Přejít na obsah

PETROLHEAD - benzinovi sialenci

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dotaz pánové. Používáte additiva do benzínu i u novějších motorů? Mám benzínového Lexuse (2012) a nevím, zda bych měl. Do našeho druhého auta Superbu, používáme VIF ale do nafty.

Díky za komentáře.

Odesláno
před 1 hodinou, McMarty napsal:

Dotaz pánové. Používáte additiva do benzínu i u novějších motorů? Mám benzínového Lexuse (2012) a nevím, zda bych měl. Do našeho druhého auta Superbu, používáme VIF ale do nafty.

Díky za komentáře.

Dříve ano, do nafty i benzínu. Ale už moc nenajezdím, tak tankuju Verva 100, případně jiné "prémiové" palivo. Je s tím míň sraní.

Odesláno
před 3 hodinami, McMarty napsal:

Dotaz pánové. Používáte additiva do benzínu i u novějších motorů?

Používam aj keď už mám motor s priamovstrekom,  plus snažím sa tankovať benzín z 5%podielom biozložky. Aditívum by malo čiastočne potlačiť karbonizáciu - ostáva len veriť. Otázne je ako sa k autu choval predchádzajúci majiteľ pokiaľ ho nemáš od novoty..........

• Dát hlas 1
Odesláno (upraveno)

Mám 2xV8 a 2xV/B6, do všech tankuji 98 a víc s 5% a jinak nic nedávám.

Upraveno uživatelem neuromancer
Odesláno
před 3 hodinami, McMarty napsal:

Díky za komentáře.

Ahoj, do aditivovaného paliva nemá smysl již něco přidávat, pokud na tom někdo trvá tak max. v polovičním množství, než je doporučené. Záleží co od aditivace očekáváš. Pokud chceš udržet palivovou soustavu čistou, doporučím ti přípavky jako Motul GDI Clean (pro přímovstřik), Motul VALVE & INJECTOR CLEANER (pro nepřímé vstřikování) a obecně Motul FUEL SYSTEM CLEAN. Fuel system clean bych tam dal každou výměnu oleje a mezi tím bych použil čistič na vstřikovače. Pokud tedy měníš po 10.000km tak to máš po 5.000km jedna lahvička. Lije se to celé před natankováním. Nemusíš použít Motul, na trhu je mnoho alternativ jako Liqui Moly atd...

Odesláno
před 4 hodinami, neuromancer napsal:

Mám 2xV8 a 2xV/B6, do všech tankuji 98 a víc s 5% a jinak nic nedávám.

Kde mají jen 5% bio? Vím, že Čepro, ale ne všude a musíš pátrat...

Odesláno

Bez biosložky 95ka u Čepro/Eurooil.

V jejich apce Eurooil Srdcovka v detailu pumpy uvádí, jaký je na pumpě aktuální podíl bio složky.

A taky mají Oprimal 95 = už aditivovaný.

d20f40420805812d019fa740a939e4ae.jpg

Odesláno

Na jih . . .

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

• Like 8
  • Dát hlas 1
  • po 2 týdnech...
Odesláno
V 27. 4. 2026 v 19:33, neuromancer napsal:

E5 jsou všechny 98 co znám, kromě Vervy 100, ta má ETBE, ne biolíh, ale je značená E10.

https://www.auto.cz/velky-test-stooktanovych-benzinu-vadi-kdyz-je-verva-e10-148709

Kousek od baráku mám pumpu One1, kde maj trvale "na čepu" natural 98 bez bioložky (takže neleju aditiva). Ale nevím, jestli to mají i na ostatních pobočkách...

• po 2 týdnech...
Odesláno
před 1 hodinou, TLD napsal:

honza71 mas na mysli Italii?

toto je u Nove Cerekve 😂

Jasne 😉 Jezdim tam posledni 2 roky pracovne hledat s klientem investicni prilezitosti a tak jsem se nechal unest, protoze to tam mam moc rad 😎

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...