Přejít na obsah

PETROLHEAD - benzinovi sialenci

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

To je prďouš malej krásnej 🤗 uplná kopie toho našeho blbce kterýmu už bude 11.

IMG-20251004-WA0003.jpg

Upraveno uživatelem Spongebob
  • Like 1
Odesláno

Gunmane, no nem uz par let pokukuju. Ale vlastnictvi 924ky me docela vylecilo. Podej prosim report, spolehlivost, opravy, starosti atp. Idealne tak, at me to vyleci od dalsiho debilniho napadu ;)

Odesláno

Koupeno zde

veteraninatruc.cz/bazarove-auta/2435/triumph-spitfire-1500-1977-2D

vyřídili všechny papíry a dovezli letos 9.5. před barák. Auto má novou technickou, veteránskou testaci, teoreticky na 5 let klid. 

Před koupí jsem to byl prohlédnout a projet, věděl jsem o nefunkčním pásu řidiče a ohnuté a neúplné liště na uchycení stahovací střechy. Pás jsem koupil nový, lištu opravil doma.

Rezerva v kufru vypadala dobře, ale byla v ní díra, takže koupena nová pneu, rezerva má jiné uchycení než stávající kola na autě, takže vozím navíc šrouby a klíč. 

Brzdové destičky jsou na hraně, než jsem sehnal nové, tak mi kluci na zkušebně nalisovali několik závodních sad. 

Měnit to budu po sezoně, stejně tak olej, kterej z auta kape. Nijak výrazně, ale v zimě to budu řešit.

Chlazení motoru při venkovních teplotách 30+ mi dělalo starosti, když se stálo v koloně, ručička lezla do maxima, za jízdy to uchladilo. V zimě to vypustím a vyměním.

Otevírání levých dveří funguje jen zvenku, v zimě se na to podívám.

Při druhé jízdě s povolila řadící páka, ne že by nešlo řadit, ale muselo se hledat. Doma jsem to odstrojil a byl vysunutý kolík asi pr. 6mm, který držel horní část páky se spodkem - dorazil jsem ho a zajistil a je klid.

Pedály jsou dost blízko u sebe, ale i s mojí botu 48 se to dá.

Mám 193cm a 95kg, takže musel jsem si najít polohu, jak se tam usadit, ale sedí se mi v tom příjemně. 

Benzín do toho leju 100 plus náhradu olova, spotřebu nesleduju.

Řízení je vpravo, bylo to o dost levnější a je to náš první veterán na ježdění. Blbě z toho vidím, když najíždím na kruháč a když se poštěstí předjíždět, musí taky koukat spolujezdec.

Letos jsme najeli 800km, nejdelší štreka 100 za den, jinak výlety kafe, zmrzka, nákup starého vína a plesnivého sýra.

Jednou jsme s tím byli na srazu veteránů v Hradci, ale do týhle komunity asi úplně nezapadnu.

Žena měla důvod pro to, koupit si nové šaty, klobouky, šály, brýle, já dostal bekovku a Raybany, prostě ve stylu.

V autě není rádio, koupili jsme tenhle reprák, vypadá dobově a přesně pasuje do díry na rádio, frčí z toho hity ze sedmdesátek

www.mironet.cz/marshall-emberton-iii-cernomedena-bezdratovy-reproduktor-bluetooth-53-ip67+dp728563/?utm_source=bing&utm_medium=cpc&utm_id=522471373&msclkid=eb7a07f4ad5b125f4e786f01712997ef&utm_campaign=CZ%20%7C%20PLA%20%7C%20PC%20Komponenty&utm_term=4586406603262545&utm_content=Základní%20desky

Výhodou je, že to je poměrně rozšířený auto a na youtube k tomu je spousta videí.

Chat GPT mi našel pdf manuál a katalog dílů o asi 500 stránkách.

Takže asi tak.

• Like 1
  • Dát hlas 3
Odesláno
V 13. 10. 2025 v 14:03, Jeronimo napsal:

Dnes jo, navíc prý bylo potřeba zajet do obchodu na nákup :D

IMG_2506.jpg

IMG_202.jpg

Pekna bostongrun, ta barva je na slunicku paradni, mel jsem ji kdysi na e36. Predpokladam, ze kdyz uz sestival (podle narazniku), tak to bude M52B28?

Uz dlouho mam podobnou v arkticky stribrny, ale neni v takovym topiku, jako ta tvoje 🙂BMWZ3.thumb.jpg.276768150ec58beba083ec253358a015.jpg

• Like 3
  • Dát hlas 1
Odesláno (upraveno)
před 5 hodinami, kudrnac napsal:

Pekna bostongrun, ta barva je na slunicku paradni, mel jsem ji kdysi na e36. Predpokladam, ze kdyz uz sestival (podle narazniku), tak to bude M52B28?

Uz dlouho mam podobnou v arkticky stribrny, ale neni v takovym topiku, jako ta tvoje 🙂BMWZ3.thumb.jpg.276768150ec58beba083ec253358a015.jpg

Vždyť ji máš krásnou. :) Tvoji fotku z Chronomagu znám, když jsem sjížděl kdo tady ještě nějaké Zetko má. 

Je to šestivál v dětské verzi: 2,0 / 110 Kw, na to moje město/mezi město stačí. Auto není těžké a já nic nevážím, nic ani nikoho nevozím :D

Barvu jsem chtěl právě tuto oxford/boston green. Je na ní chrom paket a v interieru dřevo, tak ji mám v takovém  elegantním, lehce anglickém stylu. Pak tam mám volant a řadící páku z eMka. Ale nejvíc mě berou kola :D

Jinak po této barvě se mi moc líbí blue slammed a jako třetí ta tvoje. 

Edit: Ještě můžu tu její prdel :)

Kdyby jsi chtěl snížený podvozek, tak mi zbyly skoro nejeté Eibach sportovní pružiny. 

IMG_20250719_175643.jpg

Upraveno uživatelem Jeronimo
  • Like 2
Odesláno
před 18 hodinami, Jeronimo napsal:

Vždyť ji máš krásnou. :) Tvoji fotku z Chronomagu znám, když jsem sjížděl kdo tady ještě nějaké Zetko má. 

Je to šestivál v dětské verzi: 2,0 / 110 Kw, na to moje město/mezi město stačí. Auto není těžké a já nic nevážím, nic ani nikoho nevozím :D

Barvu jsem chtěl právě tuto oxford/boston green. Je na ní chrom paket a v interieru dřevo, tak ji mám v takovém  elegantním, lehce anglickém stylu. Pak tam mám volant a řadící páku z eMka. Ale nejvíc mě berou kola :D

Jinak po této barvě se mi moc líbí blue slammed a jako třetí ta tvoje. 

Edit: Ještě můžu tu její prdel :)

Kdyby jsi chtěl snížený podvozek, tak mi zbyly skoro nejeté Eibach sportovní pružiny. 

IMG_20250719_175643.jpg

Jo, ta modra je take pekna, podobna estoril modre. Moje oblibena je dakar yellow, protoze jsem chtel vzdy e36 coupe v dakaru a tomu zetku ta zluta take slusi.

Co se tyka kol, tak klasiky bbs, jako mas ty, jsou super, ale ja vzdy chtel takove ty BBS RC vicedilne pavuciny s lestenymi limci a zlatymi stredy a poklickami 🙂 Koupil jsem to s temito ASA kolama, nejsou to uplne repliky, je to v licenci bbs a kvalitou celkem OK, ale porad jsem pokukoval po tech BBS, az se ty ceny vysplhaly do nenormalu 🙂

Moje zetko bylo snizene pruzinam H&R a Bildstein tlumice, ale bylo to hodne tvrde a na nekterych retarderech jsem soupal vyfuk a zadni kola mela velka acka (to je velka nevyhoda, ze se neda jednoduse nastavit geometrie zadni napravy), dal jsem klasicke paketove pruziny a origo tlumice. Uz mam auto dlouho, drive jsem dodelaval vybavu, dalo se toho sehnat spoustu, vetsina byla stejna s e36 modely - takze treba multifunkci na m-paket volant. Radio na tlacitka funguje, tempomat ne, da se to dodelat pomoci jednotky z e39, ale v elektrice se moc hrabat nechci, takze mam normalne na packu, ale tempomat to nemelo, takze jsem ho dodelaval - je tam jeste lankova klapka. Dale elektrickou (hydraulickou) strechu ci spise podavac, predni brzdy z M verze, palubni pocitac, samozatmivaci zrcatko do interieru a ja nevim, co jeste... Vse ale z bmw, aby to vypadalo dobre.

Letos jsme byli s manzelkou i na kratsi dovolene, deti uz jsou vetsi, tak muzeme obcas vyrazit ve dvou. Jen ona neni moc nadsena, protoze bud je ji v tom horko nebo zima nebo ma zacuchany vlasy... 🙂

• Like 1
Odesláno

Ceska Kanada a sever Rakouska. Cesta domu peklo. Slejvak a vichr, ze sem se bal, co me spadne na palici :)

L1008779.jpg

L1008780.jpg

• Like 1

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...