xvoloda Odesláno 30. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2017 Super prace! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vlcacka Odesláno 30. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2017 (upraveno) Jelikož jsem během předchozích dvou hodin, kdy jsem si tohle vlákno projížděla, nábožně zašeptala asi patnáctkrát "ty krávo", těším se, až si seženu nějaké crapy a zdejší mistři mi je dají do kupy. Jelikož jsem velmi nadšená a při té vší kráse už tak trochu přichycená, zřejmě vyjdou minimálně jedny už za pár dní. Časem to risknu a na nějakých Primkách za stopade zkusím aplikovat věci, které si doma dokážu udělat skrz ta pera. Bude to hop nebo trop ale já si moc ráda hraju. Což mi připomíná - znáte leštící hadříky MicroMesh? Restaurátoři per to používají dost často a používají se i na leštění hudebních nástrojů. Jako u těch látek a smirků jsou i různé hrubosti. Já jsem na Nemravce koupila čtyři - 1500, 3600, 6000 a 8000 a brousím si s nimi škrabavé hroty per. Já na ně nedám dopustit, tak je zmiňuju kde se dá. Jestli nosím sovy do Atén, omlouvám se. Upraveno 30. prosince 2017 uživatelem Vlcacka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pytlák Odesláno 30. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2017 Sklo jsem vygooglil a nalsledně objednal od Sternkreuze. Dodává prakticky libovolný hodinářský velkoobchod v zahraničí. V ČR bych toto nekupoval, je to zbytečně drahý... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pytlák Odesláno 30. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2017 Micromeshe používám taky, mám kompletní sadu všech hrubostí. A pak mám zlatnickou/hodinřskou dvourychlostní leštičku a spoustu různých kotoučů a past. Chce to s tím dost experimentovat, vypadá to snadno, ale snadné to fakt není. A chce to spoustu trpělivosti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vlcacka Odesláno 30. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2017 Proto bych radši byla spotřebitelkou co dává opravovat lidem s praxí a pokus omyl nechala na něco levného a časem, až si prohlídnu ten seriál co tu byl sdílený a nasosám další informace. Mám na to přeci celý zbytek života, který doufám bude ještě pár desítek let trvat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 30. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2017 Těch informací je tu opravdu hodně, bohužel jsou rozesetý po různých sekcích a vláknech.... Pokud jsi tam ještě nezavítala, tak doporučuju jeronimovu galerii, to těch krav vyšeptáš celý obří stádo http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/94655-atelier-jeronimo/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 30. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2017 Sklo jsem vygooglil a nalsledně objednal od Sternkreuze. Dodává prakticky libovolný hodinářský velkoobchod v zahraničí. V ČR bych toto nekupoval, je to zbytečně drahý... Podařilo se ti vygooglit číslo dílu dle modelu hodinek? Já to řešil totiž s jinýma pětkama tento týden taky a nic kloudnýho jsem nenašel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pytlák Odesláno 30. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2017 Jj, chvíli mi to trvalo a různě jsem to vzájemně ověřoval, včetně prohlídky různých položek na ebay a nakonec jsem se k tomu dostal. Tohle sklo je Sternkreuz XMF 310.848, Seiko 310W17GN00. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vlcacka Odesláno 30. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2017 @Lamiczka díky moc, to si nechám na Silvestra. :-D Jediný co piju je cola, takže si to užiju na plný pecky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Heini Odesláno 31. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. prosince 2017 Ty Seika jsou nádherné... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vlcacka Odesláno 31. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. prosince 2017 @Lamiczka Tak u Jarkova vlákna jsem se pomalu dala na víru. :-D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Delapancha Odesláno 4. února 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. února 2018 (upraveno) Taky se podělím o svůj pokus o renovaci. Před časem sem dostal chuť si nějaké hodinky dát do pucu. Představa byla sehnat nějaké dodrbané Seika za pár stovek, kompletní a pokud možno funkční. Tak to "vyhrály" jedny ucházející z Aukra. Uvnitř osvědčený strojek 6309, celá reference 6309-8060.Vypadaly takto:- foto z Aukra, další už moje, mobilemPrvně teda otevřít a pustit se do nich..Přeleštěno pouzdro, teď ještě sklo. Nějak naivně sem si myslel, že sklo je z plastu. Po marných pokusech se smirky a polywatch sem se smířil a přiznal si, že je to hardlex, minerál. Nové sem na ebay nesehnal, tak sem vyzkoušel dle rad zde na fóru lapovací diamantovou pastu. Vzhledem k stavu, byly na něm vrypy jak od brusky, to chtělo i diamantové kotouče...Na závěr už jen dokoupit tah a dát do kupy. Na ebayi sem našel vyhovující tah, 19mm, jak jinak... Měl sem si to změřit, ty moje mají jak naschvál 18, no což, tak sem obrousil koncovky. Hodinář nakonec zalistoval lunetu, sklo. Už jen nasadit upravený tah a je to.Chtěl sem si vyzkoušet co dokážu a docela mě to bavilo a mám z nich radost. Píšu to a vkládám už půl hodiny z mobilu, tak doufám, že se bude dobře zobrazovat. Upraveno 4. února 2018 uživatelem Delapancha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radimk Odesláno 4. února 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. února 2018 Skvělá práce! V podstatě jsi jim dal druhý život! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jožko Odesláno 4. února 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. února 2018 Prekukli pekne.S minútovou rúčku by chcelo niečo vymyslieť. Odoslané z ME173X pomocou Tapatalku Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Seamaster Odesláno 4. února 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. února 2018 Chapu nadseni z prvni renovace, ale to pouzdro je desne ozuzlany. Tak snad priste Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
villain83 Odesláno 4. února 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. února 2018 Prekukli pekne.S minútovou rúčku by chcelo niečo vymyslieť. Odoslané z ME173X pomocou TapatalkuCo by si chtel vymejslet s minutovou ruckou? Je puvodni, patri tam, jen je kratsi kvuli vysce indexu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jožko Odesláno 5. února 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2018 Co by si chtel vymejslet s minutovou ruckou? Je puvodni, patri tam, jen je kratsi kvuli vysce indexu...Napr.stiahnuť hrádzu z krajných častí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
abrahamovic Odesláno 5. února 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2018 Zatial jedina renovacia. Este som vela o vintage hodinkach vtedy nevedel. Nechal som to robit asi pred rokom. Priamo u vyrobcu. Vymenili aj korunku, hoci som nechcel, vraj nevedeli nechat povodnu. Mozno som ich nemusel dat prechromovat, boli by originalnejsie... Boli to nemale peniaze, ale sentiment je sentiment. Pamatam si ako decka, obcas ma otec odviezol do skoly. Nosil ich vzdy cifernikom na vnutornej strane zapastia. Robia mi radost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sonny919 Odesláno 6. února 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. února 2018 hlavné je, že ti robia radosť vnútro ostalo zachované a pekné púzdro sa dá ešte v pohode pomerne lacno zohnať ak by si mal záujem o jeho výmenu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hardslimer Odesláno 13. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. března 2018 Jen takový malý komiks. (Omlouvám se za kvalitu fotek. Jsem vemeno!)VojtaMalenak ponikloval pouzdro, MichalH dodal řemen, Mistr hodinářský pan Hula doladil strojek + osadil sklem.A já si je užívám. Mockrát všem DĚKUJI! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se