AndyAaron Odesláno 27. března 2015 Nahlásit Odesláno 27. března 2015 Dají se někde koupit Monstery za lepší cenu ze zahraničí u nás je mají za 7,5tisíce, že bych to zaplatil mastercardkou? Paypal se mě zprovozňovat moc nechce. A kupodivu se mě líbí asi nejvíc ty s tím černo-červeno-bílým ciferníkem. Ještě jsem se bavil s pani v obchodě nahodila téma automaty a prý jakmile s nimi 2 dny nebudu fungovat tak se vypnou. K te cene - otazka je, jestli si pri dnesnim kurzu dolaru v zahranicnim nakupu pomuzes. Jinak samozrejme, ze se v zahranici koupit daji, je to jeden z nejprodavanejsich modelu, takze pokud nekde prodavaji Seika, tak monstra mit urcite budou.Namatkou www.longislandwatch.com, www.skywatches.com.sg/ a mnoho dalsich. K druhe casti tve otazky. To je prave rozdil mezi quartz a automatem. Quartzky pouzivaji k pohonu baterku s trvanlivosti vetsinou 2 roky, pak musis baterku vymenit. Automat zjednodusene receno pouziva k pohonu perko, ktere se natahuje pohybem ruky. Takze pokud hodinky denne nosis, tak se nezastavi, protoze pri pohybu dochazi k jejich natahovani. Kazde automaty maji nejakou rezervu chodu (obycejne kolem 40h), takze pokud je das do supliku, tak se casem zastavi. Musis je pak tedy znovu nastavovat.Dalsi vec je, ze quartzky jsou presnejsi, obycejne se uvadi +-30s za mesic. Automaty se rozchazeji vic, vetsinou to je v rozmezi +-20s za den, zalezi, na jaky kus narazis.
AndyAaron Odesláno 27. března 2015 Nahlásit Odesláno 27. března 2015 Souhlas, jen uz jsem mu tim nechtel motat hlavu :-) Pokud bychom meli jit do dusledku, tak ty quartzky se solarnim napajenim vydrzi na baterku 10 let, ale pri vymene je ta baterka pak o dost drazsi (diky tomu, ze je schopna se dobijet). Ale to se zase vykompenzuje tim, ze se nemeni tak casto. Zalezi taky jak na kterem vyrobci. Mam obycejne timexy s indiglem a tam jsem za 10 let baterku zatim menil jednou (po 5-6 letech). Nevim, jestli je nejaka naddimenzovana diky indiglu... Radiove rizene jsou zase ultra presne diky tomu, ze se pravidelne synchronizuji s vysilacem, takze mas porad presny cas. Moznosti je spousta, zalezi na kazdem, co si vybere.
USER47 Odesláno 27. března 2015 Nahlásit Odesláno 27. března 2015 btw: Ta odchylka 20s denně u levnějších automatů je spíš na hraně tolerance, obvykle to bejvá míň a dá se to kdyžtak trochu doštelovat. Ale quartzky jsou přesnější, to bezesporu.
AndyAaron Odesláno 27. března 2015 Nahlásit Odesláno 27. března 2015 Jo, ja jen nechtel, aby treba nebyl nejak neprijemne prekvapeny. Seiko u nekterych svych strojku udava tusim toleranci -15s - +25s za den. Ja na vsech svych automatech se vejdu do odchylky 8-10s za den (at uz + nebo -). Taky se obecne rika, ze nove automaty muzou byt trosku vic nepresne, ale zhruba po 3 mesicich se strojek zabehne a odchylka by se mela ustalit na nejake hodnote. Pokud by pak odchylka byla nejaka "vyznamnejsi" (rozumej vice nez tech cca 25s), tak se to da postelovat u hodinare.
hmpf Odesláno 29. března 2015 Autor Nahlásit Odesláno 29. března 2015 (upraveno) Do dneška bych se chtěl rozhodnout jakou barvu. Ještě jsem našel snow monster a blue monster starší typy a superior blue monster LE, ale ta nejnovější řada je lepší podle mě. Budu se opakovat všechny 3 varianty jsou pěkný a ta oranžová musim říct, že by se ke mě hodila asi nejvíc dneska se nosí kontrastní barvy a hodí se to ke košili i do práce, tak nejspíš asi zvolím neprovokujicí černo bílí ciferník kde bych jen měnil kovový řemínek s černým koženým nebo pleteným a nemůžu tím nic zkazit. Černo červeno bílí ciferník ten se my líbí s tou gumou asi snejvíc, ale nedokážu si je na sobě nějak představit. foto z google obrázky a ještě jednou jsem si dovolil dát jednu hezkou fotku od Andyho Upraveno 29. března 2015 uživatelem hmpf
Martz Odesláno 29. března 2015 Nahlásit Odesláno 29. března 2015 Začínám se stydět, že jako Seiko fan ještě Monstra nemám. Asi si nějaký půjdu koupit. Osobně bych volil SRP309, ale hlavně asi z důvodu, že ostatní barevný variace ciferníků mám na jiných potápkách. Ale pokud bych jiné neměl, ... tak asi taky oranžové. http://www.longislandwatch.com/Seiko_Superior_SRP309_SRP309K_Orange_Monster_Watch_p/srp309k1.htm
habadej Odesláno 29. března 2015 Nahlásit Odesláno 29. března 2015 Já jsem koupil nový Monstra na creationwatch, platil jsem Paypalem, doprava zdarma a prodejce deklaroval cenu 60 doláčů, takže jsem platil dph pouze z této částky. Pokud se rozhodneš pro Monstra, ještě je potřeba zauvažovat, jestli koupit verzi J nebo K. Verze J znamená, že byly vyrobeny v Japonsku, verze K znamená výroba mimo Japonsko, myslím, že převážně Malaysie. Japonská verze bývá tak o 10% dražší. Já zvolil japonskou a přesnost mám tak do 2s denně plus. Ale pravidlo to asi nebude, normy mají stejný.
AndyAaron Odesláno 29. března 2015 Nahlásit Odesláno 29. března 2015 (upraveno) Ta J a K verze, vyplati se opravdu si priplatit? Nekde jsem videl, ze rozdily byly pomerne velke (napriklad 200usd vs 290usd). Dalsi vec je, ze monstra jsou jedny z nejvic fotogenickych hodinek, co znam. Ty fotky nahore jsou skvele. Z fotek se mi vzdy libily strasne ty cerne a jsou i takove univerzalnejsi. Kdyz jsem kupoval ty svoje, tak jsem mel vedle sebe cerne a oranzove, takze jsem je mohl vyzkouset. Vyhrala to oranzova na plne care. Ta cerna mi prijde nazivo vedle nich takova nudna. Jak jsem psal vyse, oranzova ma koule :-) Edit: gramatika Upraveno 29. března 2015 uživatelem AndyAaron
habadej Odesláno 29. března 2015 Nahlásit Odesláno 29. března 2015 Tak ten rozdíl mezi J a K verzí je celkem dost, konkrétně u nového orange modelu to dělá 43 euro. Vůbec mi ty ceny připadají vyšší než začátkem roku. Vzhledem ke kurzu za cca 28 euro za Kč, to vyjde i s nějakým doplatkem DPH a poplatkem Kč 180,- za vyřízení poštou, už přes 7 tisíc za J verzi. Kde jsou ty časy, kdy se daly pořídit nový Monstra za něco přes čtyřku. A to jsem uvažoval, že je zase prodám. Jenže až mě to zase chytne a budu je chtít, tak bych musel sáhnout hluboko do kapsy. Nic prodávat nebudu. Tady vyšly začátkem roku nejlíp, hlavně díky nižší udané ceně na balíku a tím pádem ušetření za DPH: http://www.creationwatches.com/products/seiko-divers-60/
USER47 Odesláno 29. března 2015 Nahlásit Odesláno 29. března 2015 Na J/K verze bych se vykašlal, stroje to dělaj stejný. Z toho co jsem po fórech četl tam rozdíly nejsou.
Martz Odesláno 29. března 2015 Nahlásit Odesláno 29. března 2015 Možná to bude ve výstupní kontrole, bůh ví. Kdyby v tom rozdíly nebyly, tak by to měli označený stejným kódem a prodávali to za stejnou cenu, ne?
tano Odesláno 29. března 2015 Nahlásit Odesláno 29. března 2015 Prd na J/K, to je jen pro sberatele .
hmpf Odesláno 29. března 2015 Autor Nahlásit Odesláno 29. března 2015 (upraveno) Tak jsem nevybral ono to asi ani vybrat nejde, protože obě maj něco do sebe, ale definitivně 307 nebo 309. K/J to je jedno ty levnější. Mám tedy ještě dvě otázky kde je koupit ze zahraničí nebo u nás? Koukal jsem na vlákno "zase ta Monstra" evidentně nejsem sám jestli black nebo orange se tam řešilo dost často a před 2 roky se daly sehnat do 5tisíc v pohodě taková cena by se mě líbila co se dá dělat. Proč se ptám jsem z Prahy a např. u nás v obchodním domě mají obchůdek s hodinky a drtivou většinu hodinek tam mají v akci tzn. o dost lepší cena než na internetu bohužel Seika tam nemají tak jestli náhodou neexistuje nějaký obchod v Praze kde by je měli a tím bych je mohl vidět i na živo kterou barvu. Druhá možnost neřešit a koupit za těch 7,5tisíce u nás z online shopu nebo ze zahraničí, ale jak to počítám nejlevněji za cca 185euro nejspíš bez pošty a dph což už by bylo cca 6tisíc cenový rozdíl na zváženou jestli to má vůbec smysl. Upraveno 29. března 2015 uživatelem hmpf
hmpf Odesláno 29. března 2015 Autor Nahlásit Odesláno 29. března 2015 (upraveno) Tak jsem napsal blbost napr. na tom creationwatches 187euro s poštou a DPH teoreticky ne a když ano tak menší nejspíš deklarujou jinou cenu. Upraveno 29. března 2015 uživatelem hmpf
habadej Odesláno 30. března 2015 Nahlásit Odesláno 30. března 2015 Koukal jsem na AZ Watch a asi bych je koupil tam. Sice nechápu proč mají černou verzi bez stovky za osmičku a oranžovou o tisíc levnější, ale nemusím všemu rozumět. Ono kdyby to náhodou z venku nepřešlo přes celníky, tak ta cena asi o moc lepší nebude. Já osobně na AZ Watch nikdy nekupoval, ale má tady dobrý reference.Jdi do toho :-).
hmpf Odesláno 31. března 2015 Autor Nahlásit Odesláno 31. března 2015 (upraveno) Tak jsem si asi vybral klasiku SRP307K1 přijdou my nejuniverzálnější z Monster, ale je pravda, že Orange mě taky lákaj vypadaj živě a zajímavě, že si jich každý všimne je to těžký. U těch klasickým černých jsem si všimnul lemovaní zubů a ručiček jak je světlé tak ještě ty zuby a ručičku zvětšují, u Orange jak je černá tak to působí naopak menším dojemem přehledněji. Chci origo tah a k tomu dokoupit origo gumu, předpokládám, že u nás gumu neseženu? Pokud ne tak se my jeví jako nej to objednat celé ze zahraničí. Šustroval jsem internet tak tady máte ještě nějaký fotky co se my líbily (když tak ještě přihodim)black (bylo těžký nějaký hezký fotky najít)orangedracula Upraveno 31. března 2015 uživatelem hmpf
hmpf Odesláno 31. března 2015 Autor Nahlásit Odesláno 31. března 2015 A ještě tedy je možnost je vidět v Praze někde v obchodě? AZ watch je online shop tam to nelze.
USER47 Odesláno 31. března 2015 Nahlásit Odesláno 31. března 2015 (upraveno) Podle informace na webu je maj v Koscomu Na Poříčí, můžeš se tam mrknout. A rovnou se pokochat třeba vitrínkou Grand Seiko či H.Moser & Cie. Upraveno 31. března 2015 uživatelem USER47
hmpf Odesláno 31. března 2015 Autor Nahlásit Odesláno 31. března 2015 Vypadá, že tam mají jen drákuly..
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se