Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• po měsíci...
Odesláno

Poraďte dobrého hodináře v Plzni. Známý zaplavil zánovní Prim Orlík a bylo mu doporučeno hodinky vyčistit a přetěsnit /klasika - nechal vytaženou korunku a šel si umýt ruce/.

• po 2 týdnech...
Odesláno

Tak, hodinky sa prave vratili od p.Frydla.

dakujem vsetkym za doporucenie!

Ustretove jednanie, ustretova komunikacia, rychlost.

problem odstraneny, vycistene, nastavene, wr test.

(napr taka "drobnost" p.Frydl mi poslal fotky rozobratych hodin aj so snimkami zavady)

absolutna spokojnost

DOPORUCUJEM

Odesláno

Tak tedy p. Frýdl už zase funguje nebo ne?

Když se od něj vrátily výše zmíněné...

Odesláno

Nechci zakládat nový topic, ale musím si aspoň postěžovat- po posledním vyzvednutí opravy od zatím nejmenovaného brněnského hodináře (ještě mám u něj jedny hodinky, tak počkám s odsudkem jak dopadnou). Protože jsem neměl čas vyřídit to osobně (ale stejně bych si toho asi hned na stojáka nevšiml), použil jsem rychlého posla a až doma zjistil, že čerstvě odbavené hodinky mají šťavnaté otisky prstů na číselníku a pod sklem dokonce snad drobky :crying_anim02: nebo co - prostě nějaké svinstvo asi na třech místech. Hodinky jsou cibule objektivně nevelké ceny ale pro mě mají značnou hodnotu a tohle mě dost mrzí. Znovu je tam trápit dát nechci tak se s tím budu asi muset smířit nebo si to očistit sám. A při této úvaze, když jsem se chtěl podívat jak bych je asi dostal z pouzdra, jsem zjistil ještě ožvejkání od šroubováku okolo zajišťovacího šroubku korunky a ztracenou vložku, která byla kolem natahovacího hřídele v krčku pouzdra, takže korunka teď vakle :crying_anim:

Mimochodem (dotaz pro znalé) - strojek bych z pouzdra dostal asi jen předem po sejmutí skla, že ? Takže asi prd...

• po 2 týdnech...
Odesláno

POtřebuju vyměnit sklíčko na Festinách, doporučíte někoho z Brna? Moc dík.

• po měsíci...
  • po 4 týdnech...
Odesláno (upraveno)

Ahoj, můžete mi poradit nějakého hodináře v Ostravě, nebo v Brně? Spadly mi na zem Samuraie (dlažba ze dvou metrů :crying_anim02: ) a teď se zrychlují asi o 6 minut denně. Zítra mám v plánu navštívit hodinářství u Aleše na Stodolní (zde mám dobré zkušenosti, ovšem jen s drobnostmi), tak uvidím, co mi řekne, ale rád bych měl i nějakou jinou alternativu. Do Altra, a vůbec do Prahy, se mi s tím nechce, ale pokud by nebylo zbytí... V Praze bych spíše zkusil, tisíckrát doporučeného pana Frýdla. Taky nevím, jestli všude umí následně ověřit 20 atm vodotěsnost, kterou bych chtěl zachovat.

Budu rád za každý návrh zkušenějších :)

Díky

Upraveno uživatelem petr10
Odesláno
  V 16. 1. 2011 v 17:52, 'Rudykopalsson' napsal:

nějaký kontakt na dobrého hodináře z Opavy, Bruntálu nebo Krnova?

hele, krajan! no tak to bych doporucil postu na ul. Mir. Tyrse v BR a poslat to mechanovi nebo p. Frydlovi ;) fakt!

Odesláno

Tak dneska jsem byl "U Aleše" a pan Svoboda vyjádřil podezření, že se do těch hodinek už musel někdo dívat :mellow: . Což si nemyslím, muselo by to být ještě předtím, než jsem je koupil a to vypadaly v pořádku, včetně fólie na dýnku a kupované byly u Kubsona, kterému se dá věřit. Spíš za to může asi sto nárazů o futra a tento poslední. Byl tam zkřivený vlásek a ještě něco s ložiskem rotoru (?? už nevím, co přesně říkal). Oprava včetně tlakové zkoušky by měla vyjít na 400 Kč. Jednání bylo v pořádku, ostatně jako vždy, takže tohoto hodináře můžu jen doporučit :smile_anim: .

Odesláno (upraveno)
  V 15. 2. 2011 v 14:37, 'petr10' napsal:

Tak dneska jsem byl "U Aleše" a pan Svoboda vyjádřil podezření, že se do těch hodinek už musel někdo dívat :mellow: . Což si nemyslím, muselo by to být ještě předtím, než jsem je koupil a to vypadaly v pořádku, včetně fólie na dýnku a kupované byly u Kubsona, kterému se dá věřit. Spíš za to může asi sto nárazů o futra a tento poslední. Byl tam zkřivený vlásek a ještě něco s ložiskem rotoru (?? už nevím, co přesně říkal). Oprava včetně tlakové zkoušky by měla vyjít na 400 Kč. Jednání bylo v pořádku, ostatně jako vždy, takže tohoto hodináře můžu jen doporučit :smile_anim: .

Zdravím.To se divím. Asi před měsícem jsem byl v hodinářství U ALEŠE s hodinkami SUMO, jestli by mi neudělali servis (výčištění, promazání a přetěsnění). Pan hodinář mi je pochválil, ale řekl mi, že pokud jdou přesně, tak to nemám řešit, a že mi do tak drahých hodinek stejně nebude vrtat. Dále mi řekl, že pokud se v ČR neprodávají, tak můžu mít se servisem problém a raději se jich mám zbavit. Tak nevím, co si o něm mám myslet.

Upraveno uživatelem Čendík
Odesláno
  V 15. 2. 2011 v 16:20, 'Čendík' napsal:

Zdravím.To se divím. Asi před měsícem jsem byl v hodinářství U ALEŠE s hodinkami SUMO, jestli by mi neudělali servis (výčištění, promazání a přetěsnění). Pan hodinář mi je pochválil, ale řekl mi, že pokud jdou přesně, tak to nemám řešit, a že mi do tak drahých hodinek stejně nebude vrtat. Dále mi řekl, že pokud se v ČR neprodávají, tak můžu mít se servisem problém a raději se jich mám zbavit. Tak nevím, co si o něm mám myslet.

Nevím no, taky jsem mu řekl, že jestli je to třeba, tak ať ty hodinky vezme z gruntu (čili to samé, co si chtěl ty), na což mi odpověděl, že to po dvou letech ještě není třeba. Tak já mu věřím, navíc když je viděl otevřené. Ale jestli ti radil ať se jich zbavíš, tak to je fakt divný přístup. Jinak by mě zajímalo, jestli si fakt netroufá na dražší hodinky, nebo to bylo jen chvilkové "selhání".
Odesláno
  V 15. 2. 2011 v 19:02, 'petr10' napsal:

Nevím no, taky jsem mu řekl, že jestli je to třeba, tak ať ty hodinky vezme z gruntu (čili to samé, co si chtěl ty), na což mi odpověděl, že to po dvou letech ještě není třeba. Tak já mu věřím, navíc když je viděl otevřené. Ale jestli ti radil ať se jich zbavíš, tak to je fakt divný přístup. Jinak by mě zajímalo, jestli si fakt netroufá na dražší hodinky, nebo to bylo jen chvilkové "selhání".

Asi nemá pořádný vercajk :).. Přece SUMO nejsou až tak drahé hodinky.

Odesláno

Tak dneska jsem si ty samuraie vyzvedl, stálo to 510 a co tak povídal, tak rovnání vlásku byla asi pěkná piplačka. Udělal i tlakovku, ale jenom na 100 m, přičemž mi vysvětloval, že když vydržely tohle, tak vydrží i 200 m. Že prý těsnění není skoro opotřebované a promazal ho. Otázky na vás: Je to pravda? Kde mi udělají tlakovku na 200 m v Ově nebo v Brně? Bylo mi řečeno, že prý v Ově nikdo, tak nevím - Strnad, Oriosa? Zatím to nechám takhle, ale přece jen ve mě bude vrtat, že to není na 100 %.

Teď tu už několik hodin sedím a čtu si každé vlákno o přesnosti nebo seřizování a přitom každých pět minut koukám jestli se mi zase nezrychlily :suicide_anim: . To jsou starosti s těma hodinkama, asi už potřebuju druhé, abych jim trochu ulevil.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...