Přejít na obsah

Jaké digitálky máte dnes na ruce

Návštěvník Chilliluk

Doporučené příspěvky

Nevěř tomu. Tyhle retro digitálky žádný v kovu nejsou. Kdyby jo, bylo by nás tu spousta šťastných a nic jinýho bysme na zápěstích nenosili :D Tohle všechno jsou jenom módní šidítka pro neznalé. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 8 minutami, siwi napsal:

Nevěř tomu. Tyhle retro digitálky žádný v kovu nejsou. Kdyby jo, bylo by nás tu spousta šťastných a nic jinýho bysme na zápěstích nenosili :D Tohle všechno jsou jenom módní šidítka pro neznalé. 

Věřím, ale co s tím? Něco jinýho teda... klidně to může stát víc. Už jsem přemýšlel i o géčkách řady 5000. Sříbrný by třeba mohly obstát, no ale jsou to furt géčka, tak nevím. Škoda, že nic nedělá Seiko.

Odkaz ke komentáři

O tom se tady už napsaly romány. Kovový digitálky v retro střihu se prostě nevyrábí. Výjimkou jsou ty Géčka, ale tam nevím, jestli je jeich cena obhajitelná. Uspokojivé řešení není. Snad se jenom smířit s platem za pár korun a až se z nich oloupe povrchová vrstva, tak je zahodit a koupit jiný. 

Je to škoda, no. Fajn jsou třeba i tyhle 640ky. Velikost taková, jak digitálky bývaly, dobře se na ně kouká a funkčně taky vystačí. I ti zapípají. Akorát jediný kovový je na nich náramek a zadní dýnko. Zbytek kelímek od jogurtu. Já sám je mám jenom v krabičce a nenosm je, aby se mi neošoupaly :D

IMG_0602.thumb.jpg.5dc84c77dbb1aa70443ce015138cc329.jpg

Odkaz ke komentáři

Chlapi, teda chápu, že nové hodinky jsou vždycky lepší, ale vždyť starší mírně nošené (někdy i nenošené) celonerezovky se pořád dají sehnat.  Casio, Seiko, Citizen...
Pravda, mohou být třeba 30leté, ale i v NOS stavu se občas dají na zahraničních aukcích chytit v přepočtu za pár tisíc, někdy i pár stovek. A jsou jich mraky. Teda uznávám, je to spíš pro fajnšmekry, ale zase by si jich nositel víc cenil. A taky díky času, který by strávil jejich vyhledáváním....
A funkcionalitou je to pořád víceméně stejné.
Když už se nevyrábějí, tak bych se prostě podíval po těch vyráběných v dobách, kdy celonerezový s voděodolností 10 až 20 ATM byly v kurzu a vychytaný.

Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, siwi napsal:

O tom se tady už napsaly romány. Kovový digitálky v retro střihu se prostě nevyrábí. Výjimkou jsou ty Géčka, ale tam nevím, jestli je jeich cena obhajitelná. Uspokojivé řešení není. Snad se jenom smířit s platem za pár korun a až se z nich oloupe povrchová vrstva, tak je zahodit a koupit jiný. 

Je to škoda, no. Fajn jsou třeba i tyhle 640ky. Velikost taková, jak digitálky bývaly, dobře se na ně kouká a funkčně taky vystačí. I ti zapípají. Akorát jediný kovový je na nich náramek a zadní dýnko. Zbytek kelímek od jogurtu. Já sám je mám jenom v krabičce a nenosm je, aby se mi neošoupaly :D

tak zrovna tyhle by měly být v oceli (což by odpovídalo i té ceně):

https://www.casio-europe.com/euro/products/watches/vintage/a1000d-7ef/

edit: a hmotnosti... jen škoda, že jsou spíš na babu než na chlapa...

Upraveno uživatelem lub
Odkaz ke komentáři

Před hodinou, jendazhor napsal:

Chlapi, teda chápu, že nové hodinky jsou vždycky lepší, ale vždyť starší mírně nošené (někdy i nenošené) celonerezovky se pořád dají sehnat.  Casio, Seiko, Citizen...
Pravda, mohou být třeba 30leté, ale i v NOS stavu se občas dají na zahraničních aukcích chytit v přepočtu za pár tisíc, někdy i pár stovek. A jsou jich mraky. Teda uznávám, je to spíš pro fajnšmekry, ale zase by si jich nositel víc cenil. A taky díky času, který by strávil jejich vyhledáváním....
A funkcionalitou je to pořád víceméně stejné.
Když už se nevyrábějí, tak bych se prostě podíval po těch vyráběných v dobách, kdy celonerezový s voděodolností 10 až 20 ATM byly v kurzu a vychytaný.

Stará Casia nebo Seika v NOS stavu za pár stovek? No nevím... A dát za ně 5 - 6 tisíc je dost riskantní

před 12 minutami, wawrik napsal:

A nehrozí tam starnutie nejakých súčiastok? Čojaviem vysychanie kondíku, degradácia plastov alebo tak něco...

Právě, že hrozí.

před 11 minutami, lub napsal:

Ano, ta cena je zvláštní. To by na ocel vypadalo. Jestli je to tak, pak by se asi blýskalo na lepší časy...

Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, siwi napsal:

a co takhle?

před 11 minutami, lub napsal:

O těch jsme si se Siwim psali. Dle něj jsou taky plast. Já psal, že mi vadí ta výpň. Je několik variant tý výplněně a všechny jsou ehm nepoužitelný.

Odkaz ke komentáři

před 21 minutami, siwi napsal:

Stará Casia nebo Seika v NOS stavu za pár stovek? No nevím... A dát za ně 5 - 6 tisíc je dost riskantní

Právě, že hrozí.

Degradace součástek samozřejmě teoreticky hrozí. Ale mám desítky digin starých 20-40 let a jen jednou se mi stalo, že nefungovaly některé segmenty na displeji (Citizen) a u jedněch starých ana-digi jsem nerozjel senzory (Casio Protrek). Jinak všechny potvory fungují, jak mají. Ono se už na fotkách dá většinou poznat jak na tom asi budou. Ale trochu risk je to samozřejmě vždycky.

Třeba celotitanové nebo celonerez z rannějších modelů nějvyšší řady Casio MRG se běžně dají sehnat do 100-150 dolarů v nákupní ceně (+doprava), ve velmi slušném stavu.
Třeba tady zrovna jedny celotitanové jsou za nákupku 145 dolarů. Ovšem já vždycky dražil za výrazně nižší ceny. Tohle už je na mě zbytečně moc.
Celonerezové z prvních modelů řady DW, ještě před G-shocky, se taky dají sehnat za podobné peníze, někdy i nižší. Ale jen v dražbách, když má člověk štěstí a čas, ne v přímém prodeji.

Takové modernější analogy s multiband rádiem a solárem, jako třeba Casio GS-1400 se pohybují ve výsledných dražených cenách kolem 70-140 dolarů a ty by se člověk nemusel bát vzít i na schůzovačku...

Neříkám, že se všem musí líbit, nebo jim třeba z jiných důvodů nevyhovují. Ale sehnat se dají.
Teď na mě zrovna jedny čekají za mořem. Jen je nějak dopravit do ČR a neprodělat při tom kalhoty...

Odkaz ke komentáři

před 12 minutami, lub napsal:

volové :D, dyť to máte v tom odkazu = na ofiko stránkách kasija, že je to solid stýl kejs, tak tomu furt nevěříte?

kdyby to byl plast, tak nemaj 82gramů, ale kolem 40.

S vodotěsností "resistant to minor splashing", tedy 3 ATM. To je tak na lehké umytí rukou...

Odkaz ke komentáři

před 49 minutami, lub napsal:

tak to maji vsechny tehlety oblekovky. 

ale stejne:  kdyz uz konecne udelaji ocelovky, tak by taky mohli myslet na normalni chlapy. velikost aspon jako w217h kdyz uz, a taky stridmy okoli displeje.. takovy bych bral.

Přesně tak. Ale říkám si, že když už do světa něco v oceli vypustili, tak snad nezůstanou u jednoho modelu, kterej navíc bohužell není alespo) unisex, ale vyloženě ženskej. A to z mýho pohledu nejen velikostí, ale především těma barvama výplně. Pouzdro samotný vypadá aspoň na foto dobře, hlavně ten brus na lunetě (jestli se to tak dá nazvat). Tož uvidíme, třeba se dočkáme a pokud to bude v obdobný cenový relaci, nebudu mít nejmenších výhrad.

před 42 minutami, siwi napsal:

No jo.... Spletl jsem si je s dámským modelem LA680. Tam je pouzdro plast. 

Však v pohodě, důležitý je, že jsme se dobrali k tomu, že tyhle sice ocelový jsou, nicméně jsou spíš pro naše partnerky.

Odkaz ke komentáři

Škoda, že jdu kolem až teď. No nic. Perleťovky jsou opravdu v kovu a opravdu malý. A taky mají modul nic moc z hlediska funkcí.  Lepší by byl modul z DW5600E. Ale i dnes se najdou nové kovové digi. Hamilton PSR třeba. Až se uklidní situace tak se chystám si je někde obhlídnout. Nebo Junghans má hezký keramický anadigi, ty by taky stály za kouknutí.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...