martar Odesláno 27. března 2015 Nahlásit Odesláno 27. března 2015 Si kup 100m pozemek a vem si japonskýho architekta
sibirnaya Odesláno 27. března 2015 Nahlásit Odesláno 27. března 2015 V 27. 3. 2015 v 8:06, tmoris napsal: Tak v praze resim spis to, ze kdyz chci byt ve meste v rozumne lokalite, tak pozemek je 10kkc za metr, coz jaksi nedavam..v brne to samy..
hedonista Odesláno 27. března 2015 Nahlásit Odesláno 27. března 2015 V 25. 3. 2015 v 16:53, martar napsal: Ale tak to bylo vždycky, ne? Jen měli lidi dřív víc soudnosti...míněno před válkou. Většina lidí také nestavěla s architektem, ale buď s nějakým stavitelem, nebo okopírovala domy z okolí... a protože nebyly úvěry a hypotéky tak dostupné jako dnes, nižší střední třída stavěla především domy řadové, nebo dvojdomy, kde nebyl prostor pro moc velkou kreativitu. Projekt musel vyhovovat vice lidem a nebo pokud byl individuální, navazovat na styl sousedícího domu. Městské solitery za císaře pána i za první republiky stavěli lépe situovaní lidé, kteří už si architekta obvykle vzali. Dneska i stavebníci s omezeným rozpočtem staví převážně solitery na samostatných parcelách, a tam dostává hromada investorů "odvahu", která nekončí vždy dobře. Edit: I dnes má každá obec možnost využít institut stavebních regulativů, a záleží jen na ní, v jaké míře jej použije a zda jej bude dodržovat. U nás je třeba max. výška domu , tvar střechy, typ krytiny, uliční čára, max.zastav?nost parcely 20% a já nevím co ještě.Já myslím, že to tak vždycky nebylo. Je možné, že nižší třída a zřejmě více na vesnici nebo okrajových částech měst stavěla bez architekta. Ale jde o to, že i díky pravidlům ve společnosti, se nedopouštěli takových zhovadilostí, jako dnes. Majetní lidé stavěli z větší části s architektem. Dnes je to prostě tak, že i majetní lidé staví domy s rozpočtem 5 mil. a více bez architekta, bohužel mnohdy bez soudnosti a s pocitem, že to prostě zvládnou sami. A to nemluvím o zahradách a oplocení. V 26. 3. 2015 v 8:08, adamo napsal: Problem regulativ je v tom, ze je musi delat kompetentni lide a musi mit trochu smysl. Pro jsem obecne spise proti regilativum. Nejvetsi nesmysly do nich totiz vetsinou zapadnou bez problemu.Máš pravdu, že s regulativy je to problém. Pro rozvoj architektury je to problém. Jenže mnoho stavitelů nedodržuje ani elementární pravidla. Z toho freestylu pramení moje frustrace nad současným stavem.Ostrůvkem naděje pro mě zůstává Litomyšl.
skalis Odesláno 27. března 2015 Nahlásit Odesláno 27. března 2015 V 27. 3. 2015 v 8:53, hedonista napsal: Ostrůvkem naděje pro mě zůstává Litomyšl.Litomysl je jedno z nejkrasnejsich mest v republice. Uz roky latentne touzim tam bydlet. Ale je to platonicka laska, zustavam ve stadtlu .
CEGY Odesláno 27. března 2015 Nahlásit Odesláno 27. března 2015 Já jdu právě zase za Prahu, páč toho tady mám dost. Natáhnu zas gumáky a modráky a bude fajn..Chápu lidi, co hledaj pozemek na území Prahy, aby byli stále rádoby v Praze, ale ty ceny jsou tady úplně mimo.Těch lidí, co z Prahy mizí je celkem dost.
stosi Odesláno 27. března 2015 Nahlásit Odesláno 27. března 2015 V 27. 3. 2015 v 8:06, tmoris napsal: Tak v praze resim spis to, ze kdyz chci byt ve meste v rozumne lokalite, tak pozemek je 10kkc za metr, coz jaksi nedavam.. V 27. 3. 2015 v 8:23, sibirnaya napsal: v brne to samy..Jak zpívá Nohavica:Ostravo Ostravosrdce rudézpečetěný osude
martar Odesláno 27. března 2015 Nahlásit Odesláno 27. března 2015 V 27. 3. 2015 v 9:11, skalis napsal: Litomysl je jedno z nejkrasnejsich mest v republice. Uz roky latentne touzim tam bydlet. Ale je to platonicka laska, zustavam ve stadtlu .V životě jsem v Litomyšli nebyl a jak tak koukám na net, byla to velká chyba. Díky za tip, kluci, letos se tam rodinou podívám. V 27. 3. 2015 v 9:20, CEGY napsal: Já jdu právě zase za Prahu, páč toho tady mám dost. Natáhnu zas gumáky a modráky a bude fajn..Chápu lidi, co hledaj pozemek na území Prahy, aby byli stále rádoby v Praze, ale ty ceny jsou tady úplně mimo.Těch lidí, co z Prahy mizí je celkem dost.Hlavně díky nepravidelnému tvaru Prahy můžeš koupit pozemek v Praze za dlouhé peníze, který přitom bude od centra mnohem vzdálenější než jiný pozemek za severní hranici Prahy... a to nemluvím o dopravní obslužnosti, dojíždět ve špičce z Šestajovic nebo Klánovic je libovka...
tmoris Odesláno 27. března 2015 Nahlásit Odesláno 27. března 2015 V 27. 3. 2015 v 9:20, CEGY napsal: Já jdu právě zase za Prahu, páč toho tady mám dost. Natáhnu zas gumáky a modráky a bude fajn..Chápu lidi, co hledaj pozemek na území Prahy, aby byli stále rádoby v Praze, ale ty ceny jsou tady úplně mimo.Těch lidí, co z Prahy mizí je celkem dost. ja bych sel za prahu, ale mame problem s tim, ze vyleze zena z baraku a nema s detmi kam jit. nikde nic neni. cesta, dum, dum, dum, pole, cesta, pole, les. zadne parky, hriste, chodniky, hernicky, etc etc
Frantik Odesláno 27. března 2015 Nahlásit Odesláno 27. března 2015 (upraveno) jojo, Prazaci s barakama, co dojizdej kazdej den hodinu do prace a hodinu z prace, ale porad tvrdi, ze je to "dvacet minut, kdyz to jede"rodina musi mit dve auta, v satelitu sterkova cesta a nikdo nikde, bez hospody a obchodubarak 130 metru a pozemecek, kam z kazde strany cumi kuchyn nebo loznice dalsiho sousedapar takovejch kamosu uz dlouho nevidam, protoze na pivko nechodi, bo cesta tagem nebo zelvama v noci dom je stoji 650,- Upraveno 27. března 2015 uživatelem Frantik
decebal Odesláno 27. března 2015 Nahlásit Odesláno 27. března 2015 V 27. 3. 2015 v 11:55, tmoris napsal: ja bych sel za prahu, ale mame problem s tim, ze vyleze zena z baraku a nema s detmi kam jit. nikde nic neni. cesta, dum, dum, dum, pole, cesta, pole, les. zadne parky, hriste, chodniky, hernicky, etc etcJá to nakonec vyřešil chatou v Louňovicích ale docela dlouho jsem přestěhování řešil a nejlíp mi vycházely Říčany, za 25 minut vlakem v Praze a město má vše, co potřebuješ k životu, včetně školek, škol, gymplů atd. Vlak je myslím v tomhle případě velká výhra, protože být odkázaný na auto je, při současné hustotě na příjezdech, docela peklo. Výše někdo zmiňoval Klánovice, tam je vlak taky. Pokud ovšem nepotřebuješ auto v Praze denně k práci.
MJ. Odesláno 27. března 2015 Nahlásit Odesláno 27. března 2015 V 27. 3. 2015 v 13:26, decebal napsal: Výše někdo zmiňoval Klánovice, tam je vlak taky.To sice jo, ale co sem já zažil tak když sem jel tam do školy tak se jelo na čas, ale zpět to mělo pokaždé min. hodinu zpoždění. Takže aby člověk vyrážel dostatečně v předstihu směrem na Prahu.Třeba se ČD od té doby zlepšili, je to přece jenom 17 let.
martar Odesláno 27. března 2015 Nahlásit Odesláno 27. března 2015 Klánovice, Úvaly, Říčany, Světice... všechno hezký, ale nesmí se stát nic na trati. Pak najednou člověk zjistí, že je od centra sakra daleko...@Frantik: bydlení za Prahou nebo jiným velkým městem nemusí nutně znamenat satelit nebo "Ukrajinu". První polovinu života jsem prožil na Proseku a na Velké Ohradě a nedá se to srovnat. Máme tu parky, pět velkých dětských hřišť, tři fajn hospody, klub, fotbal, tenis, obchůdky, asfaltky, MHD, pěknej kostel.. na metru jsem za 12 minut, na rodný Prosek dokonce vidím a jsem tam za 15 minut. Pěšky to dávám od metra nebo z Čakovic po flámu pravidelně. Taxík 180 korun
Frantik Odesláno 27. března 2015 Nahlásit Odesláno 27. března 2015 V 27. 3. 2015 v 13:59, martar napsal: Klánovice, Úvaly, Říčany, Světice... všechno hezký, ale nesmí se stát nic na trati. Pak najednou člověk zjistí, že je od centra sakra daleko...@Frantik: bydlení za Prahou nebo jiným velkým městem nemusí nutně znamenat satelit nebo "Ukrajinu". První polovinu života jsem prožil na Proseku a na Velké Ohradě a nedá se to srovnat. Máme tu parky, pět velkých dětských hřišť, tři fajn hospody, klub, fotbal, tenis, obchůdky, asfaltky, MHD, pěknej kostel.. na metru jsem za 12 minut, na rodný Prosek dokonce vidím a jsem tam za 15 minut. Pěšky to dávám od metra nebo z Čakovic po flámu pravidelně. Taxík 180 korun No ja bydlim na Proseku a je to pecka :-) Vsude kousek. Ale samozrejme mam byt, ne barak. Mluvim jen ze zkusenosti kolegu, kteri ustvani dojizdeji do prace ze satelitu a vecer spechaji dom.
KFL Odesláno 27. března 2015 Nahlásit Odesláno 27. března 2015 (upraveno) V 27. 3. 2015 v 14:12, Frantik napsal: No ja bydlim na Proseku a je to pecka :-) Vsude kousek. Ale samozrejme mam byt, ne barak. Mluvim jen ze zkusenosti kolegu, kteri ustvani dojizdeji do prace ze satelitu a vecer spechaji dom.Co děláš na Proseku? Já myslel, že jsi v Holešovicích . My, co jsme 32 let na Proseku vyměnili za maloměsto, k tomuto nemáme dále co říct . Sorry za OT. Upraveno 27. března 2015 uživatelem KFL
MJ. Odesláno 27. března 2015 Nahlásit Odesláno 27. března 2015 (upraveno) Prosek rulezz, vo ten se nevotírej. Nebo na tebe pošlu kámoše z Gottwaldovky Upraveno 27. března 2015 uživatelem MJ.
Návštěvník Kamil Odesláno 27. března 2015 Nahlásit Odesláno 27. března 2015 Prosek je čtvrť plná obrovskejch králíkáren s divnejma dlouhejma ulicema bez ničeho a s přecpanejma autobusama.Jó takovej Žižkov nebo šestka...
decebal Odesláno 27. března 2015 Nahlásit Odesláno 27. března 2015 V 27. 3. 2015 v 13:46, MJ. napsal: To sice jo, ale co sem já zažil tak když sem jel tam do školy tak se jelo na čas, ale zpět to mělo pokaždé min. hodinu zpoždění. Takže aby člověk vyrážel dostatečně v předstihu směrem na Prahu.Třeba se ČD od té doby zlepšili, je to přece jenom 17 let.Myslím, že to je už lepší:-).
MJ. Odesláno 27. března 2015 Nahlásit Odesláno 27. března 2015 V 27. 3. 2015 v 14:21, Kamil napsal: Prosek je čtvrť plná obrovskejch králíkáren s divnejma dlouhejma ulicema bez ničeho a s přecpanejma autobusama.Jó takovej Žižkov nebo šestka...žižkov s jeho zechcanejma ulicema je výhra
Frantik Odesláno 27. března 2015 Nahlásit Odesláno 27. března 2015 V 27. 3. 2015 v 14:15, KFL napsal: Co děláš na Proseku? Já myslel, že jsi v Holešovicích . My, co jsme 32 let na Proseku vyměnili za maloměsto, k tomuto nemáme dále co říct . Sorry za OT.Mam byt tam i tam :-)
Frantik Odesláno 27. března 2015 Nahlásit Odesláno 27. března 2015 V 27. 3. 2015 v 14:21, Kamil napsal: Prosek je čtvrť plná obrovskejch králíkáren s divnejma dlouhejma ulicema bez ničeho a s přecpanejma autobusama.Jó takovej Žižkov nebo šestka...Tam mame uz x let metro anebo jezdime autama :-)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se