Tichus Odesláno 13. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. března 2015 5 vteřin je dost na hraně. Určitě by to šlo poštelovat. Spíš bych do toho ale nenechal vrtat. Seřídit hodinky jednou za týden není žádná katastrofa. Dělával jsem to tak s Archimedy a vždycky jsem se na to moc těšil Vsak ja nerikam, ze mi to nejak vadi, jenom me to prekvapilo... A vrtat do toho teda rozhodne nenecham! Pekny vikend vsem :-) Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jörg8X Odesláno 14. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2015 5 vteřin je dost na hraně. Určitě by to šlo poštelovat. Spíš bych do toho ale nenechal vrtat. Seřídit hodinky jednou za týden není žádná katastrofa. Dělával jsem to tak s Archimedy a vždycky jsem se na to moc těšil Ještě to pořád může být o +1s horší Já bych do toho asi taky nevrtal, když to splňuje COSC... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tenge Odesláno 14. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2015 bez vteřinovky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 14. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2015 Ježíši, to je nějaký optický klam? Bez vteřinovky jsou strašný :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tenge Odesláno 14. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2015 jen dlouhá závěrka..30s..ona tam je, jen jako šmouha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tenge Odesláno 14. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2015 a takhle jsou s vteřinovkou :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petik16 Odesláno 15. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. března 2015 No bez sekundovky to ozaj vyzerá minimálne divne.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libor2002 Odesláno 16. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. března 2015 dnešní venčení baterkáčů... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 16. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. března 2015 Dnes obzvláště zazářily: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tenge Odesláno 17. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2015 Koukám, že tohoto vlákna přispíváme nejvíce my dva se siwim.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tichus Odesláno 17. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2015 Tak ja tu klidne znova postnu ty Transoceany ;-) Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 17. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2015 Tak ja tu klidne znova postnu ty Transoceany ;-) Sent from my iPhone using Tapatalk No, vždyť já taky nic jiného na ukazování nemám Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 17. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2015 (upraveno) No, vždyť já taky nic jiného na ukazování nemám IMG_20150317_100444.jpgMěřil jsi poslední dobou přesnost, nebo ti je to fuk? :-) Upraveno 17. března 2015 uživatelem African Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xcmaniax Odesláno 17. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2015 Modrá je dobrá:-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tichus Odesláno 17. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2015 Nádhera!! Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 17. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2015 Měřil jsi poslední dobou přesnost, nebo ti je to fuk? :-) Přesnost měřím od samého počátku, protože mě velice zajímá, jak dokážou být takové hodinky přesné. U stále ještě nových hodinek je to ovšem s přesností složité. Úplně na začátku jsem asi 14 dní měřil odchylku +0,5 s/den. Někdy víc, někdy byla odhchylka dokonce 0,0! Po asi 3 týdnech jsem si poprvé všiml dokonce odchylky do minusu. Vždycky to bylo tak max. -1s/den. Po více než měsíci jsem vypozoroval, že přesnost souvisí s mírou dotažení pera. Přes týden, kdy jsem aktivnější, a hodinky se nejspíš plně dotáhnou, jdou do minusu, právě tu max -1s/den. nebo trochu méně. O víkendu, kdy nedělám skoro nic, se pero víc uvolní a hodinky udělají tak +1,5 s/den. Takže to, co přes týden ztratí, o víkendu trochu doženou. Ještě v pondělí večer, kdy se pero teprve opět plně dotahuje, bývá odchylka 0,0 s/den. Před 2 týdny jsem si řekl, že odchylku budu kontrolovat pouze 1x týdně, vždy v neděli večer. Začal jsem minulou neděli, kdy se přesnost oproti časovému znamení lišila o +17 vteřin. Tuto neděli večer jsem zjistil odchylku +18 vteřin oproti rádiu. Dalo by se tedy říct, že strojek jde s přesností +1s/týden. Z vlastní zkušenosti ale vím, že je to blbost. Každý den nějaká odchylka je, ale v součtu se to +/- vyrovná. Celkový výsledek je ale i tak velice uspokojivý. Poprvé a naposled jsem je nařídil v den koupě 8. 1. 2015. Při poslední kontrole v neděli 15. 3. 2015 vykazovaly za celou dobu právě zmíněných +18 s. To nezvládnou ani lecjaké quartzky. Takže, za mě dobrý. A jak je to u tebe? Zaregistroval jsem, že se ti v době koupě předcházely o 4s/den. Srovnalo se to trochu? Můj prodejce mi říkal, že Strojky jsou laděny právě kolem +3s/den s tím, že se to po pár měsících trochu samo stáhne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tichus Odesláno 18. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2015 Musim je stridat... Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 18. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2015 To Siwi: Děkuji za vyčerpávající odpověď Mě šli od začátku stabilně +4s denně do plusu, většina majitelů SO říka, že se jim počase trochu zbrzdili. Po měsíci jsem na +3s denně, ale stabilně, což je zajímavostí, ještě se mi to nestalo. U ostatních hodinek jsem si vychytal, že třeba odložené na skle se zbržďovali, na zádech zrychlovali a tak nějak jsem si to reguloval. Tady je můžu odložit jak chci, nosit, nenosit, zima, teplo, každej den +3s do plusu. Přijde mě to jako hodně v pohodě, jsem spokojený V servise Dušák mě řekli, že každé nové hodinky by měli jít na seřizení a zkoušku vodotěsnoti po jednom roce nošení, které dělají zdarma pokud jsou hodinky kupované u autorizovaného servisu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kruzitko Odesláno 18. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2015 To jsem nikdy neslysel, ze by nove hodinky meli jit po roce na serizeni a zkousku, i kdyz jsou v COSC specifikaci to mysleli? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 18. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2015 (upraveno) To Siwi: Děkuji za vyčerpávající odpověď Mě šli od začátku stabilně +4s denně do plusu, většina majitelů SO říka, že se jim počase trochu zbrzdili. Po měsíci jsem na +3s denně, ale stabilně, což je zajímavostí, ještě se mi to nestalo. U ostatních hodinek jsem si vychytal, že třeba odložené na skle se zbržďovali, na zádech zrychlovali a tak nějak jsem si to reguloval. Tady je můžu odložit jak chci, nosit, nenosit, zima, teplo, každej den +3s do plusu. Přijde mě to jako hodně v pohodě, jsem spokojený V servise Dušák mě řekli, že každé nové hodinky by měli jít na seřizení a zkoušku vodotěsnoti po jednom roce nošení, které dělají zdarma pokud jsou hodinky kupované u autorizovaného servisu. Tak to můžeš být naprosto v klidu. Co víc si přát než stabilní odchylku, která je navíc takto nízká. Budeme vidět, jak se přesnost našich strojů bude do budoucna vyvíjet. Ještě jsou pořád syrové. Stran informací o údržbě hodinek je to složité, protože každý prodejce/hodinář říká něco jiného. Mně bylo např. řečeno, že pokud jdou hodinky dobře a uživatel si nemá důvod na cokoliv stěžovat, stačí je dát na servis klidně až po 10ti letech. To mi přijde docela dost dlouhá doba. Už si teda nepamatuju, co o tom psali v manuálu, ale u jiných hodinek se stejným strojkem jsou servisní intervaly a prohlídky stanoveny od 2 do 5 let. Sám nevím, jak se zařídím. Pokud budou hodinky sloužit, asi se mi je nebude chtít "bezdůvodně" nechat otevírat. Upraveno 18. března 2015 uživatelem siwi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se