovou edici. Prave z ni mam ty searamblery. Ja jsem chtel ty Blacklungy, co udelali loni na podzim, ale prijde mi hloupy mit dvoje prakticky stejny hodinky. A prave oranzady mi chybi, ale nevim jakou verzi poridit, aby to davalo trochu smysl.

Odkaz ke komentáři

Na Blacklungy jsem se taky dival, ale tam ta cena je jeste vys. To uz jsem nebyl moc ochotny dat. Ty zlute Divingsrary me taky zaujaly a rad ti je omrknu nekdy nazivo. Na fotkach jsou famozni.

U me vyhraly tisicovky kvuli te stupnici a kvuli tomu, ze to je posledni model bez heliaku.

Jinak tenhle kousek ma trosku rozhaseny strojek, takze bude potreba servis. Jdou asi 25s do plusu. Ale na vikendy to neva, takze pujdou k doktorovi az po lete. Jen nevim, kde mi udelaj tlakovku na 1000M :D

Odkaz ke komentáři

Blahopreju k druhym Doxam, jsou paradni. Ten oranzovy cifernik je proste magicky. Mam puvodni 300t Proffesional a cifernik je u nich stale jako novy i po temer 50 letech. Nevim, jestli znas tuhle stranku www.doxa300t.com tady jsem se asi nakazil ja :-) Puvodni Syncro tah beads of rice je podle me nejuzasnejsi tah ?ever? pohodlny a skvele stelovatelny a navic s pruznymi clanky.

Odkaz ke komentáři

@michalval - dle techto stranek a srovnani 1000T s dalsimi modely jsem se i pred tim rozhodoval. Kazdopadne diky za pripomenuti. Na prvni pohled jsou ty stranky grafikou nekde v devadesatych letech, ale co se tyka informaci, tak ty v podstate nejsou nikde jinde.

@siwi dik!

Odkaz ke komentáři

Jj graficky nic moc, ale je tam toho hodně a zjistíš, co všechno nemáš a potřebuješ :-)

Já jsem ale osobně rád, že mám oranžový cifr. Co se týče původních vintážek - u Searamblerů dost oxiduje ciferník, Sharkhuntery jsou moc tmavé, Divingstarů je málo, takže jsou dost drahé.

Odkaz ke komentáři

Jj, ja jsem taky rad za oranzovy cifr. To je must have zaklad. Pak se daji sbirat jine barvicky :) Rad bych ty tvoje stare tristovky omrkl. Asi si nekdy udelam cestu do Liberce ;)

Beze všeho, já jsem sice občas v Praze, ale pokud bys jel do Liberce, rád Tě uvidím a vezmu s sebou těch pár kousků, které mi dělají radost...

Odkaz ke komentáři

Doktore, pritom je to tak logicke a funkcni. I v beznem zivote te vic zajimaji minuty nez hodiny. Letis na vlak, ktery jede 15:45. To, ze uz je pul ctvrte pryc tak nejak tusis, ale checkujes, jestli uz je 45 nebo jeste ne a jestli ten vlak stihas. Za me idealka ;)

V digi svete se podobneho myslenkoveho pokusu dopustil Citizen a taky to je mega funkcni. Dovolim si pouzit fotku hodinek od kolegy Travexe :)

84d3ce1d7061ddded2a2e14b2e41ff61.png

Odkaz ke komentáři

Podívej, já si taky dovedu obhájit kdejakou pitomost u hodinek, který se mi prostě líbí, viz moje úsilí s těma Anantama :)

Mně pro odlišení ruček naprosto vyhovuje model krátká hodinovka - šipka a k tomu normální dlouhá minutovka, případně i obráceně (Sinn T1/2 třeba, s jejich šipkou minutovky by se před tebou vlaky třásly hrůzou).  Metoda odlišení hodinovky jejím vyhladověním mě prostě neoslovuje - ale jak povídám, můj problém. Stejně dostanu po papuli :)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...