afrikab Odesláno 8. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. července 2009 Chci tohle vlákno trošku oživit částečně z potřeby, částečně ze zvědavosti - existuje momentálně v Brně a okolí hodinář, který je ochoten (a schopen) opravovat staré (řekněme od 30 let výše) hodinky ? Pan Konečný z Masné bohužel skončil - původně jsem myslel že zmizel z povrchu zemského ale dnes se mi s ním podařilo mluvit a skutečně živnost zlikvidoval - škoda přeškoda, nejen že uměl, ale byla s ním radost pokecat. Takže momentálně se v různých vláknech zmiňuje jen Strnad na Veveří, který na mě ale moc nezapůsobil, byl tam nějakej mladej kluk a zdál se mi protivnej jak ho...o. A to nebožtík Nepil ve večerníčku o koťátkách říkal, že řemeslníci jsou rádi, když má pro ně člověk práci... Tak opravdu nikdo jiný není ? Třeba Afrikab tady sháněl hodináře brňáka - našel ? nenašel ? nebo našel a schovává si ho pro sebe ? Planuju sneska skocit za Strnadem na Veveri. Mam jedny hodinky, kde je potreba vymenit jen setrvacka (sehnal jsem si cely novy strojek na nahradni dily), tak uvidim jak je sikovny a jake ma ceny. Potrebuji totiz jeste zrenovovat jedny kapesni. Dam vedet jak jsem pochodil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wargod Odesláno 22. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2009 Zdravím a přidávám se ke chvále na pana Frýdla S mým problémem (jistě, nic zásadního, ale pro mě docela nepříjemná situace) pomohl na jedničku, rychle, levně. Má vynikající přehled a přístup! Pro ostatní hlásím, že na CČM se už nevyskytuje, nyní pracuje jenom na Florenci ve zlatnictví Janka přímo naproti vstupu do metra "B" u zastávek tramvají 8, 24 atd. W. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 29. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. července 2009 Dával jsem p. Frýdlovi stolní hodiny s kyvadýlkem Prim z osmdesátých let. Měly nepravidelný udýchaný krok. Oprava (výměna pár dílů), vyčištění a seřízení za skvělé peníze proběhlo tak, že dnes dělají minutu týdně (což u hodin kde se přesnost ladí pozicí závaží na kyvadýlku je IMO super výsledek). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dantechno Odesláno 29. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. července 2009 Monstra po cca 17 hodinach -1 sec. Tak to je hodně dobrý Pri noseni nebo ve winderu? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ls8ls8 Odesláno 29. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. července 2009 kibi: co je olie s5 ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dantechno Odesláno 29. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. července 2009 kibi: co je olie s5 ? Neznas tyhle super hodinky? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
911 Odesláno 29. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. července 2009 kibi: co je olie s5 ? jmeno pritelkyne a s5 je snad jasny seiko 5 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ls8ls8 Odesláno 29. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. července 2009 diky, tak tuhle sifru jsem fakt nerozsifroval Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Biges Odesláno 11. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. srpna 2009 Tak už také "hodinuji" u Marka Frýdla, dneska jsem mu zase donesl nějaké hračky k seštelování. Říkal, že má hrozně moc práce. To nechci vidět, jak to bdue na podzim. Nicméně stále má mnohem kratší dodací lhůty než Elton Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
matus69 Odesláno 17. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. srpna 2009 ahojte, neviete niekto poradit dobreho hodinara v Bratislave, alebo okoli? Moje Longines Czech Aviation blbnu, po natiahnuti sa same zastavuju, pustia sa iba po potraseni a znova sa zastavia... vdaka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Filini Odesláno 18. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2009 jj, pls servis Certina, Hamilton, Omega je na slovensku oficialne len http://www.slovanet.sk/alexnagy/kontakt.html ked uz vezmem cestu do Rimavskej do uvahy, mate niekto osobnu skusenost? Alebo kam chodite s cennejsimi kuskami vi? Konkretny kontakt v Rakusku? Dik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
afrikab Odesláno 24. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. srpna 2009 Planuju sneska skocit za Strnadem na Veveri. Mam jedny hodinky, kde je potreba vymenit jen setrvacka (sehnal jsem si cely novy strojek na nahradni dily), tak uvidim jak je sikovny a jake ma ceny. Potrebuji totiz jeste zrenovovat jedny kapesni. Dam vedet jak jsem pochodil. Strnad na Veveri me docela prekvapil. Cena opravy byla sice kapku vyssi, nez sjem cekal, ale sve remesl odvedl dobre. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pikec Odesláno 31. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. srpna 2009 U mě také velká spokojenost pan Frýdl Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 11. září 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. září 2009 Tak panstvo, dnes jsem učinil pro mě zásadní objev V Poděbradech máme hodináře, který se jeví schopně, dělá veškeré mechanické a je to veliký fanda pendlovek . Objevil jsem ho náhodou, cestou se psem k veterináři, hodil jsem s ním asi půl hodiny řeč a navíc mi věnoval katalogy IWC a BReitling. Zítra mu donesu svoje polámané Chronograph Suisse Pak podám report co a jak. Má i spoustu mechanik na prodej... Třeba ty vzácné hnědé Prim Sport Igen. Zítra zkusím jestli náhodou nemá Poljot Strela, mám na ně chuť Zatím se to jeví co by středočeská alternativa k pražským hodinářům. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mechano Odesláno 11. září 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. září 2009 jj, pls servis Certina, Hamilton, Omega je na slovensku oficialne len http://www.slovanet.sk/alexnagy/kontakt.html ked uz vezmem cestu do Rimavskej do uvahy, mate niekto osobnu skusenost? Alebo kam chodite s cennejsimi kuskami vi? Konkretny kontakt v Rakusku? Dik Uhrmachermeister Christian Hübner, Am Graben ?, Wien Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
little_w Odesláno 11. září 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. září 2009 Má i spoustu mechanik na prodej... Třeba ty vzácné hnědé Prim Sport Igen. Zítra zkusím jestli náhodou nemá Poljot Strela, mám na ně chuť Strely se mi taky zalibily... kdyby mel dvoje za cenu jednech, tak je kup. rad od tebe ty navic prijmu darem. :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 12. září 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. září 2009 Tak jsem se dnes stavoval u pana hodináře v Poděbradech. Moje polámané chronografy opravil asi za minutu Navíc má solidní zásoby dílů na prim, má i několikery prakticky NOS zlacené diplomaty, kupu číselníků a ruček na Igeny. Ciferník, ručky a korunky na novější poljot Chronograf (ten co byl po strelách). Říkal že má dílů asi na 100let dopředu Jo a opravuje hlavně pendlovky, kukačky atd... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
little_w Odesláno 12. září 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. září 2009 Tak jsem se dnes stavoval u pana hodináře v Poděbradech. Moje polámané chronografy opravil asi za minutu Navíc má solidní zásoby dílů na prim, má i několikery prakticky NOS zlacené diplomaty, kupu číselníků a ruček na Igeny. Ciferník, ručky a korunky na novější poljot Chronograf (ten co byl po strelách). Říkal že má dílů asi na 100let dopředu Jo a opravuje hlavně pendlovky, kukačky atd... tado, kdyby mel tvuj novy kamarad nejaky pekny poljoty nebo obecne nejake pouzite hodinky tohoto typu, mohl bys mi kdyz tak dat echo, prosim pekne? diky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 12. září 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. září 2009 tado, kdyby mel tvuj novy kamarad nejaky pekny poljoty nebo obecne nejake pouzite hodinky tohoto typu, mohl bys mi kdyz tak dat echo, prosim pekne? diky. SZ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 14. září 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. září 2009 Dneska jsem si k p. Frýdlovi dal na kompletní generálku Seika pětky - kalibr 6309 (nový těsnění, nový sklo, promazání, broušení pouzdra i tahu atd...). Šly 30 let bez jedinýho zásahu a ještě dnes při zatuhlým oleji držely rezervu 36 hodin. Zázrak, jak dokážou jít hodinky, který tenkrát stály 20 babek. Táta mi je tuhle přines, prej: mě se to válí v šuplíku... A ejhle, konečně mám hodinky s nějakým rodinným pozadím... Těším se jak malej. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se