pavel23 Odesláno 31. července 2007 Nahlásit Odesláno 31. července 2007 Cigi s tvým prvním příspěvkem naprosto souhlasím. A co ta nová l.e série jak připravuješ v pouzdře orlíků mám chuť se taky učastnit samozřejmě cena taky bude hrát roli...
mnovace Odesláno 31. července 2007 Nahlásit Odesláno 31. července 2007 Pánové nechtěl jsem reagovat na dle mého názoru nemístnou otázku: Jak vidíte budoucnost Primu? Ale nedalo mi to. Myslím, že spekulovat, jaká bude budoucnost primu je blbost, protože nikdo z nás neví jak špatně nebo dobře se primu skutečně vede a co přesně mu nejvíce vynáší. Řekl bych asi toto, prima zajímá každý kšeft, protože je dobrý obchodník. Proč vymýšlet kalibr, když eta je v hodinkách za 5000 i 250000. Navíc je pořád hafo lidí co ví že jsou mechaniky a kvarcky, ale jaký automat či přesně kalibr bije v jejich hodinkách ví jen málo z nich. Mám šanci dělat pro nějakou firmu pouzdra po stovkách, proč ne? Dělám je, není z toho buhví jaký vývar, ale alespoň něco. Znám pár lidí co si potrpí na exkluzivitu, tak je oslovím a nabídnu jim co chtějí slyšet, že udělám hodinky dle jejich specifikace, a dám jim to co chtějí tedy, že jejich hodinky jsou jen jedny na světě, že mají ručně vybrušované safírové sklo, že mají vyryté jméno nebo znak jaký si kdo vzpomene a připojím, že u firem jako IWC nebo Rolex to nedělají a když tak by to stálo majlant. Je zájem dát do kupy staré harampádí typu prim sport . Tak proč si na tom také trochu nepřilepšit a dělají se renovace, chytře se odřízly dodávky náhradních dílů nezávislým hodinářům a existuje tedy jen jedna firma co to dělá. Zase se to zabalí do příběhu starých hodinek co mají duši a nosil je někdo příbuzný, takže jeho památka žije dál. Nebo mě osloví někdo s nevšedním požadavkem se specialitkou co by rád nosil, no tu si ale bude muset slušně zaplatit, ale splním mu to proč ne. Ne, nejsem nějaký zastánce primu a řadu hodinek které produkují bych si nekoupil, ale vím, že prim trefil přesně, když se začal orientovat na přání zákazníka a ví že zájem je o jedinčnost a ne masovost. Neutápí prach v reklamní akcích, které dnes spíše odradí. Ruku na srdce osloví více reklama v časopise nebo nabídka zástupce firmy, kdy za vám přijedou, ukáží a nabídnou co vše vám můžou vyrobit.
babaq Odesláno 31. července 2007 Nahlásit Odesláno 31. července 2007 Frantik napsal: Ja rozhodne chapu, proc nedela masovku za 5 000,- to by nemel proti japonske, ruske a cinske konkurenci sanci. Ale mam jen proste pocit, ze ke vstupu do VIP klubu je potreba neco vic, nez mit jen drahy oblek! Upřímně, možná by Prim oslovil i hodinkama za 5000 - je dost lidí, kteří by si hodinky Prim třeba z nostalgie koupili, ale aktuální ceny jim připadají jako přespříliš silné kafe. Prim se snaží "být dobrý, protože je drahý". Samozřejmě že správně je "jsem drahý, protože jsem dobrý".
Ondraj Odesláno 31. července 2007 Autor Nahlásit Odesláno 31. července 2007 to mnovace: Mě spíš šlo o odhad vize, směr, jakým se bude firma vyvíjet dál. O tom se snad spekulovat a diskutovat mezi přáteli na Chronomagu může, ne? Tedy snad? Nebo je to podobné jako s cenami? Občas mi přijde, že kolem Prim je pár "sprostých" slov, které se nesmí používat (sleva, cena, nespokojenost, sdělování informací). Je tu už pár zákazníků, jsou tedy aktuální údaje jako i zkušenosti, hodnocení, porovnání z konkurencí atd.. Diskutujeme i o ostatních firmách, značkách. Když se zeptám, jak vidíte budoucnost Microsoftu, tak už to tak nemístně asi nepůsobí, že?
Franta Dobrota Odesláno 31. července 2007 Nahlásit Odesláno 31. července 2007 babaq napsal: Upřímně, možná by Prim oslovil i hodinkama za 5000 - je dost lidí, kteří by si hodinky Prim třeba z nostalgie koupili, ale aktuální ceny jim připadají jako přespříliš silné kafe. Prim se snaží "být dobrý, protože je drahý". Samozřejmě že správně je "jsem drahý, protože jsem dobrý". Tihle lidé si koupí "ty druhé" Primky, protože nevědí, že není Prim jako Prim.
Franta Dobrota Odesláno 31. července 2007 Nahlásit Odesláno 31. července 2007 Foundryman napsal: Nevidím do toho až tak moc, ale jako ekonom soudím, že je živí něco úplně jiného než několik kusů zbastlených hodinek. Byla tu už kdysi dříve zmiňována výroba pouzder pro jiné výrobce, což se mi jeví jako pravděpodobné. Taky si myslím, že zrovna tato zakázka je tím, díky čemuž za rok 2006 skoro zdvojnásobili tržby. Na limitkách a solitérech to podle mě být nemohlo.
mnovace Odesláno 31. července 2007 Nahlásit Odesláno 31. července 2007 Ondraji já ti přece nic nezakazoval ani jsem prim neobhajoval. Já si dovolím jen tvrdit to, že prim to prostě dělá tak, aby prodal a zřejmě prodává, neboť existuje. Proto si myslím, že to dělá dobře. Já ti přece neříkám, že je prim super a že ceny atd. jsou v pořádku. Dobrá řeknu ti můj názor na produkci eltonu a můj vztah k primkám. Myslím, že spartak, pavouk, diplomat, linea jsou všechno skoro na jedno brdo, ale prodávají se, takže to je v pořádku. Že bych si je já za ty prachy nekoupil to je jen můj názor, který mají na háku, je přeci zajímá názor kupujících. Jak můžou dělat renovace a skoro nikdo neprozradí cenu za kolik tu renovaci pořidil a vidíš renovací mají ještě na příští rok. Jsem moc rád, že jsem si kdysi pořídil chr. l.e. linea, dnes bych primky za tu cenu nesehnal. Mám několik sportek 1 a 2 gen a obdržel jsem na ně od členů fóra několik nabídek na prodej, ale neprodal jsem je, a dostal bych tak 4x vyšší cenu než za kolik jsem je pořídil. Tím chci říct, že jsem Prim začal celkem brát jako, že jsem ty prachy alespoň trošku dobře uložil. Tady je docela dost lidí, co už mají o značkách hodinek jakési povědomí a udělali si nějaký svůj žebříček firem PP Vacheron pod nimi Jaeger IWC Rolex pak Omega pak Oris atd atd prostě každý to má nějak jinak, ale jde o to, jak tu kterou firmu kdo vnímá a přiřadí si k nim hodnotu = cenu. Takže vznikne nějaký srandovní vzorec cena/výkon výkon zde představuje prestiž firmy, vlastní kalibr, technické parametry, popř. počet kusů v sérii. No a každý pak porovnává co za dané prachy dostane např. 7750 v certině za 25 a hamiltonech za 20 je srovnatelné , ale 7751 v eposu za 40 nebo v longines za 65 nebo v tycho za 100 je už celkem rozdíl ne. A tady je podle mne kámen úrazu, to jak tu firmu máme zařazenou. Přece prim tycho nemůže stát víc jak longines master. Já bych prostě nechtěl elton kritizovat za to že mají uvalené ceny za hodinky na kterých sice budu mít číslo 1/1 a jméno, ale jinak jsou běžné jak v kvalitě provedení tak v použitých strojcích, tady přece o to nejde. Oni prostě dokáží za tyto ceny hodinky prodávat, tak jsou dobří a já jim to přeji. A pokud se mi ceny nelíbí, tak prostě nekoupím a je to.
Tomasek Odesláno 31. července 2007 Nahlásit Odesláno 31. července 2007 mnovace napsal: elton prostě dokáží hodinky prodávat, tak jsou dobří a já jim to přeji. Nezbláznil ses?
hciq Odesláno 31. července 2007 Nahlásit Odesláno 31. července 2007 To, že větnamskej obchodník dokáže prodat zboží značky Adihash nemusí nutně znamenat, že je dobrej. Taky to může ukazovat na kvalitu intelektu jeho zákazníků. Nynější Elton vyjma dvou l.e. vyprodukoval fádní sračky, v lepším případě zabalený v platině či zlatě. A to, že umí dělat dobře pouzdra, to se naučí každej Matěj co si pořídí nějaký kvalitnější CNCéčko a dokáže přečíst přiloženej návod k obsluze. Bohužel, to z něj ale hodináře neudělá. Myslím, že Elton správě pochopil, že pokud nemáš vlastí kalibr nebo nějaký modifikace musíš zamakat na kabátku a nějakým příběhu nebo jiný přidaný hodnotě (v jeho případě osobní a diskrétní přístup) To, že to ještě nepoložil asi znamená, že mu na tu jeho marketingovou návnadu pár nebožáku skočilo. On je totiž velkej rozdíl v kvalitě toho co vzniklo tady jako l.e. a jeho ostatní produkcí a ta paralela vývoje je až zarážející. No a na závěr mě jen napadá, že ta parta nadšených respondentů co se podílela na vývoji oněch dvou l.e. odvedla velice slušnou práci ( pro Elton) a ještě si tu srandu zaplatila. Ale jak tu už někdo napsal, kde tak levně seženeš nějakou limitku. Jenže pokud byste připočetli EU cenu designéra a případně grafika (oni ti bardi to dělali zdarma) no tak asi budete někde tam, kde by to asi tak mělo být ...u firmy co kompletuje hodinky.
JJ Odesláno 1. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 1. srpna 2007 hciq napsal: Nynější Elton vyjma dvou l.e. vyprodukoval fádní sračky, v lepším případě zabalený v platině či zlatě. Jsou-li těmi dvěma edicemi myšleny ty zdejší, smím se zeptat, co je na nich tak ukrutně nesračkovatého například v porovnání s páně presidentovým soliterem, RIDERY, novými leteckými hodinkami nebo některými novými Sport I (v některých případech tam nelze mluvit o renovaci, jsou to prostě nové hodinky)? Ve vší úctě ty hodinky mají zajímavý příběh vzniku, ale pokud je dám na stůl mezi ostatní dnešní produkci Eltonu a přivedu někoho, kdo o pozadí vzniku těch l.e. nemá tušení, tak podle mne ty l.e. nepozná. Čistě po technické stránce bych řekl že to jsou typické hodinky, nijak (tedy ani nahoru ani dolů) nevybočující z toho, co Elton dnes dělá.
Luk Odesláno 1. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 1. srpna 2007 Budoucnost ELTONU vidím velice dobře. Myslím, že vykročili nejjednodušším a nejrychlejším směrem k výdělku. A to prodej Luxusního zboží bezesporu je. Proč by měl tedy dělat kvantitu za 5000,- když za stejný čas ale s menší námahou a náklady vydělá více?? a už vůbec nemám strach, že se trh nasytí a PRIM nebude mít komu prodávat, je tady přece deset milionů lidí a každý den se rodí další stovky. To je podle mne dostatečný počet pro výběr potenciálních kupců do doby než se zviditelní. Že nepřiznáme hodinkám od Eltonu jejich účtovanou cenu a zdá se nám vysoká, je náš osobní problém, protože se na věc díváme z jiného úhlu. Pro nás nejsou hodinky výrazem ve stylu: "POZOR! mám hodinky za 200000,-Kč" Myslím, že pro většinu z nás na fóru jsou hodinky srdeční záležitostí a tak se také k tomu stavíme. My víme jake jsou rozdíly ve strojcích, kde a kdo je používá, jaké jsou cenové hladiny konkurence atd. Ovšem takhle zákazníci ELTONU nepřemýšlí. Jak jsem psal výše, podle mého názoru ( čistě z obchodního hlediska) ELTON našel své odlišení a konkurenční výhodu a vydal se správným směrem.
cigi Odesláno 1. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 1. srpna 2007 (upraveno) mnovace - podle mě je to přesně tak, jak píšeš - svobodný kapitalismus, konzumní posun hodnot, halt! Buďme rádi, že to tak je! Ale tohle je fakt zajímavá rubrika! Naprosto sdílím tvůj názor, že vyrábět vlastní kalibr, co je jako eta, dneska nemá smysl. Smysl mají třeba kousky nezávislých hodinářů, ale ty jsou tak hrozně vzdálený od naší kotliny, duty free shopů, ebay..... Nedá se nic dělat Tomaseku - zejména na tomto ekonomicky orientovaném foru to přece platí 100% - kdo poctivě prodává, je dobrej, i ten Vietnamec, pakliže ovšem bude skutečně poctivej - a to na místní poměry je, clo, dph, normy a takový balast na tomhle foru nerespektuje přece nikdo rozumný! Jak píšu, může se to časem změnit (z ameriky i z německa a japonska už jsem zaslechl signály.... )., ale je to hrozně daleko. noname - promiň, ale když se někomu líbí primky, sleduje jejich produkci, ale nekoupí si je kvůli nehorázně přemrštěné ceně, tak na ně nemá - dobře, korektně pro citlivky, nechce mít. Já třeba nechci mít na panereie - nejdražší eta na světě - fůůůj, protest, opovržení !! :D OP jsem vybral proto, že strojky taky moc nedělají, hodinky vyrábějí kdovíkde, ještě v devadesátých letech byli lokálním dodavatelem armády - a dneska........ nápad, image, up-to-dateness, marketing. hciq - dobrý dobrý - ale neadoroval bych náš úhel pohledu - je řídkavý, asi jako ten hodinářský - tomasekův, mechanův..... Taky se mi zdá, že podceňuješ seriovou produkci prim - při přímém srovnání (kus vedle kusu) se švýcarskou konfekcí (omega, ml, tag...) se drží šokujícím způsobem dobře - samotného mě to šoklo, ale můžu bejt vyšinutej Nakonec ty zbastlené seriovky, vulgo l.e., jak jsem si tu přečetl, se od seriozních seriovek propána zase tolik neliší . pavle 23 - je to v proudu, ale jde to pomalu, pečlivě, klidně...... a bude to mastný, to se bohužel nedá nic dělat. Upraveno 1. srpna 2007 uživatelem cigi
Ondraj Odesláno 1. srpna 2007 Autor Nahlásit Odesláno 1. srpna 2007 (upraveno) cigi napsal: Já třeba nechci mít na panereie - nejdražší eta na světě - fůůůj, protest, opovržení !! OP jsem vybral proto, že strojky taky moc nedělají, hodinky vyrábějí kdovíkde, ještě v devadesátých letech byli lokálním dodavatelem armády - a dneska........ nápad, image, up-to-dateness, marketing. Já vím, proč Cigi píše zrovna o Panerai Ještě nedávno přitom psal, že v daných relací by nevybral jiank Cigi psal 26.4.07 zde ve vláknu Panerai To je tedy něco!! Něco velkýho !! Něco jako místní většinová nirvána !! Gratuluju, Ondraji - vyhraněný pregnantní vkus, zaostřená velikost, prostě správný výběr! Asi bych si pro sebe v daných relacích nemohl vybrat jinak . Ale kdybych měl volit jedny - tak přece jen ty OP - nejsou modře metalické a přečtu, co na nich stojí - ta výstavka fontů mi ale leží v žaludku, co? To jsou TY PANERAIE s prořezávaným ciferníkem a očištěným, oproštěným valjoux , nebo maj unitas ?? Ručky maj modřený, nebo černý? Cigi prostě je s tebou fakt legrace "Kam vítr, tam plášť" nebo snad teď "Koho chleba jíš, toho píseň zpíváš"? Upraveno 1. srpna 2007 uživatelem Ondraj
pavel23 Odesláno 1. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 1. srpna 2007 Cigi můžeš mi když tak poslat víc informací na mail, je mi jasný že to bude dražší záležitost tak uvidím. Ty žlutý se fakt povedli.
decebal Odesláno 1. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 1. srpna 2007 Ondraj napsal: Já vím, proč Cigi píše zrovna o Panerai Ještě nedávno přitom psal, že v daných relací by nevybral jiank Cigi psal 26.4.07 zde ve vláknu Panerai To je tedy něco!! Něco velkýho !! Něco jako místní většinová nirvána !! Gratuluju, Ondraji - vyhraněný pregnantní vkus, zaostřená velikost, prostě správný výběr! Asi bych si pro sebe v daných relacích nemohl vybrat jinak . Ale kdybych měl volit jedny - tak přece jen ty OP - nejsou modře metalické a přečtu, co na nich stojí - ta výstavka fontů mi ale leží v žaludku, co? To jsou TY PANERAIE s prořezávaným ciferníkem a očištěným, oproštěným valjoux , nebo maj unitas ?? Ručky maj modřený, nebo černý? Cigi prostě je s tebou fakt legrace "Kam vítr, tam plášť" nebo snad teď "Koho chleba jíš, toho píseň zpíváš"?
Blekota Odesláno 1. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 1. srpna 2007 mna by tak zaujimalo kolkati z vas nosia na ruke aktivne primky... nemyslim tych zberatelov co ma v sufliku 100ks starych primiek myslim normalnych ludi ktory potrebuju vediet ked pozru na ruku kolko je hodin.. ja osobne neviem skutocne o nikom. uz aj moj dedo ma digitalky kde ma nastavenych 5alarmov aby vedel kedy zobrat lieky..
JJ Odesláno 1. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 1. srpna 2007 Blekota napsal: mna by tak zaujimalo kolkati z vas nosia na ruke aktivne primky... Já. Mám tuším šestery a nosím je všechny, s jedinou výjimkou (a i ty nosit budu, až seženu slušný řemínek). Troje mám v CZ, troje v NL a podle nálady a příležitosti to střídám s Omegami, Fortisy, Poljoty a kapesními Eternami.
Blekota Odesláno 1. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 1. srpna 2007 (upraveno) JJ napsal: Já. Mám tuším šestery a nosím je všechny, s jedinou výjimkou (a i ty nosit budu, až seženu slušný řemínek). Troje mám v CZ, troje v NL a podle nálady a příležitosti to střídám s Omegami, Fortisy, Poljoty a kapesními Eternami. vidis to priznavas ze striedas.. ale uprimne: kedy ich nasadis na ruku? ked ides na zraz? Upraveno 1. srpna 2007 uživatelem Blekota
Viktor Odesláno 1. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 1. srpna 2007 Já se taky hlásím, mám dvoje nový, který nosím pravidelně a těším se zrenovovaný Sporty jedničky.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se